Συμβουλές παρακαλώ!!! Collie

Antigone

Member
17 Οκτωβρίου 2013
9
0
Έχω ένα βασιλικό κόλευ 2 χρονών... Είναι τέλειος φύλακας και τον αγαπώ πολύ:D.. Αλλά με το σχολείο δεν έχω πολύ χρόνο να τον βγάζω έξω βόλτα:(... Έχουμε όμως αρκετά μεγάλη αυλή... Τι μπορώ να κάνω για να μην τον έχω συνέχεια μεσά; Όλες οι συμβουλές δεκτές! Ευχαριστώ!!

K@te

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2013
166
11
Καλησπέρα! Οσο μεγάλη αυλή και εαν έχεις το σκυλί πρέπει να βγαίνει βόλτες καθημερινά. Δεν μπορούν να σε βοηθήσουν οι γονείς σου ή τα αδέρφιά σου εαν υπάρχουν; Μπορούν ίσως αυτοί να τον βγάζουν βόλτα όταν δεν μπορείς εσύ.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Γεια σου Αντιγόνη. Πρέπει να εξοικονομήσεις χρόνο για να το βγάζεις βόλτα. Εγώ όταν δούλευα ξυπνούσα 2 ώρες πριν παω στη δουλειά για να βγάλω το σκυλί μου βόλτα και όταν γυρνούσα σπίτι πρώτα πηγαίναμε βόλτα και μετά έτρωγα. Όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις :)

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Γεια σου Αντιγόνη. Πρέπει να εξοικονομήσεις χρόνο για να το βγάζεις βόλτα. Εγώ όταν δούλευα ξυπνούσα 2 ώρες πριν παω στη δουλειά για να βγάλω το σκυλί μου βόλτα και όταν γυρνούσα σπίτι πρώτα πηγαίναμε βόλτα και μετά έτρωγα. Όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις :)

Μια από τα ίδια..... και εμείς...

Antigone

Member
17 Οκτωβρίου 2013
9
0
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα... Όταν τον βγάζω βόλτα, βασικά είναι σαν να με βγάζει αυτός βόλτα!! Προσπάθησα να τον κάνω να περπατά αργά και ήρεμα αλλά δεν ακούει!! Πως να τον εκπαιδεύσω;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
και κάτι λιγότερο ουσιώδες......όμως έχει και αυτό την σημασία του...
δεν υπάρχουν ''βασιλικά'' κόλευ....:)

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Και πάνω που θα ρωτούσα τί είναι το βασιλικό κόλευ...

Anyway, το σκυλί τώρα το πήρες;;; Αν όχι, γιατί περίμενες να φτάσει 2 χρονών για να ρωτήσεις πώς θα μάθει να μην τραβάει στη βόλτα; Μήπως επειδή ο κήπος βόλευε μια χαρά στο να κάνει τις ανάγκες του εκτός σπιτιού, οπότε και αμελήσατε το θέμα της βόλτας;

Α, νομίζω ότι τα βασιλικά κόλευ είναι σαν τις βασιλικές σιαμ και σαν τα Γ.Π. Κ9....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παιδες...χαλαρα να πω?ετσι της ειπαν ,ετσι λεει!βασιλικο?βασιλικο!μπορει να εχει κ γλαστρα!(το ποτιζεις καθε μερα?)το θεμα ειναι η απο δω κ περα σωστη ενημερωση της κοπελιτσας..

το να τραβαει θα το κοψει ,απλα θελει να το δουλεψεις λιγακι κ πολυ υπομονη.επισης να ξερεις οτι αφου αποφασισες να ασχοληθεις μαζι του,θα πρεπει να το κανεις για παντα απο δω κ περα.θα ειναι πολυ ασχημο να τον βγαζεις βολτιτσες κ ξαφνικα να τις σταματησεις.θα δεις οτι το να χωρεσεις στο προγραμμα σου το ζωακι σου θα εινα μεγαλη χαρα κ για σενα κ για αυτο.δεν ειναι αναγκη να τον εχεις 5 ωρες εξω.σιγουρα θα μπορεις να ξεκλεψεις ενα μισαωρακι...

γενικα πως ειναι σαν χαρακτηρας?σε ακουει καθολου?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Εγώ βρίσκω πολύ όμορφο που ένα νέο άτομο ενδιαφέρεται για τις βόλτες του σκύλου της παρόλο που ενδεχομένως έχει μάθει ότι αφού υπάρχει κήπος και λερώνει εκεί τι να την κάνει τώρα την βόλτα.
Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αν δεν το έχεις σε δύναμη και σε τραβάει πολύ θέλει προσοχή. Τι λουρί του έχεις; Βγαίνεις στον κήπο να παίζεις μαζί του;
Ένα απλό κόλπο που θέλει όμως υπομονή είναι να αλλάζεις κατεύθυνση συνέχεια όταν τραβάει. Αν το κάνεις αυτό πολύ σταυερά θα σταματήσει να τραβάει γιατί θα καταλάβει ότι δεν θα πάει πουθενά έτσι. Όταν βλέπει άλλα σκυλιά πώς αντιδρά;
Και μία βόλτα να προλαβαίνεις την ημέρα είναι πολύ καλό για τον σκύλο.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και κάτι λιγότερο ουσιώδες......όμως έχει και αυτό την σημασία του...
δεν υπάρχουν ''βασιλικά'' κόλευ....
Εμείς τα λέμε Λασι!!

Λένε οτι για το όνομα "Bασιλικό Κόλει" πταίει η κυρία στην φωτό.

η οποία έφερε το ταπεινό αυτό σκυλάκι από τις φάρμες της Σκωτίας και το έκανε γνωστό στην αριστοκρατία...
Λογικό ακούγεται...όμως είναι αδύνατον την εποχή εκείνη -1860- να είχε show quaility κολει..

Τώρα που το σκέφτομαι..ήταν λάθος να διώξουμε τον Κοκο..η κυνοφιλία στην χώρα θα ήταν τελείως διαφορετική...

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Μπράβο που ενδιαφέρεσαι για τον σκύλο σου αν και είσαι μαθήτρια ακόμα...η συμβουλή μου είναι να τον βγάζεις μισή ώρα πριν φύγεις για το σχολείο μια βολτίτσα και μισή ωρίτσα το απόγευμα....και αν σου περισσεύει χρόνος κάνεις την βόλτα σας μεγαλύτερη!

Το ότι σε τραβάει στη βόλτα μπορεί να φταίει και το λουρί. Αν έχεις flexi άλλαξε το και πάρε έναν κανονικό οδηγό. Να τον έχεις δίπλα σου και να μην του αφήνεις ελεύθερο το λουρί ώστε να φεύγει μπροστά από σένα.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Μπράβο που ενδιαφέρεσαι για τον σκύλο σου αν και είσαι μαθήτρια ακόμα...η συμβουλή μου είναι να τον βγάζεις μισή ώρα πριν φύγεις για το σχολείο μια βολτίτσα και μισή ωρίτσα το απόγευμα....και αν σου περισσεύει χρόνος κάνεις την βόλτα σας μεγαλύτερη!

Αυτό ακριβώς!

Μου το είπε ένα παιδί στις Σπέτσες..:rolleyes:

Δεν τον έχουμε διώξει λες? για να το λές εσύ ..σε πιστεύω :D αχχ ωραίες εποχές..

έχω εγώ μια μικρούλα γατούλα και ένα σκυλάκι πολύ ζωηρό πρέπει να βρώ για τον σκύλο νυφούλα και για την γάτα μου γαμπρό

Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ζει ?

Last edited:

Antigone

Member
17 Οκτωβρίου 2013
9
0
Και πάνω που θα ρωτούσα τί είναι το βασιλικό κόλευ...

Anyway, το σκυλί τώρα το πήρες;;; Αν όχι, γιατί περίμενες να φτάσει 2 χρονών για να ρωτήσεις πώς θα μάθει να μην τραβάει στη βόλτα; Μήπως επειδή ο κήπος βόλευε μια χαρά στο να κάνει τις ανάγκες του εκτός σπιτιού, οπότε και αμελήσατε το θέμα της βόλτας;

Α, νομίζω ότι τα βασιλικά κόλευ είναι σαν τις βασιλικές σιαμ και σαν τα Γ.Π. Κ9....
Το σκυλί μου το πήρα πριν απο δύο χρόνια, πριν απο δύο χρόνια όμως δεν ήμουν στο Λύκειο και είχα αρκετό χρόνο για να τον βγάζω έξω...και το θέμα είναι ότι προσπαθώ να μην αμελήσω το θέμα της βόλτας γι αυτό ζητάω συμβουλές...

Antigone

Member
17 Οκτωβρίου 2013
9
0
παιδες...χαλαρα να πω?ετσι της ειπαν ,ετσι λεει!βασιλικο?βασιλικο!μπορει να εχει κ γλαστρα!(το ποτιζεις καθε μερα?)το θεμα ειναι η απο δω κ περα σωστη ενημερωση της κοπελιτσας..

το να τραβαει θα το κοψει ,απλα θελει να το δουλεψεις λιγακι κ πολυ υπομονη.επισης να ξερεις οτι αφου αποφασισες να ασχοληθεις μαζι του,θα πρεπει να το κανεις για παντα απο δω κ περα.θα ειναι πολυ ασχημο να τον βγαζεις βολτιτσες κ ξαφνικα να τις σταματησεις.θα δεις οτι το να χωρεσεις στο προγραμμα σου το ζωακι σου θα εινα μεγαλη χαρα κ για σενα κ για αυτο.δεν ειναι αναγκη να τον εχεις 5 ωρες εξω.σιγουρα θα μπορεις να ξεκλεψεις ενα μισαωρακι...

γενικα πως ειναι σαν χαρακτηρας?σε ακουει καθολου?
Γενικά είναι πολύ υπάκουος και φρόνιμος... Δεν δημιουργεί φασαρίες!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Το σκυλί μου το πήρα πριν απο δύο χρόνια, πριν απο δύο χρόνια όμως δεν ήμουν στο Λύκειο και είχα αρκετό χρόνο για να τον βγάζω έξω...και το θέμα είναι ότι προσπαθώ να μην αμελήσω το θέμα της βόλτας γι αυτό ζητάω συμβουλές...
Πριν πας στο σχολείο για μισή ωριτσα και άλλη μισή μόλις γυρίσεις απο το σχολείο?
Και συ θα ξελαμπικάρεις απο το διάβασμα, και το σκυλάκι θα κάνει την βολτα του!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εντολες ακουει?εχει καποια εκπαιδευση?αν του πεις οχι σε κατι ακουει?στην βολτα ποσο ενθουσιαζεται?τον βλεπεις πολυ "κοκκινο"?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα