Στρες?Ζεστη?Αλλαγη συμπεριφορας...

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Καλημερα παιδια!Ο Εκτορακος μου σε λιγες μερες γινεται 2 χρονων...οπως εχω αναφερει σε αλλα ποστ ειχαμε καποια προβληματα υγειας απο την αρχη που τον πηραμε!τη πεμπτη που μας περασε πηγαμε στον κτηνιατρο μιας και ο Εκτορας βδομαδα παραβδομαδα μου παθαινε ωτιτιδα,πηγαμε λοιπον μας ειπε ο γιατρος οτι ειναι απο αλλεργια σε κατι απο το περιβαλλον,του χτυπαει μια αντισταμινικη και μας λεει σε 10 μερες να παμε παλι να μας δει,ωστοσο εγω πηγα απο περιεργεια να τον ζυγισω και βλεπω οτι απο την τελευταια φορα που τον ζυγισα 2 μηνες πριν που εκανε το χειρουργειο(στειρωση,κρυψορχια) μου εχασε 1 κιλο και κατι.Να επισημανω οτι δεν αλλαξε κατι στην ορεξη του,ουτε στη τροφη του,ουτε στην ασκηση του,του εδινα μαγειρευτο φαγητο και ξηρα,δυο φορες την ημερα,το ενα γευμα μαγειρευτο και το αλλο ξηρα!επειδη σκεφτηκα οτι μπορει να μην υπολογιζω σωστα την ημερισια δοση για τα κιλα του ειπα να του δινω μονο ξηρα για λιγες μερες μεχρι να ξαναπαω στο γιατρο να τον ζυγισω να δω μηπως εφταιγε αυτο κ εχασε το κιλο,σιγουρα δεν εχασε πολυ αλλα αφου δεν εχει αλλαξει κατι μου εκανε εντυπωση που το εχασε!απο τη μερα λοιπον που γυρισαμε απο τον γιατρο και του δινω πια μονο ξηρα το σκυλι μας κατουραει μεσα στο σπιτι,κατι που δε το εκανε απο οταν ηταν κουταβι,καθε μερα θα εχουμε και ενα ατυχημα και μονο οταν ειμαστε εμεις μπροστα,οταν λειπουμε δε κανει τπτ!υπαρχει περιπτωση το σκυλι να εχει στρεσαριστει επειδη του αλλαξα το προγραμμα του με το φαι?επειδη τον πηγα παλι στον κτηνιατρο που δε θελει να τον βλεπει?μηπως απο τη ζεστη?επισης τα σαλια του μυριζουν καπως σαν τυρι.αυτο μπορει να οφειλεται στη τροφη?συγνωμη για το σεντονι αλλα προσπαθησα να σας τα πω μαζεμενα μηπως κολανε μεταξυ τους.τη δευτερα θα παμε στο γιατρο παλι να δει τα αυτια του που παρεπιπτοντως ειναι μια χαρα και θα του τα πω ολα αυτα αλλα μεχρι τοτε θα ηθελα να μου πει καποιος τη γνωμη του η αν του εχει συμβει κατι παρομοιο,ευχαριστω

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Ωτιτιδα απο αλεργία ..πρώτη φορά το ακούω.
Η τροφή για μένα είναι καλό να μην αλλάζει και να είναι σταθερή. Πόσο μάλλον μετά απο επέμβαση. Το ότι ο σκύλος είναι στρεσαρισμένος κάνει μπαμ (πάλι κατ' εμε).. Πιτμπουλάκι είναι απο ότι βλέπω... Εμένα έχασε σχεδόν 2 κιλά απο μια αδιαθεσία και διαροια που είχε για λιγες μέρες.. Με καλή διατροφή τα ξαναπαίρνει έυκολα.. (μιας και τον στείρωσες, μην τον μπουκώσεις, γιατί τον βλέπω να παίρνει κιλά)
Τι τροφή του δίνεις;

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Εχει αλλεργια και επειδη ξυνοταν στα αυτια εκανε ωτιτιδα(λεω εγω τωρα),ετσι μας ειπε και η αληθεια ειναι οτι του περασε μετα την ενεση,εβαζα κι εγω suronal βεβαια!θα δειξει!σκεφτηκα οτι μπορει να εχασε απο την ταλαιπωρια του μετα το χειρουργειο απλα επειδη ειναι πολυ φαγανας μου εκανε εντυπωση αυτο το σκυλι να χασει γραμμαριο.του δινω την barking head αρνι σε συνδυασμο με μαγειρευτο!γενικα δε τον μπουκωνω γιατι δε θελω να παχυνει γιατι εχει και προβλημα με το ποδι του,ισα ισα που μετα το χειρουργειο ισως ημουν και πιο αυστηρη με τις ποσοτητες και ισως ευθυνεται κι αυτο στο οτι εχασε!του αυξησα λιγο τωρα μεχρι να τον ξαναζυγισω να δω αν υπαρχει διαφορα.ναι ειναι πιτμπουλ με ντογκο!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ωτίτιδα από αλλεργία ειναι συνήθως διατροφική και αν πιτμπουλοφερνει τότε ειναι πιο πιθανό , θα πρέπει να προσπαθήσεις να δεις τι το πειράζει γιατί θα σου ξαναγυρίσει.

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Vek εχεις δικιο,κι εγω το πιστευω αυτο και πιστευω οτι τον πειραζει το κοτοπουλο,γενικα το κοτοπουλο δε του καθοταν καλα απο κουταβι που ηταν και του επαιρνα ξηρα με κοτοπουλο και μεχρι να το καταλαβω ταλαιπωρηθηκαμε λιγο με διαρροιες,γι αυτο μετα του πηρα αρνι!τωρα ομως που του δινω και μαγειρευτο εχω καταλαβει οτι μαλλον φταιει το κοτοπουλο για την αλλεργια και του το σταματησα!περιμενω να δω αποτελεσματα,για την ωρα ειναι ενταξει!τα σαλια του ομως αυτες τις μερες μου μυριζουν πιο εντονα,μπορει να ειναι απο ζεστη?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
πριν κατηγορήσεις το κοτόπουλο δες αν τον πειράζει η διαφορετική πρωτεΐνη στο ίδιο η σε κοντινό γεύμα . Είναι πιο συνηθισμένο.
Τα σάλια του μπορει να μυρίζουν πιο έντονα λόγο ζέστης αλλά μύρισε και το στόμα του αν μυρίζει αν έχει κάποιο θέμα με το στομάχι του.

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Ναι οκ θα τα τσεκαρω τα φαγητα,ευχαριστω!οχι το στομα του δε μυριζει,μονο τα σαλια!

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Μου είχε τύχει να ξεμείνω απο ξηρά και τάιζα για 2-3 μερες μαγειρευτό και μου κατουραγε και μένα μέσα στο σπίτι ,παρόλο που έπινε πολύ λιγότερο νερό. Μόλις ξαναγυρισε στην τροφή της το έκοψε. ...εύχομαι να μην είναι τίποτα :)

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
51
To κατούρημα πάντως είναι λόγω της ένεσης η οποία προφανώς είναι κορτιζονούχα κι έχει ως άμεσα συμπτώματα πολυδιψία και πολυουρία.
Προφανώς δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο κι αναγκαστικά κατουράει στο σπίτι.
Βγάζε τον πιο συχνά βόλτα.