Στείρωση Εγκύου

giannisvan

New Member
19 Μαϊου 2014
4
1
38
Καλημέρα σας,

Μόλις μου συνέβη κάτι και ψάχνω πληροφορίες. Αν το θέμα είναι άσχετο σε αυτό το subject πείτε μου και θα το μεταφέρω όπου πρέπει. Αν επίσης υπάρχει αντίστοιχη συζήτηση κάπου, παρακαλώ να με παραπέμψετε.
Πριν δέκα μέρες πήγα την έγκυο Νέλλυ στον κτηνίατρο. Μου είπε ότι δεν είναι ακόμα ενός μήνα, κι ότι προλαβαίνω να κάνω στείρωση. Σήμερα την πήγα λοιπόν για στείρωση μετά από ραντεβού που ο ίδιος μου έκλεισε εκείνη τη μέρα, αφήνοντας φίλη μαζί της στο χειρουργείο.
Ο κτηνίατρος είπε ότι τελικά η Νέλλυ ήταν ετοιμόγεννη, ήταν θέμα 2-3 ημερών να γεννήσει. Παρόλα αυτά, δεν με πήρε στο τηλέφωνο που του είχα δώσει, και προχώρησε στη στείρωση, αφαιρώντας μήτρα και 5 κουτάβια που θα γεννιόντουσαν από μέρα σε μέρα (με δικές του λέξεις).
Η ιστορία θεωρείται λήξασα, αφού με έφερε προ τετελεσμένου. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ξέρω τί πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι υγιές αυτό για τη Νέλλυ; Ήταν σωστή η πρωτοβουλία του γιατρού; Δεν έπρεπε να με ενημερώσει; Μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά (τόσο από μέρους μου, όσο και) από πλευράς του;

Σας ευχαριστώ,
Γιάννης

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κοίτα σε μια περίπτωση αδεσπότου που επίσης ήταν έγκυος είχα κανονίσει με το καταφύγιο να πάμε να της γίνει η στείρωση από ένα κλιμάκιο ξένων κτηνιάτρων που ερχόταν για στειρώσεις αδεσπότων. Στην επικοινωνία που είχα με τους κτηνιάτρους μου είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα να γίνει η στείρωση πριν την γέννα ακόμα και αν είναι μια μέρα πριν τον τοκετό. Αρκεί να προλαβαίναμε να μην γεννήσει. Μετά την γέννα θα ήταν επικίνδυνο για την σκύλα. Γιατί σε προβληματίζει ο χρόνος της στείρωσης αφού είχες αποφασίσει ούτως ή άλλως να διακόψεις την κύηση και να την στειρώσεις? Τι άλλαξε ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Τώρα τι ψάχνεις; Ότι τα κουταβάκια σχεδόν γεννημένα σκοτώθηκαν άρων άρων;
Από την πλευρά του γιατρού θα έπρεπε να αλλάξει ότι με υπέρηχο θα γνώριζε πόσο ήταν τα κουταβάκια. Κι απο κει και πέρα θα αποφάσιζες πως θα το χειριστείς.

Aν ήμουν στην θέση σου το μόνο που θα κρατούσα από την ιστορία είναι να αλλάξω γιατρό.
Ελπίζω η Νέλλη ότι ήταν αδέσποτη που διέσωσες.

giannisvan

New Member
19 Μαϊου 2014
4
1
38
Σταματία, αυτό ακριβώς ρώτησα, αν είναι επικίνδυνο για τη Νέλλυ. Οπότε μου απάντησες σε αυτό. Δεν νιώθω διαφορετικά για τη στείρωση, απλώς ήθελα να μάθω αν οι συνέπειες της διαδικασίας είναι πιο επικίνδυνες όταν είναι τόσο προχωρημένη η εγκυμοσύνη. Σ' ευχαριστώ.

Κυβέλη, προφανώς είσαι εριστική αφού για κανένα λόγο δεν υπονόησα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα σε ό,τι είπα. Μάλιστα το λέω ξεκάθαρα: "Η ιστορία θεωρείται λήξασα, αφού με έφερε προ τετελεσμένου". Δεν ψάχνω ούτε να διαδώσω κάποιο σκάνδαλο ούτε να κάνω αίσθηση με μία ακόμα καταγγελία. Παρόλα αυτά, κρατάω τη συμβουλή σου να αλλάξω γιατρό. Για να το προτείνεις βρίσκεις κάτι λάθος στο χειρισμό του (που για αυτό ακριβώς ζήτησα πληροφορίες). Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Κυβέλη, προφανώς είσαι εριστική αφού για κανένα λόγο δεν υπονόησα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα σε ό,τι είπα. Μάλιστα το λέω ξεκάθαρα: "Η ιστορία θεωρείται λήξασα, αφού με έφερε προ τετελεσμένου". Δεν ψάχνω ούτε να διαδώσω κάποιο σκάνδαλο ούτε να κάνω αίσθηση με μία ακόμα καταγγελία. Παρόλα αυτά, κρατάω τη συμβουλή σου να αλλάξω γιατρό. Για να το προτείνεις βρίσκεις κάτι λάθος στο χειρισμό του (που για αυτό ακριβώς ζήτησα πληροφορίες). Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Παρεξήγησες. Το ύφος μου πήγαινε στο ότι ο γιατρός έπρεπε να σε ενημερώσει για το στάδιο της κύησης κι όχι να σου πει άλλα στην αρχή και άλλα να αποδειχθούν..Αυτό εννοούσα. Εσύ που βρήκες τα κρυμμένα μηνύματα στο δικό μου ποστ ήθελα να ήξερα, δεν είπα ούτε υπονόησε τίποτα από αυτό που κατάλαβες. Από την πλευρά σου έκανες το καλύτερο. Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητο αυτό και δεν χρειαζόταν να το γράψω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένας βαθμός επιπλέον επικινδυνότητας λόγω της στείρωσης σε προχωρημένη εγκυμοσύνη από ότι το να μην είναι καθόλου έγκυος. Παρόλα αυτά μου έδωσαν να καταλάβω ότι μπορούσαν να προχωρήσουν στην στείρωση. Δεν μπορώ να σου δώσω άλλη πληροφορία για το θέμα γιατί δεν ξέρω :)

giannisvan

New Member
19 Μαϊου 2014
4
1
38
Σας ευχαριστώ και τις δύο. Κυβέλη σόρυ, μάλλον παρεξήγησα το μήνυμά σου. Είμαι εν θερμώ! Ξανά συγνώμη!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Σας ευχαριστώ και τις δύο. Κυβέλη σόρυ, μάλλον παρεξήγησα το μήνυμά σου. Είμαι εν θερμώ! Ξανά συγνώμη!
Ναι βρε κάτι παρεξήγησες γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να υπονοήσω ότι υπάρχουν κρυμμένα νοήματα στο ποστ σου.

Όπως και να έχει , ότι έγινε θα γινόταν απλά θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την σκύλα με την λάθος πρόβλεψη!

• Like
Reactions: giannisvan

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Περα απο την υγεια της σκυλας που χωρις να ξερω φανταζομαι οτι η διαδικασια δεν θα την εππηρεαζει περισσοτερο απο το να εκανε καισαρικη, τι γινεται με τα κουταβια? Γιατι αν ηταν ετοιμα να γεννηθουν δεν μιλαμε πλεον για εμβρυα. Δεν ειχαν δυνατοτητα επιβιωσης? Προσωπικα θα τσαντιζομουν παρα πολυ αν ο γιατρος εκανε την επιλογη χωρις να συζητησει μαζι μου και αυτη την πλευρα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ο,τι εγινε εγινε τωρα. Ο υψηλοτερος κινδυνος απ'οσο εχω ακουσει η πιθανοτητα αιμορραγιας λογω διογκωμενων αγγειων. Αφου πηγε καλα η στειρωση τελειωσε το θεμα.
Ελπίζω η Νέλλη ότι ήταν αδέσποτη που διέσωσες.
Κι εγω!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
παιδιά συγνώμη τώρα αλλα όσους κτηνιάτρους στειρώνουν σκύλες σε οίστρο ή εγκυες και δεν ενημερώνουν καν για τον μεγάλο κίνδυνο να πεθάνει το ζώο στο χειρουργείο από αιμορραγία εγώ τους θεωρώ τεράστιους κλεφτες και ανήθικους

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
να φανταστειτε κάποιοι κτηνίατροι αρνούνται εντελώς να χειρουργήσουν εγκυο ζώο ή σε οίστρο ακόμα και αν είναι αδεσποτο

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τι διαφορα εχει αυτος ο "κτηνιατρος",
απο καποιον που μολις γεννησει η σκυλα του
τα βαζει σε μια σακουλα και τα πεταει στα σκουπιδια;
Απο μικρη εως καμια. Αλλα αν αρχισουμε να λεμε τι νομιζουμε και σε ποια εβδομαδα κυησης επιτρεπεται ή οχι ηθικα η στειρωση, το χασαμε παραπανω το ηδη χαμενο θεμα με τα αδεσποτα. Εφοσον μιλαμε για αδεσποτα παντα. Αλλιως ο ιδιοκτητης ειναι "υπευθυνος για την ανευθυνοτητα του" που ηρθαν τα πραγματα σε αυτο το σημειο.

Λυπαμαι που το λεω και δεν μιλαω ελαφρα τη καρδια καθως φιλοξενω σχεδον παντα αδεσποτο σκυλι στο σπιτι μου, και ηδη τωρα εχω αλλη μια φρεσκοστειρωμενη τρομοκρατημενη αδεσποτη σκυλα στο σπιτι την οποια δεν προλαβα να στειρωσω οταν ηταν η ωρα της. Αλλα αν προλαβω να στειρωσω αδεσποτη κι ο κτηνιατρος αναλάβει θα την κανω οπως και να'χει σε οποιο σταδιο και να βρισκεται η εγκυμοσυνη της. Διοτι τωρα αλλα 3 κουταβια τρεχουν αναμεσα στις ροδες των αυτοκινητων, δεν μπορω να τα πιασω με τιποτα και δυστυχως ή θα πεθανουν απο την πεινα ή θα τα βρω ενα πρωι λιωμενα μπροστα στο μαγαζι μου. Ευχομαι γι'αυτα καλυτερα να μην ειχαν γεννηθει για να περασουν αυτο το μαρτυριο που ζουν τωρα, κοκκαλιαρικα και γεματα τσιμπουρια και ψυλους. Να αργοσβηνουν...

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Nizinny δεν το πιανω ηθικα το θεμα (εδω τουλαχιστον) θεωρω ομως οτι για δεσποζομενο ζωο την ευθυνη της αποφασης για οτι το αφορα την εχει ο κηδεμονας του.