Συμβίωση ποιμενικό καυκάσου με Αγγλικό μπουλτόγκ

liverios

New Member
8 Ιανουαρίου 2011
4
0
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά!
Ζω στην περιφέρεια, στην εξοχή. Το σπίτι έχει κήπο γύρω στα 2 στρ. Είχα ένα ημίαιμο λύκο αρσενικό, πολύ καλό φύλακα, που συμβίωνε αρκετά καλά με ένα αρσενικό αγγλικό μπουλτόγκ. Ο λύκος είχε τον πρώτο λόγο, εκεί που τα χάλαγαν ήταν στο φαγητό... Τελευταία μου δηλητηρίασαν μέσα στον κήπο τον λύκο και αποφάσισα να πάρω ένα άλλο φύλακα. Ένας φίλος μου έδωσε ένα κουτάβι ποιμενικό καυκάσου. Θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποιος με την ανάλογη εμπειρία, να μου πει αν τα δύο σκυλιά, θα συμβιώσουν ή θα έχω αργότερα πρόβλημα; Το μπουλτόγκ είναι 3 ετών. Προς το παρόν εκτός από κάτι ψιλό ζήλιες και φοβερίσματα στον μικρό δεν έχω κάτι σοβαρό.
Ευχαριστώ
Bruno..jpgdias..jpg

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Δεν μπορεί κανένας να στο υπογράψει. Κατά κανόνα, δύο ενήλικα του ίδιου φύλου, αν έχουν και τάσεις κυριαρχίας, κάποια στιγμή θα τα φάνε τα μουστάκια τους. Η μπορεί, αν το ένα από τα δύο είναι πολύ υποτακτικό ή ειδική περίπτωση, να τα πάνε καλά. Εξαρτάται αρκετά και από εσένα και τι θα κάνεις για την κοινωνικοποίηση του κουταβιού. Αυτό που θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία άμεσα, είναι αν έχεις λάβει τα μέτρα σου, για να μην σου φολιάσουν και το δεύτερο ή και το τρίτο σκυλί.

liverios

New Member
8 Ιανουαρίου 2011
4
0
Υπάρχει φράκτης γύρω από το κτήμα αλλά δεν είναι δύσκολο κάποιος να πετάξει μέσα κάποια φόλα. Το σπίτι είναι απομωνομένο, το επόμενο κατοικήσιμο είναι στα 500 μ. Ίσως θα πρέπει να τα εκπαιδεύσω να μη τρώνε τίποτε εκτός από το πιάτο τους... Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση του μικρού τι εννοείς;;;
Ευχαριστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Τα κουτάβια, χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με πολλές θετικές εμπειρίες όσο μεγαλώνουν, ώστε να καταπολεμηθούν πιθανές φοβίες που μπορεί να αναπτυχθούν και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προβληματικές συμπεριφορές. Ενας ποιμενικός καυκάσου, με προβληματική συμπεριφορά, θα είναι κάτι καθόλου ευχάριστο και όχι μόνο για το μπουλντόγκ σου. Το απομονωμένο σπίτι σου βέβαια, δεν βοηθάει καθόλου στην κοινωνικοποίησή του. Να με συγχωρείς, αλλά θα ήθελα να επιμείνω στο θέμα της ασφάλειάς τους. Η εκπαίδευση κατά της φόλας, είναι κάτι τόσο δύσκολο έως σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Και όταν λες "ίσως", με κάνεις να σκέφτομαι ότι δεν πολυνοιάζεσαι για το αν κάτι τέτοιο θα ξανασυμβεί...

liverios

New Member
8 Ιανουαρίου 2011
4
0
Με νοιάζει και με παρανοιάζει αν ξανασυμβεί, αλλά μιλάμε για φράχτη 85 μέτρα 2,5 μέτρα ύψος, τι θα μπορούσα να κάνω αν κάποιος πετάξει μέσα φόλα; Τι θα έκανες στη θέση μου για να μη ξανασυμβεί;;; Όταν λες να καταπολεμηθούν πιθανές φοβίες εννοείς να τον βγάζω βόλτα να εξοικειωθεί με τον κόσμο, να αποκτήσει και άλλες εμπειρίες εκτός του κτήματος;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Με νοιάζει και με παρανοιάζει αν ξανασυμβεί, αλλά μιλάμε για φράχτη 85 μέτρα 2,5 μέτρα ύψος, τι θα μπορούσα να κάνω αν κάποιος πετάξει μέσα φόλα; Τι θα έκανες στη θέση μου για να μη ξανασυμβεί;;;

