Συμβίωση....

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
φιλε μου μολις γινει η γεννα ,φανταζομαι θα τα πατε με τον θειο σε καποιο κτηνιατρο να τα εξετασει.
εγω ενα σε συβουλευω ,διαλεξε μια θηλυκια λαμπραντορινα,θα ερωτευθεις :p

ειχες αλλο σκυλο στο παρελθον?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
φιλε μου μολις γινει η γεννα ,φανταζομαι θα τα πατε με τον θειο σε καποιο κτηνιατρο να τα εξετασει.
εγω ενα σε συβουλευω ,διαλεξε μια θηλυκια λαμπραντορινα,θα ερωτευθεις :p

ειχες αλλο σκυλο στο παρελθον?
Ελπιζω στον κτηνιατρο να φανει αν το κουταβι θα εχει δυσπλασια ή ενα σωρο αλλα προβληματα που θα φανουν αργοτερα.
Το δικο μου σκυλι παντως, επειδη καποιος ανεγκεφαλος μπαρμπας που δεν ξερει τι του γινεται εβαλε τη σκυλα του να ζευγαρωσει, ταλαιπωρειται!!

Atromitos11 μην το παρεις το κουταβι!! Υπαρχουν πολλα θεματα εδω μεσα που θα σου λυσουν τις αποριες σου, στο γιατι δηλαδη σου λεμε να μην παρεις σκυλι απο το θειο σου!
18 ημουν οταν μπηκα εδω να ρωτησω κι εγω πληροφοριες για σκυλι ρατσας που θα μου χαριζαν και παρολο που ημουν μικρη σε ηλικια το καταλαβα και δεν το πηρα!! Ας μη κοιταμε παντα πως θα τη βγαζουμε στο τσαμπα ή στο πως θα παρουμε ενα ζωο με οσο λιγοτερα χρηματα μπορουμε. Μιλαμε για ενα ζωο που θα μας συντροφευει για τα επομενα 15χρονια!!

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
ρε παιδια τι λετε να μην παρει τα κουταβια του θειου του?και θα τα αφησουν στο δρομο?
ας παρει του θειου το παιδι,χτυπατε ξυλο να μην εχουν δυσπλασια τα φαγατε τα κουταβια ακομα δεν γεννηθηκαν.
παντα υπαρχουν αυτες οι πιθανοητες οπως και ολα τα αδεσποτα αλλωστε.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
ρε παιδια τι λετε να μην παρει τα κουταβια του θειου του?και θα τα αφησουν στο δρομο?
ας παρει του θειου το παιδι,χτυπατε ξυλο να μην εχουν δυσπλασια τα φαγατε τα κουταβια ακομα δεν γεννηθηκαν.
παντα υπαρχουν αυτες οι πιθανοητες οπως και ολα τα αδεσποτα αλλωστε.
αυτο δεν επρεπε να το σκεφτουν πιο πριν?
Rotondo να φανταστω εχεις στηριξει κι εσυ μια τετοια γεννα?
Δεν εφαγα κανενα κουταβι, δεν μου φταιει κανενα ζωο, το δικο μου ομως ζωο το οποιο εχει γεννηθει απο μια τετοια γεννα ταλαιπωρειται. Το προηγουμενο μηνα στην εκπαιδευση μας σκυλι απο τετοια γεννα παλι, χειρουργεια για δυσπλασια και στα 4 ποδια! Αν πιστευεις οτι λεμε καποια πραγματα για το κακο το δικο του ή του σκυλιου τοτε τι να πω!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κοιτα να δεις το θεμα ειναι οτι ο θειος σου , οπως και καθε ιδιωτης, δεν εχει κατεβασει τα σκυλια του σε εκθεσεις αρα δε ξερεις ποσο ανταποκρινονται στο προτυπο της ρατσας. Επισης δε τους εχει κανει τις απαραιτητες εξετασεις υγειας, οποτε το να σου βγαλει ενα κληρονομικο, οπως η δυσπλασια, ειναι αρκετα πιθανο, αν οι γονεις δεν ειναι απαλαγμενοι. Επισης αν επαιρνες απο εκτροφεα θα σε κατατοπιζε σχετικα με την εκαπιδευση και την ανατροφη του, και δε θα χες την αναγκη να ρωτας εδω.

Θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις..

Σχετικα με αυτο που ρωτησες, θεωρω οτι δε θα χεις προβλημα αν προσεξεις ορισμενα πραγματα. Κι εγω εχω Γιορκι και Λαμπραντορ, οταν ηταν μικρη η Λαμπραντορινα και πηγαινε κατα πανω του, αυτος της γρυλιζε και την εβαζε στη θεση της, καθως ηταν ηδη μεγαλος σε ηλικια. Ετσι εμαθε να μη τον ενοχλει. Παντα ομως θελει προσοχη, εχει τυχει να παει να τον πατησει οταν πχ τρεχουν κι οι δυο στη πορτα.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Atromitos11

Active Member
12 Απριλίου 2013
25
0
Φίλε st3lios όταν κάποιος σου εξηγεί όπως εσύ τότε μπορείς να καταλάβεις το λόγο στο να μην πάρω αυτό το σκύλο.αλλα να σου εξηγησει.οχι όπως ο άλλος φίλος του φόρουμ που έβγαλε όλα του τα κόμπλεξ σε κάποιον που έτυχε να έχει θείο με λαμπραντορ.λες και αν είχα θείο δολοφόνο θα ήμουν και εγώ δολοφόνος.μπορειται οποίος πραγματικά θέλει να μου δώσει και άλλες συμβουλές αν θέλει.οπως στο αν ειναι καλύτερα να ειναι αρσενικό με θυλικο ,πως να γίνει η πρώτη συνάντηση κτλ. Περιμένω τη βοήθεια σας.....

Φίλε aouimbae ευχαριστώ για την απάντηση σου.δεν είχες ποτέ θέμα στο να νευριασει πολύ το λαμπραντορ και να παει να αρπάξει το μικρό;

Last edited by a moderator:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Οχι τετοιο θεμα δεν υπηρξε ποτε. Περα του οτι ειναι αρσενικο και θηλυκο, τη Λαμπραντορινα μου απο κουταβι τη δουλεψα πολυ στην κοινωνικοποιηση. Εχει εναν τελιο χαρακτηρα, 100% ισορροπημενο. Ομως προσεξε να δεις.. Η σκυλιτσα μου προερχεται απο εκτροφειο, οποτε και οι γονεις της και οι προγονοι τους, ειχαν τον σωστο χαρακτηρα. Ο εκτροφεας εδωσε τα κουταβια αφου εγιναν 2 μηνων, εγω βεβαια τη πηρα οταν ηταν 4.5 περιπου.

Στα Λαμπραντορ ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο, σε σκυλια απο πετ σοπς και ιδιωτες, να ναι υπερκινητικα, νευρικα, και κυριως τα αρσενικα, κυριαρχικα. Βλεπεις η ρατσα ειναι παρα πολυ δημοφιλης , ετσι υπαρχει και πολυ μεγαλη παραγωγη κουταβιων απο μη ελεγμενους γονεις.

Επειδη δεν πιστευω ο θειος σου να χει παρει τα σκυλια του απο εκτροφειο, θα σου πω κατι. Απλα πηγαινε σ εναν σωστο εκτροφεα να δεις τα σκυλια του , ειμαι σιγουρη οτι κι εσυ που δεν εισαι ειδικος, θα μπορεσεις να δεις τις διαφορες και να πεις αυτα ειναι "ωραια Λαμπραντορ".

Εγω φιλε μου πριν παρω τη δικη μου, οταν πηγαινα στο εκτροφειο να τη δω, ερχοταν κι η κολλητη μου μαζι. Η κοπελα αγαπα τα ζωα, αλλα δεν ξερει απο μορφολογιες κλπ. Οταν ειχε δει τα ενηλικα και τα κουταβια, ειχε παθει ΠΛΑΚΑ. Ειχε παρει τον πατερα της τηλ και του λεγε δε μπορεις να φανταστεις τι σκυλαροι ειναι εδω.

Απλα ξανασκεψου το.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
οχι δεν εχει τυχει να παρω κουταβι απο τετοια γεννα.
ειχα κοπρακια τα οποια συνηθως τα εβρισκα παρατημενα στο δρομο,και στην συνεχεια τα καναμε οικογενεια μας.
αλλα και την σαρα την οποια την υιοθετησαμε γιατι ερωτευτηκε τον αρσενικο μας.(ηταν στειρωμενη! την φροντιζε μια γειτονια 2 στενα πιο πανω).
σε γενικες γραμμες κουταβι απο πετ σοπ ή απο ιδιωτη δεν εχω παρει.

Atromitos11

Active Member
12 Απριλίου 2013
25
0
Ο αρσενικος ειναι σίγουρα από εκτροφεα γιατί ειναι σκυλί αστυνομίας που ψάχνει για εκρεικτικα(πολύ διάσημος ο ατιμος Χαχαχα) και το έχουμε συζητήσει για το συγκεκριμένο σκύλο.η αλήθεια ειναι ότι για τη θυληκια δεν έχει τύχει να τον ρωτήσω.

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
Ειδες αν ειναι και τα 2 πεντιγκρατα κριμα το κραξιμο που εφαγες :p
αλλα και παλι κανονισετε να τα αφησετε στο δρομο :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Η σωστή οδός για απόκτηση σκύλου ατρόμητε είναι ή από τον δρόμο(αδέσποτο) ή από αναγνωρισμένο εκτροφέα!Μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί το πρόβλημα και υγείας που παρουσιάζουν τα ζώα αλλά και το πρόβλημα πλυθησμού!

Σε ιδανική περίπτωση θα πρέπει να σταματήσουν αυτές οι γέννες από ιδιώτες που δίνουν τα κουτάβια τους σε γνωστούς, οι οποίες αυτές γέννες τροφοδοτούν την κατάσταση των αδέσποτων με νέα αδέσποτα!

Όλοι ξέρουμε ότι κάποιος γνωστός μας έχει σκύλο και έχει ζευγαρώσει τον σκύλο/α του!
Το να παίρνουμε ή να συνεχίζουμε να παίρνουμε κουτάβια χωρίς να τηρείται ή να διασφαλίζεται η υγεία των ζωντανών, όχι κατά την διάρκεια της γέννα αλλά γενικά ως οργανισμός, είναι λάθος.

Κανείς ως επί το πλείστον δεν ξέρει την υγεία των ζωντανών και τι αυτά θα μεταφέρουν γενετικά και κληρονομικά στα κουτάβια τους!Κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία αυτό το κομμάτι να το ερευνήσει, ούτε ο ιδιώτης που ζευγαρώνει αλλά ούτε και ο υποψήφιος ιδιοκτήτης που θα πάρει κουτάβι από μια τέτοια γέννα!
Εκ των υστέρων προσπαθούν να ενημερωθούν όταν θα έχει εμφανιστεί πρόβλημα υγείας ή χαρακτήρα που τότε είναι αργά.

Αν σου πω να μην πάρεις κουτάβι από τον θείο σου θα μου πεις τι θα απογίνουν τώρα που έγινε το...κακό!
Θα σου πω σκληρά και ξεκάθαρα ότι εδώ εμφανίζεται η ευθύνη αυτού που κάνει με ελαφρά τη καρδία.
Εδώ τίθεται θέμα επίκλησης συναισθήματος και θέμα ζήτησης και προσφοράς!
Αν σταματήσεις να παίρνεις από ιδιώτη κουτάβια υποψήφιε ιδιοκτήτη κάποια στιγμή θα σταματήσουν και αυτοί να ζευγαρώνουν.Έως τότε, μέχρι να γίνει η μετάβαση, αναγκαστικά θα πρέπει να "θυσιαστούν" παρτίδες κουταβιών που δεν θα έχουν που να δωθούν.

