"Συμπτωματα" Σωματοφυλακης!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
χωρίς παρεξήγηση...εγώ θα πω την δική μου εμπειρία και εσύ Kirki κατάλαβε ότι θέλεις να καταλάβεις....

είχα σκύλο που 4 μηνών έκανε επίθεση σε επισκέπτη μου που ήρθε στο σπίτι με δάγκωμα-ευτυχώς ήταν γρατσουνιά.
6 μηνών δάγκωσε (κανονικά πλέων) το κωλομέρι μιας ευτραφούς κυρίας και της χάλασε τα μπάνια της. Μέχρι να πάει 10 μηνών είχε κάνει άλλες 3-4 επιθέσεις σε ανθρώπους που του φαινόταν κάπως.....(στην βόλτα,στην είσοδο του σπιτιού,στο δρόμο κλπ.)

Η γνώμη 3 ''εκπαιδευτών'' ήταν ότι το σκυλί είχε ανεπτυγμένο ''ένστικτο'' φύλαξης και εκτός απο την βασική θα πρέπει να του κάνω φύλαξη για να μάθει το ''άστο'' ώστε να γίνει πιο ελεγχόμενος.
Που να φανταζόμουν ότι είχα την ''τύχη'' να έχω στα χέρια μου ένα γεννημένο ''ταλέντο'' στην φύλαξη:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::paja1::paja1:
Η αλήθεια είναι ότι δεν τόλμαγε να περάσει τίποτα δίπλα μου, ο σκύλος μου θα είχε καθαρίσει.....:paja1::paja1::paja1::paja1:

Με πολύ δουλιά και με βοήθεια ανθρώπων που έχουν πραγματικές γνώσεις κατάλαβα ότι το σκυλί μου ήταν κατά βάση φοβικό...(προιόν ΒΥΒ-γάρ).....

μπορεί το σκυλί σου να μην έχει καμμία σχέση με αυτά που περιγράφω αλλά εγώ στην θέση σου θα κράταγα και μια πισινή....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με πολύ δουλιά και με βοήθεια ανθρώπων που έχουν πραγματικές γνώσεις κατάλαβα ότι το σκυλί μου ήταν κατά βάση φοβικό...(προιόν ΒΥΒ-γάρ).....
Όπως το λες βγαινει το συμπερασμα ότι τα BYB-ίσια σκυλια είναι φοβικά.

Οταν ο σκυλος ΔΕΝ ειναι εκτροφικο, παντα φταιει το κακο γονιδιο και ποτέ ο ιδιοκτητης.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Όπως το λες βγαινει το συμπερασμα ότι τα BYB-ίσια σκυλια είναι φοβικά.

Οταν ο σκυλος ΔΕΝ ειναι εκτροφικο, παντα φταιει το κακο γονιδιο και ποτέ ο ιδιοκτητης.
Συχνά όμως αυτά τα σκυλιά φεύγουν πολύ νωρίς από την μάνα και τη τοκετομαδα με αποτέλεσμα να μπαίνουν "αγράμματα" στη ζωή

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Φοβικά σκυλιά μπορεί να υπάρχουν σε οποιαδήποτε γέννα, με το καλύτερο pedigree.

2 υπέροχοι γεννήτορες θα δώσουν 1 άντε 2 πραγματικά καλά κουτάβια με καλές προοπτικές για μορφολογία ή εργασία (ανάλογα με τις γραμμές) κάποια μέτρια και κάποια χαμηλότερης ποιότητας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγω γιατι δεν βρισκω καποιο προβλημα!

Θα το συζητησω με τον εκπαιδευτη μου αν και απο οτι το κοβω τετοιες συμπεριφορες δικαιολογουνται διοτι ο σκυλος σε ολες τις περιπτωσεις προειδοποιει!

Καθε βραδυ κατα την διακρεια της βολτας παιζουμε με το μπαλακι του εξω σε μια πλακοστρωτη πλατεια πολυ ανοιχτη που μπορει να τρεξει!Ενα βραδυ πριν μερες του εριξα το μπαλακι και πηγε μεσα σε κατι κοντους θαμνους,δεν το εβρισκε ο Αδαμ και ετσι πηγα εγω να το βρω, ο Αδαμ ομως περιμενε σε αποσταση 10 μετρων σε εγρηγορση για να του το πεταξω οταν το βρω!Ετσι πως το εψαχνα με πλησιασε ενας κυριος που δεν τον ειχα αντιληφθει εγω να με βοηθησει να βρω το μπαλακι και να χαιδεψει τον Αδαμ!Ο κυριος αυτος ειναι θαμωνας ενος καφενειου εκει στην πλατεια και τον ξερω φατσικα!Τον ξερει και ο Αδαμ!Ωστοσο δεν διστασε να γαυγισει και να σηκωσει τριχα στην πλατη του,δεν ξερω τι μπορουσε να κανει,εκανε 2-3 βηματα πιο μπροστα απο εκει που στεκοταν για να του πεταξω το μπαλακι και σε εκεινη την σταση γαυγιζε!Οση ωρα ερχοταν ο κυριος προς το μερος μου ο Αδαμ ηταν ακομη στα 10 μετρα και γαυγοζε απο κει!Οταν καταλαβε οτι αντιληφθηκα τον κυριο τοτε σταματησε και μολις χαιρετησα τον κυριο τοτε πλησιασε και τον μυρισε,προφανως καταλαβε οτι η φιγουρα του κυριου μου ηταν γνωστη και μετα χαιδευοταν!

Προφανως να θελει να εξηγησει ο Παναγιωτης(Kirki-Amirah) οτι ναι μεν μπορει να εχει αυτην την συμπεριφορα αλλα δικαιολογημενα την εχει!Διοτι οντως μερικες φορες δικαιολογουνται τετοιες συμπεριφορες γιατι ο σκυλος θελει να σε ειδοποιει για κατι που δεν εχεις αντιληφθει εσυ!Η ιστορια που λεει ο Kirki-Amirah υποθετω ειναι η μιση απο την δικη μου!Δεν ειναι λογικο οταν ενας βγαινει πεταει κατι η κανει κατι αποτομο να τσιτωσει ο σκυλος?Οταν βλεπει απο μακρυα μια φιγουρα περιεργη?Δεν ξερω...

Δεν ξερω αν το ερμηνευω σωστα μεσα απο την δικη μου ιστορια αλλα εγω χαρηκα οταν ο σκυλος μου με ειδοποιησε για κατι που δεν καταλαβα εγω και υστερα οταν καταλαβε οτι το αντιληφθηκα αλλαξε τελειως συμπεριφορα!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
στέλιο όπως το περιγραφειςεγώ "βλέπω " το εξής..
ο δικός σου σκύλος σε ενημερώνει μια και εισαι απασχολημένος για τον "επερχόμενο κινδυνο" αλλά περιμένει να δει την δική σου αντίδραση.... και μετα "αποφασίζει"
αυτή η συμπεριφορά είναι η επιθυμητή και θα έλεγα ιδανική.... και δεν έχει καμμία σχέση με την προηγούμενη περιγραφή ....
λαμβ'ανοντας πάντα υπόψη και τις ηλικίες των κουταβιών...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κοιταξε ομως λιγο τι λεει...

Για οποιον δεν γνωριζει, η Amirah ειναι Γερμανικο Ποιμενικο 5 μηνων και 1 εβδομαδας. Το τελευταιο 10-12ημερο εχει αρχισει και παρουσιαζει σημαδια Σωματοφυλακης! Αν με πλησιασει καποιος αποτομα ή αν δεν τον χαιρετησω, του γαυγιζει και προσπαθει να τον κρατησει σε αποσταση. Επισης εχει γαυγισει εντονα (σηκωνοντας τριχωμα στην πλατη κλπ...) σε ανθρωπο που κοιταζε περιεργα(υποθετω) την κοπελα μου ενω ειχαν βγει μαζι βολτα - και σε ανθρωπο που καθοταν σε περιεργο σημειο μεσα στο δασος σε βολτα με εμενα. Αυριο θα παμε βολτα απο τον εκπεδευτη που μας συμβουλευει, και φυσικα θα τα συζητησουμε ολα αυτα. Ωστοσο ηθελα τη γνωμη σας για το φαινομενο, και πως πιστευετε οτι πρεπει να το χειριστω.
Οπως και να το κανουμε ειναι καποιες περιεργες συμπεριφορες που κανουν το σκυλο να τσιτωνεται!
Θελω να πω πως σε καποιες αντιδρασεις δεν ειναι φυσιολογικο να τσιτωνεται ετσι?Δεν δοκιμαζετε ο σκυλος μεσα απο αυτες τις συμπεριφορες που βλεπει?
Δεν προσπαθει να τεσταρει την συμπεριφορα του και παραλληλα να δει και την δικη μας την συμπεριφορα για να κρινει επειτα πως θα συμπεριφερθει?
Ετσι λιγο πολυ δεν αρχιζει να καλλιεργειτε το ενστικτο της σωματοφυλακης η της φυλαξης γενικοτερα!
Εγω νομιζω οτι στην αρχη που ειναι κουταβι συμβαινει μια μιξη πολλων πραγματων μεχρι να γινει ξανα και ξανα η ιδια συμπεριφορα για να μπορεσει ο σκυλος να ξεκαθαρισει τι πρεπει να κανει αναλογα με την περισταση και αναλογα με την δικη μας παντα συμπεριφορα!

Δεν ξερω αλλα εγω το βρισκω φυσιολογικο σε τετοια ηλικια να συμβαινει αυτο!Νομιζω οτι ειναι ανασφαλεια,φοβος λογω ηλικιας,περιεργιας,προειδοποιησης κτλ!
Ωστοσο χρειαζεται και συμβουλη εκπαιδευτη!

Δεν μπορω να καταλαβω αυτο που ειπωθηκε για το "πανω χερι"!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ε, αφου τα εχεις υποψη σου ολα, τι ρωτας? Εσυ δεν ησουν που ηθελες να γινεις εκπαιδευτης?

Κούλαρε λιγο, απο τοτε που ηρθες ψοφάς για παρεξηγηση.

Θα ελεγα να μην απορριπτεις τοσο ευκολα τον φοβο και την επιθετικοτητα.
Τωρα ειναι λογικη αυτη; Τι ρωταω; Ρωταω γιατι ετσι γουσταρω και ρωταω. Δεν εχω υποψη μου τα παντα, εσυ το λες αυτο και ειμαι και πααααρα πολυ cool.. :cool: Διευκρυνησα οτι το συγκεκριμενο θεμα το ξερω. Μεχρι εκει. Και δεν ηθελα, ακομα θελω και δουλευω παρα πολυ προς αυτη την κατευθυνση. Και πιστεψε με, ειμαι ο τελευταιος που ψοφαει για παρεξηγηση... αντιθετα με αλλους.

Αποριπτω λοιπον φοβο και επιθετικοτητα, και πολυ καλα εκανα συμφωνα με τον εκπαιδευτη που συμβουλευομαι. Χωρις να του πω την αποψη μου επι του θεματος, μου εξηγησε οτι η Amirah βρισκεται σε μια φαση που ανακαλυπτει τις δυναμεις της. Και εχει πολλες αποτι φαινεται. Ειναι ταλεντο που λενε, οπως ανεφερε καποιος αλλος χρηστης πιο πριν. Στη συνεχεια του εκανα συζητηση για κυριαρχικοτητα, φοβικοτητα κλπ.. και μου ειπε οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα με το συγκεκριμενο σκυλι, καμια σχεση.
Για εκπαιδευση φυλαξης και σωματοφυλακης μου ειπε οτι αν ασχοληθουμε, θα γινει σε κανα 6μηνο, συμφωνα με αυτα που βλεπει τωρα. Μπορει τοτε να κριθει ανοριμη και να παρει παραταση η ιστορια. Μου ειπε και αλλα πραγματα, που αν τα αναφερω θα χρειαστω 9 οθονες αρχικα και θα πειτε οτι ευλογαω τα γενια μου, οποτε τα αφηνω στην ακρη. Θα πω μονο οτι ειμαι απιστευτα χαρουμενος γιατι μου ειπε οτι τα παμε παρα πολυ καλα 1ον με τη σχεση μας, και 2ον με τη βασικη/υ. και να συνεχισω να δουλευω στις ιδιες ασκησεις. (μας τεσταρε αναμεσα σε 2 ΓΠ 2 ντομπερμαν και κανα δυο αλλα τερατα που γαυγιζαν σαν 100 διαβολοι, και εκτελουσε πολυ ικανοποιητικα).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Και εχει πολλες αποτι φαινεται. Ειναι ταλεντο που λενε, οπως ανεφερε καποιος αλλος χρηστης πιο πριν. τωρα. Μπορει τοτε να κριθει ανοριμη και
- εγώ ανέφερα τα περί ταλέντου και το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό (ως προς τον δικό μου σκύλο πάντα) γιατί ενω ο σκύλος μου ήταν ιδιαίτερα επιθετικός ,δεν είχανε την ικανότητα να ερμηνεύσουν σωστά την προβληματική του συμπεριφορά και μου πουλάγανε.....σωματοφυλακή!.
- φοβού τους εκπαιδευτές και δώρα φέροντες....

όλα αυτά με καλή πρόθεση πάντα...:)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν διαφωνω, αλλα και για ποιους εκπαιδευτες μιλαμε, ετσι; Ετυχε σημερα να ειμαι και μαρτυρας ΓΠ που εφερε μια κυρια για αξιολογηση (προβληματος), ο οποιος εχει εκπεδευτει απο συγκεκριμενη εκπεδευτρια (δεν θυμαμαι το ονομα της, αλλιως την εδινα ευκολα) η οποια εχει παει το σκυλο της εκει για εκπεδευση! Φοβερο ,ε; Μαλιστα μου ειπε οτι αν ο σκυλος της οταν τον ειχε φερει, ηταν στο επιπεδο της δικιας μου θα ηταν ολα πολυ ευκολα... Ξερεις πολυ καλα (δεν περιμενω απαντηση σε αυτο, :) ) οτι εκπαιδευτης απο εκπαιδευτης.......... Αλλα τα ματια του λαγου που λενε και αλλα της κουκουβαγιας. Να σημειωσω οτι δεν πληρωνω κατι για οτι κανω εκει περα. Πηγαινω μονο για συμβουλες και επιλυση αποριων. Και εχω παρει και το ελευθερο μαλιστα να τον ενοχλω οποτε θελω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul