Στη βόλτα μάς την πέφτει συνέχεια ένας σκύλος

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Βασικα μου εχει δημιουργηθει μια απορια σχετικα με την συμπεριφορα του Φιντελ.

Κανοντας βολτα περναμε παντα απο ενα σημειο οπου ειναι 2 μικρα σκυλακια σαν γκριφον κανις , με συνεπεια το ενα να ορμαει με λυσσα να φαει τον Φιντελ ασχετα αν φτανει σε υψος μεχρι το γονατο του.

Ολα καλα μεχρι εδω , ο σκυλακι ειναι δαιμονισμενο , αλλα ο Φιντελ δεν δειχνει ουτε να τρομαζει ουτε να φοβαται ουτε να κανει ομως επιθεση η να αντιδρασει.Μενει ακινητος , στημενος με την ουρα στον ουρανο , σαν να ειναι ετοιμος να αρπαξει το σκατο αλλα δεν το κανει.

Μολις προχωρησουμε και φυγει το σκυλακι , ο Φιντελ συνεχιζει αμεριμνος την βολτα σαν να μην εχει συμβει κατι.

Κατανοω οτι γνωριζει την δυναμη του και απλα δεν ασχολειται , αλλα το αλλο σκυλακι τον δαγκωνει σχεδον στα ποδια η τουλαχιστον προσπαθει.Δεν θα επρεπε να κανει κατι?Εστω ενα γαυγισμα ενα γρυλισμα?

Για την ιστορια ο Φιντελ εχει αγριεψει μονο μια φορα σε σκυλο εως τωρα μετα απο επιθετικοτητα του αλλου και εκει ειδα εναν αλλο σκυλο.Συνηθως θελει να παιξει με ολα τα σκυλια και ειναι παντα ευδιαθετος.

Σαν φυλακας η φυλαξη του εχει βγει σε καλο σημειο οπως και η επιφυλακτικοτητα με ξενους που δυσκολα θα μπουν στο σπιτι αν δεν τους καλωσορισω εγω.

Τι λετε?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Παιδιά...το ίδιο κάνει και ο δικός μου...(βέβαια είναι μόλις 11 μηνών)
Γενικά τι είναι αυτό?
Αυτοπεποίθηση ή κουτσουρεμένο ένστικτο...?
(ελπίζω να μην στο χαλάω...απλώς με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις;))

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...το ενα να ορμαει με λυσσα να φαει τον Φιντελ ασχετα αν φτανει σε υψος μεχρι το γονατο του.

2) ...Μενει ακινητος, στημενος με την ουρα στον ουρανο, σαν να ειναι ετοιμος να αρπαξει το σκατο αλλα δεν το κανει.

3) ...το αλλο σκυλακι τον δαγκωνει σχεδον στα ποδια...

4) ...Δεν θα επρεπε να κανει κατι? Εστω ενα γαυγισμα ενα γρυλισμα?
Νάσο,

Να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου, κατά τη προσφιλή μου συνήθεια...
Επειδή, αυτή την εποχή, ψάχνω πολύ τα παρόμοια θέματα (από την αντίστροφη πλευρά, όπως καταλαβαίνεις - και με αρκετές ακόμα διαφορές)...

1) Γι' αυτό τα κάνει, όσα κάνει, το σκυλάκι. Φοβάται τον Fidel, ή, τουλάχιστον, νιώθει μεγάλη ανασφάλεια όταν είναι κοντά του...

2) Αυτό επιτείνει τον φόβο του "μικρού"!

3) Το "σχεδόν" είναι η μαγική λέξη στην ιστορία... γι' αυτό:

4) Ο Fidel, που είναι ισορροπημένος και διαθέτει αυτοπεποίθηση (και αυτοεκτίμηση) νιώθει ότι δεν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε!
Αν το "σχεδόν", κάποια μέρα, γίνει "δαγκώνει", τότε θα τον αρπάξει...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν ξερω τι λετε εσεις ... εμενα ο Ντιεγκο παντως μεχρι 18 μηνων και να τον δαγκωναν δεν εκανε τιποτα... μας κυνηγαγαν καθε μερα 3 πεκινουα... Σημερα αν γινοταν αυτο μαλλον θα φευγαμε με το κεφαλι τους στο στομα ... οι ανοχες του εχουν πεσει στο 0:cool:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Σημερα αν γινοταν αυτο μαλλον θα φευγαμε με το κεφαλι τους στο στομα ... οι ανοχες του εχουν πεσει στο 0:cool:
Εδώ, ίσως θα έπρεπε να ρωτήσουμε το Νάσο αν το σκυλάκι είναι κουτάβι...

Ο Diego έχει μηδενικές ανοχές και στα κουτάβια?

