Συντριβάνι/Drinkwell

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν το Μουφ αν και αγαπά το δοχείο του νερού του που είναι το κλασικό νταμιτζανοειδές που αδειάζει σιγά-σιγά στο δοχείο στο οποίο είναι προσαρμοσμένο, του αρέσει γενικά το τρεχούμενο νερό. Κάθε φορά μάλιστα που ανοίγω το ψυγείο να βγάλω νερό για μένα, θέλει και κείνο, οπότε του έχω και δεύτερο μπωλάκι για καινούριο νερό. Στα ταξίδια έχουμε ποτίστρα και του βάζω κάθε φορά που είναι να πιει, το πίνει όλο και μετά ξαναβάζω άμα είναι να ξαναπιει.

Σκεφτόμουνα λοιπόν να του αγοράσω ένα από αυτά τα συντριβανοειδή και μάλιστα το Drinkwell Platinum. Ορίστε πώς είναι για όσους δεν ξέρουν:

http://www.vetventures.com/

Ανανεώνεται συνεχώς το νερό, πέφτει και από ψηλά που του αρέσει, καθαρίζεται με φίλτρο που αλλάζεις κάθε τόσο. Εγώ του το φιλτράρω έτσι κι αλλιώς το νερό του διότι έχω φίλτρο στη βρύση και για μένα, αλλά λέω να μην πίνει στάσιμο νερό. Το συντριβανοειδές παίρνει πέντε λίτρα νερό, οπότε υπάρχει άφθονο, κυρίως μάλιστα τώρα που το Μουφ αναρρώνει από τα μαρτύρια που τράβηξε και πίνει νερό σα νερόφιδο.

Τι γνώμη έχετε? Ξέρετε τίποτα γι' αυτά τα συντριβανοειδή? Δεν τα έχω δει ποτέ στο πετ σοπ αλλά ίσως και να μην έχω κοιτάξει καλά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολύ ενδιαφερον. Με βαζει σε σκεψεις όμως αυτό που λεει ότι δελεαζει τον σκυλο να πινει περισσοτερο, εστω κι αν αυτό παλι όπως λεει είναι καλο για την υγεια του.
Εννοω ότι ετσι ισως θα χρειαζεται περισσοτερο συχνη τουαλετα.

Εχω προσεξει ότι και η Ηρα προτιμαει το τρεχουμενο νερο. Κάθε φορα σχεδον που θα με δει με λαστιχο στο χερι, θα τρεξει να πιει από το λαστιχο. Δεν ξερω όμως αν το κανει γιατι είναι πιο παιχνιδιαρικο το νερο του λαστιχου ή επειδη καταλαβαινει ότι ειναι πιο καθαρο από το στάσιμο νερο του μπωλ, εστω κι αν το ανανεωνω μια ή δυο φορες τη μερα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει ότι όταν ο Γκογκόλ πίνει νερό που τρέχει (πχ λάστιχο, μπουκάλι ή βρύση στο βουνό), καταπίνει και πολύ αέρα μαζί (τον οποιο ρέβεται μετά :rolleyes:.... ή βήχει αν στραβοκαταπιεί). Δε μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το θέμα, γιατι αέρας στο στομάχι είναι συνταγή για συστροφή απ'οτι ξέρω (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Δεν αντιμετωπίζεται αντίστοιχο πρόβλημα μ'αυτά τα συντριβάνια??

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το τρεχούμενο νερό για να πιει. Εμένα ο Άρης (κοκερ) όταν βλέπει νερό, τρεχούμενο ή μη, τρέχει να κρυφτεί από το "κακό" νερό. Ενώ η Τζίνα κάνει σαν τρελή θέλει να πιεί να παίξει. Ακόμα και όταν προσθέτω νερό με μπουκάλι στο μπολάκι τους η Τζίνα θέλει πιεί από το νερό που τρέχει, ενώ ο Άρης φεύγει μακριά. Οπότε νομίζω οτι έχει να κάνει με το πόσο θέλει το σκυλί να παίζει με το νερό.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Είχα πάρει κάποιο αντίστοιχο (όχι τόσο καλής ποιότητας) αλλά ο μικρός το βρήκε παιχνίδι και το ξέκανε στις 2 μέρες.

Το κλασσικό μπολάκι του είναι πιο βαρετό, οπότε το αφήνει ήσυχο.

gvaikousis

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2009
110
0
Athens
Η Κούκλα πάλι με το νερό έχει τσακωθεί.

Πίνει πολύ λίγο και αυτό με ανησυχεί.

