Στειρωση σε ηλικιωμένη σκυλιτσα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Κάνε έναν υπέρηχο καρδιάς και καρδιογράφημα πριν από το χειρουργείο για να σιγουρευτείς για την καρδιά.
Η δικιά μου σκύλα έκανε πρόσφατα ολική νάρκωση για επέμβαση και είναι γαλλικό μπουλντόγκ 8,5 ετών. Τα πίνσερ είναι σαφώς πιο "ανθεκτικά".

• Like
Reactions: SylviaStray

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Δυστυχώς δεν ξέρω πότε είχε περίοδο ξανά καθώς την βρήκα πριν δέκα μήνες ακριβώς και μάλιστα γεμάτη ψυλους και βρώμικη. Από εξετάσεις θα κάνω τα πάντα υπερηχους τα πάντα αλλά και πάλι αυτό που δεν ξέρω ακριβώς ηλικία και ιστορικό, με φοβίζει..
Τα σκυλιά μπορεί να μην περνούν εμμηνόπαυση αλλά με τα χρόνια η αναπαραγωγική τους ικανότητα μειώνεται και η περίοδος τους έρχεται ανά μεγαλύτερα διαστήματα από το φυσιολογικό που είναι ανά 6-8 μήνες.

Εσένα δεν είχε οίστρο πάνω από δέκα μήνες.
Ένα πίντσερ εφτά ή οχτώ ετών είναι νεαρό για να έχει εμφανίσει αλλαγές ο κύκλος του λόγω ηλικίας.
Για αυτό σου είπα σκέψου ότι ίσως να είναι μεγαλύτερο.

Και σε εμάς ο κτηνίατρος ήταν καθησυχαστικός για τη νάρκωση.
Για υπέρηχο που ρώτησα, μας είπε ότι δεν χρειάζεται.

Αν ήμουν στη θέση σου πάντως δε θα έμπαινα σε διαδικασία στείρωσης στον συγκεκριμένο σκύλο. :)

• Like

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Kαλησπερα,θα ηθελα να γραψω και εγω την γνωμη μου μιας και η κτηνιατρικη ειναι ο κλαδος τον οποιο παρακολουθω.
Η στειρωση σε εναν 7χρονο σκυλο,παρα το γεγονος οτι ειναι μικροσωμος,αποτελει σιγουρα κινδυνο,ο οποιος εξαρταται σημαντικα απο την φυσικη υγεια του σκυλου. πχ ο σκυλος μπορει να εχει φυσημα στην καρδια,το οποιο δεν θα του επιτρεψει την ναρκωση. Ο κτηνιατρος σου ειναι ο καταλληλοτερος να σε ενημερωσει για το αν ο σκυλος μπορει να υποστει την στειρωση αλλα και να ειναι σιγουρος πως θα τον παρακολουθει στενα,γιατι οι πιθανοτητες να χρειαστει να τον επαναφερουν αν χασει τον σφυγμο του,ειναι μεγαλες.

• Like

DogFamily

Member
20 Ιανουαρίου 2016
10
47
43
Έχω διαβάσει τόσες ιστορίες για σκυλάκια που δεν ξύπνησαν απ τη ναρκωση, που έχω τρομάξει.. Από τη μια διαβάζω ότι θα πάθει πυομητρα αν δε στειρωθει, από την άλλη στην ηλικία των 7 ετών μπορεί να μην ξυπνήσει απ τη ναρκωση όσες εξετάσεις κι αν έχουμε κάνει πριν λόγω πνευμονικης εμβολης, απνοιας κλπ...
SylviaStray Η δικιά μου (μεσαίου μεγέθους)μετα τα 10 άρχισε να έχει περίοδο μια φορά το χρόνο. Φυσικά ,και κακώς δε θορυβήθηκα (και το πληρωσα ακριβα) στα 15 έκανε πυομήτρα. Με ελάχιστο φύσημα στην καρδιά, έβγαλε την νάρκωση και την εγχείρηση σαν να ήταν 2 χρονών. Κατα τη μετεγχειρηντική περίοδος ο γιατρός ελεγε "σκίζω τα πτυχία μου". Γεννα δεν έκανε ποτε. Τώρα είναι 17 ! Πραγματικά δεν ξέρω τι έπαιξε ρόλο ο κτηνίατρος, η αγάπη μας για αυτην, το οτι είναι καλοζωισμένη, που είναι ημιαιμο, η τύχη? Δεν ξέρω. Πάντως θα συμφωνήσω με μια δευτερη γνώμη σε άλλο γιατρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι