Συμβουλές για νέους σκυλοσυντρόφους

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Έμπλεξες με ιδεολόγο. Θα σου πω απλά ότι ούτε εγώ θα ήθελα να με στειρώσουν. Οπότε γιατί να το κάνω στο ζωντανό? Για μένα δεν τίθεται θέμα αφεντικού-σκυλιού, τίθεται θέμα συμβιώντων συντρόφων. Πρακτικά τώρα, ξέρω ότι δεν είναι καλό για την υγεία τους αν δεν γεννήσουν έστω μία φορά + όλες τις υπόλοιπες επιπλοκές που ίσως προκύψουν, δηλαδή πάχος, αλλοίωση της συμπεριφοράς, εξασθένηση κάποιων αισθήσεων κτλ. Έχω δει να συμβαίνει. Γιατί να πάρεις ένα σκυλί που μπορεί να σε σώσει αν είναι μαζί σου, χτυπήσεις και μείνεις πρακτικά παράλυτος σε χιονισμένο τοπίο στη μέση του πουθενά εφόσον το στειρώσεις και χάσει αυτήν την ικανότητα (όχι απαραίτητα, αλλά μπορεί να συμβεί)?
Εσύ όταν δεις γυναίκα σε οιστρο, της ορμας? Δλδ και να σε εχουν σε κλειστό χώρο εισαι ικανός να πηδήξεις από το μπαλκόνι για να ζευγαρώσεις, σπαζοντας πόδια, σιαγόνες κλπ? Και έστω ότι το κάνεις, τι ιδεολογία έχεις όσον αφορά τα κουτάβια που θα προκύψουν και στο μεγαλύτερο ποσοστό ή θα καταλήξουν απευθείας αδέσποτα, ή θα νομίζεις ότι τα δίνεις σε υπευθυνους ιδιοκτήτες που στην πρώτη στραβη θα τα αφήσουν στο δρόμο?
Το σκυλι, δεν θέλει σύντροφο, θέλει αρχηγό στην αγέλη. Καλώς ή κακώς είναι η φύση του αυτή, επιζητά την τάξη στην ιεραρχία της αγελης οπου δεν μπορεί να είναι ισο με αυτόν που αποφασίζει τι θα φάει, τι εμβόλιο θα κάνει. Με αυτή τη λογική, να του δίνεις να τρώει και σοκολάτες, επειδη εσένα δεν θα ήθελες να σου τη στερήσουν! (παραδειγμα δίνω)
Τώρα σε αυτά περι χιονισμένου τοπίου, παράλυτου τραυματισμένου ιδιοκτήτη κλπ... σόρρυ, χωρις παρεξήγηση, αλλά αυτό ειναι για ταινία!
Το σκυλί με τη στείρωση, ηρεμεί ορμονικά, δεν χάνει καμια αίσθηση κλπ. Αντιθέτως όσο δεν ειναι στειρωμένος, αν τύχει και περάσει θηλυκιά σε οίστρο, δεν θα μπορείς να τον κάνεις καλα. Δεν θα ειναι υπάκουος κλπ.
Θα σου έλεγα να κάνεις αναζήτηση να διαβάσεις ενα σωρό άρθρα εδω που καλύπτουν όλες αυτές τις απόψεις/ιδεολογίες, αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα το κάνεις μουρμουρίζοντας "τι μας λες τώρα και εσύ"