Όσο για το συντριβάνι η Κούκλα θα το φοβόταν!!!

tomeye

Member
2 Σεπτεμβρίου 2009
20
0
Εγώ πάλι σκεφτόμουν να συνδέσω ένα λάστιχο πάνω από το δοχείο του νερού και με μια ηλεκτροβάνα-χρονοδιακοπτη στη βρύση να ανανεώνω το νερό 2 φορές την μέρα αυτόματα.
Το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχω;

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Εγώ πάλι σκεφτόμουν να συνδέσω ένα λάστιχο πάνω από το δοχείο του νερού και με μια ηλεκτροβάνα-χρονοδιακοπτη στη βρύση να ανανεώνω το νερό 2 φορές την μέρα αυτόματα.
Το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έχω;
Το καλύτερο για το σκύλο, σε γενικές γραμμές, είναι να πηγαίνουμε εμέις εκεί να του ανανεώνουμε το νερό ώστε να ασχολούμαστε ακόμα λίγο μαζί του.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Το καλύτερο για το σκύλο, σε γενικές γραμμές, είναι να πηγαίνουμε εμέις εκεί να του ανανεώνουμε το νερό ώστε να ασχολούμαστε ακόμα λίγο μαζί του.
Αυτό προϋποθέτει ότι είμαστε παρόντες και δε κινδυνεύουνε να μείνουμε χωρίς νερό μέσα στη ζέστη. Αν πίνουνε τρία ζώα από την ίδια ποτίστρα είναι λίγο θέμα. Άσε που έξω βρωμίζει αμέσως με χώμα και ζουζούνια και κάποια βρωμόσκυλα βάζουνε και τις πατούσες τους. :p Εγώ το σκέφτομαι για έξω να πάρω ποτίστρα που να συνδέεται με τη βρύση ή να βάλω ένα χρονοδιακόπτη αλλά δεν έχω καταλήξει.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω τους εχω βαλει μεσα στο μπωλ και ενα μπεκακι απο το αυτοποτιζομενο και ειναι κομπλε !:maria::D
σοβαρα ομως.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
..... και κάποια βρωμόσκυλα βάζουνε και τις πατούσες τους.
Αυτο παντα με παραξενευε και θα ηθελα να μαθω πού οφειλεται. Το κανει η Ηρα συνεχεια και μετα παει και πινει.
Δεν μπορω να τρεχω ολη μερα απο πισω της και να αλλαζω το νερο.

Αντιθετα η Ζηνα η πινσερινα μας το κραταει πεντακαθαρο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
εγω τους εχω βαλει μεσα στο μπωλ και ενα μπεκακι απο το αυτοποτιζομενο και ειναι κομπλε !:maria::D
σοβαρα ομως.
Σοβαρά το έχω σκεφτεί κι εγώ :D αλλά δεν πιστεύω να είναι αρκετό. Άσε που μπορεί να θεωρηθεί ενδιαφέρον για μασούλημα. :-|

Αυτο παντα με παραξενευε και θα ηθελα να μαθω πού οφειλεται.
Έχουν ιδρωτοποιούς αδένες στις πατούσες κι έτσι δροσίζονται. ;) Ευτυχώς, το κάνει μόνο ένα άθλιο πιτμπουλ που έχουμε κατά καιρούς σπίτι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Άσε που μπορεί να θεωρηθεί ενδιαφέρον για μασούλημα.
Αυτο μπορω να το επιβεβαιώσω. Οι γλαστρες μας στο διαμερισμα και ο μπαχτσες στο κτημα ποτιζονται αυτοματα.
Καθε τοσο αλλαζω τα λαστιχα...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Άσε που μπορεί να θεωρηθεί ενδιαφέρον για μασούλημα. :-|
Στάνταρ!

Ευτυχώς, το κάνει μόνο ένα άθλιο πιτμπουλ που έχουμε κατά καιρούς σπίτι.
Άθλιο?? Βρωμιάρης εννοείς? Λεχρίτης? :D

Τα δικά μου δε βάζουν τις πατούσες μέσα, αλλά κάθε φορά που πίνει ο Μπρούνο μένει ένα στρώμα σάλια στην επιφάνεια του νερού. Μιλάμε για φοβερή αηδία!!!:-&
Ευτυχώς που έχει μπόλικο κήπο γύρω γύρω και δεν πάνε χαμένοι τόσοι κουβάδες! :D:D

Πάντως καλά όλα αυτά τα συστήματα που αναπληρώνουν το νερό αλλά άμα δεν αδειάζει το νερό που είναι ήδη μέσα (και μπορεί να έχει λερωθεί με όποιο τρόπο) τι να τα κάνεις....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τα δικα μου δεν το εχουν μασησει ποτε, αλλα και να το μασησουν, τι εγινε?
δεν βασιζονται σε αυτο για να πιουν νερο, απλα επειδη εχω το συστημα ουτως η αλλως νωρις το πρωι και βραδυ,ανανεωνεται και συμπληρωνεται και ασχετες ωρες το νερο, που εγω τοτε δεν ασχολουμαι.
στις κοτες που το φτιαχνω σωστη πατεντα, τις εχω αφησει και ενα μηνα μονες και γυρισα και το νερο τους ηταν μεχρι πανω και φρεσκο φρεσκο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Άθλιο?? Βρωμιάρης εννοείς? Λεχρίτης? :D

