Συπληρωματα ασβεστιου και χοδροιτινη

ail31ou

Active Member
16 Μαρτίου 2018
26
1
44
Εχω την Λουνα,6 μηνων θηλυκο Γερμανικος ποιμενικος.
Ο κτηνιατρος μας συνεστησε συμπληρωματα ασβεστιου,τα οποια κ ελαβε για εναν μηνα.
Προχτες επισκεφτηκαμε τον εκτροφεα,ο οποιος απαγορευσε ρητα την ληψη extra ασβεστιου και συνεστησε την ληψη χοδροιτινης για τις αρθρωσεις.
Τι αποψη εχετε για ολα αυτα?
Ευχαριστω

ail31ou

Active Member
16 Μαρτίου 2018
26
1
44
συμφωνώ απολύτως με τον εκτροφέα σου...
κριμα που έδωσες πρώτα τα χάπια και μετά ρώτησς...
Κατα συνεπεια, εμπιστευομαι τυφλα. και σε ολα τον εκτροφεα μου?
Επισκεπτομαι παντα τον κτηνίατρό μου, μονο εφοσον εχω μιλησει προηγουμενως με τον εκτροφεα μου και υλοποιουμε τα λεγομενα μονο του εκτροφεα?

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ο εκτροφέας αν δεν είναι της συνομοταξίας ερασιτέχνης δικηγόρος εκτροφέας (copyrighted by @vrmode ) ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της φυλής όσον αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης της. Ο κτηνίατρος είναι αυτό που λέει η λέξη ιατρός που κάνει εξετάσεις και ερμηνευει αποτελέσματα αυτών.

• Like
Reactions: vrmode

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.729
7.229
Ο κτηνίατρος είναι αυτό που λέει η λέξη ιατρός που κάνει εξετάσεις και ερμηνευει αποτελέσματα αυτών.
Δε νομίζω. O ιατρός θεσμικά θα έπρεπε να ξέρει και να χειρίζεται (σωστά) όλα τα περί βιολογικών αναγκών του σκυλιού, άντε να αφήσω απ'έξω τα περί διατροφής (αν και κι αυτά είναι θα πρεπε να είναι μέσα). Ειδικά σε ότι αφορά πρόσληψη φαρμάκων, συμπληρωμάτων κτλ, αυτός θα πρεπε να ναι ο ειδικός.

Ο εκτροφέας θα πρεπε να χει συνοδευτικό ρόλο σε αυτά, κι αυτό λόγω εμπειρίας, τυπικά όμως δεν είναι ο καταρτισμένος ειδικός για την εν λόγω περίπτωση.

Σύμφωνα όμως με αυτά που έχω δει, κυρίως εδώ μέσα, επί του θέματος, εν προκειμένω φαίνεται ο εκτροφέας να είναι πιο σωστός, και αυτό δεν είναι καλό για το γιατρό...

Εγώ θα λεγα, μην εμπιστεύεσαι τυφλά κανένα. Πίστευε και μη, ερεύνα...

(Μην ακονίζεις το νυχοκόπτη...)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
To ασβέστιο στα κουτάβια ως στάνταρ συνταγή είναι άποψη της παλιά κτηνιατρικής σχολής. Δεν ακολουθείς τυφλά τον εκτροφέα - αυτός διαθέτει εμπειρία για τη φυλή αλλά δεν είναι κτηνίατρος. Συν του ότι , δύσκολα σε περίπτωση προβλήματος να παραδεχτεί ο σουβλατζής ότι ο γύρος του είναι χάλια. Ακούς και τους δύο, διασταυρώνεις και στην περίπτωση του κτηνίατρου αναζητάς έναν καλύτερο και πιο ενημερωμένο.

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Κατα συνεπεια, εμπιστευομαι τυφλα. και σε ολα τον εκτροφεα μου?
Επισκεπτομαι παντα τον κτηνίατρό μου, μονο εφοσον εχω μιλησει προηγουμενως με τον εκτροφεα μου και υλοποιουμε τα λεγομενα μονο του εκτροφεα?
όχι φίλε μου ... δεν είπα αυτό...
θα μπορούσες απλά μετά την επίσκεψη του κτηνιάτρου να είχες ζητήσει πριν δώσεις τα χάπια την γνώμη του εκτροφέα σου...
εφόσον θα αντιμετώπιζες δύο διαφορετικές απ΄ψεις ελπίζω ότι θα προβληματιζόσουν και θα τοψαχνες περισσότερο..
το ιδανικό θα ήταν εκτροφέας και κτηνίατρος να μιλούσαν μεταξύ τους αλλά...

ail31ou

Active Member
16 Μαρτίου 2018
26
1
44
όχι φίλε μου ... δεν είπα αυτό...
θα μπορούσες απλά μετά την επίσκεψη του κτηνιάτρου να είχες ζητήσει πριν δώσεις τα χάπια την γνώμη του εκτροφέα σου...
εφόσον θα αντιμετώπιζες δύο διαφορετικές απ΄ψεις ελπίζω ότι θα προβληματιζόσουν και θα τοψαχνες περισσότερο..
το ιδανικό θα ήταν εκτροφέας και κτηνίατρος να μιλούσαν μεταξύ τους αλλά...
Συνεπως.. κατά σειρά :1)Κτηνιατρος 2)Εκτροφεας 3) Το ψαχνω περισσοτερο 4)Αποφασιζω και ενεργω
Ευχαριστω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Kαι να προσθέσω, ότι σε περίπτωση δύσκολου προβλήματος υγείας ή αν έχουμε ανησυχία/αμφιβολία για τη διάγνωση καλό είναι να αναζητούμε και δεύτερη κτηνιατρική γνώμη. Ουδείς αλάνθαστος.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Kαι να προσθέσω, ότι σε περίπτωση δύσκολου προβλήματος υγείας ή αν έχουμε ανησυχία/αμφιβολία για τη διάγνωση καλό είναι να αναζητούμε και δεύτερη κτηνιατρική γνώμη. Ουδείς αλάνθαστος.
Ουδεις ασφαλτος ειναι το σωστο αλλα τεσπα καταλαβα τι ηθελες να πεις και συμφωνω.