Στείρωση αρσενικού Rottweiler

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Αφενός και αφετέρου τα πιθανά θετικά αποτελέσματα της στείρωσης, μπορεί να αργήσουν πολύ να φανούν. Μπορεί να χρειαστούν και έξι μήνες ή και χρόνος.

Στο μεταξύ όμως, εκτός του ότι είναι μωρό ακόμη, τηρείς κανονικά και με ευλάβεια, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

Κακώς περιμένεις αλλαγή, από την μία μέρα στην άλλη. Επίσης, μπορεί να μην δεις και ποτέ.
Οπότε...σταθερή εκπαίδευσή του.
Πίστευα πως το ορμονικό θέμα θα το έλυνε η στείρωση του όπως με
διαβεβαίωσε και ο κτηνίατρος μου.Ο ίδιος ο κτηνίατρος μου είπε πως
οι ορμόνες του έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν,οπότε δεν δικαιολογείται
η συμπεριφορά του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Είναι η 6η ημέρα μετά την στείρωση του σκύλου μου και ακόμα βλέπω πολύ
κυριαρχικότητα.Γρυλίζει έντονα αν πας να του πάρεις κάτι από το στομά.Έχει
μανιά να προσπαθεί να πιάσει το λουρί και αν δεν το αφήσεις γρυλίζει.Μίλησα
με τον κτηνίατρο μήπως είναι οι ορμόνες του και είπε ότι αυτό δεν ισχύει,γιατί
θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.Πήρα και τον εκπαιδευτή και μου
είπε πως αν κάνει τέτοια να τον ανεβάζω αμέσως στο διαμέρισμα και να τον
δένω ή να τον βάζω στο crate.
Αποκλείεται να σου είπε ο γιατρός ότι 6 μέρες μετά την στείρωση λύθηκε το ορμονικό του. Περνάνε μήνες για να φανούν οι επιπτώσεις της στείρωσης. Επίσης , επειδή ίσως πρόκειται για ένα πολύ κυριαρχικό κουταβάκι πολύ προσοχή στην επιλογή του εκπαιδευτή. Καμιά φορά ένας ακατάλληλος εκπαιδευτής μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από καλό (δεν εννοώ ότι είναι ο εκπαιδευτής σου ακατάλληλος, απλά να είσαι σίγουρος εσύ ότι είσαι σε θέση να το κρίνεις).
Μην περιμένεις θαύματα από την μία μέρα στην άλλη και μην απογοητεύεσαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Είναι πολύ μικρός για να βγάζετε τέτοια συμπεράσματα.
Αλλωστε, δεν θα μπορούσατε να είστε ποτέ σίγουροι ότι τα συμπεριφορικά του προβλήματα, προέρχονται από ορμονικές διαταραχές. Απλά ελπίζατε. Οπότε θα πρέπει να περιμένεις, για να το σιγουρέψεις αυτό.

Μην απελπίζεσαι όμως. Θέλει δυστυχώς πολύ δουλειά συγχρόνως. Είναι μερικοί σκύλοι, τέτοιοι. Τι να κάνουμε τώρα; Γονίδια είναι αυτά...:rolleyes:

Υπομονή, ηρεμία και δουλειά :)

