Συμβουλες για κουταβι Γ.Π ?

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα με ενδιέφεραν πάρα πολύ καποιες συμβουλές απο έμπειρα άτομα. Έχω ένα κουτάβι Γ.Π αρσενικο, 55 ημερών και το απέκτησα πριν 4 μέρες. Δαγκώνει τα πάντα,οταν το κανει του λέω ΜΗ καποιες φορες σταματαει, καποιες οχι. Τις φορες που δεν σταματαει το παρουσιαζω το ειδικο κοκκαλο που του εχω παρει για να δαγκωνει αυτο. Κανω σωστα; Ειναι λαθος αν δεν ακουει να τον πιανω απ' τον σβερκο(οπως η μανα του και να τον κανω να με κοιταει;) Πώς κερδιζω την εμπιστοσύνη του κουταβιου μου; Πως του δειχνω οτι ειμαι ο αρχηγος της αγελης και ποτε θα ειναι σε θεση να το καταλαβαινει αλλα και εγω να καταλαβαινω οτι το καταλαβαινει(πολυ επαναληψη :Ρ); Του εχω μια κουρελου για να κοιμαται ως "σπιτι", ομως συνηθως ξυπναει και ερχεται κοντα μου και κοιμαται, οφειλω να τον επιστρεφω στο "σπιτι" του? θα σας ζαλισω σιγουρα και συγνωμη, ελπιζω να καταλαβαινετε την αγωνια μου. Θελω να με εμπιστευεται. Ευχαριστω εκ των προτερων. (Ααα και ειχα σκυλακι αλλα οχι σε τοσο μικρη ηλικια, το ειχα απο 2 χρονων και υστερα και ηταν πιο ευκολο να καταλαβει οτι ειμαι το αφεντικο και σιγα σιγα να μου εχει εμπιστοσυνη)

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
Ναι, γιατι στην αυλη δεν μπορω να τον εχω ακομα, καθως δεν εχει κανει εμβολια ακομα και φοβαμαι. (Εχει χωματα και γατες)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
EΓω θα σε συμβουλευα να αφηνες τον μικρο να κοιμαται το βραδυ σε αλλο δωματιο , να αρχισει να συνηθιζει και λιγο μονος , και να αλλαξεις γνωμη για την αυλη , για εμενα καλυτερα ο σκυλος να μενει στο σπιτι το βραδυ . Επισης μπορεις να αγορασεις ενα κρεητ , αν ψαξεις το φορουμ θα βρεις πολλα νηματα για την εκπαιδευση του κρεητ .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Πρέπει όμως να εμπεδώσεις και ποιός είναι ο σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου :unsure:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
γιατί να αποτρέψουμε τον άνθρωπο απο το να κοιμάται με το κουτάβι στο ίδιο δωμάτιο ...;
είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεθούν μεταξύ τους......

• Like
Reactions: Amaliaz and Elli

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
TARA και εγω αυτο σκεφτηκα, αλλα σκεφτομαι κιολας μηπως επιφερει αντιθετα αποτελεσματα ως προς τη σχεση αφεντικο-σκυλος. Ελπιζω πως οχι παντως.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Εαν το σκυλακι τελικα θα το εχεις μονιμα στην αυλη[που δεν ειναι και οτι καλυτερο], τοτε εχει δικαιο ο Sirkos. Εαν ομως εχεις σκοπο να κοιμαται μεσα στο σπιτι δεν νομιζω πως θα μπορουσε αυτο απο μονο του να δημιουργησει προβλημα στην σχεση σας.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις την σχέση σας ως ''αφεντικό-σκύλος''.....

είναι ο σκύλος σου ( όχι υφιστάμενος σου),
οι δυό σας αποτελείτε μια αγέλη...
μάλλον θα είσαι ο αρχηγός της (και λέω μάλλον γιατί αυτό είναι κάτι που δεν είναι δεδομένο αλλά κερδίζετε καθημερινά ).....
καλή αρχή...:)

• Like
Reactions: Amaliaz

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
Δεν βλεπω τη σχεση μας ετσι, εννοειται πως οχι. Οπως ειπα θελω να μου εχει εμπιστοσυνη και αυτο προσπαθω ηδη να κανω και ας ειναι σε πολυ μιρκη ηλικια. Αργοτερα ομως θεωρω οτι πρεπει να γνωριζει οτι ειμαι ο "αρχηγος", αλλιως η συμβιωση θα ειναι παρα πολυ δυσκολη. Σε ευχαριστω :)

