Συζητώντας με την Φωτεινή….

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Η Φωτεινή μία επτάχρονη μαθήτρια μου ήρθε στο σημερινό μας μάθημα φέρνοντας μαζί της έναν λούτρινο γάτο. Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και αφού ο γάτος τακτοποιήθηκε σε μια αναπαυτική θέση ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει με άνεση το μάθημά μας, προχώρησα στην …ανάκριση:

Φωτεινή, σου αρέσουν τα ζώα?:)
-Αμέ…:p
Έχεις κανένα σπίτι σου? (με ελπίδα …):):)
-Ναι έχω μια χελώνα…..:-| (οχ,οχ…),:confused::confused:
Και που την έχεις την χελώνα?:confused:
-σε ένα γυαλί, αλλά έφυγε..,:-|
Και πως έφυγε βρε Φωτεινή η χελώνα από την γυάλα?:confused::eek::eek:
-δεν ξέρω, τρώει και τα κακά της μπρρρρρρρρρρρ (με έκφραση πολύ μεγάλης αηδίας……) :mad::mad::mad::paja1::paja1::paja1: είναι και γριά…. μάλλον ψόφησε……:-|:-|
Καλά βρε Φωτεινή ,μεγάλη την πήρατε την χελώνα?:shock:
-όχι μικρή….:-|

Μερικές φορές λέμε ότι τα παιδιά είναι σκληρά, όμως οι γονείς είναι σκληρότεροι. Τα ζώα για αυτά τα παιδιά είναι κάτι το αναλώσιμο, ευτελές – έρχονται-φεύγουν-ψοφάνε….δεν υπάρχουν, τα παιδιά παύουν να συμπονούν, να νιώθουν και να καταλαβαίνουν. Δεν μαθαίνουν απολύτως τίποτα από τους γονείς τους για τις συνθήκες ζωής των άλλων πλασμάτων που υπάρχουν γύρω τους , για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν, για τις ανάγκες τους, καθώς και για τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας απέναντί σε αυτά.
Αργότερα τα πάσχα θα ζητήσουν πιθανόν ένα κουνέλι ή ένα κοτοπουλάκι, πιο αργά ίσως ένα σκύλο. Εκεί ενδεχομένως οι γονείς να φέρουν αντίρρηση, γιατί ένα σκυλί όσο νάναι είναι μεγαλύτερος μπελάς και τους εκθέτει περισσότερο…….ενώ κουνέλι στιφάδο και κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο μαγειρεύουν σε όλα τα σπίτια.

Σίγουρα για τους περισσότερους όπως και για μένα, αυτά φαίνονται τετριμμένα , όμως δεν παύουν όποτε τα ακούω να με σοκάρουν........

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eμενα πάλι με σοκάρει το ότι δεν μας σοκάρει.. και το ότι τα θεωρούμε τετριμμένα.

Πέρα από την διαπαιδαγωγιση που δίνουν οι γονείς στα παιδιά πιστεύω πως είναι και θέμα χαρακτήρα..

Σε κάθε γειτονιά υπήρχαν παιδάκια που βασάνιζαν μπάμπουρες ή εκλεγαν οταν τα άλλα πατουσαν τα μυρμήγκια, υπηρχαν παιδια που βασανιζαν γατες και παιδιά που τα έπαιραν σπίτι τους για pet, που παρακαλούσαν χρονια τους γονείς τους για ένα ζωάκι όμως εκείνοι ποτε δεν τους έκαναν το χατίρι ..γιατί τα ζώα είναι για έξω από το σπιτι και εν τέλη τα ζώα είναι ζώα..

Oμως αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν και έγιναν πολύ πολύ φιλόζωοι και απέκτησαν πολλά σκυλάκια και γατάκια στην ζωή τους αργότερα, στο δικό τους σπίτι.

Θέλω να πω πως ναι είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας αλλα είναι και θέμα χαρακτηρα..
Τα παιδιά είναι σκληρά.., δεν είναι όλα πονόψυχα δεν είναι όλα ευαίσθητα..
Σίγουρα συντελούμε παρα πολύ στην συναισθηματική ανάπτυξη τους, όμως και κάποια αλλα που δεν μεγάλωσαν σε ιδανικό περιβάλλον έγιναν άτομα πολύ ευαίσθητα που λατρεύουν τα ζώα και νοιαζονται..

