Κοιταξε ομως λιγο τι λεει...
Για οποιον δεν γνωριζει, η Amirah ειναι Γερμανικο Ποιμενικο 5 μηνων και 1 εβδομαδας. Το τελευταιο 10-12ημερο εχει αρχισει και παρουσιαζει σημαδια Σωματοφυλακης! Αν με πλησιασει καποιος αποτομα ή αν δεν τον χαιρετησω, του γαυγιζει και προσπαθει να τον κρατησει σε αποσταση. Επισης εχει γαυγισει εντονα (σηκωνοντας τριχωμα στην πλατη κλπ...) σε ανθρωπο που κοιταζε περιεργα(υποθετω) την κοπελα μου ενω ειχαν βγει μαζι βολτα - και σε ανθρωπο που καθοταν σε περιεργο σημειο μεσα στο δασος σε βολτα με εμενα. Αυριο θα παμε βολτα απο τον εκπεδευτη που μας συμβουλευει, και φυσικα θα τα συζητησουμε ολα αυτα. Ωστοσο ηθελα τη γνωμη σας για το φαινομενο, και πως πιστευετε οτι πρεπει να το χειριστω.
Οπως και να το κανουμε ειναι καποιες περιεργες συμπεριφορες που κανουν το σκυλο να τσιτωνεται!
Θελω να πω πως σε καποιες αντιδρασεις δεν ειναι φυσιολογικο να τσιτωνεται ετσι?Δεν δοκιμαζετε ο σκυλος μεσα απο αυτες τις συμπεριφορες που βλεπει?
Δεν προσπαθει να τεσταρει την συμπεριφορα του και παραλληλα να δει και την δικη μας την συμπεριφορα για να κρινει επειτα πως θα συμπεριφερθει?
Ετσι λιγο πολυ δεν αρχιζει να καλλιεργειτε το ενστικτο της σωματοφυλακης η της φυλαξης γενικοτερα!
Εγω νομιζω οτι στην αρχη που ειναι κουταβι συμβαινει μια μιξη πολλων πραγματων μεχρι να γινει ξανα και ξανα η ιδια συμπεριφορα για να μπορεσει ο σκυλος να ξεκαθαρισει τι πρεπει να κανει αναλογα με την περισταση και αναλογα με την δικη μας παντα συμπεριφορα!
Δεν ξερω αλλα εγω το βρισκω φυσιολογικο σε τετοια ηλικια να συμβαινει αυτο!Νομιζω οτι ειναι ανασφαλεια,φοβος λογω ηλικιας,περιεργιας,προειδοποιησης κτλ!
Ωστοσο χρειαζεται και συμβουλη εκπαιδευτη!
Δεν μπορω να καταλαβω αυτο που ειπωθηκε για το "πανω χερι"!