Aslan δεν σκοπευω να το εχω μονιμα στην αυλη, θα ειναι λαθος να του αφηνω την ελευθερια του χωρου; Δηλαδη να επιλεγει που προτιμα να καθεται; Μεσα ή εξω (οταν του λεω που να κατσει εγω ομως να το κανει)

Παιδια κατι ακομα, εχετε να μου συστησετε καποια καλη τροφη μεσαιας τιμης; Ο εκτροφεας μου συστησε την Planet Pet Society η οποια εχει 38% κοτοπουλο, 30% πρωτεινη και 20% λιπος. Ειναι καλη; Αν γνωριζετε βεβαια

Last edited by a moderator:

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Αλλο πραγμα ειναι Β.Υ. και αλλο το που θα κοιμαται το σκυλακι. Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι θα του δινεις ελευθερια χωρου. Αυτο που εχω καταλαβει μεχρι τωρα απο διαφορα που διαβαζω εδω ειναι πως το σκυλακι πρεπει να εχει μια σταθεροτητα οσον αφορα τον υπνο και το φαγητο του. Δηλαδη οχι τη μια μερα να κοιμαται μεσα και την αλλη εξω και ουτε να τρωει μια στην κουζινα και μια στον μπανιο. Αυτο μπορει να του δημιουργησει συγχυση και οντως η σχεση σας να εχει αργοτερα προβληματα και θεματα εμπιστοσυνης. Για την Β.Υ. αφου του εχεις προσφερει σταθεροτητα στις βασικες αναγκες του, σιγα σιγα μπορεις να δουλεψεις μαζι του με ή χωρις καποιον ειδικο και να του μαθεις τα βασικα και οχι μονο. Η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος οπως με τους ανθρωπους ετσι και με τα σκυλια ειναι κατι που κερδιζεται καθημερινα. :p

Παιδια κατι ακομα, εχετε να μου συστησετε καποια καλη τροφη μεσαιας τιμης; Ο εκτροφεας μου συστησε την Planet Pet Society η οποια εχει 38% κοτοπουλο, 30% πρωτεινη και 20% λιπος. Ειναι καλη; Αν γνωριζετε βεβαια
Για τροφη δες εδω τι να αποφευγεις και τι να προτιμας!

Last edited by a moderator:

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
Εγινε, συγνωμη για την συγχυση αλλα και εμενα ειναι συγκεχυμενα τα πραγματα ακομα στο μυαλο μου, παντως του προσφερω σταθεροτητα τοσο σε υπνο οσο και σε φαγητο και νερο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Υπάρχει εκτροφέας!!! Ευχάριστη έκπληξη!
Για πες μας λοιπόν, από που το έχεις πάρει;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
αυτό το από που τον πήρες ρε παιδιά ετοιμο για καυγάδες ακούγεται. και δεν χρειάζεται και πολύ να καταλάβεις από που το πήρε 55 ημερών
πειτε του μια και εξω του ανθρώπου :
διαφωνούμε με την απόκτηση σκύλων μέσω πετ σοπ , κουταβεμπόρων και byb(ιδιώτες) γιατί

παιρνεις σκύλο αμφιβόλου ποιότητας (προβλήματα υγείας και χαρακτήρα)
συμβάλλεις στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή και αναπαρωγωγή των σκυλιών
βλάπτεις την φυλή
εντίνεις κατ επέκταση το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδεσποτων
δίνεις τα λεφτά σου σε κάποιον που σε κοροιδεψε και τον βοηθάς να συνεχίσει το (εγκληματικό κατ εμέ ) εργο του

τώρα να κατηγορεις καποιο γιατί πήρε κουτάβι με λάθος τρόπο δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. το πήρε ήδη , πάει τελείωσε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
@ioanna a , σεβαστή η θεωρία σου. Κράτα την και άσε να έχω τις δικές μου :)
Πρώτον. Και δεύτερον...έχει ήδη αναφερθεί σε εκτροφέα. Οπότε η ακριβής μου ερώτηση ήταν, από ποιόν εκτροφέα. Οχι από που και πως ;) Που και έτσι να ήταν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk