Είναι αστείο που πρέπει να συζητήσουμε για το double handling σε αυτό το επίπεδο ... ανοίξτε τα μάτια σας, το rottweiler στήνεται με double handling, γιατί έτσι πρέπει, δεν νοείται αλλιώς, στήνεται στο 90% των χωρών έτσι, πλήν των Αγγλομαθών, δείχνει χαρακτήρα, δίνει έμφαση, έκφραση, πάθος, είναι
ΑΠΛΑ πολύ καλύτερο,δεν συζητείται κάν αλλαγή του ΠΟΥΘΕΝΑ, αν το απαγορεύσει η FCI απλά θα πτωχεύσει ή θα αποσχιστεί από
ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ομίλους, μόνο εδώ συζητούνται αυτές οι αστειότητες ...
@DrZhivago
α) Δεν σε έχω πεί χαριτολογώντας τίποτα, δεν μπορεί να είμαι και απολογούμενος που στράβωσα όταν με αποκάλεσες βλάκα.
β) Μπορώ επίσης να στήσω τους περισσότερους από τους σκύλους μου πάνω μου, ακόμα και
χωρίς κανένα δόλωμα. Σκύλος που στήνεται με double handling στήνεται και από ξαπλωμένο στον καναπέ άνθρωπο που τρώει πίτσα, σκύλος που στήνεται με πίτσα ... είναι πολύ δύσκολο να δεί την μπάλα του ανάμεσα σε 300 άτομα στα 20 μέτρα
γ) Αν η εικόνα που έχεις από έναν σκύλο που στήνεται με βοηθό είναι ότι στήνεται σαν τρελό κουτάβι, σε πληροφορώ ότι είναι λάθος.
Σε ιδανική κατάσταση ο σκύλος παγώνει και ΔΕΝ αποσπάται από το περιβάλλον, σε αντίθεση με την κατάσταση που περιέγραψες με τον δικό σου να αποσπάται από double handling άλλου ... γιατί άραγε ? Δεν υπήρχε εκεί "η χαρά της συνεργασίας" και το "δέσιμο με τον χειριστή" ?
Αν συγκρίνεις κάτι θα έπρεπε να συγκρίνεις
ιδανικές καταστάσεις, και σε αυτές και οι δύο τρόποι στησίματος είναι πανομοιότυποι, πλήν της προαναφερθείσας από εμένα "εμβέλειας" της προσοχής του σκύλου ... και πίστεψέ με αν έχεις εμπειρία καταλαβαίνεις πολλά για τον χαρακτήρα του, που
σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.
δ)
"μακάρι" να απαγορευτεί ... μην το λές τόσο εύκολα ... εγώ προσωπικά (όπως και άλλοι) ίσως είχα πρόβλημα με την ουρά ... το δέχτηκα και μ'αρέσει ... αν μου πούν κόψε τα αυτιά ίσως το δεχτώ και ίσως μου αρέσει ... αν μου πούν κόψε το DH όμως
θα αλλάξω φυλή ή σπόρ, Στέλλα ... και δεν υπερβάλλω
καθόλου και γνωρίζω
ΠΟΛΛΟΥΣ που θα έκαναν το ίδιο ... αυτό (έστω και αν δεν το καταλαβαίνεις) ... δεν σε προβληματίζει ?? Είναι κάτι ΤΟΣΟ άσχετο με εσένα ... όσο το grooming με εμένα ... γιατί να εύχομαι όμως να απαγορευτεί το grooming ? (ίσως με ενοχλεί και πρακτικά, το έχεις σκεφτεί ? ... ίσως το θέαμα κρεμασμένου επί ώρες στο τραπέζι σκύλου να διώχνει και αυτό κόσμο από τις εκθέσεις μας, όπως το double handling, ίσως αυτή είναι η άποψή μου) ...
δεν έυχομαι όμως να απαγορευτεί και εδώ ερχόμαστε στα λόγια της Rottie περί κούκων ...
λύσαμε όλα τα προβλήματα και ασχολούμαστε με το ποιός είναι ο πιο βλακώδης τρόπος να στήνουμε τους σκύλους ...