Ακόμα και αυτοί που παίρνουν σκυλιά από εκτροφεία δεν πρέπει να ζευγαρώνουν επειδή "α εντάξει έχει χαρτιά άρα είναι υγειές το ζώο"!
Δεν είναι θέμα χαρτιών αλλά συνολικής στάσης, εκτροφής και διαχείρισης της καταστάσεως.

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
:)
γραπτος λογος.
εχει μια γλωσσιτσα στο τελος,μετα το "εφαγες" .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Φίλε st3lios όταν κάποιος σου εξηγεί όπως εσύ τότε μπορείς να καταλάβεις το λόγο στο να μην πάρω αυτό το σκύλο.αλλα να σου εξηγησει.οχι όπως ο άλλος φίλος του φόρουμ που έβγαλε όλα του τα κόμπλεξ σε κάποιον που έτυχε να έχει θείο με λαμπραντορ.λες και αν είχα θείο δολοφόνο θα ήμουν και εγώ δολοφόνος.μπορειται οποίος πραγματικά θέλει να μου δώσει και άλλες συμβουλές αν θέλει.οπως στο αν ειναι καλύτερα να ειναι αρσενικό με θυλικο ,πως να γίνει η πρώτη συνάντηση κτλ. Περιμένω τη βοήθεια σας.....
Atromite...κανένας "φίλος" δεν είναι καταρχάς υποχρεωμένος να σου απαντήσει. Ούτε καν, να σου εξηγήσει αν δεν γουστάρει. Αν θέλει. Αν κάνει κέφι. Και το αν έχω κόμπλεξ και πόσα, θα πρέπει να με ξέρεις για να το εκφράσεις. Κι επειδή δεν πρόκειται να με γνωρίσεις καλύτερα, να προσέχεις τι λες. Αν ήθελα, θα είχα δημοσιεύσει τέτοιο μανιφέστο κατά του θείου, που δεν θα τόλμαγες να ξανακάνεις ερώτηση. Ελπίζω, να έγινε κατανοητός ο "φίλος".

Ο αρσενικος ειναι σίγουρα από εκτροφεα γιατί ειναι σκυλί αστυνομίας που ψάχνει για εκρεικτικα...
:confused:
Για πόσταρέ μας το pedigree του, να τον θαυμάσουμε κι εμείς, αυτόν τον διάσημο σκύλαρο!!!
Χαρά μας θα είναι.

Αυτό είναι πρόβλημα του θείου. Ας το σκεφτόταν, πριν τα δημιουργήσει. Αλλιώς, να μας στείλει τα στοιχεία κι άλλων ταγμένων σπιτιών, να του ντελιβερίσουμε κάτι 100άδες, ολόιδια "καθαρόαιμα" κουτάβια, που περιμένουν στους δρόμους και κάνουν αφαίμαξη, στις τσέπες ταλαίπωρων. Θα παρακάμψω προς το παρόν, το τι πιθανόν να συμβεί, στις τσέπες του θείου. Επιφυλλάσσομαι όμως...

Ειδες αν ειναι και τα 2 πεντιγκρατα κριμα το κραξιμο που εφαγες :p
αλλα και παλι κανονισετε να τα αφησετε στο δρομο :p
ωραιος ο στελιος....
Αυτές οι δημοσιεύσεις σου, δείχνουν έναν σαφή διχασμό, κυρίως απόψεων. Απλή επισήμανση κάνω.

Και κάτι ακόμη...προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, πόσο θα σφίζουν απο υγεία και πόσο θα μοιάζουν με το πρότυπο, τα κουτάβια. Καρφί δεν μου καίγεται. Εχω μπουχτίσει από τους βλάκες, που σκορπίζουν παντού κουτάβια, γιατί έτσι γουστάρουν, και από τους υπόλοιπους βλάκες, που τους επικροτούν. Κι εσύ Rotondo, που όπως λες, έχεις μαζέψει σκυλιά από τον δρόμο, θα 'πρεπε να είσαι ασυζητητί κατά.

Atromitos11

Active Member
12 Απριλίου 2013
25
0
Δεν αποκάλεσα κανένα βλάκα αλλα φαίνεται το ήθος ρε Mareco moderator.εισαι τρομερός πραγματικά δεν παίζεσαι.αν θέλεις μπορούμε να τα πούμε και απο κοντά εγώ δεν έχω πρόβλημα...

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
χιουμορ το τονισα και ποιο πανω,αλλα εδω ειναι γραπτος λογος,αν ειναι θα το στελνω απο κατω σε ηχογραφιση για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
χιουμορ το τονισα και ποιο πανω,αλλα εδω ειναι γραπτος λογος,αν ειναι θα το στελνω απο κατω σε ηχογραφιση για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις.
Το χιούμορ, δεν είναι για όλες τις περιστάσεις. Σε κάποια θέματα, δεν χωράνε καλαμπούρια.

Atromitos άσε αγόρι μου, το κύρηγμα περί ήθους. Οχι σ'εμένα τουλάχιστον. Εγώ δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Καλύτερα να σκοπεύσεις προς την μεριά του θείου. Κι αν αδυνατείς να καταλάβεις γιατί, ίσως να τα καταφέρει η "κραυγή" μιας πολύ αγαπημένης φίλης, την οποία θα σε συμβούλευα να μεταφέρεις και στον θείο και σε όποιον άλλο γνωρίζεις, που δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο να κάνει στην ζωή του, απ'το να βάζει τα σκυλιά του, να ζευγαρώνουν.

"Κάποιες μέρες τώρα φιλοξενώ αδέσποτα κουτάβια που βρήκα στο δρόμο να κινδυνεύουν από ρόδες, από φόλες, από πείνα.

Δίστασα στην αρχή να τα πάρω. «Πού να τα βάλω; Δεν έχω χώρο. Πώς να τα ταΐσω και να τα εμβολιάσω; Θέλουν χρήματα. Έχω ήδη ένα μεγαλόσωμο σκύλο με πολλά έξοδα.»

Γύρισα σπίτι και δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Άνοιξα τηλεόραση, τίποτα. Άκουσα μουσική, κενό. Το μυαλό μου τριγυρνούσε στα σκυλιά. Άρχισα να θυμώνω με όλους αυτούς που παρατάνε τα σκυλιά τους στο δρόμο. Οι δικαιολογίες πολλές. Η καινούρια; Η κρίση. Δεν αμφισβητώ στιγμή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε. Έχουμε χάσει τη δουλειά μας, οι βασικές μας ανάγκες υποβιβάζονται… Πώς μπορείς όμως και αφήνεις το πλάσμα που έχεις στο σπίτι σου, στο δρόμο; Το αφήνεις να πεθάνει; Μπορείς; Τόσο βάρος είναι; Αφού ξέρεις ότι δεν θα επιβιώσει μόνο του. Το ξέρεις αυτό!

Έχω σκύλο μεγαλόσωμο με αρκετά έξοδα τροφής και ιατρικά. Κι όμως βρήκα τρόπο να μπορέσω να τον κρατήσω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άλλα μικρόσωμα σκυλιά δεν μπορούν να συντηρηθούν! Πήγαινε σε φθηνότερη τροφή, κόψε από αλλού. Ζήτα βοήθεια από τη φιλοζωική της περιοχής σου. Σίγουρα θα προτιμήσει η φιλοζωική να σε βοηθήσει για κάποιο διάστημα, από το να αναλάβει ένα ακόμη αδέσποτο (το δικό σου αδέσποτο) για μια ζωή. Μπορείς! Η κρίση θα περάσει, θα φτύσουμε αίμα, αλλά θα περάσει. Ο σκύλος σου όμως θα έχει πεθάνει κάπου εκεί έξω αβοήθητος και αυτό δε θα μπορεί να διορθωθεί. Το αντέχει η ψυχή σου; Κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια να ξέρεις ότι το πλάσμα που σου έχει απόλυτη αφοσίωση, που η ύπαρξη του στηρίζεται αποκλειστικά σε εσένα, αργοπεθαίνει; Το πρόδωσες! Συνεχώς παραπονιόμαστε για άτομα που μας προδίδουν. Ο σκύλος σου δε σε πρόδωσε ποτέ, εσύ όμως αυτό του χαρίζεις. Δεν μπορώ να καταλάβω…

Δεν μας φτάνουν τα σκυλιά που είναι παρατημένα από το σπίτι, έχουμε και τα κουτάβια από ανεύθυνα ζευγαρώματα. Στειρώστε επιτέλους τα σκυλιά σας! Τόσα κουτάβια, τόσα κουτάβια! Είναι εγκληματικό να στειρώσετε το σκύλο σας, αλλά δεν είναι εγκληματικό να γεννιούνται «κατά λάθος» κουτάβια, να πνίγονται επί τόπου, να πετιούνται ζωντανά στα σκουπίδια, να καταδικάζονται σε θάνατο από πείνα ή δίψα, να διαλύονται από τα αμάξια; Γιατί μεταφέρετε τις ευθύνες σας, σε άλλους; Δε στειρώσατε το σκύλο σας; Τουλάχιστον, βρείτε στα κουτάβια σπίτια. Βάλτε αγγελίες, ψάξτε… Τα κουτάβια του σκύλου σας, δικά σας σκυλιά είναι.

Αναρωτιέμαι, όλοι όσοι έχετε σκυλιά, πριν τα εγκαταλείψετε, πριν πετάξετε τα μωρά τους, δεν νιώσατε στιγμή την άδολη αγάπη που σας πρόσφερε ο σκύλο σας; Δεν συνειδητοποιήσατε ότι ζούσατε με ένα ζωντανό πλάσμα που νιώθει ότι νιώθετε κι εσείς, που έχει τις ίδιες ανάγκες με εσάς, που είναι η μοναδική ψυχή στη ζωή σας που δεν τον νοιάζει αν είστε όμορφος ή άσχημος, καλός ή κακός, πλούσιος ή φτωχός, ανάπηρος ή αρτιμελής; Η μόνη έννοια του είναι να είναι μαζί σας. Να ζει μαζί σας, να κάνετε πράγματα μαζί, μέχρι τα βαθιά του γεράματα… Με το χέρι στην καρδιά, απαντήστε στον εαυτό σας: για ποιον άνθρωπο στη ζωή σας, μπορείτε να ορκιστείτε γι’ αυτό;

Έπειτα, θύμωσα με εμένα. Μπορεί να μη δημιούργησα εγώ αυτή την κατάσταση, αλλά μπορώ να βοηθήσω να σωθεί. Με ό,τι δύναμη έχει ο καθένας, ας βοηθήσουμε όλοι αυτές τις ψυχούλες που τριγυρνούν στο δρόμο και ψάχνουν ένα σπίτι. Πάρτε ένα σκύλο που σας χρειάζεται. Είναι από τα πράγματα που δε θα μετανιώσετε στη ζωή σας…"

Δικαιολογία λοιπόν καμμία. Μόνο ανευθυνότητα και έγκλημα...

* Και που 'σαι...αλήθεια, θα ήθελα να δω το pedigree του star.