Συμβουλές για μετακόμιση!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Αρχικά να σας ενημερώσω ότι μένουμε σε αυτό το σπίτι ενάμιση χρόνο.
Τον ten ten το πήραμε το Ιανουάριο(2012) δηλαδή τον έχουμε 7 μήνες. Μένει μαζί μας και είναι σε γενικές γραμμές πολύ ήσυχος. Γαυγίζει μόνο εάν περάσει κάποιος στην είσοδο της πολυκατοικίας και πάλι όμως όχι κάτι ιδιαίτερα έντονο. Ποτέ άλλοτε.
Όσο ο ten ten ήταν «μικρούλης» δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από τους περιοίκους και μάλιστα πολλές φορές τον χάζευαν.
Τώρα όμως που μεγάλωσε” κάπως” παραπάνω ,(8 μηνών)μας ζήτησε η σπιτονοικοκυρά να τον κλείνουμε στο πίσω μπαλκόνι γιατί φοβούνται ¨λέει¨ να μην πηδήξει έξω και τους φάει!!!Μαζί με το γαύγισμα χοροπηδάει ταυτόχρονα. Πολλές φορές τον σταματάμε γιατί φοβόμαστε μην χτυπήσει με τα άλματα .Εάν του πεις «φρόνιμα» δεν κάνει τίποτα μόνο τους κοιτάει .
Την πρώτη φορά που μου το είπε δεν πολύ έδωσα σημασία γιατί λέω πλάκα μου κάνει? Το μόνο που της ανέφερα είναι ότι δεν μπορεί να βγει από εκεί και να μην φοβούνται.
Την δεύτερη που το ξαναείπε ,της λέμε ότι δεν πρόκειται πρώτα από όλα εμείς , να αφήσουμε κάπου το σκύλο μας και να έχει την δυνατότητα να αποδράσει. Με την καμία στο δισεκατομμύριο και όχι για να μην καταβροχθίσει κάποιον αλλά για μην τον χάσουμε. (τρόπος του λέγειν ).Δεν θα το ρισκάραμε.
Να σημειώσω ότι, πραγματικά ο τοίχος που περικλείει την αυλή μας είναι 2,5-3 μέτρα και είναι αδύνατον να βγει έξω.
Επίσης επειδή η πολυκατοικία έχει δύο εισόδους η συγκεκριμένη (είσοδος)που είναι από την πλευρά μας δεν πολυχρησιμοποιείται παρά μόνο από ένα ακόμα ένοικο από τον ταχυδρόμο ,και κάποιους ασθενείς επειδή από πάνω μας είναι ιατρείο αλλά χωρίς ιδιαίτερη κίνηση(20 πελάτες /μήνα).
Τέλος πάντων με τα πολλά πριν 10 μέρες μας είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με εμάς αλλά δεν θέλει τον σκύλο και εάν μπορούμε να τον βγάλουμε έξω ή αν έχουμε κάποιο χωράφι να τον πάμε! [-X[-X
Εννοείται ότι της είπαμε ότι ο ten ten είναι μαζί μας πλέον και όπου είμαστε εμείς θα είναι και αυτός, οπότε μόλις βρούμε σπίτι θα την κάνουμε.
Πέρα από την γνώμη σας για το πρώτο σκέλος που αναφέρω θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να προσέξουμε τώρα με την μετακόμιση.
Δηλαδή …πως μπορεί να αντιδράσει ο ten ten?
Eχουμε σκεφτεί την πρώτη εβδομάδα να μην τον αφήνουμε μόνο του για να καταλάβει ότι άλλαξε η έδρα μας .Αλλά μήπως τελικά αυτό δεν του κάνει τόσο καλό?
Μέχρι στιγμής όταν φεύγουμε από το σπίτι δεν γαυγίζει ούτε ενοχλείται να μυξοκλαίει, υπάρχει περίπτωση η αλλαγή να τον ενοχλήσει?
Έχει μάθει να κάνει την ανάγκη του στον κήπο και τώρα μπορεί εκεί που θα πάμε να πρέπει να την κάνει σε μπαλκόνι ή στην βόλτα. Θα του ΄ρθει κάπως?
Όλη αυτή η αναστάτωση που θα του προκαλέσουμε, τι είναι φυσιολογικό να περιμένουμε σαν αντίδραση?
Sorry,για το μακροσκελές κείμενο αλλά έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχήν, αν δεν θέλετε να φύγετε δεν μπορεί να σας βγάλει κανένας. Ο νόμος είναι με το μέρος σας. Δεύτερον, το θέμα του καινούργιου περιβάλλοντος μην σας ανησυχεί. Τα σκυλιά προσαρμόζονται πολύ πιο έύκολα από όσο εμείς νομίζουμε εφόσον θα έχει ε΄σας και τις γνώριμες μυρωδιές από έπιπλα, χαλιά κλπ.

Με τα αγόρια μου έχω κάνει 4 μετακομίσεις....και σε 2,3 μέρες ήταν μια χαρά. Φρόντιζα να μετακομίσω Παρασκευή για να έχω όλο το ΣΚ μαζί τους φτιάχνοντας πράγματα και τη Δευτέρα πήγαινα στη δουλειά μια΄χαρά.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Καταρχήν, αν δεν θέλετε να φύγετε δεν μπορεί να σας βγάλει κανένας. Ο νόμος είναι με το μέρος σας. Δεύτερον, το θέμα του καινούργιου περιβάλλοντος μην σας ανησυχεί. Τα σκυλιά προσαρμόζονται πολύ πιο έύκολα από όσο εμείς νομίζουμε εφόσον θα έχει ε΄σας και τις γνώριμες μυρωδιές από έπιπλα, χαλιά κλπ.

Με τα αγόρια μου έχω κάνει 4 μετακομίσεις....και σε 2,3 μέρες ήταν μια χαρά. Φρόντιζα να μετακομίσω Παρασκευή για να έχω όλο το ΣΚ μαζί τους φτιάχνοντας πράγματα και τη Δευτέρα πήγαινα στη δουλειά μια΄χαρά.
Σε ευχαριστώ Κατερίνα για τις συμβουλές σου.
Το γνωρίζω ότι δεν μπορεί να μας βγάλει έξω (από εδώ το έμαθα )δεν θέλουμε και εμείς αλλά μετά μπορεί να ρισκάρουμε άλλα πράγματα(όπως φόλα) και για αυτό λέμε να μην το τραβήξουμε.
Βέβαια δεν αποκλείουμε να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια.
Επίσης δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θέλει σκυλιά καθώς είχε ήδη σκυλοσπιτάκι το σπίτι,άσχετα πως δεν το χρησιμοποιούμε γιατί είναι συνέχεια μαζί μας μέσα.
Χαίρομαι που δεν σοκάρονται από την αλλαγή περιβάλλοντος γιατί με προβλημάτιζε πολύ.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
2 μετακομίσεις κι εγώ, δεν πήραν χαμπάρι (τα γαϊδούρια... ούτε που βάλανε ένα χεράκι στο κουβάλημα!)
Μην αγχώνεσαι. Σκέψου το και αλλιώς, αν πήγαινες διακοπές μαζί του θα αγχωνόσουν για το πώς θα προσαρμοστεί; Εσύ το ξέρεις ότι είναι μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, ο σκύλος δεν έχει λόγο να νοιάζεται εφόσον έχει τα απαραίτητα.

Η τουαλέτα θα ζορίσει εσένα, όχι τον σκύλο. Εκείνος θα το χαρεί κιόλας που θα κάνει πιθανότατα τακτικότερες βόλτες. Θα σου πρότεινα να μην μπεις στη διαδικασία της τουαλέτας στο μπαλκόνι. Εκτός του ότι είναι βρωμερή επιλογή (καμία σχέση με τον κήπο), είναι ακόμα κουτάβι και θα τον πάει πίσω αν βάλεις στη μέση το μπαλκόνι. Αφού έχει ήδη μάθει να τα κάνει σε χώμα, εκμεταλλεύσου το ώστε να συνδυάσει την τουαλέτα μόνο με τη βόλτα έξω. Θα δεις ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο έτσι, το χώμα είναι πολύ πιο φυσικό από το να μάθει τη διαφορά που έχει το μέσα από το έξω πλακάκι.

Μην αλλάξεις το πρόγραμμα σου, το να κάτσεις μια βδομάδα μέσα ή δεν θα κάνει διαφορά ή θα κάνει κακό. Μην τον αφήσεις και από την πρώτη ώρα μόνο του, αλλά μετά την πρώτη βόλτα πχ μπορείς να λείψεις για λίγο. Αν έχει κρεβάτι ή crate, φρόντισε να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα ξεπακετάρεις. Αφού μυρίσει το σπίτι, παρότρυνέ τον να κάτσει εκεί όσο κινείσαι και κάνεις δουλειές. Αν έχει την τάση να σε ακολουθεί συνεχώς, ανοιγόκλεινε τις πόρτες των δωματίων πίσω σου ώστε να δει ότι ακόμα και όταν σε χάνει από τα μάτια του εμφανίζεσαι ξανά.

Μην σε πιάσουν τύψεις ότι τον ξεβόλεψες και του συγχωρείς πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείς. Ίσα ίσα που η αλλαγή χώρου είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις και αυτά στα οποία ίσως έχεις ήδη κάνει λάθος. Αν για παράδειγμα ανεβαίνει σε καναπέδες ενώ δεν θέλεις, ζητιανεύει την ώρα του φαγητού, γαβγίζει με το παραμικρό ερέθισμα κλπ, ο νέος χώρος θα σε βοηθήσει να βάλεις νέα όρια.

Μεγάλη προσοχή στις ανοιχτές πόρτες, το μπες-βγες που απαιτεί το κουβάλημα είναι επίφοβο και το μόνο που δεν θέλεις είναι ένας χαμένος σκύλος σε μια άγνωστη γειτονιά.

Αν έχεις δυνατότητα, ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσεις ένα ισόγειο διαμέρισμα. Αποφεύγεις έτσι τις εντάσεις με τους γείτονες του από κάτω διαμερίσματος που μπορεί να γκρινιάξουν για το ποδοβολητό του, ειδικά όσο είναι ακόμα κουτάβι και παίζει συχνότερα εντός σπιτιού. Δεν είναι κανόνας ότι θα έχεις γκρίνια, αλλά επειδή έχεις περάσει ήδη μια τέτοια φάση, δες όσο γίνεται να προβλέψεις ώστε να μην σου ξανατύχει. Αν σε παίρνει να κοιτάξεις για μονοκατοικία, απέφυγε όσες έχουν αυλή ή κήπο με θέα στο δρόμο ώστε να μην είναι εκτεθειμένος στον κάθε περαστικό. Α! Και όχι ξύλινα πατώματα! Θα τα κάνει χάλια πολύ σύντομα, όσο και να προσέχεις.

Καλή μετακόμιση! :)

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά!
Νόμιζα ότι παθαίνουν ένα σοκ,αλλά άμα είναι έτσι δεν θα του δείξω ότι έχω προβληματιστεί!

Το μόνο που με αγχώνει είναι πως γενικά δεν θέλει να μπαίνει σε χώρους ξένους όπως μαγαζιά ή ξένα σπίτια,μας σέρνει να βγει έξω!!!

Θα σας ενημερώσω για νεότερα!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Σπίτι βρήκαμε !!!και το νοικιάσαμε!!

Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της μετακόμισης , με πακετάρισμα φασίνες κτλ.

Η καινούρια μας σπιτονοικοκυρά δεν έχει κανένα θέμα με τα σκυλιά(έτσι λέει προς το παρών)το μόνο που την φοβίζει είναι ότι θα την πρήξουν τα παιδία της γιατί θέλουν να πάρουν και αυτά ένα!!!

Τον μικρό μας φίλο τον πήγαμε σήμερα στο καινούριο μας σπίτι ,αρχικά όπως το περίμενα δεν ήθελε να μπει μέσα. Αρχίσαμε να κόβουμε βόλτες στην γειτονιά να «μυρίσει »τα νέα δεδομένα. Έπειτα από κανένα εικοσάλεπτο μπήκαμε επιτέλους μέσα.

Έδειχνε πολύ ενθουσιασμένος μύριζε όλη την ώρα γυρνούσε τα δωμάτια ξανά και ξανά, μπαινόβγαινε στο μπαλκόνι και ήταν συνεχώς στο κατόπι μας ,μην του φύγει κανείς από την αγέλη του!!!!

Έχει κήπο με γκαζόν ,αλλά δυστυχώς είναι κοινόχρηστος φαντάζομαι τα πρωινά που θα λείπουν τα παιδιά στο σχολείο θα μπορούμε να παίζουμε με το Frisbee μας λίγο πιο ελεύθερα!!!

Την «τουαλέτα» θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε πλέον στην βόλτα και έτσι σκεφτόμαστε να κάνουμε τα γεύματα μας από 3 σε 2!!! Τι λέτε?

Ο μεγάλος μας προβληματισμός είναι…..

Στην απέναντι πολυκατοικία (γύρω στα 20 μέτρα) βρίσκετε στο μπαλκόνι ένα Λαμπραντόρ οπότε φαντάζομαι ότι θα αρχίσει ο ένας να φωνάζει του άλλου!!!Εμείς φοβόμαστε μην πάρει φόρα ο ten ten και αποφασίσει να πηδήξει για να πάει να βρει το γειτονικό σκυλί.
Το μπαλκόνι μας είναι χτιστό και έχει ύψος 1,10μ..
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε από εκεί και πάνω για να μην πηδήξει αλλά και να μην χάσουμε όλη την θέα ???
Περιμένω την εμπειρία σας να μας λύσει πάλι τα προβλήματα:)

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Με το καλό να πάτε στο νέο σας σπίτι!
Η λύση αν φοβάσαι είναι τα καφασωτά, που και ομορφιά δίνουν και σκιά και privacy.
Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

Με το καφασωτό όμως δεν θα χαθεί όλη η θέα?(που βλέπει και θάλασσα)?
Στην έσχατη των περιπτώσεων αυτό θα κάνουμε αλλά θέλουμε και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!!!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τέντα κάθετη ή περσίδες ή καφασωτά με τετράγωνα.
Αλλιώς να μη βγαίνει ο σκύλος στο μπαλκόνι όταν δεν είστε παρόντες. Απορώ όμως που λες ότι μπορεί να θελήσει να πηδήξει από το μπαλκόνι.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Λες να μην το κάνει ?

Έχει επίγνωση του ύψους (γύρω στα 4μ είναι από κάτω)?

Μέχρι τώρα τον είχαμε ελεύθερο και πήγαινε όπου ήθελε(μέσα στο σπίτι) ,νομίζω πως εάν τον κλείσουμε μέσα θα σκάσει!!!

Για πες,άμα δει καμία γάτα από κάτω να περνάει δεν θα κάνει "salto mortale"?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν ξέρω τον σκύλο σου και τι μπορεί να κάνει. Ας μην το μάθουμε με τον άσχημο τρόπο όμως.
Αλλη λύση που σκέφτομαι είναι να κάνετε ένα αίθριο, αν είναι σύμφωνη και η ιδιοκτήτρια. Σας κάνει διαθέσιμο το μπαλκόνι και τον χειμώνα.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Θέλεις να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το αίθριο ? Γιατί σε χάνω!!!:dohh:
Μπορεί να μην πηδήξει ποτέ.
Αλλά άμα γυρίζω κάθε βράδυ σπίτι θα σκέφτομαι είναι μέσα στο σπίτι ή έπεσε στην αυλή?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν γκουγκλάρεις τη λέξη σε βγάζει σε μια εταιρία με αυτό το όνομα. Σκέψου τις ταβερνες στη θάλασσα, που κλείνουν τα μπαλκόνια, αλλά όχι με τέντα ζελατίνης -πώς τις λένε-, αλλά με παράθυρο.
Για δες μήπως και στην περιοχή έχουν κάτι ανάλογο.
Λογικά το βάρος της κατασκευής αντέχεται. Το λέω γιατί η στατικότητα δεν είναι πάντα δεδομένη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Αλλη λύση που σκέφτομαι είναι να κάνετε ένα αίθριο, αν είναι σύμφωνη και η ιδιοκτήτρια. Σας κάνει διαθέσιμο το μπαλκόνι και τον χειμώνα.
Κάτι τέτοιο έκανα εγώ με συρόμενες πόρτες αλουμινίου αλλά...

• Χρειάζεται τρύπημα το δάπεδο του μπαλκονιού
  • Είναι ψιλοπαρανομο (ημιυπαίθριο κλπ.)
  • Είναι ακριβό

Εκτός αν υπάρχει σε ξύλινη κατασκευή με τέντα από πάνω αλλά και πάλι δε νομίζω ότι γλιτώνεις όλα τα προηγούμενα...

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Ωραίες οι ιδέες σας!
Θα ελέγξω το κόστος και την γνώμη της ιδιοκτήτριας και μακάρι να βρούμε την χρυσή τομή!!!

Πιστεύετε ότι καταλαβαίνουν το ύψος ?
Μήπως δεν θα πηδούσε?

Η κοπέλα απέναντι που έχει το Λαμπραντόρ στο τρίτο όροφο δεν έχει ιδιαίτερη προστασία,θα προσπαθήσω να την ρωτήσω αύριο!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Πες τα μωρέ Βερόνικα !!!

Θα σου στείλω το τηλ. του καλού μου να του εξηγήσεις γιατί εμένα δεν με ακούει καθόλου.:-\"

Θεωρεί ότι ο ten-ten δεν θα την "παλεύει " μέσα στο σπίτι 8 ώρες χωρίς θέα!!! ΕΛΕΟΣ
του έχω εξηγήσει επανειλημμένως τους κινδύνους που υπάρχουν στον μπαλκόνι και δεν νοεί να το καταλάβει!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
ααα να συμπληρώσω ότι δεν ζει στο μπαλκόνι αλλά είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει να αράξει!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Το θεωρώ απίθανο να πηδηξει ο σκύλος ,Τσάμπα θα μπείτε σε τόση φασαρία, αν σας αφήσει βεβαια η σπιτονοικοκυρα που χλωμο το κόβω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