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
TARA εκτος απο τους γονείς παίζουν ρόλο κ οι υπόλοιποι άνθρωποι , απ'ότι κατάλαβα είσαι σε μια θέση όπου μπορείς να συμβάλεις έστω κ έμμεσα στο να μάθουν απο μικρή ηλικία τα παιδιά ότι τα ζώα έχουν ψυχή , πονάνε , νιώθουν , ελπίζουν , έχουν επιθυμίες κ.α

ξέρω πως έρχεσαι κ σε δύσκολη θέση γιατί θα υπάρξουν γονείς που θα σου πουν ότι είναι λάθος να τους λες ότι τα ζώα αξίζουν αλλά σίγουρα μπορείς να δείξεις στα παιδιά ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα αλλά μεγάλη ευθύνη ώστε κ αυτά με τη σειρά τους να μην ζητάνε παπάκια το πάσχα κ σκυλάκια επειδή τους αρέσουν οπτικά τα κουτάβια , με αυτό θα βοηθήσεις κ τους γονείς ώστε να δουν το θέμα απο άλλη οπτική γωνία κ ίσως καταφέρεις να πείσεις κάποιους να αφιερώνετε έστω μια ώρα την εβδομάδα για να μιλάτε για τα ζώα κ τις ανάγκες τους ... κρίμα που στα σχολεία δεν υπάρχει μάθημα που να μιλάει για την συμπεριφορά μας προς τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη κ κρίμα που ενω θα έπρεπε το σχολείο να εξοπλίζει τους ανθρώπους με σφαιρικές γνώσεις κ να ενισχύει την μοναδικότητα της κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας του κάθε ατόμου εκείνο περιορίζεται σε συγκεκριμένες πηγές πληροφόρησης κ εμποδίζει την διαφορετικότητα του κάθε παιδιού να φανεί κ να αναπτυχθεί...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
:eek::eek:.....''ανάκριση'' όπως έκανα εγώ στην μικρή ή την έφαγε?????:p:p:p:D:D
Oops, τώρα το είδα αυτό! Όχι, τη μάθαινε να βασανίζει ζωάκια από μικρή. Δεν πρόλαβε βέβαια να κάνει τίποτα όταν έγινε μεγάλη διότι μόλις δολοφονήθηκε ο Καλιγούλας, η Πραιτωριανή αυτοκρατορική φρουρά καθάρισε και τη γυναίκα του και την κόρη του. 'Οχι βέβαια διότι βασάνιζε ζωάκια...

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Οπως λέει και ο Kango1 είναι και θέμα χαρακτήρα!Αν και οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη και άποψη σε μερικά θέματα γρήγορα ή αργά.Για παράδειγμα να σας διηγηθω και εγω κάτι.Πριν από έναν χρόνο είχα πει στην μαμά μου να πάρουμε ένα σκυλάκι η μαμά μου μου είπε κατευθείαν ''Τι έγινε;;;;Εγω να βάλω στο σπίτι μου σκυλί;;;;;Με τίποτα!!!!!''.Και όμως εγώ δεν τα παράτησα.Άρχισα να ψάχνομαι για τις ράτσες κλπ. χωρίς όμως να το έχω πει στην μαμά μου.Μετά απο κανένα εξάμηνω της είπα πάλι ''Μαμά μου να πάρουμε ένα σκυλάκι;''.Πάλι η ίδια απάντηση.Εγώ όμως συνέχισα να ενημερώνομαι.Μετά από πόσο καιρό (7 μερες πριν πάω στο Γυμνάσιο) της είπα πάλι ''Μαμά να πάρουμε ένα σκυλάκι''και μου απάντησε ''Καλά αν βγάλεις 18,5 στο πρώτο τρήμινο θα σου πάρω''.Η μαμά μου περίμενε να βγάλω 17,7 17,8 όχι παραπάνω.Και όμως εγώ έστρωσα τον **λο μου και έβγαλα 18,6!Η μαμά μου μου είπε μόλις γύρισε σπιτι ''μπράβο Γιωργο'' της είπα ''...τώρα θα μου πάρεις σκυλάκι'' και μου λέει σε μία εβδομάδα είναι σπίτι ''της λέω μα μαμά που ξέρεις πόσο χρόνο θα χρειαστει για να γεννήσει η σκύλα.Εμείς ακόμα ούτε εκτροφείο έχουμε βρεί'' και μου λέει ''εγώ πήγαινα και ρωτουσα τους καθηγηταις σου.Εβλεπα και ότι διάβαζες και ήμουν σιγουροι ότι θα τα καταφέρεις.Ετσι και εμείς πριν 1 μήνα είχαμε βρει εκτροφέα και είχαμε κλίσει ένα σκυλάκι ενός μηνών''.
Και να που τώρα κάθετε και λέει ''πο πο κοιτα που εγω δεν ήθελα σκυλί.Σαν μωρό ειναι''

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
κρίμα που στα σχολεία δεν υπάρχει μάθημα που να μιλάει για την συμπεριφορά μας προς τα υπόλοιπα πλάσματα που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη κ κρίμα που ενω θα έπρεπε το σχολείο να εξοπλίζει τους ανθρώπους με σφαιρικές γνώσεις κ να ενισχύει την μοναδικότητα της κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας του κάθε ατόμου εκείνο περιορίζεται σε συγκεκριμένες πηγές πληροφόρησης κ εμποδίζει την διαφορετικότητα του κάθε παιδιού να φανεί κ να αναπτυχθεί...
το σχολειο εξυπηρετει μονο στην παραγωγη νεων γραναζιων , η διαφορετικοτητα δεν προσφερει στην ενος τυπου μηχανη που δουλευει με ομοια γραναζια

δεν υπαρχει περιπτωση το σχολειο να ασχοληθει με αυτα - δυστηχως -