Πρόσεξε να δεις...επειδή έχεις μπει σε σκυλοφόρουμ...αν εσύ πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προφυλάξεις το σκυλί σου και επειδή υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μας πεις, ότι το σκυλί το θέλεις για φύλακα, είναι σαν να λες, οτι προκειμένου να νοιώθεις εσύ ασφαλής, δεν πειράζει να θυσιαστεί ακόμη ένα σκυλί. Αρα λοιπόν, η δική μου απάντηση, είναι ότι δεν θα έπαιρνα άλλο σκυλί, γι' αυτόν τον χώρο.

Όταν λες να καταπολεμηθούν πιθανές φοβίες εννοείς να τον βγάζω βόλτα να εξοικειωθεί με τον κόσμο, να αποκτήσει και άλλες εμπειρίες εκτός του κτήματος;;;
Αυτός είναι ο ορισμός της κοινωνικοποίησης του κουταβιού. Πολύς και ποικίλλος κόσμος, γέροι, παιδιά, παπάδες... Χώροι με συνοστισμό, δρόμοι με κίνηση, θετικές επαφές με άλλα ζώα. Πολλοί ήχοι και πολλές καταστάσεις. Οχι βέβαια, όλα αυτά μαζί. Σταδιακά και κλιμακωτά. Είναι απαραίτητα για την ψυχική υγεία του σκύλου σου.