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Αποκλείεται να σου είπε ο γιατρός ότι 6 μέρες μετά την στείρωση λύθηκε το ορμονικό του. Περνάνε μήνες για να φανούν οι επιπτώσεις της στείρωσης. Επίσης , επειδή ίσως πρόκειται για ένα πολύ κυριαρχικό κουταβάκι πολύ προσοχή στην επιλογή του εκπαιδευτή. Καμιά φορά ένας ακατάλληλος εκπαιδευτής μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από καλό (δεν εννοώ ότι είναι ο εκπαιδευτής σου ακατάλληλος, απλά να είσαι σίγουρος εσύ ότι είσαι σε θέση να το κρίνεις).
Μην περιμένεις θαύματα από την μία μέρα στην άλλη και μην απογοητεύεσαι.
Εκπαίδευση κάνω στο ελληνικό κέντρο εκπαίδευσης σκύλων.Δεν το διαφημίζω αν
απαγορεύεται.Ο εκπαιδευτής μου φαίνεται εντάξει απλά βλέπω πως το κουτάβι
μου δεν μαθαίνει εδώ και 1,5 μήνα που τον πάμε για εκπαίδευση.Δεν έχει μάθει
ακόμα να μην δαγκώνει το λουρί του.Με λίγα λόγια με γράφει ο σκύλος.Το κουτάβι
όταν το πήρα ήταν από τα λιγότερο κυριαρχικά όπως το έβλεπα και μου είπε ο
εκτροφέας.Ο κτηνίατρος μου είπε ακριβώς ό,τι έγραψα και δεν θέλω να του ρίξω
ευθύνες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ είμαι με όσους μιλάνε για στείρωση σε μεγαλύτερη ηλικία (2 χρονών, όταν τελειώσει εντελώς η ανάπτυξη).

Προσωπικά είμαι κατά της στείρωσης αλλά σε μερικές περιπτώσεις είναι αναγκαία.

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Είναι πολύ μικρός για να βγάζετε τέτοια συμπεράσματα.
Αλλωστε, δεν θα μπορούσατε να είστε ποτέ σίγουροι ότι τα συμπεριφορικά του προβλήματα, προέρχονται από ορμονικές διαταραχές. Απλά ελπίζατε. Οπότε θα πρέπει να περιμένεις, για να το σιγουρέψεις αυτό.

Μην απελπίζεσαι όμως. Θέλει δυστυχώς πολύ δουλειά συγχρόνως. Είναι μερικοί σκύλοι, τέτοιοι. Τι να κάνουμε τώρα; Γονίδια είναι αυτά...:rolleyes:

Υπομονή, ηρεμία και δουλειά :)
Μας είπε ο κτηνίατρος πως η κυριαρχικότητα του πηγάζει από την τεστοστερόνη και
πως αφού στειρωθεί τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή μέσα σε λίγες ημέρες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μα πως το ήξερε με τόση σιγουριά;
Πρώτη φορά το ακούω.
Δεν το αμφισβητώ, αλλά θεωρώ πως αν ίσχυε αυτό, δεν θα προβληματιζόμασταν κάποιοι δύσμοιροι ιδιοκτήτες, αν πρέπει να κάνουμε άμεσα στείρωση ή όχι.
Απλώς, μου κάνει εντύπωση.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Είναι η 6η ημέρα μετά την στείρωση του σκύλου μου και ακόμα βλέπω πολύ
κυριαρχικότητα.Γρυλίζει έντονα αν πας να του πάρεις κάτι από το στομά.Έχει
μανιά να προσπαθεί να πιάσει το λουρί και αν δεν το αφήσεις γρυλίζει.Μίλησα
με τον κτηνίατρο μήπως είναι οι ορμόνες του και είπε ότι αυτό δεν ισχύει,γιατί
θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.Πήρα και τον εκπαιδευτή και μου
είπε πως αν κάνει τέτοια να τον ανεβάζω αμέσως στο διαμέρισμα και να τον
δένω ή να τον βάζω στο crate.
τα ροτβάιλερ γενικά γρυλλίζουν.....
τα δικά μου ξυπνάνε το πρωί και γρυλλίζουν το ένα στο άλλο (μερικές φορές γλύφονται και γρυλλίζουν ταυτόχρονα) , στο φαγητό πριν φάνε γρυλλίζουν σαν να θέλουν να το προστατέψουν πριν το φάνε,
όταν παίζουμε μπάλλα γρυλλίζουν, πριν πάνε για ύπνο το ίδιο.

και είναι και τρία!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν το αμφισβητώ, αλλά θεωρώ πως αν ίσχυε αυτό, δεν θα προβληματιζόμασταν κάποιοι δύσμοιροι ιδιοκτήτες, αν πρέπει να κάνουμε άμεσα στείρωση ή όχι.
Απλώς, μου κάνει εντύπωση.
Η αδελφή μου έχει υιοθετήσει τον Εκτωρα... όταν ήταν 3 μηνών, περίπου...