Άθλιο
λέμε, και τον λένε και Μπρούνο. :D

Πάντως καλά όλα αυτά τα συστήματα που αναπληρώνουν το νερό αλλά άμα δεν αδειάζει το νερό που είναι ήδη μέσα (και μπορεί να έχει λερωθεί με όποιο τρόπο) τι να τα κάνεις....
Ε, άμα ξεχειλίζει, καθαρίζει από αυτά τα διάφορα πλάσματα που βρίσκω να επιπλέουν μέσα. Άμα είναι λεχρίτικα και βάζουν πατούσες, δε σώνεσαι. :rolleyes:

Στο προηγούμενο σπίτι που ήμουν, ο Λέοντας (κουτάβι) αρεσκόνταν πολύ στο να μασουλάει μπεκάκια. Μέχρι να γίνει 5-6 μηνών που το σταμάτησε, ήρθε η Μπλου σπίτι που η δεύτερη αγαπημένη της ασχολία είναι το σκάψιμο. :paja1:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις ιδέες σας. Το συντριβανοειδές έρχεται με 10 φίλτρα που καθαρίζουν το νερό (για 20 μήνες) από τις διάφορες αηδίες που μπορεί να πέσουν μέσα. Επίσης έρχεται με ένα χαλάκι γρασιδοειδές για να το βάλεις απάνω και να μη λερώνει και ένα κιτ με βουρτσοειδή για καθάρισμα. Το Μουφ γενικά δε μασουλάει πράματα, ούτε βρέχει τις πατούσες του μέσα στο δοχείο που πίνει, απλώς το νερό του το θέλει κρύο και καθαρό. Για την ώρα του το αλλάζω δυο-τρεις φορές τη μέρα, χώρια το κρύο νερό που του δίνω κάθε φορά που θέλει. Μπορώ να του βάζω και φρέσκα παγάκια μέσα που του αρέσουν. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το συντριφαβοειδές μπορεί να κρατήσει το νερό σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νομίζω στο έχουμε ξαναπεί τότε που το Μουφ υπέφερε από διάρροιες. Μην βάζεις παγακια στο νερό του σκύλου και γενικά μην δίνεις πολύ παγωμένο νερό στο ζώο. :)

Αν το συντριβανακι δεν μπορεί να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία του νερού στους 5 βαθμούς και το νερό είναι στους 9, τι θα πάθει το σκυλάκι σου βρε Sara West?
Παρεμπιπτόντως, αυτό το ...ανυπέρβλητης αισθητικής αντικείμενο που θα το τοποθετήσεις? Μην μου πεις στη μέση του σπιτιού… :p

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό το συντριβάνι θα ήταν ό,τι πρέπει για τον Κούκη... Εγώ του βάζω νερό στο δοχείο του και εκείνος σκουντάει να χώσει τη μούρη του κάτω απ' τη βρύση!!! :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Rottie, η διάρροια που είχε το Μουφ την άνοιξη τελικά ήτανε λόγω του ότι τον είχα αφήσει στη φάρμα λόγω συνεδρίου και πάλι δεν του δώσανε τα χάπια του. Επειδή δε είχανε πιάσει οι ζέστες τον είχανε φάει τα παράσιτα. Όταν τον είχα εγώ επί σειρά μηνών και μάλιστα από πέρσυ το καλοκαίρι δεν είχε πάθει τίποτα διότι τον έχω μη στάξει και μη βρέξει. Το νερό του το έδινα πάντοτε κρύο. Τώρα μάλιστα μου έχει πει η κτηνίατρος να του δίνω παγάκια τακτικά για να επανακτήσει το γαύγισμά του που ακόμα δεν το έχει τελείως (θα έλεγα ένα 50%).

Όσο για το ντεκόρ, ένα είναι το Μουφ, μουφικά αντικείμενα είναι μέρος του. Άσε που το Μουφ λόγω χρωμάτων πάει πολύ με τα χρώματα του καναπέ και γενικώς της διακόσμησης στο σαλόνι και την τραπεζαρία, οπότε ό,τι και να είναι το συντριβανάκι, θα δίνει μια γενική ζωντάνια.:D:D:D:D Θα το έχω στην κουζίνα, μικρό είναι, οι Αμερικάνοι βάζουνε πρίζες παντού, άρα πρόβλημα δε θα υπάρχει.