Συνταγές για σκυλομεζέδες!


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Από το ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού Modern Dog προέρχεται η ακόλουθη συνταγή για κεφτεδάκια-μεζέδες που ενδείκνυται για μούφια (σκύλους), γάτες, Ferrets (μου διαφεύγει η ελληνική ονομασία τους), χελώνες, σαύρες και ... ανθρώπους!!:eek: Αντενδείκνυται για ζώα που πάσχουν από παγκρεατίτιδα και γαστρίτιδα:

Χρόνος: 15-45 λεπτά
Συστατικά:
125 μαγειρεμένο κρέας-αποφάγια χωρίς κόκκαλα
ψιλοκομμένος μαϊντανός και φασκόμηλο
1/2 φλυτζάνι ζωμό (φαντάζομαι λαχανικών)
2 κουτάλια της σούπας αλεύηρι
4 κουτάλια της σούπας γηαλέτα
1 αυγό
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αλέθουμε το κρέας και το βάζουμε σ' ένα τηγάνι/κατσαρολάκι όπου το ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα μυρωδικά και το ζωμό. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο, μετά το κρυώνουμε και φτιάχουμε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, τα ρολλάρουμε πάνω στη γαλέρτα και τα ψήνουμε στο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.

Παραλλαγή:
Αν θέλετε, λέει, να τα δώσετε στη γάτα, αντί το σκύλο (ή τη σαύρα) σας, μπορείτε να προσθέσετερ λίγο τριμμένη παρμεζάνα στη γαλέτα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κύβοι ψαριών αγάρ

πάλι από το ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού Modern Dog.

Ενδείκνυται για: σκύλους, γάτες, χελώνες
Χρόνος προετοιμασίας: πάνω από 45 λεπτά
Συστατικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμός ψαριού, η συνταγή του οποίου ακολουθεί στο τέλος
1/2 φλυτζάνι τόνος κονσέρβας σε νερό
4 κουταλάκια του γλυκού σκόνη agar-agar (θα τη βρείτε, λέειμ εκεί που πουλάνε οργανικά και ασιατικά φαγιά)

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ζωμό και τη σκόνη αγάρ-αγάρ μέχρι ν' αρχίσει να βράζει. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η σκόνη τελείως. Μετά προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει, μετά το χύνουμε σε μια ρηχή πιατέλα και το αφήνουμε να "κάτσει" και να πήξει. Το κόβουμε σε κύβους.

Σημείωση: οι γάτες, λέει, πρέπει να το συνηθίσουνε πρώτα, οπότε τους προσφέρουμε στην αρχή κανά μεζέ. Επίσης, λέει, μπορούμε να ταΐσουμε γατόσκυλα με το μεζέ ως εξής: γεμίζουμε ένα μικρό μπωλάκι με νερό, ρίχνουμε μερικούς κύβους και μετά, λέει, το σκυλόγατο πάει για ψάρεμα!!


Συνταγή ζωμού ψαριού:
Συστατικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού απογάριδα, ψαροκόκκαλα και αποφάγια ψαριού.
μαϊντανός
μια φέτα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τα υλικά σε νερό (αρκετό αν έχουμε βάλει και απογάριδα). Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Στραγγίζουμε τις αηδίες, τις πετάμε και κρατάμε το βρασμένο μπλιαχχχ!

Σημείωση: αυτή την αηδία μπορούμε, λέει, να τη χρησιμοποιήσουμε για να βρέξουμε την ξηρά τροφή του γατόσκυλου. Επίσης, λέει, μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη για να τη χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον.
 


DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Και μια άλλη συνταγή...Την ξερω απο πολύ παλιά..Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ εγώ ο ίδιος αλλά φαίνεται να αρέσει στα σκυλιά;)
Μπισκότα
3/4 φλυτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλυτζάνι βούτυρο
2/3 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]1 αυγό
1 κουταλάκι άρωμα βανίλλιας
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι βρώμης
1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
1/2 φλυτζάνι σιτάλευρο

[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεψτε καλά. Χτυπήστε το αλεύρι βρώμης, το βούτυρο, τη ζαχαρη, το αυγό και την βανίλια. Προσθεστε τα στο πρωτο μιγμα και αναμείξτε καλά, προσθέτωντας το σιταλευρο, το τυρί και το μπέικον. Ψήστε τα στους 350 βαθμούς για 15-17 λεπτά και αφηστε τους να τα απολαύσουν.Καλή τους ορεξη..
[/FONT]