Στρεσσάρισμα στο αυτοκίνητο

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Εγω εχω περιπτωση που σκυλος μεχρι τα βαθεια του γεραματα δεν καταφερε να συνηθισει το αυτοκινητο.Προσπαθησαμε με πολλους τροπους αλλα δεν τα καταφεραμε.Δεν ειχε προβλημα να μπει αλλα ειχε πολυ στρες μεσα σε αυτο.
Δεν ειχε ποτε κακη εμπειρια σαν κουταβι απλα κατι δεν του πηγαινε καλα με αυτο.
Πιστευω πως μερικα σκυλια δεν το συμπαθουν το τουτου .Ετσι απλα.

αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ...
υπαρχουν ανθρωποι που χρονια δεν μπορουν να μπουν σε αυτοκινητο ....
αλλοι ανθρωποι εχουν θεμα με το αεροπλανο κλπ.... :(
ετσι υπαρχουν και σκυλοι που πιθανα να εχουν θεμα με το αυτοκινητο και πιθανα να μην, το ξεπερασουν ποτε (δυστυχως).
την ηλικια κατερινα την ειπα προσπαθωντας να δειξω οτι 5,5 μηνες είχα όλα το χρονο να κανω όλα τα παραπανω αλλα δυστυχως δεν απεδωσαν... :(
δεν εχω θεμα με αυτο απλα μερικες φορες ειναι υπερανω των δυναμεων μας και απλα περιμενουμε,
μπορει να διορθωθει μπορει και οχι... ειναι σπανιο παντως να ειναι ολα τελεια.... :-|

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Μετα απο ενα ακομη σαλιομπανιο την Κυριακη ...επανερχομαι!

Για πειτε λιγα παραπανω για το σπρευ.

Επισης μου ειπαν για κατι ομοιπαθητικες σταγονες που βοηθουν σε περιπτωσεις αγχους ανθρωπους και ειναι καταλληλες και για ζωα, Rescue αν θυμαμαι καλα λεγονται. Ξερετε κατι?

Παντως ειναι πολυ κ@@@κατασταση.
Ειναι πολυ κριμα να περιοριζεσαι στις απαραιτητες μετακινησεις με το αυτοκινητο ενω θα μπορουσαμε τωρα που ανοιγει και ο καιρος και μεγαλωνει και η μερα , η απογευματινη βολτα να ειναι καπου πιο μακρια και πιο ευχαριστη για τον μπουνταλα​

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
rescue remedy λεγεται ...
είναι ανθοιάματα (ουσιαστικα ομοιοπαθητικα φαρμακα...) που προορίζονται για ανθρώπινη αλλά και πετ χρηση...
ενεργουν στο νευρικό συστημα του ανθρώπου - ζώου και καταπολεμουν το αγχος, στρεσσ κλπ ανεξαρτητως της αιτιας που το προκαλεί (αναλογα το ανθοίαμα υπαρχει και για διαφορετική χρήση)...
όλα αυτά θεωρητικά βεβαια....
αυτές τις μερες το ψαχνω... και πιθανα να το εφαρμοσω.... ( δεν ειχα πρακτική εμπαιρια μεχρι στιγμής για αυτό δεν είχα αναφερθεί....)
αν υπαρχει αποτέλεσμα θα ενημερώσω ανάλογα....

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
ΟΚ μαλλον θα δοκιμασω και εγω... για να δουμε...

Ασχετο αλλα σχετικο.

Πασχα θα τον παρω μαζι στο χωριο. Ταξιδι περιπου 5 ωρων. Τι χαπακι να του δωσω?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Για πειτε λιγα παραπανω για το σπρευ.

Είναι τεχνητή φερομόνη σκύλου και μειώνει το στρες. Η φυσική φερομόνη εκκρίνεται από τα θηλυκά μετά τη γέννα και τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Πασχα θα τον παρω μαζι στο χωριο. Ταξιδι περιπου 5 ωρων. Τι χαπακι να του δωσω?
Το αποφασισες τελικα? Μπραβο!!!!!Χαιρομαι παρα πολυ που θα ειναι μαζι σου το αστερακι, μπραβο!:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως για άλλου τύπου άγχος (όχι αυτοκινήτου) που είχε ο Γκογκόλ δοκίμασα και rescue remedy και φερομόνες και δεν είδα απολύτως καμία διαφορά..... (αμα θέλετε τα'χω κι όλας εδώ τα μπουκαλάκια, τα χαρίζω σ'οποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του, για μένα είναι παντελώς άχρηστα). Στο Γκογκόλ, μονο η σταδιακή απευαισθητοποίηση βοηθάει... αλλά θέλει πολύ χρόνο, επιμονή, και υπομονή.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Θα σας την σπάσω αλλά η Αργώ το αυτοκίνητο το θεωρεί crate. αράζει με τις ώρες-αν είναι μακριά και βαριέμαι να φωνάζω απλά βάζω μπρός την μηχανή και έρχεται σφαίρα

την πρώτη φορά όμως που την έβαλα μέσα (3 μηνών που την πήρα απο το εκτροφείο) είδα ότι ο ήχος της μηχανής και οι δονήσεις που μεταφέρονταν την απασχολούσαν έντονα(σήκωμα αυτιών μύρισμα του αέρα κλπ) οπότε κι εγώ την απασχόλησα με άλλα κόλπα και κοτόπουλα(κυρίως) ενώ αργότερα λόγω της κωλογειτονιάς που μέναμε η "βόλτα" περιείχε πάντα και αυτοκίνητο-
συνεπώς είναι μιά αυτοκινητόβια σκυλίτσα και πιό άνετα νιώθει μόνη στο αυτοκίνητο παρά στο σπίτι

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η MonaLisa μου ειχε τεραστιο προβλημα με το αυτοκινιτο.
Οταν την φεραμε απο τον εκτροφεα της- 6 μηνων- πρωτομπηκε σε αυτοκινιτο.
Ολα καλα και οραια- ηταν χαλαρη στο πισω καθησμα, αγαλια στην κορη μου.
Περιπου 100 μ πριν απο το σπιτι μας (μετα απο διαδρομη με φερι- και περιπου μια ωρα με αυτοκινιτο!!!) εκανε εμετο.
Ε-- αυτο ηταν!!
Με το που την βαζαμε στο αυτοκινιτο, χορις να παρει μπρος καν- αρχιζε να σαλιωνει, να κανει εμετο, κακα και τσισα!!
Με σταγονες rescue ακομα χειροτερα.
Με ομοιοπαθητικα ( Cocculus) κανενα απολυτος αποτελεσμα!
Καποια στιγμη αρχισα και της εδινα Cerenia πριν απο το ταξιδι- και την κρατουσα αγαλια, καθομου και εγω πισω. Ηθελε να ειναι με τα μπροστινα ποδια ψιλα (καλα δεν σας λεεω, οτι πιανομουνα να την κραταω ετσι και μου βγηκε το πατος) και να βλεπει εξω.
Ρολλα χαρτι κουζινας χαλασαμε!
Αλλα με τον καιρο ηρεμησε.
Ειδε, οτι με το χαπι δεν ζαλιζεται πια- σταματισε να κανει τσισα και κακα πολυ γρυγορα- και σιγα σιγα σταματισε και τα σαλια.
Για πολυ καιρο εκανε οστοσο εμετο με το που εβαλες οποσθεν! Και αφου το ξεραμε, κατεβαιναμε πριν απο παρκαρισμα.
Σιγα σιγα την αφηνα και απο την αγαλια μου.
Τωρα πια καθεται μονη της στο πισω καθησμα (μαζι με τις αλλες 2 τρελες), ξαπλωνει αμεσος και δεν σηκονει κεφαλι. Αλλα ουτε δεχεται ενοχλησεις απο τις αλλες- τρωνε φοβερες κατσαδες, εμαθαν και καθοναι και αυτες ησυχες (ολες ειναι δεμενες με τις ζωνες τους στο πισω καθησμα).
Δεν ειναι ανετη και χαλαρη- απλα κανει υπομονη να περασει το ταξιδι και μαλλον την εχει δει οτι περναει πιο γρυγορα, οταν κοιμαται! Αλλα πλεον παμε παντου, χωρις χαπια και χωρις επισοδια!

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Το αποφασισες τελικα? Μπραβο!!!!!Χαιρομαι παρα πολυ που θα ειναι μαζι σου το αστερακι, μπραβο!:):)
Nαι θα τον παρω τελικα. Δεν μου παει να το αφησω το Νachoσκυλο. Cerenia και φυγαμε!:D

Ασχετο ..αλλα πρεπει να βρουμε τροπο να μπαινει στην μηχανη:rolleyes:. Δεν ευχαριστιεμαι το ταξιδι με το κουτι ρε γμτ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Πόσο σου είπανε; Τόσο... Καλά άκουσες. Δεν είναι για χόρταση. Εγώ τα δίνω και μισά ;)

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Mareco μου πεσαν τ αυτια :eek:.... Οταν λες και μισα.. για ποσες ωρες ταξιδι?

Ο μικρος ειναι δεκα κιλα και το ταξιδι μαζι με τις στασεις διαρκει περιπου 5 ωρες. Μου ειπε να του δωσω εναμισι .

Καλα ειναι??.. να τ αφησω...??:D

Παντως αν δεν τον πιασει και μου κανει το αυτοκινητο χαλια θα τον βαλω να το καθαρισει μονος του.

...και δεκα καμψεις!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης... Εύγε... :p
Η διάρκεια μη σε απασχολεί. Το cerenia διαρκεί για 12 ώρες περίπου. Μόνο να το δώσεις τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξεκινήσεις.
Κι εγώ ενάμιση χρησιμοποιούσα στην αρχή. Μετά το έκανα ένα και τώρα μισό. Να φανταστείς όμως για απόσταση 15 λεπτών, γιατί ακόμη και για τόσο λίγο, έβγαζε τα άντερά της :mad: Θα σου έλεγα, να μην το ρισκάρεις. Τώρα για την πρώτη φορά και για δύο διαδρομές, αξίζει τον κόπο για σένα και την ταλαιπωρία για τον σκύλο σου, να του το δώσεις κανονικά. Μετά, έχει ο Θεός... :)

ΥΓ1: Χύμα τα πήρες; Οχι κουτί; Δεν θυμάμαι πόσα έχει το κουτί, αλλά έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να σου χρειαστούν πάνω από τρία; ;)

ΥΓ2: Η δικιά μου είναι 17 κιλά παρεπιπτόντως και πέρναμε ενάμιση. Μήπως είναι πολύ για τον δικό σου τον 10κιλο;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.125
Το κουτί κάνει 25,00 αλλά δεν θυμάμαι πόσα έχει μέσα...

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Xυμα μου τα εδωσε ο ντοκτορ... Παραπανω δεν θα χρειαστω . Εναμισι πηγαινε , εναμιση ελα. Απο εκει δεν ξεκουναω. Μαμ κακα και νανι!

Δεν ξερω αν ειναι πολυ το εναμισι για τα κιλα του. Αυτο μου ειπε αφου κοιταξε κατι πινακες και αλλα κοκοροψαρα.

Παντως νομιζω οτι με εσφαξε λιγο ... 15 γιουρια τα τρια χαπακια....:mad:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97