Συμπεριφέρεστε τοίδιο σε όλα τα σκυλιά σας?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά η ιεραρχία δεν τελιώνει μόνο με τον αρχηγό.
Και φυσικά ένα παιδί (αν είναι ο μόνος που ασχολείται) μπορεί να επιβληθεί σ' έναν σκύλο.
Απλά πολλές φορές, ΠΟΛΛΟΙ σκύλοι νομίζουν πως είναι εκείνοι ο αρχηγός. Αυτό φαίνεται με το κατα πόσο διεκδικούν πράγματα που θέλουν (θέση στον καναπέ πχ, ή ένα παιχνίδι). Ακόμη και το να απαιτεί χάδια ένας σκύλος, συχνά δηλώνει πως σε θεωρεί κτήμα του. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Μπορεί όπως λες πάντως, η κόρη σου να είναι ΠΑΝΩ από την Ζήνα. Δεν αποκλείεται. Μπορεί όμως κι η Ζήνα να θεωρεί πως ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι πάνω από αυτήν. Μέχρι τώρα. Τώρα αισθάνεται απειλή από την Ήρα.

Νομίζω προσωπικά πως έχει καταλάβει η Ζήνα πως η Ηρα είναι ανώτερη. Και ας βγάζει δόντια. Το κάνει από φόβο και η Ηρα το καταλαβαίνει (γι ' αυτό και δεν ανταποκρίνεται επιθετικά). Αν την φοβάται/σέβεται από τώρα την Ήρα (που είναι μωρό), θα είναι ακόμη πιο εύκολα/ξεκάθαρα τα πράγματα όσο μεγαλώνει (και θα μεγαλώσει ΠΟΛΥ ακόμη). Αμφηβάλλω δηλαδή, πως η Ήρα έχει σε υπόληψη την Ζήνα. Απλά δεν την θεωρεί απειλή (εεεε δίκιο δεν έχει; :p ). Μια χαρά πάνε τα πράγματα δηλαδή.

Μετά από αυτό που είδε (τον καβγά) η Ζήνα θα πρέπει να είναι τρελή να τα βάλει με την Ήρα στα σοβαρά. Μάλλον είσαι τυχερός τελικά!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αμαν πια βρε Ζιβάγκο, καταφερες παλι να γκρεμισεις οσα νομιζα τοσον καιρο!!

Φυσικα η Ζηνα συμπεριφερεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως λες.
Και όλα οσα ελεγα για το υποτιθέμενο αφεντιλίκι που της πουλαμε κι εμεις και το παιδι είναι μαλλον μπαρμπούτσαλα.

Μωρε καλα ελεγε η γυναικα μου ότι η Ζηνα είναι τοσο εξυπνη που μας εχει εκπαιδευσει ολους!
Απλα επειδη είναι μινι αυτο δεν φαινεται τοσο εντονα…
Να θεωρησω ότι επρεπε να ερθει η Ηρα στο σπιτι για να την βαλει καπως στη θεση της και μαλιστα χωρις να προσπαθησει καθολου?

Στο άλλο θεμα τωρα, ΠΣΚ στο κτημα και εφαρμοσαμε οσο μπορουσαμε τις κοινες βολτες που ειχαμε κοψει για ένα διαστημα.

Μας ωφελησε ο αερας του βουνου και απαλλαγηκαμε από το αγχος οποτε δεν καναμε σαν υστερικοι όταν πλησιαζαν η μια την άλλη.
Τις αφησαμε να εκφραστουν αλλα με διακριτικη επιτηρηση όπως η αστυνομια στις πορείες.

Επρεπε να τις δεις στην αρχη. Σαν τις συμπεθέρες ητανε :D, πιο πολύ η Ζηνα φυσικα.
Γρηγορα όμως σηκωσε τα αυτακια και την ουριτσα της, μυριστηκανε με την Ηρα και κανανε ομορφες βολτες δίπλα δίπλα.

Η Ζηνα βεβαια συνεχεια επιφυλακτικη αλλα ουτε δοντια, ουτε τιποτα. Σε μια φαση εξοικειωθηκαν περισσοτερο και αρχισαν τα παιχνιδια και η Ηρα με την αγαρμποσυνη της αρχισε να την πλακωνει.
Αυτό θελει προσοχη. 3 κιλα η μια, 30 η άλλη :eek:

Να πω την αληθεια, δεν εχω καμια αξιωση να γινουν κολλητες και να κοιμουνται αγκαλιτσα.
Θελω όμως να υπαρχει ισορροπια στο σπιτι, να περνανε οσο το δυνατον ολοι καλα και να σεβονται καποιους βασικους κανονες.
Η Ηρα σεβεται σαφως περισσοτερο και ακουει πολύ.

Και παλι σε ευχαριστω πολύ και σενα και όλα τα παιδια.

Φιλικά
Αρης

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
πολύ ωραίο θέμα, να'στε καλά παιδιά με βοηθάτε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Εγώ μονίμως ήμουν γατομαμά, κατσικομαμά, προβατομαμά, μεγαλύτερη αδερφη-μαμά νο2 (γιατί η μητέρα μας δούλευε πολλές ώρες) και άλλα πολλά, αλλά ποτέ μα ποτέ σκυλομαμά. Τώρα έχω γίνει σκυλομαμά εις διπλούν. Το ξέρω ίσως πολλοί να το θεωρήσετε ως τραγικό λάθος αυτό, που κάποιος αδαής από σκυλιά (όχι όμως από ζώα γενικότερα) έχει τώρα δύο.
Η Σίμπα μου είναι 10 μηνών Παγκ και ο Μπιγκ Μακ είναι 3,5 μηνών Παγκ. Από κυριαρχία μεταξύ τους δεν έχω καταλάβει ακόμα πιος έχει τα ηνία, υποψιάζομαι πως είναι η Σίμπα. Είναι μόλις 2 εβδομάδες μαζί στον ίδιο χώρο, και προσωπικά έχω κάνει πολλές θυσίες γιατί πολύ απλά δεν ήθελα πρώτον η Σίμπα να νιώσει πως με την καινούργια άφιξη ότι περιορίζεται και ο Μπιγκ (Λιτλ) Μακ ότι είμαστε όλοι ωραία και καλά κι αυτός ο ψοριάρης μόνος του. Τις πρώτες μέρες έβαζα το μεγάλο μαξιλάρι από τον παλιό καναπέ στο πάτωμα και κοιμάσταν μαζί στο πάτωμα.

Όταν μπαίνω στο σπίτι χαιρετάω και τα δύο μαζί ταυτόχρονα. Την Σίμπα ειδικά την είχα μάθει από πριν να μην ζηλεύει όταν χάιδευα άλλα σκυλιά, αντίθετα όταν χαιδεύω την ζηλιάρα φιλενάδα της (ένα θηλυκό γαλλικό μπουλντόγκ) αυτή έρχεται να της δόσει φιλάκια και γενικότερα το ίδιο κάνει και με όλα τα άλλα σκυλάκια που κάνουμε παρέα και χαιρετάμε στον δρόμο.

Στο παρακάτω ίσως να φταίω αν και μέσα μου δεν νιώθω τόσο ένοχη. Ήθελα από την αρχή η Σίμπα έξω στον κόσμο να μην είναι το χαζοχαρούμενο μικρόσωμο σκυλάκι που χοροπηδάει πάνω σε όλο τον κόσμο. Είναι κοινωνική με τους ανθρώπους που ξέρει ότι είμαι κι εγώ κοινωνική. Όταν έρχεται ένας ξένος στον δρόμο να την χαϊδέψει κάνει ένα βήμα πίσω και επιλέγει το πότε θα πάει να μυρήσει μόνη της. Εχθές που βρεθήκαμε σκυλοπαρέα μεγάλη η Σίμπα ήταν πιο πολύ προσκολημένη στο πλευρό μου και με κοιτούσε στα μάτια, ο Μακ είχε βρει το θηλυκό του χαρέμι και αλώνιζε και γενικότερα είναι πιο χαζοχαρούμενος.

Τώρα υποτίθεται πως η θηλυκιά είναι η δικιά μου και ο αρσενικός είναι του αρραβωνιαστικού μου αλλά έχω παρατηρήσει πως όσο και να παίζουνε μαζί του εάν πάω σε άλλο δωμάτιο η Σίμπα θα ακολουθήσει και τσουπ από πίσω και ο Μακ. Εμένα όταν τους λέω "έλα" (που το έλα το δικό μου σημαίνει να έρθουν μπροστά μου) θα έρθουν εάν τα φωνάξει ο αρραβωνιαστικός μου κατά 80-85% να τον γράψουν πανυγηρικά!!!

Χάδια μαζί, ύπνος μαζί, βόλτες μαζί, ακόμα και όταν είχε μόλις εμβολιαστεί ο Μακ εγώ δεν τον άφηνα στο σπίτι τον έβαζα σε ένα μάρσιπο για να είναι πιο ασφαλής και βγαίναμε για την βόλτα μας, μόνο τις πρώτες μέρες τον άφηνα στο σπίτι και έπερνα την Σίμπα για την κλασσική μας μεγάλη βόλτα για να μην νιώσει ότι την παραμελούμε με την καινούργια άφιξη.

Παίζουν μαζί, ροχαλίζουν μαζί, γενικότερα στην αρχή νόμιζα πως η Σίμπα είναι το αφεντικό του Μακ:p:p:p περπάταγα εγώ μπροστά από πίσω η Σίμπα και πίσω από αυτήν ο Μακ με το αστείο του περπάτημα. Του μαθαίνει κρυφά η άτιμη όλα τα καλά της κόλπα... π.χ. πως να ζητιανεύει όταν εγώ τρώω γιαούρτι!!!! Σαν μεγαλύτερη αδερφή του κάνει καψώνια... του λέει να πηδήξει από το κρεββάτι κι αυτός ο μπουμπούνας το κάνει και μετά έρχεται και κλαψουρίζει δίπλα από το αυτί μου για να τον ανεβάσω πάλι επάνω :p:p:p. Νομίζω πως επίτηδες δεν του έχει μάθει να σέβεται τον ύπνο μου γιατί ξέρει πως εάν με ξυπνήσει η ίδια θα την μαλώσω επομένως στέλνει τον Μακ να με ξυπνήσει:p:p:p. Πέρα από όλα αυτά τον αφήνει όμως να τρώει από το φαγητό της!!! Εχθές ο άτιμος όσο τον κυνηγούσε η Γαλλικιά Μπουλντογκίνα μακριά αυτός εκεί πήγαινε και έκλεβε το φαγητό της, ενώ η Σίμπα δεν πλησίαζε περίμενε να δεί εάν θα την καλέσουμε ή θα της δόσουμε εμείς!!!!

αυτά τα λίγα από εμένα, θέλω να πιστεύω πως προσπαθώ και τα καταφέρνω να τα έχω όλα σε ισορροπία!!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul