Στείρωση θηλυκού σκύλου 10 ετών

Scandal

New Member
30 Μαρτίου 2017
4
0
35
Λοιπόν, έχω ένα θηλυκό ημιαιμο ντατσχουντ Χ κοκερ, το οποίο είναι 10 ετών και 3 - 4 μηνών.

Τόσα χρόνια ανέβαλλα τη στείρωση της καθώς δεν ήθελα να την ταλαιπωρήσω και φοβάμαι τα χειρουργεία.

Τα τελευταία 3 χρόνια σε κάθε οίστρο είναι ανήσυχη και την πιάνει πολυουρία και πολυδιψία. Έτσι και την τελευταία φορά τρέχαμε για υπερήχους για να αποκλείσουμε την πυομητρα. Με τον καιρό της περνάει αλλά πάντα τρέχαμε για εξετάσεις αίματος κτλ χώρια την ανησυχία της.

Τελικά τώρα πριν της έρθει ο επόμενος οίστρος το πήρα απόφαση για στείρωση. Της έχουμε πάρει αιμα για έλεγχο πριν τη διαδικασία. Έχει καλή κράση σαν σκυλί και δε νομίζω να υπάρξει θέμα ακαταλληλότητας για στείρωση.

Το θέμα είναι ότι φοβάμαι τη διαδικασία και τυχών μετεγχειρητικά προβλήματα, χωρίς να έχω διαβάσει κάτι.

Έχει κανείς εμπειρία από στείρωση θηλυκού σκύλου; Τι πρέπει να προσέξουμε; Θα πονάει μετά;

Να πω ότι η γιατρός μας είναι καλή - γνωστή στην περιοχή, αν και ακριβή (250 ευρώ). Είπε θα την πάω πρωί και θα την παραλάβω απόγευμα.

Ξέρω ότι η ευθύνη θα είναι δική μου ό,τι γίνει, όμως πραγματικά είμαι στο δίλημμα: ακυρώνω τη στείρωση και αναμένουμε καμία πυομήτρα αργότερα / την αφήνω να ταλαιπωρείται / τρέχουμε για εξετάσεις ή το διακινδυνεύω με τα οφέλη της στείρωσης αλλά με το ρίσκο να μην αντέξει τη νάρκωση; :(

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.266
Δεν είναι απαγορευτική η ηλικία για νάρκωση* αν αιματολογικές κ βιοχημικές είναι καλές. Κ εγώ τη φοβάμαι αλλά από ότι φαίνεται από τα προβλήματα που έχει μάλλον χρειάζεται η στείρωση στην περίπτωσή σας. Είναι κ μια ηλικία που συνεχόμενα ορμονικά θέματα μπορεί να προκαλέσουν άλλα θέματα με τη σειρά τους. Αφήστε που αν κάνει πυομητρα αργότερα, όταν θα είναι μεγαλύτερη, τι θα κάνετε; Πάλι εγχείρηση θα θέλει.

Αναισθησιολογο να έχετε απλά, απαραίτητα. Κάντε κ καρδιολογικες εξετάσεις πριν, εγώ λέω, για σιγουριά.

*Ενδεικτικά, ο σκύλος μου έκανε την πρώτη του νάρκωση λίγους μήνες νεότερος από τη δικιά σας κ έκτοτε έχει κάνει σύνολο 4 ναρκώσεις ως τα 12 του. Δεν είναι κ ότι καλύτερο αλλά το λέω ως παράδειγμα σκυλιών που έχουν κάνει ναρκώσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες.

• Like
Reactions: Scandal

Scandal

New Member
30 Μαρτίου 2017
4
0
35
Ναι ισχύει, δυστυχώς στον οίστρο η Εβίτα είναι σαν να γερνάει 5 χρόνια. Αλλάζει μέχρι και το πρόσωπό της, είναι σαν να πρήζεται, τρώει πολύ, δεν κοιμάται πολύ, λαχανιάζει εύκολα, πολυουρία, πολυδιψία στο φουλ, τη βλέπω να υποφέρει κτλ κτλ.
Εδώ και πολύ καιρό που συνήλθε από τον τελευταίο οίστρο είναι περδίκι.

Αν δεν είναι απαγορευτική ηλικία τα 10-έτη για νάρκωση να το σκεφτώ.
Το λέω γιατί αν τη στείλω "εγώ" μια ώρα αρχύτερα αποφασίζοντας μια στείρωση στην οποία δε θα αντέξει στο χειρουργείο, είναι ένα βάρος που δεν μπορώ να επωμισθώ.

Ένας κτηνίατρος στο διαδίκτυο είχε παραθέσει πρόταση στατιστικής που λέει ότι τα θηλυκά μετά από κάποια ηλικία, κατά 75% παθαίνουν πυομήτρα, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.