Σοβαροί καυγάδες

DogsFamilyLovers

New Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
1
0
34
Καλησπέρα σας καταρχάς να ζητήσω συγνώμη αν δεν είναι η κατάληλη στύλη για το θέμα μου αλλά χρειάζομαι τις απόψεις σας. Εδώ και 1 εβδομάδα τα σκυλιά μου άρχησαν να τσακόνοντε άσχημα. ειναι σε σύνολο 15 και είναι όλοι οικογένεια. Μητέρα Πατέρας και τα παιδιά. Πριν μερικές ημέρες έκανε άσχημη επίθεση η μάνα με τις 2 κόρες σε μια σκυλίτσα . Την τραυμάτισε άσχημα τώρα είναι καλά. Αυτές τις χωρίσαμε σε διαφορετικούς χώρους. Εχθές και σήμερα ο μεγαλύτερος γιος έκανε επίθεση με την μάνα του στον πατέρα του (κυρίαρχο αρσενικό) . Και η ερώτησεις μου είναι: Γιατί γίνετε αυτό?Υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.Είναι για κάποιο θέμα ιεραρχείας? Τόσο καιρό γιατι δεν γινόταν? (2 χρόνια) Τι να κάνω σε αυτήν την περιπτωση για να σταματήσουν οι καυγάδες? Και πώς τα χωρίζω όταν τσακόνοντε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την ορθογραφία μου.

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Έχετε 15 σκυλιά, 2 οι γονείς άρα 12 απόγονοι. Αυτά είναι από 1 γέννα?
Γιατί έχετε τόσα σκυλια, σας χρησιμεύουν κάπου, έχετε πρόβατα πχ?
Τα σκυλιά είναι κάποια από αυτά στειρωμένα τώρα?

Όπως θα έχετε καταλάβει, τα σκυλιά δεν συμμερίζονται την ανθρώπινη αγάπη για την οικογένεια ώστε να ζήσουν όλα μαζί αγαπημένα, η αναπαραγωγή είναι ένστικτο προκειμένου να αφήσουν απογόνους. Ως αποτέλεσμα είναι λογικό να αλληλοτρόγωνται μεταξύ τους προκειμένου να δουν πιο θα επικρατήσει. Επίσης η αγέλη των 15 θα μπορούσε να σπάσει σε υπο - αγέλες όπου τα σκυλιά να τσακώνονται μεταξύ τους για τον χώρο, την τροφή ή για όποιο θηλυκό τραβάει.

Το τι πρέπει να κάνετε είναι πολλά, εσείς τι μπορείτε να κάνετε τώρα? Καταρχήν πρέπει να τα στειρώσετε δεν γίνετε να τα αφήσετε να γεννοβολάνε συνέχεια. Ζητήστε βοήθεια από κάποιο σωματείο, από τον κτηνίατρο, τον Δήμο ή οποίον άλλον μπορείτε. Όσον αφορά το να τα χωρίσετε την ώρα που τσακώνονται, σας προτείνω να μείνετε μακριά, 15 σκυλιά από πιο να πρωτοφυλαχτείς, ? Χρησιμοποιειστε νερό ή δυνατό θόρυβο, κρατήστε τα χέρια σας μακριά.

Τώρα εγώ τι να σας πω, 15 σκυλιά ποιός, πότε πώς να τα εκπαιδεύσει ώστε να μην αλληλοφαγωθούν τελικά. Το να τα κάνετε να σταματήσουν να τσακώνονται, δεν υπάρχει, ξεχάστε το, είναι πάρα πολλά για αρχή, έχουν μάθει μόνα τους 2 χρόνια τώρα, εσείς καταλαβαίνω δεν ξέρετε από εκπαίδευση.

Το πιο ρεαλιστικό είναι τα σκυλιά να χωρισθούν σε διάφορους χώρους όπως κάνατε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεσαι σε ποιον εκανε την επιθεση προς ποιο θύμα, ανάλογα με τον τύπο συγγένειας. Μετά από τον απογαλακτισμό αυτοι οι δεσμοι συγγένειας όπως τους καταλαβαίνουμε, σβήνουν.
Έχετε μια αρκετά μεγάλη αγέλη. Η δικιά σας θέση σε αυτή ποια είναι? Πώς διαχειρίζεστε τόσα σκυλια σε βόλτες, εκτόνωση τους...με ποια ιεραρχία?

εδιτ: ναι αφήστε τα σωματεία... εχουν φουλάρει από περιστατικά και δεν υπάρχει βοήθεια ούτε για δείγμα...

