Συναυλία για τα αδέσποτα στο θέατρο Κεκρωπία

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τι νοημα εχουν τοσες ερωτησεις?
Αφού νιώθετε δυσπιστία, καχυποψία, επιφυλακτικότητα και έχετε απορίες, γιατί δεν παίρνετε κατευθειαν τηλέφωνο στο ταμείο του θεάτρου ή στο pet city, ή στο ΡΥΘΜΟ 94,9 ή στο εισαγωγέα της RC ή στο Λάκη Γαβαλα να ρωτήσετε?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έχεις δίκιο.
Προσωπικά δε νιώθω καμία δυσπιστία. Απλά νομίζω ότι κάπου έγινε λάθος! Θα τηλεφωνήσω μια που έκανα τόσες ερωτήσεις (όχι στο Λάκη Γαβαλά :D) και θα σας πω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κάποιο λάθος έχει γίνει σίγουρα. Ή πολύ κακή διαφήμιση του γεγονότος...
Τέλος πάντων στο θέατρο δεν ήξεραν κάτι. Η γυναίκα με την οποία μίλησα μου είπε ότι γίνεται "για τα αδέσποτα του ΣΟΣ". Επειδή δεν ήξερε τι είναι το ΣΟΣ, μου έδωσε κάποιον αρμόδιο.
Ο αρμόδιος με ρώτησε ποια είμαι και γιατί κάνω αυτή την ερώτηση. Τον ρώτησα απλώς ποιος διοργανώνει τη συναυλία και τι είναι το ΣΟΣ. Μου είπε να έρθω στη συναυλία να ρωτήσω τους ίδιους τους ανθρώπους του ΣΟΣ, γιατί ο ίδιος δεν ήξερε.

Μετά πήρα σε δύο καταστήματα pet city, που δεν γνώριζαν τίποτα για τη συναυλία, ούτε πουλούσαν εισιτήρια.
Στο τρίτο κατάστημα μου είπαν να πάρω και να ρωτήσω στο κατάστημα της Βούλας.

Εκεί όντως πωλούν εισιτήρια. Τους ρώτησα ποιος το διοργανώνει και μου είπαν τους χορηγούς. "Ναι αλλά για κάποιο σωματείο δε γίνεται αυτό?" ρώτησα.
"Ναι, μου λέει, για το σωματείο προστασίας αδέσποτων ζώων, λέει εδώ". "Έτσι το αναφέρει? Δεν έχει άλλο όνομα?" ρωτάω. "Όχι" μου λέει.
Νομίζω πως τελικά πρόκειται για καθαρή περίπτωση ανοργανωσιάς και μόνο όποιος πάει θα καταλάβει τι γίνεται και για ποια ζώα γίνεται. Εκτός αν έχει κάποιος άλλος καλύτερη τύχη στο τηλέφωνο. Τι να πω :confused:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάρε και τον Λάκη! Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουνε στα LAK! Αν και εκεί δεν γνωρίζουν τίποτα, ρώτησε τους τουλάχιστον για τις νέες τάσεις στην μόδα! Μην πάει στο βρόντο και αυτό το τηλεφώνημα! :paja1::maria:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι νοημα εχουν τοσες ερωτησεις?
Αφού νιώθετε δυσπιστία, καχυποψία, επιφυλακτικότητα και έχετε απορίες, γιατί δεν παίρνετε κατευθειαν τηλέφωνο στο ταμείο του θεάτρου ή στο pet city, ή στο ΡΥΘΜΟ 94,9 ή στο εισαγωγέα της RC ή στο Λάκη Γαβαλα να ρωτήσετε?
Νοημα έχουν οι ερωτήσεις για να διευκρινιστούν κάποια πραγματα σε περίπτωση που κάποιος απο δω τυχαίνει να ξέρει κάτι παραπάνω. Αν είχε τηλέφωνο του σωματείου ή email εγώ θα έπαιρνα εκει να ρωτήσω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πάρε και τον Λάκη! Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρουνε στα LAK! Αν και εκεί δεν γνωρίζουν τίποτα, ρώτησε τους τουλάχιστον για τις νέες τάσεις στην μόδα! Μην πάει στο βρόντο και αυτό το τηλεφώνημα! :paja1::maria:
:D:D:D:D
EΕΕΕ!!! Δεν πήγε χαμένο το ρεπορτάζ μου!!! Μάθαμε ότι εισιτήρια πωλούνται στη Βούλα και όχι στα άλλα pet city!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το SoS περιπλάνηση, απ’ ότι με ενημέρωσαν οι ευγενεστατοι και εξυπηρετικότατοι υπεύθυνοι της RC (PPFI ΕΠΕ), είναι φιλοζωικό σωματείο το οποίο συνεργάζεται με το Δ. Κορωπιου και συντηρεί 200 περίπου σκυλιά. Έδωσα τα στοιχεία μου και περιμένω τηλέφωνο από την υπεύθυνη του σωματείου για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Επικοινώνησα επίσης και με τον Δ. Κορωπιου αλλά επειδή ο κος Χατζουλης (υπεύθυνος του γραφείου περιβάλλοντος του δήμου) είχε σχολάσει, θα μιλήσω μαζί του αύριο το πρωί.

Ελπίζω να λύθηκαν κάποιες από τις απορίες σας, αγαπητοί συνφορουμίτες.
Αν έχω κάτι νεότερο για το θέμα, θα σας ενημερώσω πάραυτα.

:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μήπως είναι η "Στέγη Κορωπίου" ή όπως το λένε αυτό το πράγμα, που είχα την ατυχία να επισκεφτώ κάποια στιγμή?
Ελπίζω όχι :shock:
Πάντως όταν προσπαθούσα να δώσω ένα γέρικο σκύλο, με πήρε τηλέφωνο μια κυρία από ένα φιλοζωικό σωματείο στο Κορωπί να μάθει τι γίνεται με το σκύλο και να μου συστήσει πανσιόν. Ίσως ήταν από κει.
Στο Κορωπί πάντως είναι και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Μεγάλη η δραστηριότητα στην περιοχή...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι Λίζα. Ούτε για τη στέγη Κορωπίου πρόκειται, ούτε για την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Μόλις μίλησα με την Φιλοθέη, την σύζυγο του Αντώνη Βαρδή, ο οποίος μαζί με το Γιάννη Βαρδή και τον Θανάση Βασιλόπουλο θα δώσουν την συναυλία την Τετάρτη στο θέατρο Κεκρωπία. Η Φιλοθέη, γλυκύτατη, ευγενεστατη και εξυπηρετικότατη, με ενημέρωσε σχετικά με την εκδήλωση και το έργο της Κας Ναυσικά Ντάτσουλη, προέδρου του φιλοζωικού σωματείου «SoS περιπλάνηση».
Τα τηλέφωνα της κας Ντάτσουλη τα έχω στη διάθεση μου για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί της για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το έργο του σωματείου ή για να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια (Η Φιλοθέη μου είπε χαρακτηριστικά ότι χρειάζονται βοήθεια στο πρόγραμμα υιοθεσιών, οπότε εάν κάποιος έχει χρόνο, ας πάει να φωτογραφήσει κάποια από τα ζώα που συντηρεί το σωματείο για να προωθηθεί η υιοθεσία τους στο διαδίκτυο και όχι μόνο.)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μπράβο Κατερίνα και συγγνώμη για την ανάκριση :)

Λοιπόν για την κα Ντάτσουλη υπάρχουν στοιχεία:

Απ' την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (2005):
Μια ηρωίδα στο Κορωπί

Λέγεται Ναυσικά Ντάτσουλη, είναι ζωόφιλη, μάλλον έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων και αναξιοπαθούντων σκύλων της Αττικής. Σ' έναν ιδιωτικό χώρο, στο Κορωπί, φιλοξενεί περίπου 200 ζωάκια, προσφέροντάς τους όσα μπορεί. Μόνη και αβοήθητη από τους πάντες, πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων. Για το δράμα της αλλά και για την προσφορά της ο ζωγράφος, καθηγητής Δημήτρης Μυταράς έστειλε την παρακάτω επιστολή στη δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη:

«Προς τη δήμαρχο Αθηνών

Κυρία Μπακογιάννη,

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα θέμα το οποίο είχα θίξει πριν αρκετό καιρό, αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε υπάρξει αποτέλεσμα. Πρόκειται για εκατόν ογδόντα (180) αδέσποτα σκυλιά τα οποία εγκαταλείπουν κάποιοι και φροντίζει η κ. Ναυσικά Ντάτσουλη (τηλ.: 6977-528136) στην περιοχή Κορωπίου.

Τα σκυλιά αυτά που περιθάλπει, τα ταΐζει και τα γιατρεύει χωρίς καμία βοήθεια, αν εξαιρέσουμε τη δική μου περιστασιακή οικονομική ενίσχυση. Πρόκειται για μια γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία στα ζώα, η οποία είναι εξαντλημένη οικονομικά από αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Διαβάσαμε στην "Ελευθεροτυπία" 26/8/05 ότι ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί πρόγραμμα 1,7 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τα προβλήματα των αδέσποτων σκυλιών. Υπάρχει μάλιστα και τηλέφωνο επικοινωνίας -το 5277576- προκειμένου να καλύπτονται έκτακτες ανάγκες. Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη για 180 άτυχα ζώα που υποφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον, σ' ένα χωράφι με πρόχειρο καταυλισμό στην περιοχή Κορωπίου!

Ο δήμαρχος Κρωπίας Θ. Αθανασόπουλος πιθανώς ενδιαφέρεται, αλλά αντιδρούν οι ψηφοφόροι της περιοχής. Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι Μεσογείων στην πλειονότητά τους δεν φημίζονται για την αγάπη τους για τα ζώα. Ποια είναι η ουσία; Κάποιος παλεύει με κάθε τρόπο για να τα σώσει από την πείνα, τις φόλες και τις αρρώστιες, χωρίς βοήθεια, χωρίς έλεος, ενώ παρεμβάλλονται χιλιάδες εμπόδια τυπικά και γραφειοκρατικά. Ας δοθούν μερικές δεκάρες στα φτωχά αυτά ζώα από το 1.700.000 ευρώ. Ας μη μείνουμε στα λόγια. Δεν έχουμε και πολλούς οι οποίοι διασώζουν την καλή μας φήμη, σε μια Ευρώπη που μας θεωρεί υπανάπτυκτους.

Φιλικά, Δ. Μυταράς»

Χωρίς στοργή - περίθαλψη

Στη συνέχεια φιλοξενούμε ένα κείμενο της ίδιας της κυρίας Ντάτσουλη, με σκέψεις και διαπιστώσεις της για τη μοίρα των άτυχων ζώων, αλλά και με έκκληση προς κάθε ευαίσθητο και πολιτισμένο άνθρωπο να μην τους γυρίζει την πλάτη:

«Ολοι έχουμε ευθύνες για τα αδέσποτα ζώα. Κάποτε διάβασα τη γνώμη ενός Γάλλου διανοούμενου που έγραφε ότι "αισθάνομαι υπεύθυνος για τον μακρινό μου πρόγονο που εξημέρωσε τον σκύλο πριν από 15.000 χρόνια". Αγωνίζομαι και παλεύω για τη συντήρηση 180 αδέσποτων ζώων. Επωμίζομαι ευθύνες για τις οποίες δεν στηρίζομαι από πουθενά. Δεν θέλουμε αδέσποτα; Να μην τα παράγουμε. Ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι: πολίτες, φορείς, αυτοδιοικήσεις. Στα ενδιαφέροντα κάθε πολίτη δεν υπάρχουν η μερίμνα, η στοργή και ο σεβασμός στις μορφές ζωής που ζουν κοντά μας ή μακριά μας. Μας προσφέρουν αυτό που δεν έχουμε: τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τη ζωή. Κι αυτή η απουσία στοργής και περίθαλψης βρίσκεται και στα κέντρα εξουσίας (δήμοι) μικρά και μεγάλα.

Αλλωστε, οι εντολοδόχοι της κοινωνίας κάνουν αυτό που θέλει η κοινωνία, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Να εξαφανίζουν, δηλαδή, τις αποδείξεις, των ενοχών τους και όλοι μαζί, "καθαροί" πια, να συνεχίζουμε με νέες γενοκτονίες... Η κοινωνία προς στιγμήν, για να σκεπάσει το μεγαλείο των ενοχών της, θα αρχίσει το θέατρο της ευαισθητοποίησης και πολύ γρήγορα γυρίζει σελίδα, διότι "και πολύ ασχοληθήκαμε με το θέμα". Θα συνεχίσει να υπάρχει η ίδια συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Ισως και να προσφέρει "κάποιο έργο" προς την κατεύθυνση της μιζεροποίησης και συρρίκνωσης του ζωτικού χώρου των ζώων, συμμετέχουσα σε έναν καλύτερο θάνατο. Πρέπει να καταλάβουμε πως η ζωή τους δεν έχει ημερομηνία λήξης, που καθορίζεται από τη δική μας αθλιότητα...

Δεν μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας αφεντικά των άλλων μορφών ζωής. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την απάθεια, την ενοχή και τη βαρβαρότητα. Πρέπει να προστατέψουμε αυτούς που αδυνατούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους.

Στα συγκοινωνούντα δοχεία της εξουσίας λεφτά υπάρχουν - είναι το ταμείο στο οποίο έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλα τα βασανισμένα, ταλαίπωρα ζώα, στημένα στη γωνία της εξαθλίωσης και της ανθρώπινης χλεύης. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ότι η συμπεριφορά μας προς τα αδέσποτα δεν είναι παρά αντανάκλαση σκοτεινών και ανεπεξέργαστων περιοχών της ψυχής μας και πως κάθε μορφή ζωής περιμένει υπομονετικά να μας χειραγωγήσει στην αγάπη, στην ελπίδα, στη γενναιότητα και στην ισορροπημένη συνύπαρξη.

"Το αύριο μπορεί να περιέχει ένα λιγότερο βογκητό, ένα λιγότερο κλάμα".

SOS

Ναυσικά Ντάτσουλη»

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
οπότε εάν κάποιος έχει χρόνο, ας πάει να φωτογραφήσει κάποια από τα ζώα που συντηρεί το σωματείο
Για ποιον βαράει η καμπάνα? :rolleyes::D
Το τηλέφωνο είναι αυτό που δημοσίευσε μόλις η Chloe?

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Κατερινα ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι συλλεκτρια? Διοτι και εγω μιλησα με τον κ. Βαρδη ο οποιος ομως δεν ηξερε να μου πει αν τα σκυλακια στειρωνονται, αν εχουν την πληρη περιποιηση που πρεπει και αν δινονται προς υιοθεσια. Τουναντιον μου ειπε οτι δυσκολα δινει προς υιοθεσια φοβουμενη σε τι χερια θα πεσουν. Ο δημος οντως δεν κανει τιποτα διοτι ο χωρος βρισκεται σε συνορα δημων και φυσικα φιλονικουν σε ποιον ανηκει. Απο οτι μου ειπε ουτε εισητηρια δεν πηραν. Θα ηθελε παντως ενα σωματειο να πηγαινε να ελεγξει τα ζωα αν περνανε καλα. Οσο για τα puppy mills μου δηπωσε αγνοια.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Είναι προφανέστατο ότι κάτι (όπως πάντα) δεν πάει καλά.

Επίσης προφανώς θα το συζητήσουμε 2-3 μέρες εδώ και αλλού, και θα περάσει στην ιστορία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης προφανώς θα το συζητήσουμε 2-3 μέρες εδώ και αλλού, και θα περάσει στην ιστορία.
Oχι απαραίτητα. Εγώ είμαι σίγουρη ότι η xotikouli θα πάει για φωτογραφίες και επίσης ότι αν πραγματι η κατάσταση είναι τοσο επείγουσα (και αλήθεια προκειται για έναν άνθρωπο μόνο του χωρίς βοήθεια με 200 σκυλιά.... ) πολλοί θα βοηθήσουμε στην προώθηση των σκύλων αν μη τι άλλο.

Last edited: