Συμπεριφορα σε μεγαλυτερους σκυλους

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Εχεις δικιο το εχω σκεφτει οτι μπορει να περναω το αγχος μου στη Ρέα θα το αντιμετωπιζω φυσιολογικα χωρις να πιεζω καταστασεις και θα δω πως θα παει.. Ειναι απολυτα αληθεια οτι καταλαβαινουν τα παντα και σε συναισθηματικο επιπεδο σιγουρα περισσοτερα απο εμας. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!

• Like
Reactions: Grifos

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Εχεις δικιο το εχω σκεφτει οτι μπορει να περναω το αγχος μου στη Ρέα θα το αντιμετωπιζω φυσιολογικα χωρις να πιεζω καταστασεις και θα δω πως θα παει.. Ειναι απολυτα αληθεια οτι καταλαβαινουν τα παντα και σε συναισθηματικο επιπεδο σιγουρα περισσοτερα απο εμας. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Γεια σας και παλι! Σημερα η Ρεα εκανε κατι ανορθοδοξο για τα δεδομενα της. Ποτε δε γαβγιζει σε αλλους σκυλους στη βολτα μονο οταν ειναι σπιτι και περναει καποιος απο κατω, κατι υο οποιο προσπαθω να της το εξαλειψω. Ενω της εχουν γαβγισει στη βολτα(απο μακρια) η της εχουν αγριεωει εκεινη ποτε δεν εδινε σημασια και προχωρουσε κανονικα.
Σημερα ομως περνωντας διπλα απο ενα σαρπει θυληκο ( το οποιο το εχουμε ξανασυναντησει και κανει σαν διαολος οταν βλεπει αλλα σκυλια, αγριευει και παει να τους ορμηξει) και ενω ποτε της δε του εδινε σημασια σημερα αυτο αρχισε παλι τις αγριαδες και η ρεα αρχισε να του γαβγιζει με τη τριχα καγκελο. Εγω τη μαλωσα δε ξερω αν εκανα καλα αλλα δε μου αρεσε καθολου αυτο.
Χαιρομουν οταν την εβλεπα να κραταει επιπεδο και αυτο σημερα με ξενισε.. Εχει να κανει λετε με το συγκεκριμενο σκυλο γιατι μετα ενω συναντησαμε κ αλλα σκυλια δεν εδειξε τετοια συμπεριφορα.
Επισης εχει σταματησει και το ξαπλωμα ανασκελα σε αλλους σκυλους. Μηπως μεγαλωνουμε και "μαγκευουμε"?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
γενικοτερα εχει να κανει με την λαθος μαλον κοινωνικοποιηση που πιστευεις οτι εχει λαβει.... το ειπε ο γριφος το εχω πει κι εγω αλλου και με την ευκαιρια το τονιζω εδω.... δεν ειναι κοινωνικοποιηση το να αφηνουμε το κουταβι μας να παιζει με αλλα σκυλια... κι εκει συνηθως γινονται τα περισσοτερα λαθη.... το σκυλακι σου αφηνει πισω την κλουταβισια του περιοδο και αρχιζει να μεγαλωνει θα δεις κι αλλες λαθος αντιδρασεις εν καιρω...

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Ελευθερη να παιξει την εχω αφησει μονο με ενα αλλο κουταβι οταν ηταν πιο μικρη. Τωρα σε επαφη (οχι ελευθερη) την εχω φερει με αρκετα σκυλια. Ειδικα τους τελευταιους μηνες επειδη αρχιζω και καταλαβαινω ποτε το αλλο σκυλι θα κανει κατι ασχημο την απομακρυνω. Επειδη ειμαι πρωταρα και θελω να προλαβω καποιες συμπεριφορες το συζηταω τη πρωτη φορα που εγινε. Σιγουρα εχω κανει αρκετα λαθη. Τωρα δηλαδη που τη μαλωσα και θα τη ξαναμαλωσω αν το ξανακανει θα πετυχω τιποτα??

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
35
Σε συνδυασμο με επιβραβευση οταν ειναι ηρεμη.. Καπως ετσι το εχω σκεφτει.