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Το σωματείο μπορεί να την φέρει σε επικοινωνία με κάποιον κτηνίατρο που θα της κάνει ειδική τιμή για στείρωση, καθώς και να της λύσει κάποιες επιπλέον απορίες.
15 σκυλιά μόνο τα αρσενικά να στειρώσει αν είναι τα μισά είναι 7 σκυλιά.

@ghelly
δεν νομίζω ότι 15 σκυλιά τα βγάζει κάποιος βόλτα, για την ακρίβεια ελπίζω να κατανοήσει ότι πρέπει να σταματήσει να τα πολλαπλασιάζει λες και είναι ψάρια και αυτή ο Χριστός. :barefoot::rolleyes::whistle:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
15;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Απολυτα φυσιλογικη συμπεριφορα! Τα "κουταβια" εφτασαν 2 χρονων, ενηλικιωνονται κ διεκδικουν την ιεραρχια. Κ που εισαι ακομα!

Να υποθεσω οτι εφοσον ειναι αστειρωτα ξαναειχες γεννες...

τρολακι;

mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
42
Δεν είναι προτιμότερο να τα κρατήσει στειρωμένα, παρά να τα παρατήσει στο έλεος του Θεού ή στον δρόμο, που εκεί θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα αν δεν ψοφήσουν νωρίτερα από αρρώστιες ή σκυλοκαυγάδες?
Τα αδέσποτα δεν δημιουργούνται από υπεύθυνους ιδιοκτήτες, αλλά από τέτοιους ανθρώπους, το να γυρνάει το σωματείο την πλάτη του σε αυτούς τι νόημα έχει?
Το αν θα της κάνει ειδική τιμή ή όχι, ή το γιατί αφορά τον κτηνίατρο και την ίδια, εγώ γνωρίζω ότι κάνουν έκπτωση όταν πρόκειται για μαζική στείρωση.

@skylakos
ελπίζω για τα σκυλιά να είναι τρολ.

• Like
Reactions: Orilis and Koznina

19 Σεπτεμβρίου 2015
25
16
35
Αθήνα
www.facebook.com
Καλησπέρα σας καταρχάς να ζητήσω συγνώμη αν δεν είναι η κατάληλη στύλη για το θέμα μου αλλά χρειάζομαι τις απόψεις σας. Εδώ και 1 εβδομάδα τα σκυλιά μου άρχησαν να τσακόνοντε άσχημα. ειναι σε σύνολο 15 και είναι όλοι οικογένεια. Μητέρα Πατέρας και τα παιδιά. Πριν μερικές ημέρες έκανε άσχημη επίθεση η μάνα με τις 2 κόρες σε μια σκυλίτσα . Την τραυμάτισε άσχημα τώρα είναι καλά. Αυτές τις χωρίσαμε σε διαφορετικούς χώρους. Εχθές και σήμερα ο μεγαλύτερος γιος έκανε επίθεση με την μάνα του στον πατέρα του (κυρίαρχο αρσενικό) . Και η ερώτησεις μου είναι: Γιατί γίνετε αυτό?Υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.Είναι για κάποιο θέμα ιεραρχείας? Τόσο καιρό γιατι δεν γινόταν? (2 χρόνια) Τι να κάνω σε αυτήν την περιπτωση για να σταματήσουν οι καυγάδες? Και πώς τα χωρίζω όταν τσακόνοντε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την ορθογραφία μου.
Καλησπέρα...Οι σκύλοι τσακώνονται για θέματα ιεραρχίας και κυρίως όταν έχουν αυξημένα Drives,επίσης εαν δεν γίνεις ο αρχηγός της αγέλης εσύ,όλο αυτό θα συνεχιστεί.Το να χωρίζεις τους σκύλους σε διαφορετικά μέρη δεν λύνει το πρόβλημα γιατί με το που θα βρεθούν έστω και για 1 δευτερόλεπτο μαζί θα γίνει πάλι τσακωμός.Οι σκύλοι τσακώνονται για να διεκδικήσουν πράγματα και θέσεις μέσα στην αγέλη.Όταν δεν υπάρχει ένας σταθερός αρχηγός υπάρχει πρόβλημα.Ο σκύλος θα πάει να διεκδικήσει μια ανώτερη θέση στην ιεραρχία μόνο εκεί που ξέρει πως μπορεί.Ελπίζω να βοήθησα....Παρέλειψα να πω πως μερικοί καυγάδες γίνονται καθαρά και μόνο για να μπούνε όρια και κανόνες απο το ένα μέλος στο άλλο,βέβαια χωρίς μεγάλους τραυματισμούς....