Ενα ημίαιμο μεγαλόσωμο (σίγουρα Malinois με κάτι μεγαλύτερο - το Malinois το αναφέρω για να δώσω ένα μέτρο ενέργειας - ταμπεραμέντου - τσαμπουκά) σκυλί...
Στειρώθηκε όταν ήταν 9-10 μηνών...

Ο Εκτωρας είναι σήμερα 10 ετών...
Δεν έχει χάσει τίποτα από το dog aggression και το cat aggression που είχε όταν ήταν 9 μηνών... και τίποτα από την ενέργεια που είχε... τα "ενδιαφέροντα" που είχε τότε, τα έχει και τώρα, σε αμείωτο βαθμό...

Μόνο σε ένα πράγμα έχει ηρεμήσει: Δεν κινδυνεύει να τσακιστεί - κρεμαστεί - πατηθεί από αυτοκίνητο, στην προσπάθεια να βρει εκείνο το θηλυκό με οίστρο, που περνάει στα 300 μέτρα!

Υ.Γ. Και, βέβαια, έχει έρθει μόνο 2 φορές σε επαφή με τον κούταβό μου... υπό "parental guidance"... και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ξαναέρθουν σε επαφή...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Η αδελφή μου έχει υιοθετήσει τον Εκτωρα... όταν ήταν 3 μηνών, περίπου...

Ενα ημίαιμο μεγαλόσωμο (σίγουρα Malinois με κάτι μεγαλύτερο - το Malinois το αναφέρω για να δώσω ένα μέτρο ενέργειας - ταμπεραμέντου - τσαμπουκά) σκυλί...
Στειρώθηκε όταν ήταν 9-10 μηνών...

Ο Εκτωρας είναι σήμερα 10 ετών...
Δεν έχει χάσει τίποτα από το dog aggression και το cat aggression που είχε όταν ήταν 9 μηνών... και τίποτα από την ενέργεια που είχε... τα "ενδιαφέροντα" που είχε τότε, τα έχει και τώρα, σε αμείωτο βαθμό...

Μόνο σε ένα πράγμα έχει ηρεμήσει: Δεν κινδυνεύει να τσακιστεί - κρεμαστεί - πατηθεί από αυτοκίνητο, στην προσπάθεια να βρει εκείνο το θηλυκό με οίστρο, που περνάει στα 300 μέτρα!

Υ.Γ. Και, βέβαια, έχει έρθει μόνο 2 φορές σε επαφή με τον κούταβό μου... υπό "parental guidance"... και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ξαναέρθουν σε επαφή...
Αχχ τέτοια να ακούω να παίρνω θάρρος για τον τραμπούκο μου..:D

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αυτό που μου είχε πει η κτηνίτρος όταν στειρώσαμε τον Κάρλος, ήταν ότι η επιθετικότητα μπορεί να λυθεί μόνο με εκπαίδευση. Η στείρωση υποβοηθάει, αλλά δεν είναι το βασικότερο όλων. Το ίδιο φυσικά, μου είπε και ο εκπαιδευτής.

Επίσης, οσον αφορά στις ορμόνες, ναι μεν σταματάνε να παράγονται, αλλά όχι και να κυκλοφορούν στον οργανισμό. Γύρω στο 6μηνο παίρνει να εξαληφθούν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Γιατί βρε συ, σκέφτεσαι να το στειρώσεις το παιδί;
Ηρεμούν πάντως μετά από... χ χρόνια :p
Δεν εννοώ τον Έλβις. Όχι δεν θα τον στειρώσω. Κάποτε θα ηρεμήσει :D Άλλωστε είναι φυσιολογικά κυριαρχικός .
Ο τραμπούκος είναι άλλος..Τον λένε Τζιμάκο και είναι στειρωμένος ήδη 9 μήνες. Δεν είδα διαφορά :p
Συγνώμη για το OT!