Συμπεριφορα τουαλετας. Ειναι φυσιολογικο?

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Γεια σας. Ειμαι νεα στο φορουμ και ο λογος που γραφτηκα ειναι οτι απεκτησα πριν απο δυο μηνες ενα κουταβι, δωρο απο pet shop, και επειδη με προβληματιζει λιγο η συμπεριφορα του, ψαχνοντας στο internet μηπως βρω καποια λυση πετυχα αυτο το forum.

Το θεμα μου:
Το κουταβι μου ειναι 6 μηνων. Την τουαλετα του την κανει σωστα τη μια βδομαδα και την αλλη συμπεριφερεται οπως τις πρωτες μερες που το ειχα σπιτι.
Και εξηγουμαι...
Ενω τη μια βδομαδα κρατιεται μεχρι και 6-7 ωρες ωσπου να το βγαλω εξω να κανει την αναγκη του και δεν βλεπω τιποτα μεσα στο σπιτι, την αμεσως επομενη βδομαδα με το που του ερχονται τα κανει οπου βρει! Κακα και τσισα! Δεν κρατιεται οχι 6-7 ωρες, αλλα ουτε δυωρο!
Εννοειται πως καθε φορα που τα κανει εξω εχει τις ανταμοιβες του, τα χαδια του, τα σοκολατακια σκυλων, γλυκολογα, ολα! Και αν τα κανει μεσα ενα δυνατο ΜΗ εκεινη τη στιγμη που το κανει και το σταματαει. Αν ομως λειπω απο το σπιτι λογω δουλειας εννοειται πως οταν γυρισω θα το βρω βομβαρδισμενο απο ολες του τις ακαθαρσιες! (Στο χωρο του τουλαχιστον που το εχω περιορισμενο)
Ξερετε αν τη συμπεριφορα αυτη την εχουν γενικα τα κουταβια μεχρι να ενηλικιωθουν, ή ειναι περιπτωση το δικο μου? Και αν δεν ειναι φυσιολογικο αυτο που κανει μπορειτε να σκεφτειτε για ποιο λογο το κανει και πως μπορει να διορθωθει? Δεν μπορω να το εμπιστευτω! Τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προφανώς κάτι έκανες λάθος στην εκπαίδευσή του, όταν ήρθε σε σένα.
Εφόσον, ακόμα τα κανει όπου βρει, καλύτερα να τον έχει περιορισμένο όταν λέιπεις και όχι ελέυθερο μέσα στο σπίτι.
Μήπως μένει πολλές ώρες μέσα?

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Βολτες τον βγαζω περιπου εξι με εφτα φορες τη μερα. Την προηγουμενη βδομαδα που κρατιοταν τις ειχα ελαττωσει σε 4 φορες και δεν ειχα ποτε κανενα ατυχημα. Να πω οτι το σκυλι δεν μπορει να κρατηθει δεν το λεω, γιατι ειπαμε τις μισες φορες κρατιεται κανονικα. Τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να κανω?

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Συγνωμη, δεν ξερει κανενας να μου δωσει καποια συμβουλη? Να μου πει αν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα κουταβιου αυτης της ηλικιας τουλαχιστον?

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Η δικια μου ειχε παρ'ομοια συμπερηφορα μεχρι και τους 7 μηνες της.με προβληματιζε πολυ.την εβγαζα πιο συχνα και αλλες φορες κρατιοταν,αλλες φορες τα εκανε στο ανσανσερ και αλλες τετοιες ομορφιες.φυσικα ουτε λογος να με προηδοποιησει.προσπαθουσα με ολους τους τροπους,μεχρι που εγινε 8 μηνων και τα εκοψε ολα,στους 9 μηνες κρατιοταν μεχρι και 10 ωρες.αβυσος η ψυχη του κουταβιου!:)
Παντως παιζει συμαντικο ρολο ποσο νερο πινει,οταν πινει πολυ κατουργιεται πιο συχνα,αλλα προς θεου μην του κοψεις το νερο,νερο θα εχει παντα αυθονο και φρεσκο.προσπαθησε να το βγαζεις πιο συχνα ακομη και αν πιστευεις πως αντεχει.το βασικο ειναι να μαθεις κατα μεσω ορο ποσο μπορει να κρατηθει και να μαθει και το σκυλι τις ''ωρες'' του
Μια πολυ καλη λυση κατα την αποψη μου ειναι το crate

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Τωρα που δεν εχω πολυ δουλεια και ειμαι συχνα στο σπιτι το βγαζω ανα δυο ωρες περιπου εξω. Αλλα και παλι πανω που θα περασει μια ωρα συνηθως τα κανει οπου βρει. Μου κανει εντυπωση οχι μονο το οτι τη μια βδομαδα κρατιεται ενα σωρο ωρες και περιμενει να παμε εξω για να τα κανει και την αλλη οχι, αλλα οτι επειδη του φωναζω οταν το κανει μεσα καταλαβαινει απο μονο του οτι δεν ειναι σωστο και σκυβει το κεφαλι κατω και μου ερχεται δειλα δειλα αφοτου το κανει!
Επισης καθε μα καθε φορα που βγαινουμε βολτα, μολις βγει εξω απο το σπιτι θα κανει τα τσισα του και θα εχει την αναλογη ανταμοιβη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα πρεπει να βαλεις καποιο προγραμμα στο φαγητο του,στον περιορισμο του και στις βολτες του!

Οσο και καλο να ειναι να βγαινει το κουταβι πολυ συχνα μεσα στην μερα πολλες φορες δεν προλαβαινει να γεμισει η κυστη του και να αδειασει!Οποτε και τα κανει οπου βρει!

Περιορισμος,βολτα,φαγητο παει η ακολουθια!

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Στελιο, λεγοντας περιορισμο τι ακριβως εννοεις? Επισης εχεις να πεις κατι για το οτι ενω δειχνει οτι εχει μαθει για πολλες μερες, μετα φαινεται σαν να μην εμαθε τιποτα?
Τουλαχιστον οταν βγαινουμε εξω τα κανουμε, ενω τις πρωτες μερες με τον ενθουσιασμο τα κραταγε για οταν γυρνουσε απο τη βολτα! :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες γεωργία, να χαίρεσαι το κουτάβι σου!
Βάλε στην αναζήτηση το ''εκπαίδευση τουαλέτας'' και να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις πάραπολλές συζητήσεις για το θέμα που σε απασχολεί. Μελέτησε τες και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλές λύσεις.
Επίσης διάβασε για το crate.

Και αφού τελειώσεις με όλα αυτά, πληκτρολόγησε : pet-shop και puppy-mills.
Καλή μελέτη και καλές συζητήσεις.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Ευχαριστω TARA για τις συμβουλες. Εψαξα αρκετα θεματα εδω σχετικα με τουαλετα αλλα δε βρηκα κατι παρομοιο, με πισωγυρισμα, που μια τα κανει σωστα μια οχι. Το crate φαινεται αρκετα ενδιαφερουσα περιπτωση μπορω να πω. Απο το να το εχω να αλωνιζει σε ενα ολοκληρο δωματιο καλυτερα να περιοριστει σε εναν καλυτερα ελεγχομενο χωρο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
το crate θα σε βοηθήσει πάρα πολύ συνολικά σε πολλά θέματα συμπεριφοράς που ενδέχεται να αντιμετωπίσεις και είναι πολύ αποτελεσματικό στην εκμάθηση της τουαλέτας.(άσε που το κουτάβι σου θα είναι πολύ πιο ασφαλές μέσα σε αυτό)

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?757-Crate-Κλουβί
http://www.dogforum.gr/v3/content.php?31-Βήμα-προς-βήμα-η-εκπαίδευση-για-τον-περιορισμό-σε-κλουβί

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πισωγυρίσματα θα έχεις πολλά...
Ο Keagan έμαθε να κάνει έξω πιπί του σχετικά γρήγορα, και όμως μπορει 5 μηνών να κρατιόταν όλόκληρο βράδυ και ξαφνικά στους 6 μήνες περνάγαμε 2-3 μέρες που τα έκανε μέσα...μετά σταμάταγε και ξανά μετά από 2 μήνες πάλι μια από τα ίδια. Τελικά σταθεροποιήθηκε σε αυτο το θεμα 9 μηνών περίπου.

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Ευχαριστω πολυ! Ηδη νιωθω εφησυχασμενη! Νομιζα οτι ειναι προβληματικο το σκυλι μου! Μα καλα τα βλαμμενα γιατι τα κανουν αυτα? Αφου εχουν μαθει να κρατιουνται! :p

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Μωρα ειναι,οσο μπορεις να καταλαβεις ενα μωρο τοσο μπορεις να καταλαβεις και ενα κουταβι!
Και εγω σαν εσενα ημουν οταν ηταν η δικια μου σε αυτη την ηλικια.τραβουσα τα μαλλια μου!μεχρι που μεγαλωσε λιγο και αρχισα να συνηδητοποιω την κατασταση

g3org1a

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
105
0
Μπα, την δοκιμασα την πανα αλλα δε λειτουργησε. Χωρια που δε θελω να σκεφτεται οτι μπορει να τα κανει μεσα στο σπιτι, θελω να εχει στο νου του οτι το σωστο μερος ειναι μονο το εξω.

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Αν στους 6 μηνες του δε μαθει να τα κανει εξω,δε θα μαθει ποτε.συνεχισε την προσπαθεια και......την υπομωνη!:)

sonia78

Member
4 Μαρτίου 2010
21
0
ΠΑντως κι εμενα το ίδιο κάνει. Για εξω δεν το συζηταμε, αρνειται πεισματικα. Αλλά υποτίθεται πως μαθαινει στη βεραντα. Δυο μερες μια χαρα, δεν κανει τίποτα μεσα και κλαιει να βγει (ή αν λειπω πάει στη πανα μπροστα στη πορτα) κ μετα πάλι όπου βρουμε μεσα..... Οταν λειπω 8 ωρες στη δουλεια ή το βραδυ δεν γίνεται να τη βαλω στο crate ειναι πολλές οι ωρες για 3 μηνων κουταβι. Οπότε άλλες μερες ξυπναω κ περιμενει να τις ανοιξω κι αλλες παταω σε λιμνούλες....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν στους 6 μηνες του δε μαθει να τα κανει εξω,δε θα μαθει ποτε.
Δεν μπορώ να πιστεψω ότι ισχύει αυτό....
Ξέρω σκυλιά κάθε ηλικίας που έμαθαν να τα κάνουν στην βόλτα!Ακόμα και σκυλιά που ζούσαν χρόνια εγκαταλελημένα να κάνουν την ανάγκη τους όποτέ θέλαν σε κήπους και μάντρες....

Όπως είπες κι εσύ, απλά θέλει υπομονή κι επιμονή και ο στόχος θα επιτευχθεί!!!!!!!

Γενικά πάντως μέχρι να μάθουν υπάρχουν πάντα πισωγυρίσματα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97