Συμμετοχή σε εκθεση: φτου κι απ την αρχή;

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
... λύσαμε όλα τα προβλήματα και ασχολούμαστε με το ποιός είναι ο πιο βλακώδης τρόπος να στήνουμε τους σκύλους ...

Εγώ στην Αλέξια απαντούσα (σε συγκεκριμμένο δήλημα). Εσείς;
Οι οποία φυσικά εξαφανίστηκε καθώς το θέμα έπαψε να την αφορά για τους χ, ψ, λόγους...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Dr.Zhivago σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Την εντολή 'στάσου' δεν την έμαθε από δικό μου λάθος/βαρεμάρα. Αλλα όπως λες θα την μάθουμε τώρα.

Το βάδισμα με προβληματίζει πιο πολύ γιατί κολλάει στην γάμπα μου και μέχρι τώρα την επιβράβευα γι αυτό. Καμιά ιδέα;

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
... γιατί να εύχομαι όμως να απαγορευτεί το grooming ? (ίσως με ενοχλεί και πρακτικά, το έχεις σκεφτεί ? ... ίσως το θέαμα κρεμασμένου επί ώρες στο τραπέζι σκύλου να διώχνει και αυτό κόσμο από τις εκθέσεις μας, όπως το double handling, ίσως αυτή είναι η άποψή μου) ... δεν έυχομαι όμως να απαγορευτεί ...
Όπα μισό, γιατί να μην το εύχεσαι? Δλδ την ουρά και τα αυτιά τα δίνει ο καλός θεούλης και δεν τα κόβουμε και το τρίχωμα το δίνεις ο Τρύφων σαμαράς.

Και μην μου πει κανείς ότι έτσι φαίνεται καλύτερα το σκυλί γιατί εδώ μιλάμε για την απόλυτη διαστροφή. Το ένα το ξυρίζουμε γουλί το άλλο το τουμπανιάζουμε με ανάποδο χτένισμα, ανάποδο τιμόνι , πιστολάκι , λακ κλπ

Ε και ναι, από τις εκθέσεις που έχω δει –όχι πολλές – ένα σκυλί στο τσιγκέλι για ώρες είναι ότι πιο εμετικό έχω δει

[FONT=&quot]Μπορεί το ‘’Κυριακή πρωί στο σχιστό’’ στυλ των ροτ να είναι ενοχλητικό αλλά δεν συγκρίνεται με το ….τιμημένο το τσιγκέλι[/FONT]

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
γιατί παίρνετε σαν δεδομένο οτι το double handling διώχνει τον κόσμο? Εγώ βλέπω σε κάθε έκθεση ο στίβος με τα ροτ είναι γεμάτος κόσμο, ενώ στα λάμπραντορ π.χ. παίζουμε μόνοι μας.
Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου, ... μάλιστα μου αρέσει πολύ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Alexia,

Το βάδισμα δίπλα σου δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο φαίνεται αρχικά.
Κατά πρώτον, ίσως αν περπατάς λίγο πιο γρήγορα και να είναι μιά χαρά. Δοκίμασέ το.

Κατά δεύτερον μπορείς να την μάθεις να έχει λίγο πιο "παιχνιδιάρικη" συμπεριφορά με τον οδηγό εκθέσεων. Φτάνει ΠΑΝΤΑ να έχεις εσύ πιο παιχνιδιάρικη διάθεση όταν της το βάζεις (να διορθώνεις μόνο όταν βάζει μυτούλα στο έδαφος και να επιβραβεύεις ΠΟΛΥ μόλις σηκώσει πάλι το κεφάλι ψηλά).

Οι περισσότεροι σκύλοι μαθαίνουν εύκολα να ξεχωρίζουν την διαφορά και σύντομα απολαμβάνουν την ελευθερία του να προπορεύονται ελαφρώς με το εκθεσιακό λουρί, αν αυτό είναι που προτιμάς σαν τρόπος χειρισμού.

Εγώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι από σκύλο που περπατάει ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα μου στον στοίβο, φτάνει να μην με κοιτάει (αυτό το αποφεύγεις αν αυξήσεις λίγο ταχύτητα ή/και την εξασκείς σε πολλά διαφορετικά μέρη).

Το κλειδί είναι να μην την μάθεις ταυτόχρονα το περπάτημα με το στίσημο. Μάθε την να στήνεται καλά πρώτα. Μετά μάθε την να χαίρεται να περπατάει σωστά/χαρούμενα με το εκθεσιακό λουρί (και στροφές εννοείται) χωρίς να δουλεύετε καθόλου το στίσημο. ΜΕΤΑ ένωσε και τα δύο (αφού τα έχει τελειοποιήσει χωριστά).

Ο στόχος σου είναι να πηγαίνει καθευθείαν από τον τροχασμό στο στίσημο (με εντολή) χωρίς να χρειάζεται διόρθωση. Το σωστό στίσημο για την φυλή όμως θα πρέπει να σου το δείξει κάποιος ειδικός (πχ. εκτροφέας) και ΟΧΙ εκπαιδευτής σκύλων. Είμαι σίγουρη πως θα έχει και ΠΟΛΛΑ άλλα "κόλπα" να σου μάθει.

Καλή Τύχη!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ευχαριστώ Dr. Zhivago, θα εξασκήσουμε το στήσιμο και το περπάτημα όπως με συμβουλεύεις και ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Για την παρουσίαση άρχισα μαθήματα ring training

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν άρχισες μαθήματα ring-training ΘΑ ΣΧΙΣΕΤΕ!
Μην ανησυχείς για τίποτα!

Πολύ πιθανό είναι σύντομα να δίνεις εσύ συμβουλές στο φόρουμ για το θέμα (το ελπίζω γιατί είναι ελάχιστοι στην χώρα μας που ξέρουν το παραμικρό για τον χειρισμό εκθέσεων)!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul