Από το ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού Modern Dog προέρχεται η ακόλουθη συνταγή για κεφτεδάκια-μεζέδες που ενδείκνυται για μούφια (σκύλους), γάτες, Ferrets (μου διαφεύγει η ελληνική ονομασία τους), χελώνες, σαύρες και ... ανθρώπους!! Αντενδείκνυται για ζώα που πάσχουν από παγκρεατίτιδα και γαστρίτιδα:
Χρόνος: 15-45 λεπτά
Συστατικά:
125 μαγειρεμένο κρέας-αποφάγια χωρίς κόκκαλα
ψιλοκομμένος μαϊντανός και φασκόμηλο
1/2 φλυτζάνι ζωμό (φαντάζομαι λαχανικών)
2 κουτάλια της σούπας αλεύηρι
4 κουτάλια της σούπας γηαλέτα
1 αυγό
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλέθουμε το κρέας και το βάζουμε σ' ένα τηγάνι/κατσαρολάκι όπου το ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα μυρωδικά και το ζωμό. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο, μετά το κρυώνουμε και φτιάχουμε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, τα ρολλάρουμε πάνω στη γαλέρτα και τα ψήνουμε στο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.
Παραλλαγή:
Αν θέλετε, λέει, να τα δώσετε στη γάτα, αντί το σκύλο (ή τη σαύρα) σας, μπορείτε να προσθέσετερ λίγο τριμμένη παρμεζάνα στη γαλέτα.
Χρόνος: 15-45 λεπτά
Συστατικά:
125 μαγειρεμένο κρέας-αποφάγια χωρίς κόκκαλα
ψιλοκομμένος μαϊντανός και φασκόμηλο
1/2 φλυτζάνι ζωμό (φαντάζομαι λαχανικών)
2 κουτάλια της σούπας αλεύηρι
4 κουτάλια της σούπας γηαλέτα
1 αυγό
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλέθουμε το κρέας και το βάζουμε σ' ένα τηγάνι/κατσαρολάκι όπου το ανακατεύουμε με το αλεύρι, τα μυρωδικά και το ζωμό. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο, μετά το κρυώνουμε και φτιάχουμε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, τα ρολλάρουμε πάνω στη γαλέρτα και τα ψήνουμε στο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.
Παραλλαγή:
Αν θέλετε, λέει, να τα δώσετε στη γάτα, αντί το σκύλο (ή τη σαύρα) σας, μπορείτε να προσθέσετερ λίγο τριμμένη παρμεζάνα στη γαλέτα.