liverios

New Member
8 Ιανουαρίου 2011
4
0
O.K. Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές. Όντως, η λύση είναι να τα εκπαιδεύσω να μη τρώνε τίποτα έξω από το πιάτο τους. Όσον αφορά, αν το θέλω το σκυλί να το έχω μόνο για φύλακα για να αισθάνομαι εγώ ασφαλής αγνοόντας αν θα πάθει τίποτα το σκυλί, όπως υποννοεί ο φίλος mareco, δεν είναι έτσι, νοιάζομαι για τα σκυλιά μου και ήταν πλήγμα για μένα να χάσω ένα επί 6ετία καλό σύντροφο που μας ειδοποιούσε με τα γαυγίσματα του για οτιδήποτε πλησίαζε την μάντρα του κτήματος. Από τη χροιά του γαυγίσματος καταλάβαινα αν είναι άνθρωπος ή ζώο, γάτα ή άλλος σκύλος, η επαφή μου με τα ζώα διαχρονικά είναι πολύ στενή. Επειδή ζω στην εξοχή, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να έχω φύλακα σκύλο, με την έννοια επειδή είναι δύσκολο να ελεχθεί ο χώρος, - δεν είναι διαμέρισμα - και επειδή μπορεί να φάει κάτι που δεν πρέπει το σκυλί να μη έχω σκυλί!!! Είναι λίγο βαρύ αυτό που λέει ο φίλος "υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μας πεις, ότι το σκυλί το θέλεις για φύλακα, είναι σαν να λες, οτι προκειμένου να νοιώθεις εσύ ασφαλής, δεν πειράζει να θυσιαστεί ακόμη ένα σκυλί. Αρα λοιπόν, η δική μου απάντηση, είναι ότι δεν θα έπαιρνα άλλο σκυλί, γι' αυτόν τον χώρο". Δηλαδή δικαίωμα ιδιοκτησίας σκύλου έχουν μόνο όσοι τα έχουν στα διαμερίσματα όπου ελέγχεται πλήρως ο χώρος;;; Πάντως δίνω θερμά συγχαρητήρια στο φόρουμ γιατί ψάχνοντας το, έμαθα πολλά και θα μάθω ακόμα περισσότερα.
Να είστε καλά και Καλή Χρονιά!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Καταρχήν δεν υπονόησα τίποτα. Σου είπα ξεκάθαρα, όσα ήθελα να σου πω.
Κατά δεύτερον, με ρώτησες τι θα έκανα εγώ. Σου απάντησα.
Κατά τρίτον, δεν σου έθεσα ποτέ τον προβληματισμό διαμέρισμα ή κτήμα. Ολη η συζήτηση γίνεται για έναν χώρο, όποιος και όπου κι αν είναι αυτός, ο οποίος δεν μπορεί να προφυλαχθεί από κακόβουλα άτομα [αλήθεια δεν σε προβληματίζει, τόσο μακριά που είσαι από τους γειτόνους σου, ποιός και γιατί να ήθελε να σου δηλητηριάσει το σκυλί σου;]. Ναι, αν δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι' αυτό, δεν θα έπαιρνα σκύλο, ρισκάροντας ούτε στο ελάχιστο την ζωή του.
Θα το σκεφτόσουν, να έχεις τον σκύλο μέσα στο σπίτι, ή πολύ μακριά [με κάποιον τρόπο] από την μάντρα; Οτι δηλαδή και να του πετάξουν, τουλάχιστον να μην μπορεί να το φτάσει;
Και τέλος, στην περιοχή που μένεις, υπάρχει εκπαιδευτής που να μπορεί να αναλάβει άρνηση τροφής; Ξέρεις ότι σε καμμία περίπτωση, δεν του αφήνεις το σκυλί σου και πας όποτε σου πει, να το πάρεις ε; Και να ξέρεις, ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση, πρέπει να υπενθυμίζεται στον σκύλο, σχεδόν καθημερινά εφ' όρου ζωής του. Μια στιγμή απροσεξίας, αρκεί...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Την άρνηση τροφής ξέχνα την.
Είναι πολύ δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσματα,πόσο μαλλον σε ποιμενικό καυκάσου.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Πρόσεξε να δεις...επειδή έχεις μπει σε σκυλοφόρουμ...αν εσύ πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προφυλάξεις το σκυλί σου και επειδή υποψιάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μας πεις, ότι το σκυλί το θέλεις για φύλακα, είναι σαν να λες, οτι προκειμένου να νοιώθεις εσύ ασφαλής, δεν πειράζει να θυσιαστεί ακόμη ένα σκυλί. Αρα λοιπόν, η δική μου απάντηση, είναι ότι δεν θα έπαιρνα άλλο σκυλί, γι' αυτόν τον χώρο.
Δηλαδή για ένα ποιμενικό Καυκάσου ποιο θα ήταν το ιδανικό μέρος για να ζήσει; Πέρα από τα βουνά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Δηλαδή για ένα ποιμενικό Καυκάσου ποιο θα ήταν το ιδανικό μέρος για να ζήσει; Πέρα από τα βουνά.
Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει από την αρχή το θέμα, το "γι' αυτόν τον χώρο", αναφέρεται στο συγκεκριμένο μέρος, στο οποίο είναι πιθανό κάποιος να ξαναπετάξει φόλα και στο οποίο δεν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για προφύλαξη του σκύλου. Του οποιουδήποτε σκύλου. Νομίζω ότι έχω σταθεί στην λέξη και στην ουσία "προφύλαξη" αρκετές φορές, χωρίς να σταθώ ούτε μία στο αν μιλάμε για διαμέρισμα, κτήμα, βουνό, λαγκάδι, οροσειρά.
Μην τρέχεις λοιπόν να σηκώσεις τα μανίκια σου...

Αρα, το ιδανικό μέρος για να ζήσει ένας οποιοδήποτε σκύλος, είναι τουλάχιστον εκείνο, στο οποίο δεν κινδυνεύει από το βρωμόχερο και το βρωμόμυαλο, κάποιου που μπορεί να το έχει βάλει στο μάτι.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Μην τρέχεις λοιπόν να σηκώσεις τα μανίκια σου...
Εντάξει έχω λυθεί, πολύ παραστατική πρόταση… πραγματικά με αφόπλισες.

Αγαπητέ liverios,

Επειδή είσαι κάτοχος δυο πολύ όμορφων φυλών και από ότι κατάλαβα μένεις σε πολύ ερημική τοποθεσία,

προσπάθησε να κοιμίζεις τον σκύλο τα βράδια μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον όσο το δυνατόν αυτό είναι εφικτό, έχει πολλά πλεονεκτήματα,

μην ανησυχείς μπορεί να κάνει φύλαξη ακόμη και μέσα από την οικεία σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Σε 2 στρέμματα, μέσα σε ερημική τοποθεσία, με τον κοντινότερο γείτονα στα 500 μέτρα, αν κατά την διάρκεια της ημέρας οι άνθρωποι του σπιτιού, εργάζονται ή λείπουν, χρειάζεται όποιος θέλει, να περιμένει να νυχτώσει για να κάνει την δουλειά του; Και δεν εννοώ την διάρρηξη του σπιτιού.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
υπαρχουν σοβαρα μειονεκτηματα στην τοποθεσια του σπιτιου...χρειαζεσαι κ συναγερμο κ φωτα κ σκυλο.απο εκει κ υστερα,μην ξεχνας την αρνηση τροφης οπως σου ειπαν.δουλεψε την ,απλα μην εισαι 100% σιγουρος κ μην την εμπιστευεσαι στο 100%.θα μειωθουν πολυ οι πιθανοτητες να φαει κατι αλλα παντα θα υπαρχουν.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Σε 2 στρέμματα, μέσα σε ερημική τοποθεσία, με τον κοντινότερο γείτονα στα 500 μέτρα, αν κατά την διάρκεια της ημέρας οι άνθρωποι του σπιτιού, εργάζονται ή λείπουν, χρειάζεται όποιος θέλει, να περιμένει να νυχτώσει για να κάνει την δουλειά του; Και δεν εννοώ την διάρρηξη του σπιτιού.
Ναι έχεις δίκιο,
Αλυσίδα 30 μέτρων κάπου κοντά στο σπίτι ώστε όταν τεντώνει να είναι αρκετά μακριά από το φράχτη!;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Ναι έχεις δίκιο,
Αλυσίδα 30 μέτρων κάπου κοντά στο σπίτι ώστε όταν τεντώνει να είναι αρκετά μακριά από το φράχτη!;
Αν η συνεισφορά σου στο θέμα, είναι να την μπεις σε μένα [προσωπικά δεν πρότεινα καμμία μέθοδο, ούτε αυτή που λες], προφανώς δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και δεν σκοπεύω και να συμμετάσχω.
Αν έχεις να πεις κάτι, κάποια ιδέα, που θα βοηθήσει τον liverio και κυρίως τον σκύλο του, να μην καταλήξει όπως ο προηγούμενος, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείς σ'αυτό.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
η πιο φτηνη ιδεα που μπορω να σκεφτω κ δεν ξερω αν σου φανει υπερβολικο,ειναι 3-4 8μετρες σιδεροβεργες κατα μηκος του φραχτη κ να κρεμασεις διχτυ ωστε να μην μπορει να περασει κατι μεσα.οχι οτι παλι θα εισαι πληρως εξασφαλησμενος.

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Αν η συνεισφορά σου στο θέμα, είναι να την μπεις σε μένα [προσωπικά δεν πρότεινα καμμία μέθοδο, ούτε αυτή που λες], προφανώς δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και δεν σκοπεύω και να συμμετάσχω.
Αν έχεις να πεις κάτι, κάποια ιδέα, που θα βοηθήσει τον liverio και κυρίως τον σκύλο του, να μην καταλήξει όπως ο προηγούμενος, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείς σ'αυτό.
Δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος μας προς το παρών τουλάχιστον, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα και για κανέναν.

Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την εσχάτη όλων των λύσεων που προτείνεις εσύ, δηλαδή την μη κατοχή σκύλου σε έναν άνθρωπο που ήδη έχει σκύλο.

Δεν είμαι εγώ αυτός που τον έκρινε και μάλιστα αυστηρά μέσα στις δύο πρώτες του δημοσιεύσεις.

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9428-Φόλες-σε-όλη-την-Ελλάδα&highlight=φολες

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
@liverios
Καλώς ήρθες
Δεν θα πλατιάσω, ούτως ή άλλως οι θέσεις μου στο foroum θεωρούνται αιρετικές.
Τον καυκάσιο θα τον εκπαιδεύσεις υποχρεωτικά σε άρνηση τροφής και αν μπορείς και σε καθήκοντα φύλαξης.
Αν σε παίρνει οικονομικά μην πάρεις έναν, πάρε ένα ζευγάρι.
Σίγουρα είναι καλύτερα από κάθε άποψη ο σκύλος να ζει μέσα, αλλά και έξω, ειδικά η συγκεκριμένη φυλή, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Για τα δύο είδη εκπαίδευσης που σου ανέφερα υπάρχουν αναφορές στο forum αλλά κάνε και μια δική σου έρευνα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709