Λάκι

Member
15 Μαϊου 2012
15
0
Εσύ όταν δεις γυναίκα σε οιστρο, της ορμας? Δλδ και να σε εχουν σε κλειστό χώρο εισαι ικανός να πηδήξεις από το μπαλκόνι για να ζευγαρώσεις, σπαζοντας πόδια, σιαγόνες κλπ? Και έστω ότι το κάνεις, τι ιδεολογία έχεις όσον αφορά τα κουτάβια που θα προκύψουν και στο μεγαλύτερο ποσοστό ή θα καταλήξουν απευθείας αδέσποτα, ή θα νομίζεις ότι τα δίνεις σε υπευθυνους ιδιοκτήτες που στην πρώτη στραβη θα τα αφήσουν στο δρόμο?
Το σκυλι, δεν θέλει σύντροφο, θέλει αρχηγό στην αγέλη. Καλώς ή κακώς είναι η φύση του αυτή, επιζητά την τάξη στην ιεραρχία της αγελης οπου δεν μπορεί να είναι ισο με αυτόν που αποφασίζει τι θα φάει, τι εμβόλιο θα κάνει. Με αυτή τη λογική, να του δίνεις να τρώει και σοκολάτες, επειδη εσένα δεν θα ήθελες να σου τη στερήσουν! (παραδειγμα δίνω)
Τώρα σε αυτά περι χιονισμένου τοπίου, παράλυτου τραυματισμένου ιδιοκτήτη κλπ... σόρρυ, χωρις παρεξήγηση, αλλά αυτό ειναι για ταινία!
Το σκυλί με τη στείρωση, ηρεμεί ορμονικά, δεν χάνει καμια αίσθηση κλπ. Αντιθέτως όσο δεν ειναι στειρωμένος, αν τύχει και περάσει θηλυκιά σε οίστρο, δεν θα μπορείς να τον κάνεις καλα. Δεν θα ειναι υπάκουος κλπ.
Θα σου έλεγα να κάνεις αναζήτηση να διαβάσεις ενα σωρό άρθρα εδω που καλύπτουν όλες αυτές τις απόψεις/ιδεολογίες, αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα το κάνεις μουρμουρίζοντας "τι μας λες τώρα και εσύ"
Ευχαριστώ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ξέρω ότι δεν είναι καλό για την υγεία τους αν δεν γεννήσουν έστω μία φορά + όλες τις υπόλοιπες επιπλοκές που ίσως προκύψουν, δηλαδή πάχος, αλλοίωση της συμπεριφοράς, εξασθένηση κάποιων αισθήσεων κτλ.
Aυτα πως τα ξερεις ? Στα εχει πει καποιος?
Ελπιζω αφου σταθηκες τυχερος και βρηκες αυτο εδω το φορουμ να εχεις ανοιχτο μυαλο και να διαβασεις πολυ. Σε λιγο καιρο θα διαπιστωσεις οτι ολα αυτα δεν ισχυουν...
Σαν ιδεολογος που εισαι η κατασταση με τα αδεσποτα πως σου φαινεται στη χωρα μας? Οι σακουλες με ολοκληρες τοκετομαδες στα σκουπιδια? Τα κουταβια που δεν βρισκουν σπιτι μετα τη γεννα και αφηνωνται στα παρκα και τα βουνα? Οι εγκυμονουσες σκυλες που αφηνονται στην τυχη τους γιατι ποιος εχει τωρα χρημα και χρονο για γεννες ή στειρωση - ας προσεχε η σκυλα να μη μεινει εγγυος οταν βγαινει βολτες εξω κλπ κλπ

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Διαβασε οσο μπορεις σχετικα με τα σκυλια ,τις αναγκες τους ,τον τροπο αποκτησης τους ,την στειρωση κτλ.

Θα διαμορφωσεις πολυ πιο σφαιρικη αποψη για ολα αυτα και θα αναθεωρησεις (ισως) αρκετα πραγματα.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Φίλε Λάκι, κι εγώ δυστυχώς κάποτε ήμουν από τους "ιδεολόγους" στο θέμα της στείρωσης σε γάτες. Μέχρι που κάποια στιγμή η γάτα μου έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε εγχείριση και στείρωση. Σε πληροφορώ ότι ο χαρακτήρας της δεν άλλαξε καθόλου, ίσα ίσα επειδή εγώ κόντεψα να πεθάνω από τη στεναχώρια μου και ασχολήθηκα παραπάνω μαζί της, το γατί έγινε πιο παιχνιδιάρικο και πιο δραστήριο μέσα στο σπίτι.

Πλέον προσπαθώ να στειρώνω και τα άγρια γατιά που έχω στην αυλή, γιατί κάθε φορά μετά από τις γέννες αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα της εύρεσης κατάλληλης οικογένειας για φιλοξενία. Αφού υπάρχουν που υπάρχουν τόοοσα αδέσποτα γύρω μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας καλό είναι να προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε αυτή τη κατάσταση...

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Διαβασε οσο μπορεις σχετικα με τα σκυλια ,τις αναγκες τους ,τον τροπο αποκτησης τους ,την στειρωση κτλ.

Θα διαμορφωσεις πολυ πιο σφαιρικη αποψη για ολα αυτα και θα αναθεωρησεις (ισως) αρκετα πραγματα.
...και θα μπορούσες να συνεχίσεις λέγοντας: "Παρε παράδειγμα τον panagiotisgp, με τι μυαλά μπήκε στο φόρουμ και τι άποψη έχει τώρα."
Είμαι ένα τρανταχτό παράδειγμα. :)

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Η στείρωση είναι προσωπικό θέμα κάθε ιδιοκτήτη θα πρέπει να μάθει να ενημερωθεί να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και να πράξει ανάλογα

Στα αδέσποτα φυσικά είναι μονόδρομος. Απλά είναι άλλο θέμα να μην στειρώσεις εφόσον το έχεις ψάξει πολύ καλά το θέμα και εφόσον μπορείς να κουμαντάρεις τον σκύλο σου και άλλο να μιλάμε για την γέννα που πρέπει να γίνει (τι άποψη και αυτή πια) ή για τραγικές αλλαγές στην συμπεριφορά του σκύλου μας

Επέλεξα την στείρωση αφού έπρηξα πολύ κόσμο πριν αποφασίσω. Σχεδόν 2 χρόνια μετά μια χαρά τρελοκομείο είναι η σκύλα μου, δεν άλλαξε στο παραμικρό δεν πάχυνε γραμμάριο όλα είναι άψογα οπότε μέχρι στιγμής έχω θετικά αποτελέσματα

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες και καλό διάβασμα!!Τα παιδία τα είπαν πολύ ωραία όποτε δε έχω να προσθαίσω κάτι!!

υγ.panagiotisgp,το λέει και μόνος του είναι τρανταχτώ παράδειγμα.Οπως και ο ακριβός από πάνω του fotis_utmost που έσωσε το κουτάβι της φωτογραφίας,που όταν το βρήκε είχε ακόμα κλειστά τα μάτια του!!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Δε μου εξηγείτε όμως γιατί χαρακτηρίζετε το ζευγάρωμα αυτό ανεύθυνο! Επίσης δε θέλω στειρωμένο ζώο. Το να έπαιρνα αδέσποτο ή από κάποιον που χαρίζει ήταν κάτι που το είχα υπόψιν μου και τελικώς μπορεί να το κάνω αν δεν πάρω το συγκεκριμένο. Αλλά λόγω της αντοχής του στο κρύο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και της εξυπνάδας αυτών των σκυλιών και δεδομένου ότι μου το χαρίζουν παίρνει πολύ περισσότερα μπόνους.

Το ζευγαρωμα ειναι ανευθυνο γιατι δεν πραγματοποιηθηκε απο σοβαρους εκτροφεις με γνωσεις τετοιες, ουτως ωστε να συμβαλει η γεννα αυτη σε καμια απο τις 2 φυλες. Ουτε σαν χασκυ ουτε σαν (λυκο)?!?
οπως ειπες.
Οταν λες οτι παιρνει μπονους επειδη αντεχει στις χαμηλες θερμοκρασιες τι εννοεις ακριβως; Αντεχει στις χαμηλες θερμοκρασιες το χασκυ. Το αλλο τι ειναι; Για ημιαιμο μιλαμε. Το τριχωμα δεν θα ειναι ακριβως σαν του χασκυ με ο,τι αλλο και να ζευγαρωνε.

Λάκι

Member
15 Μαϊου 2012
15
0
Το ζευγάρωμα έχει γίνει από άνθρωπο που ξέρει σε βόρειες χώρες. Και ο ενδεχόμενος λύκος είναι χειμωνιάτικος, αν το πούμε λαϊκιστικά. Αυτά που λέτε τα σκέφτομαι.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Καλως ορισες φιλε.
Το ζευγάρωμα έχει γίνει από άνθρωπο που ξέρει σε βόρειες χώρες
Αν ηξερε δεν θα ζευγαρωνε ''Λυκο'' με χασκι
Και ο ενδεχόμενος λύκος είναι χειμωνιάτικος, αν το πούμε λαϊκιστικά.
Υπαρχει και καλοκαιρινος? Τι εννοεις χειμωνιατικος?
Εννοεις Λυκο κανονικο?η Γερμανικο ποιμενικο?

Λάκι

Member
15 Μαϊου 2012
15
0
Καλως ορισες φιλε.

Αν ηξερε δεν θα ζευγαρωνε ''Λυκο'' με χασκι

Υπαρχει και καλοκαιρινος? Τι εννοεις χειμωνιατικος?
Εννοεις Λυκο κανονικο?η Γερμανικο ποιμενικο?
Χαχα! Γέλασα με το μότο από κάτω. Ποιμενικός λοιπόν, ε τώρα μαθαίνω. Θα δω τι θα κάνω. Το επεξεργάζομαι.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ο ενδεχόμενος λύκος είναι χειμωνιάτικος, αν το πούμε λαϊκιστικά. Αυτά που λέτε τα σκέφτομαι.
Χειμωνιατικο και καλοκαιρινο βασιλικο εχω ακουσει και δει (λογο δουλειας) ,αλλα χειμωνιατικο Γερμανικο ποιμενικο δεν....

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Ομορφα.
Κοιτα εμενα ο σκυλος μου χειμωνιατικο δεν τον λες αλλα γενικοτερα δεν πολυμασαει στα κρυα.αυτη την εποχη που εχει δροσια σχετικα υποφερει τα μεσημερια και κανει λες και ξεψυχαει και ειμαι αναγκασμενος να τον εχω συνεχεια στην σκια και αν χρειαστει και λιγο αρκουδισιον!
Το Χασκυ εκ φυσεως ειναι χιονοδρομος...

