Συμβουλή Α.Μ.Ε.Α και αδεσποτακος !!!

secondlove

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
33
0
Ιωάννινα
Καλησπέρα ! Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια! Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερα πόστ είμαι Α.Μ.Ε.Α και για να μην μακρηγορώ έχω τρελή αδυναμία στα ζωάκια. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα ένα πρόβλημα και ειδικά με τα αδέσποτα, αντιθέτως όλα έρχονται πάνω μου και με μουφιάζουνε και τα χαϊδεύω χωρίς να φοβούνται το ηλεκτροκίνητο καρότσι μου. Χθες έβγαινα την καθημερινή μου βόλτα στο λιμάνι όπου αντιμετώπισα και την δεύτερη περίεργη συμπεριφορά από ένα πανέμορφο μαύρο αδεσποτάκο. Την πρώτη φορά, εδώ και 2 εβδομάδες, απλά από μακριά με γαύγισε και εγώ έφυγα χωρίς να δώσω σημασία. Χθες όμως, αρχικά με πήρε από πίσω ενώ εγώ δεν έδωσα σημασία. Σε κάποια στιγμή όπου σταμάτησα έξω από μια καφετέρια ήρθε μπροστά μου, έκατσα ακούνητος και αδιαφορούσα μέχρι που με γαύγισε γρύλιζε και ερχόταν όλο και πιο κοντά μου. Πρώτη φορά φοβήθηκα έτσι. Περιττό να σας πω δεν το έδειξα, του μίλαγα ήρεμα διότι όλοι από γύρο φοβήθηκαν μην με δαγκώσει και εγώ φοβήθηκα να μην το χτυπήσουν. Ως το τέλος ευτυχώς το εδίωξε ένας κύριος με παλαμάκια. Το θέμα τώρα είναι τι έκανα λάθος και δεύτερον τι κάνω αν ξαναγίνει και είμαι πάλι μόνος ?

ΥΓ. Συγγνώμη αν το έχω βάλει σε λάθος θέμα
ΥΓ2.Και συγγνώμη αν σας κούρασα !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν έκανες κάτι λάθος. Στα τόσα ήρεμα, υπάρχουν και τα φοβισμένα. Προφανώς φοβάται το αμαξίδιο. Αν έχει παραμείνει στον ίδιο χώρο τόσες μέρες, έχει αρχίσει να τον νοιώθει δικό του και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του. Του "βγαίνει" η φύλαξη του χώρου του, του σπιτιού του. Θα φοβάται όλο και λιγότερο. Το ενδεχόμενο να μην περνάς μόνος από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει; Δυστυχώς υπάρχει η περίπτωση, απ' όσα λες δηλαδή, κάποια στιγμή να δείξει και τα δόντια του. Από φόβο ε; Μη φανταστείς κάτι άλλο. Δεν ξέρω αν μπορείς σιγά-σιγά και με υπομονή, να τον κάνεις φίλο. Δεν ξέρω αν έχει και νόημα δηλαδή. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Να βρεθεί δηλαδή μπροστά μας, ένας σκυλάκος που να μην γουστάρει την παρέα μας. Κάτι πάνω μας ή όλα μας να τον φοβίζουν. Μάλλον αδιαφορείς και συνεχίζεις την πορεία σου. Η αλλάζεις δρόμο.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο αδεσποτάκος σκύλος έχει προφανώς πέσει θύμα κακοποίησης από ανεγκέφαλους με μηχανάκια, που τον έχουν φοβίσει, και το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο στα μάτια του σκύλου, δεν απέχει μακριά από ένα μηχανάκι...

Εγώ έχω καταφέρει να γίνω φίλος με αδέσποτα που αρχικά με κυνηγούσαν όταν καβαλούσα το μηχανάκι μου. Υπομονή θέλει. Ο σκύλος εάν καταλάβει πως δεν είσαι εχθρός του, θα χαλαρώσει.

secondlove

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
33
0
Ιωάννινα
Ευχαριστώ πολύ για της συμβουλες το μόνο που θα κάνω είναι να είμαι με κάποιον πάντα απλά αισθάνθηκα απογοητευμένος δεν θα ήθελα να ξεσηκωθεί κανένας από τον φόβο μην δαγκώσει και το χτυπήσει και πάλι ευχαριστώ !!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δεν έχει να κάνει με κακοποίηση από μηχανάκια κλπ.
Τα σκυλιά που ζουν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον απευαισθητοποιούνται σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.
Πχ.ένα τσοπανόσκυλο που γεννιέται και μεγαλώνει σε στάνη δε φοβάται τα πρόβατα. Αν ο δικός μου δει όμως πρόβατο, τρέμει και αρχίζει να το γαβγίζει. Και όχι δεν έχει πέσει θύμα κακοποίησης από πρόβατο!

Το ίδιο ισχύει και για άλλα αντικείμενα. Πχ.μπορεί να αρχίσει να γαβγίζει ένα σκυλί σε κάποιον που χρησιμοποιεί πατερίτσες, που φοράει κελεμπία, που οδηγεί ποδήλατο ή είναι σε αμαξίδιο. Δεν ειναι εξοικιωμένα και ο φόβος εκφράζεται με επίθεση.
Ο φόβος μπορεί να εξφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Στην προκειμένη περίπτωση σου προτείνω αν ξαναγίνει να μη μιλήσεις, να μην κουνηθείς και να μην τον κοιτάς. Όπως ακριβώς θα αντιδρούσε κάποιος σε επιθετικό σκύλο.
Έχω ερωτησουλες....
Το σκυλί σε πλησίασε γαυγίζοντας, με σηκωμένο τρίχωμα, κοφτά γαυγίσματα ή μακρόσυρτα κοιτάζοντας προς τα πάνω? Και με κάθε γάβγισμα έκανε και βήματα προς τα σένα?
Ήταν προσηλωμένο το βλέμμα του σε σένα και γρύλιζε-έδειχνε δόντια?

secondlove

Active Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
33
0
Ιωάννινα
Λοιπόν εγώ έκανα τι βόλτα μου στο λιμάνι, σε κάποια φάση αντιλαμβάνομαι ότι είναι από πίσω μου από τι δεξιά πλευρά κάποια στιγμή σταμάτησα σε μια καφετέρια ήρθε μπροστά δεν κοίταζε πάνω, κοίταζε ακριβός ευθεία πάνω μου-εμένα με κοίταζε με λίγο περίεργα ας πούμε και άρχισε να γαυγίζει μόνο και έκανε μία μπροστά μια πίσω δεν το κοίταζα στα μάτια δεν έκανα καμία κίνηση απλά πρώτη φορά αισθάνθηκα το φόβο και για τους δυο μας δηλαδή επειδή μερική αγχώθηκαν φοβόμουν μην το χτυπήσει κάποιος για να το διώξει και ταυτόχρονα δεν ξανά είδα ποτέ έτσι σκύλο μαζί μου τόσο αγριεμένο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν