Συμπληρώματα διατροφής

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Και πάλι ερώτηση:

Ο μικρός είναι 4 μηνών και 3 εβδομάδων (για να είμαστε ακριβείς).

Από την πρώτη ημέρα που τον πήραμε του δίναμε Synoquin (ελπίζω να το γράφω σωστά) για τους χόνδρους των αρθρώσεων και μόλις αρχίσαμε να του δίνουμε ασβέστιο (osteoplus) και vetstar για το τρίχωμα.

Ο λόγος του post είναι ότι κάπου διάβασα ότι το πολύ ασβέστιο δεν κάνει καλό (δοσολογία 2 χαπάκια την ημέρα, μαζί με το βραδυνό φαγητό). Επίσης άκουσα για μισή ποσότητα απ' ότι λέει η δοσολογία σύμφωνα με το βάρος του σκυλιού.

Ισχύει όντως κάτι τέτοιο; Τι να κάνουμε με το ασβέστιο;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις αρθρώσεις ο μικρός?

Τι διατροφή κάνει?
Εχεις ρωτήσει κάποιον γιατρό και τα παίρνεις αυτά?
η υπερβολική ποσότητα συμπληρωμάτων σε κουτάβι κινδυνεύει να παρουσιάσει διαταραχές των μυών και του σκελετού.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Eχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις αρθρώσεις ο μικρός?

Τι διατροφή κάνει?
Εχεις ρωτήσει κάποιον γιατρό και τα παίρνεις αυτά?
η υπερβολική ποσότητα συμπληρωμάτων σε κουτάβι κινδυνεύει να παρουσιάσει διαταραχές των μυών και του σκελετού.
Πρόβλημα δεν έχει στις αρθρώσεις. Απλά λόγω όγκου (είναι πολύ μεγαλόσωμος για τα δεδομένα της φυλής του) μας έχουν πει όλοι ότι το Synoquin βοηθάει στον καλό στηματισμό των χόνδρων.

Για το ασβέστιο επειδή είναι στην ανάπτυξη, χρειάζεται τόσο για τα κόκκαλα, όσο και για τα δόντια του.

Για πείτε ρε παιδιά γιατί θα σκάσω!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα σκυλιά δεν χρειάζονται συμπληρώματα βιταμινών εάν έχουν μια ισορροπημένη διατροφή. Οι ξηρές τροφές, όταν δίνονται συμφωνα με τις οδηγίες, δεν έχουν ανάγκη από προσθετα συμπληρώματα.
Η υπερκατανάλωση βιταμινών έχει σοβαρές παρενέργειες με πιο συχνή την παραμόρφωση των οστών λόγω υπερκατανάλωσης βιταμίνης Α. Το ίδιο συμβαίνει και με το ασβέστιο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
τι διατροφη κανει?
Συγγνώμη, αλλά μου ξέφυγε στην απάντηση πριν.

Nuttro Nuggets Large Breed Puppy αποκλειστικά. Και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά (όχι προβλήματα με εμετούς, πολύ λίγες διάροιες, το στόμα δε μυρίζει και την τρώει με σχετικά καλή όρεξη).

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αν το σκυλι τρωει μια καλη ξηρα τροφη τοτε δεν χρειάζετε ΚΑΝΕΝΑ συμπλήρωμα

μονο κακο μπορεις να κάνεις δίνοντας σε σκυλο συμπηρωματα διατροφής

εδω θα εξαιρεσω σκευάσματα που ειναι για την τρίχα βέβαια οχι γιατι δεν κανουν κακο αλλα γιατι δεν ξερω

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Nuttro Nuggets Large Breed Puppy αποκλειστικά. Και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά (όχι προβλήματα με εμετούς, πολύ λίγες διάροιες, το στόμα δε μυρίζει και την τρώει με σχετικά καλή όρεξη).
Μην του δίνεις τίποτα άλλο.
Ούτε συμπληρώματα γλουκοζαμίνης/ χονδροϊτίνης θα έδινα χωρίς λόγο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγγνώμη, αλλά μου ξέφυγε στην απάντηση πριν.

Tοτε οπως ειπαν και τα άλλα παιδιά δεν έχεις κανέναν λάγο να δίνεις συμπληρώματα..
Γιατι μονο κακο μπορεις να κανεις.
Η ξηρά και ειναι και ο λόγος που δίνει ο σύγχρονος άνθρωπος γιατι καλυπτει ολες τις ανάγκες του σκυλιού της ημερήσιας δοσολογία απαραιτητων συστατικών χωρίς να καθόμαστε να υπολογίζουμε αναλογιες και συστατικά μονοι μας..

Η κάθε ξήρα ανάλογα το βάρος και την ζωή που κάνει ένα σκυλί , καλύπτει 100 τα 100 τον οργανισμό του σκύλου μας.
Παραπάνω συμπληρώματα ενεργούν αντίστροφα.:):)

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Φίλε μου ποιός σου είπε να δίνεις γλυκοσαμίνες σε κουτάβι 4,1/2 μηνών? Αν η τροφή που του δίνεις δεν περιέχει, πράγμα που νομίζω πως περιέχει τότε δώς του μια άλλη τροφή .
Υπάρχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις του σκύλου ?

Υ.Γ. Ούτε ασβέστιο κάνει να του δίνεις, αν συνεχίσεις θα τα δείς στα πόδια του σκύλου σου, μόνο αν βλέπεις ότι τα τα μετακάρπια είναι χαλαρά και πάλι με μέτρο δηλαδή 1/2 χάπι την ημέρα - ασβέστιο πέρνει από την κροκέτα του.
Υπερασβεστίωση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
οπου ποστ ο κρανις απο πισω και εγω:)
εγω δινω royal canin junior 32 και απο 4 μηνων μου ειπε να δινω το CANINA Canhydrox GAG:confused::confused::confused: για την υγιη αναπτυξη των οστων,για αρθρωσεις,για τους τενοντες,τους συνδεσμους και τον συνδετικο ιστο:eek:με συνθεση υδροξυαπατιτης:eek:,μαγια,εκχυλισμα οστρακων με πρασινο χειλος:eek: θαλασσια φυκια:pοξειδιο του μαγνησιου και οξειδιο του πυριτιου και περιεχομενες ουσιες ακατεργαστη τεφρα 35% ακατεργαστη πρωτεινη 20% ακατεργαστα λιπη 4,4% ακατεργαστες ινες 1,1% ασβεστιο 8,6% φωσφορος 3,7% μεθιονινη 1,1% κινεζικα:D ασε που κανουν και 40 ευρω120 ταμπλετες και η δοσολογια ειναι 2 ταμπλετες ανα 10 κιλα βαρους. 15 κιλα εμεις 3 την ημερα ε για κανα μηνα να φτασουν:):maria:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κακό η γλυκοσαμίνη σε κουτάβι (αρκετοί το κάνουν) και ΞΕΡΩ πως καμία τροφή δεν περιέχει ποσότητα άξια σημασίας.

Το παραπάνω ασβέστιο όμως είναι επικίνδυνο για κουτάβια Γ.Π., εφ' όσον η τροφή του σίγουρα περιέχει αρκετό. Το παραπάνω ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει ασθένεια (ανάπτυξης) των κοκκάλων, γιατί σπάνια αφομιώνεται ομιόμορφα/σωστά.

Αυτές οι ασθένειες δεν είναι καθόλου σπάνιες στην φυλή αυτή (με αρχηγό την Πανοστείτηδα) και υπάρχει ΑΠΕΙΡΟ υλικό στο νετ για διάβασμα.

Το παράξενο είναι πως τις παθαίνουν πιο συχνά οι σκύλοι που "νταντεύονται" υπερβολικά στο θέμα της διατροφής (με συμπληρώματα). Πολύ πιο σπάνια το παθαίνουν από "αβιταμίνωση".

Υπάρχει και η θεωρία πως συνδέονται όλ' αυτά (διατροφή και ασθένειες ανάπτυξης) με την έλλειψη άσκησης αρκετής για της θερμίδες που καταναλώνει το κουτάβι (παρατηρούνται συχνότερα σε "τροφαντά" κουτάβια ή απλά πολύ αδύναμα από την έλλειψη παιχνιδιού). Προσωπικά συμφωνώ με αυτό.

Τα κουτάβια χρειάζονται πολύ παιχνίδι μεγαλώνοντας (σε μικρές δόσεις και πάντα με την επιλογή να σταματήσουν όποτε θέλουν, όχι μεγάλες βόλτες κι "εξαναγκαστική" άσκηση). Το καλύτερο είναι με άλλα κουτάβια της ηλικίας τους/ του μεγέθους τους.

Πολλοί καλοί εκτροφείς όταν κρατούν το "καλύτερο της γέννας", κρατούν κι ένα αδερφάκι ΜΟΝΟ για να το "γυμνάζει" (για 6 μήνες συνήθως και το δίνουν μετά). Είναι ωραίο "κόλπο" ιδίως όταν έχεις ΔΥΟ "καλύτερα κουτάβια" και θέλεις χρόνο να αποφασίσεις.

Πολλές φορές όμως, οι εκτροφείς με το "καλό" κρατάνε κι ένα "ασθενικό" ΕΠΙΤΗΔΕΣ, γιατί ξέρουν πως μαζί τους (και με το αδερφάκι του για παρέα) θα έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να δυναμώσει σωστά (παρά σε σπίτι αρχάριου ας πούμε). Έχω δει τέτοιο κουτάβι (πολύ ελαφρύ στον σκελετό του) να εξελήσσεται σε ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ, 99% εξ'αιτίας του παιχνιδιού με το αδερφάκι του!

Δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να έχουμε δύο κουτάβια (και ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ;;:p) αλλά στις περισσότερες περιοχές μπορείς να βρείς ένα κουταβάκι καλό για να παίζει με το δικό σου στο πάρκο καθημερινά. Βολεύει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ και τους δύο ιδιοκτήτες, γιατί κουράζονται τα μικρά μόνα τους και μετά είναι και πιο ήρεμα στο σπίτι.

Ως γνωστόν, το μόνο καλό κουτάβι, είναι το ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ κουτάβι!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το Canihydrox δεν το συνηστώ για κουτάβια γιατί έχει ΠΟΛΛΑ μέταλλα.

και...
Το 32% πρωτείνη είναι ΠΑΡΑ πολύ για κουτάβι, κυρίως μεγαλόσωμο (όταν προέρχεται από φυτικές πρωτείνες όπως σε αυτήν την τροφή).

Αν είχα μεγαλόσωμο κουτάβι που ΗΘΕΛΑ να πάθει ασθένεια στα κόκκαλα, αυτά θα του έδινα...

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
που καταληγεις οταν δεν ξερεις και ο ενας λεει ετσι και ο αλλος αλλιως
πο πο για την δικια μου υγεια ετσι δεν ψαχνομαι μια το ποδι αγχος μια με το canhydrox
μια να μην τρεχει μια να μην γλυστραει ααααααα εγινα μπαμπας για τα καλα:)

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Μόνο κροκέτα να δίνεις, τίποτε άλλο.Αυτή που έγραψες είναι κατ' εμένα κορυφαία για την ράτσα και την ηλικία του σκύλου σου.
Extra μόνο burf (συκώτι μόσχου) κάθε τόσο ... ή κιμά μοσχαρίσιο φρέσκο κάθε τόσο ...

Maximus

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
197
4
Patra/Greece
Ξέχασα να πω υπάρχει μια θεωρία που λέει δώσε στο κουτάβι adult ως 8 μηνών να πάει σιγά-σιγά σε ανάπτυξη και μετά δώσε junior ως 24 μηνών. Το χω κάνει στο παρελθόν δεν είδα διαφορά, μπορεί κατά καιρούς όντως να υπήρχε αλλά δεν έδωσα και σημασία.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Μόνο κροκέτα να δίνεις, τίποτε άλλο.Αυτή που έγραψες είναι κατ' εμένα κορυφαία για την ράτσα και την ηλικία του σκύλου σου.
Extra μόνο burf (συκώτι μόσχου) κάθε τόσο ... ή κιμά μοσχαρίσιο φρέσκο κάθε τόσο ...
δεν ανησυχεις για τα παρασιτα?