Μια διασταυρωση λοιπον απο αυτες τις ρατσες το πιθανοτερο ειναι να σε εχουν συνεχεια προς αναζητηση δροσιας,εκτος ......
αν μενεις Ολυμπο,Παρνασσο,Γκιωνα.....

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Το ζευγάρωμα έχει γίνει από άνθρωπο που ξέρει σε βόρειες χώρες. Και ο ενδεχόμενος λύκος είναι χειμωνιάτικος, αν το πούμε λαϊκιστικά. Αυτά που λέτε τα σκέφτομαι.

ROFL!

Λάκι

Member
15 Μαϊου 2012
15
0
εδώ που μένω το καλοκαίρι έχει δροσιά, το μεσημέρι έχω πολύ δροσερούς ίσκιους με δέντρα κτλ και το χειμώνα χιόνι. δεν μπορεί να μένει μες στο σπίτι, είναι προϋπόθεση για να το δεχτούν αυτοί με τους οποίους συγκατοικώ, οπότε το "χειμωνιάτικο" σκυλί για μένα είναι μονόδρομος. αν ρίξει κανέναν καύσωνα θα του έχω να κάνει και μπάνιο να δροσίζεται. επίσης εκεί που πάω τα καλοκαίρια ρίχνει κάτω από 10 βαθμούς το βράδυ κι έχει πάρα πολλή υγρασία και μένω έξω, πρέπει να νιώθει άνετα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αν κρυώνει δεν υπάρχει λύση. αν ζεσταίνεται θα υπάρξει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν ζεις Ελλάδα, και στον Όλυμπο πάνω να μένεις μέχρι και yorkshire terrier μπορείς να έχεις γιατί το κλίμα μας είναι μεσογειακό=ήπιος χειμώνας/ζεστό καλοκαίρι.

Μια ερώτηση που δεν την έθεσε κανείς ως τώρα. Λες ότι θες "χειμωνιάτικο" σκυλί, ή αλλιώς σκυλί με αντοχή στο κρύο. Σκοπεύεις να το έχεις εκτός σπιτιού γενικότερα δηλαδή; Τι φάση;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όταν εννοείς έξω? Χύμα έξω η σε δικό του σπίτι προφυλαγμενο από την υγρασία , βροχή και κρύο...¨?
Χειμωνιάτικο Γερμανικό? Για μπουφάν μιλάμε η για σκύλο?

Λάκι

Member
15 Μαϊου 2012
15
0
παιδιά μερικοί απο σας εδώ μέσα έχτε υφάκι. μια συζήτηση θέλω να κάνω. σκοπεύω να πάρω το σκύλο και να τον αμολήσω στα βουνά της πίνδου να κάνει παρέα με τους λύκους και να τρώει τους χωριανούς. δε συμφωνείτε? θα είναι ωραία! κι άμα κρυώνω θα τον βάζω και πάνω μου να με ζεσταίνει, αφού θα είναι και μπουφάν... 2 σε 1. εγώ δε γεννήθηκα ξερόλας ούτε τέλειος γι' αυτό προσπάθησα να μπω σ' ένα σάιτ να ακούσω άλλες απόψεις από αυτές που ακούω απ' τους κοντινούς ανθρώπους, οι περισσότεροι απ' τους οποίους δεν έχουν και σκυλιά. και υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είναι εξίσου υπεύθυνοι με σας κι επίσης -ποτέ δεν ξέρετε- ίσως είναι και πιο υπεύθυνοι!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μα το θέμα ειναι πως δεν δειχνεις διάθεση να μάθεις κάτι.
Ερχεσαι και λες για ημίαιμο ζευγάρωμα χάσκυ-λύκου (?). Σου λέμε ενα δυο πράγματα περι του λάθους αυτου και απαντάς ότι το εκανε άνθρωπος που ξέρει καλά τις φυλές. Σου λέμε για τη στείρωση, μας απαντάς περι ιδεολογίας ότι τον σκύλο τον θες να του φέρεσαι όπως θες να σου φερονται. Στον αντίλογο μας, δεν απαντάς ποτέ και τον αγνοεις. Αλλά ενώ τον θες ίσο με σένα το σκύλο, είσαι διατεθειμένος να τον εχεις εξω στα κρύα σε περιοχές που όπως λες ακόμα και το καλοκαίρι το βράδυ η θερμοκρασία ειναι κάτω από 10 βαθμους.
Συγγνώμη αλλά είναι εντελώς ανακόλουθα όλα αυτα!

Καλή συνέχεια στην όποια σου αναζήτηση, από εμενα!