Υ.Γ. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ο Fidel είναι bullmastiff! Η φυλή παρουσιάζει μεγαλύτερες ανοχές προς τα ζώα, απ' ότι το Dogo, για παράδειγμα και μικρότερες στους ανθρώπους...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στα κουταβια ειναι ΧΑΛΒΑΣ.. ο Τσε τον καβαλαγε απο παντου και τον εσερνε δαγκωνοντας τον.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Οι ανοχές του έπεσαν στο μηδέν, ή το ένστικτο στην ωρίμανση έφτασε στο απόγειο?
Ένας ενήλικος σκύλος (από φυλές με ένστικτο φύλαξης) μπορεί και πρέπει να διατηρήσει αυτή την ηρεμία, ή το λογικό είναι να αγριέψει?
Και τέλος, ένα ένστικτο που υπάρχει σαν σπέρμα, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί, "πονηρεύοντας" τον σκύλο, ή είναι καλύτερα να μείνει κρυμμένο και να μην ξέρεις πώς και πότε θα βγει?
Αυτός "ξέρει"?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ετσι δεν πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος σκύλος?
Ναι αλλα ο ιδιος σκυλος σε ενα μικροσωμο αρσενικο που θα ερθει με νευρικες, επιθετικες διαθεσεις δε θα ειναι καθολου ανεκτικος... Ειναι ισορροπημενος ? τι λετε?:cool:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ειναι 13 μηνων και πολυ αγαπησιαρης με τα αλλα σκυλια.Δυσκολα πιστευω θα βγει εκτος εαυτου.
Ξεχασα να πω πως μολις φυγει το σκυλακι , κανει τσισα εκει κοντα και μετα με εναν τροπο επιδεικτικο σπινιαρει τα ποδια του και καλα να σκουπισει τα τσισα του.Θεωρητικα η περιοχη ανηκει στο σκυλάκι που μολις μας δει βγαινει στον δρομο να μας δειξει ποιος μενει εκει.

Sea mol δεν χαλας τιποτα φιλε , ολοι μαθαινουμε καθε μερα.Ρωτα και συ και θα μαθω και εγω.

Γιαννη ετσι καταλαβαινω και εγω , πραγματικα το ''σχεδον'' κανει την διαφορα και καλα θα ηταν να παραμεινει ''σχεδον''.

Το μικρο σκυλακι ειναι μικρο σε μεγεθος και μεγαλο σε ηλικια απο οτι καταλαβαινω.Παντως εχει μεγαλη ψυχη αυτο το υπογραφω.:D

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Ένας ενήλικος σκύλος (από φυλές με ένστικτο φύλαξης) μπορεί και πρέπει να διατηρήσει αυτή την ηρεμία, ή το λογικό είναι να αγριέψει?

2) Και τέλος, ένα ένστικτο που υπάρχει σαν σπέρμα, μπορεί και πρέπει να εκφραστεί, "πονηρεύοντας" τον σκύλο, ή είναι καλύτερα να μείνει κρυμμένο και να μην ξέρεις πως και πότε θα βγει?
Αυτός "ξέρει"?
1) Αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση, εξαρτάται από το είδος του "ερεθίσματος". Π.χ., για τον Fidel, το "ένστικτο" που περιγράφεις, θα "διεγερθεί" από ανθρώπινη πράξη ή πρόθεση... Για τον Diego, κυρίως από παρουσία (σχετικά μεγάλου) θηράματος (όπως, π.χ. και ένας μεγαλόσωμος σκύλος)

2) Αν δεν το εξηγήσεις "με δικά σου" λόγια αυτό, δεν το καταλαβαίνω!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ε βρε παιδιά... Τα περισσότερα ενήλικα αρσενικά, ειδικά εκείνα των δυναμικών φυλών, όταν ενηλικιωθούν (ηλικία δηλ. 3+) -γιατί πριν δεν έχει νόημα να συζητάμε-, δε θα ανέχονται τέτοια πράγματα από άλλα ενήλικα του ίδιου φύλου.

Φυσικά κ θα αντιδράσουν κ αυτό εγώ μια χαρά ισορροπημένο το βρίσκω...
Άλλο να προκαλεί ο σκύλος κ να θέλει να φάει ό,τι κινείται από ανασφάλεια, από επιθετικότητα κ.λπ., κ άλλο να μην έχει μεγαλώνοντας τις ίδιες ανοχές με άλλα αρσενικά.
Οι ιδιοκτήτες κυριαρχικών φυλών σίγουρα το γνωρίζουν καλά αυτό.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι αλλα ο ιδιος σκυλος σε ενα μικροσωμο αρσενικο που θα ερθει με νευρικες, επιθετικες διαθεσεις δε θα ειναι καθολου ανεκτικος... Ειναι ισορροπημενος ? τι λετε?:cool:
Πάντα παίζει ρόλο η ηλικία του "άλλου"...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πάντα παίζει ρόλο η ηλικία του "άλλου"...
Και η ηλικια του δικου μας... :) γνωμη μου ...

Και να πω και κατι αλλο.. ενα μικροσωμο σκυλι αλλα και πιο μεγαλο δεν αποτελει prey για το dogo (ετσι θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον). Ισα ισα το dogo ειναι κυνηγος μεγαλου θηραματος σε ΟΜΑΔΙΚΟ κυνηγι. Αυτο το λεω γιατι εγω ΞΕΡΩ αποδεδειγμενα οτι ο Ντιεγκο θα νευριαζε και θα μανουριαζε αλλα δε θα δαγκωνε εναν αλλο σκυλο τοσο ευκολα. (το θα φευγαμε με το κεφαλι του σκυλου ηταν μεταφορικο).. Για να μην παρεξηγηθω.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...δε θα ανέχονται τέτοια πράγματα από άλλα ενήλικα του ίδιου φύλου...
Και όχι μόνο... Εάν μιλάμε για "κακές σκύλες"!!!
Ρώτα τον harryf3 γι' αυτό, να δεις τι θα σου πει...:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
2) Αν δεν το εξηγήσεις "με δικά σου" λόγια αυτό, δεν το καταλαβαίνω!!!
Εννοώ ότι (ο δικός μου τουλάχιστον) ήταν "πονηρεμένος", ή τουλάχιστον ανασφαλής, με οτιδήποτε εκτός από εμένα....
Μπορεί να ήταν ελλιπής κοινωνικοποίηση, μιας και τον πήρα μικρό, ή και ένστικτο της συγκεκριμένης φυλής που είναι αμυντική, και όσο αφορά τον χώρο, και τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τα ξένα ζώα (δεν είναι man stopper...)
Αυτή λοιπόν την αντίδραση,- κοντοστέκομαι, σηκώνω κεφάλι και ουρά, γρυλίζω, και μπορεί να ρίξω και μια ματιά στο αφεντικό να δούμε τι παίζει- εγώ την αποθάρρυνα σε ανθρώπους αλλά και σε ζώα εκτός έδρας.
Εντός έδρας πάλι, κάθε φορά, ή επικροτούσα αν κάποιος έρχονταν από "λάθος μέρος", ή αποθάρρυνα αν τα πράγματα ήταν "σωστά"
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (γιατί ξαναλέω είναι μόλις 11 μηνών), είναι να μην είναι καθόλου επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, και να κάνει σχεδόν σαν Λαμπραντορ...χαρούλες κλπ...ενώ με τα ζώα, διατηρεί μια περιέργεια, που είναι νομίζω παιχνιδιάρικη, ή αναγνωριστική.
Έχουν γίνει όμως σκηνικά, που έχει φτάσει να του γρυλίζει με δόντια ένα μικρόσωμο αδέσποτο στους 5 πόντους, και αυτός να το κοιτάει αφ'υψηλού.
Σε συνδυασμό με την κουβέντα που κάναμε για την υπερκοινωνικοποίηση, ρωτάω μήπως...έχει καταπιεστεί το ένστικτο, που αν είχε αφεθεί από μικρός, θα είχε άλλα αποτελέσματα....
Και επίσης μήπως χρειάζεται ένα είδος "συντήρησης" του ενστίκτου, που το λέω χοντρικά "πονήρεμα"
Ευχαριστώ..

υγ
Εντός έδρας...και ειδικά νύχτα...τα πράγματα είναι διαφορετικά...

@Νατάσσα
ναι..... εμείς απλώς ρωτάμε αν υπάρχει "κίνδυνος" για το αντίθετο...

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σε συνδυασμό με την κουβέντα που κάναμε για την υπερκοινωνικοποίηση, ρωτάω μήπως...έχει καταπιεστεί το ένστικτο, που αν είχε αφεθεί από μικρός, θα είχε άλλα αποτελέσματα....
Και επίσης μήπως χρειάζεται ένα είδος "συντήρησης" του ενστίκτου, που το λέω χοντρικά "πονήρεμα"
H πολυ μικρη εμπειρια μου εχει δειξει οτι μεγαλοσωμες φυλες αργουν να "δειξουν" τι πραγματικα ειναι.. ο δικος μου ειναι απο τα πιο υπερκοινωνικοποιημενα σκυλια που υπαρχουν - ολοι μου ελεγαν οτι εχω καταστρεψει τον σκυλο κανοντας τον του "καναπε" και του "σκυλοπαρκου". Σημερα που ειναι σχεδον 3 θα ελεγα οτι μονο αυτο δεν εχει γινει... εκει που ηταν χαζοχαρουμενος με ολους τους ανθρωπους , τωρα πια ειναι επιφυλακτικος και αν νιωσει απειλη θα αντιδρασει, εκει που του γρυλιζαν μεσα στα μουτρα και κοιτουσε με το βλεμα της αγελαδας, τωρα θα ανταποδωσει πιο "δυνατα", εκει που σκαρφαλωναν γατες πανω του, τωρα στη θεα μιας γατας κοκκαλωνει...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97