Σοβαρά δαγκώματα από κουτάβι 4 μηνών

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Και χωρίς το σβέρκωμα το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες. Ισως να σου έπαιρνε 10 λεπτά παραπάνω ότι για να ανοίξει χέρι, φάει φαΐ, δεν πρέπει δαγκώσει αφεντικό.
..
ε αν δεν το σβερκωσεις πως θα καταλαβει οτι εσυ εισαι το αφεντικο και οχι εκεινο,,,?? στην ουσια αυτο κανει και εκεινο,,, σβερκωνει με τα νυχια και τα δοντια,, το διεκδικει,,, το απαιτει,, και οσο δεν θα βλεπει αντιδραση θα αποθρασυνεται.. καποιος καποτε πρεπει να το βαλει στη θεση του,,, να μαθει τους κανονες που θα του βαλεις εσυ,,, σε οτιδηποτε,,, απο μονο του θα κανει οτι του γουσταρει,,,, σε ολα τα θεματα οχι μονο πανω στο φαγητο... εσυ θα του επιβαλεις πως θα τρωει,,, ποτε θα γαυγιζει,,, που θα κοιματε,,, που επιτρεπεται να παει και που οχι,,, και αλλα πολλα,,,

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Συμφωνω με την προταση του Στελιου για το πως να δινεις το φαγητο. Μεσα απο τη χουφτα σου, ολα τα γευματα αν γινεται για λιγο καιρο, μεχρι να συνδεσει πολυ καλα τα χερια σου με το φαγητο της.

Επισης συμφωνω να βρεις αμεσα εναν καλο εκπαιδευτη που θα τον χρειαστειτε σιγουρα και παρακατω! ;-)

Εαν διεκδικει με νυχια και με δοντια το φαγητο απο τη χουφτα σου απλα τραβας το χερι σου, για οση ωρα της παρει να καταλαβει οτι πρεπει να περιμενει να της δωσεις και να να φαει ευγενικα. Το δινεις, το παιρνεις πισω αμεσα αν δεν ειναι ευγενικη. Το ιδιο αντιμετωπιζω με το κουταβι που εχουμε μαζεψει κι ειναι τρομερα λαιμαργο. Δεν δαγκωνει αλλα δεν εχει υπομονη και πνιγεται. Ο τροπος που περιεγραψα πιο πανω δουλευει μια χαρα και μετα απο λιγη ωρα ηρεμει η συγχυση του να φαει και τρωει αρκετα πιο ηρεμα.

Τελος καντην να κερδισει το φαγητο της, 4 μηνων μπορει να μαθει ανετα να εκτελει απλες εντολες και να τρωει μπουκια μπουκια ολη τη μεριδα απο τη χουφτα σου. Ξεκολλαει ετσι το μυαλο του απο το να καταβροχθισει οτι μπορει και σκεφτεται πως να το παρει, μειωνεται ετσι η ενταση που εχει να φαει.

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Εσύ θα του μάθεις. Εκεί είναι η διαφορά.
...
δεν του τα μαθαινεις ολα,,,, καποια του τα επιβαλεις γιατι δεν θελει να τα κανει με τη θεληση του και εκεινη την ωρα συγκρουεται το θελω του με το θελω το δικο σου,,, για παραδειγμα,,, περναει γατα και θελει να την κυνηγηση,, εσυ της λες κατσε κατω,, καθεται κατω αλλα ειναι σαλταρισμενη γιατι θελει να κυνηγηση τη γατα και δεν την αφηνεις,,, ξερει εκεινη την ωρα οτι αν κυνηγησει τη γατα δεν θα περασει καλα η υπολοιπη μερα της,,,, αναλογα με την ποινη που εχει αποφασισει ο καθενας μας για το σκυλο του ,,, ==))

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...
δεν του τα μαθαινεις ολα,,,,..για παραδειγμα,,, περναει γατα και θελει να την κυνηγηση,, εσυ της λες κατσε κατω,, καθεται κατω αλλα ειναι σαλταρισμενη γιατι θελει να κυνηγηση τη γατα και δεν την αφηνεις,,,
Εαν εκτελεσει την εντολη και καθισει κατω και δεν κυνηγησει τη γατα τι αλλο θελεις δηλαδη? με τον καιρο κι επαναληψη θα ξεσαλταρει..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
..
ε αν δεν το σβερκωσεις πως θα καταλαβει οτι εσυ εισαι το αφεντικο και οχι εκεινο,,,?? στην ουσια αυτο κανει και εκεινο,,, σβερκωνει με τα νυχια και τα δοντια,, το διεκδικει,,, το απαιτει,, και οσο δεν θα βλεπει αντιδραση θα αποθρασυνεται.. καποιος καποτε πρεπει να το βαλει στη θεση του,,, να μαθει τους κανονες που θα του βαλεις εσυ,,, σε οτιδηποτε,,, απο μονο του θα κανει οτι του γουσταρει,,,, σε ολα τα θεματα οχι μονο πανω στο φαγητο... εσυ θα του επιβαλεις πως θα τρωει,,, ποτε θα γαυγιζει,,, που θα κοιματε,,, που επιτρεπεται να παει και που οχι,,, και αλλα πολλα,,,
Κάνεις πλάκα φαντάζομαι, έτσι δεν είναι;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
το διεκδικει,,, το απαιτει,, και οσο δεν θα βλεπει αντιδραση θα αποθρασυνεται..
Όσο δεν βλέπει αντίδραση, καταλαβαίνει ότι δεν πιάνουν οι προσπάθειες του και τελικά ηρεμεί. Αν το δοκίμασες και δεν ηρέμισε, ή κάτι έκανες λάθος ή δεν είχες την υπομονή να περιμένεις αρκετά.

Από όσα κουτάβια έχω ζήσει πάντως, αυτά που ήταν πιο επίμονα, ενεργητικά, φωνακλάδικα, ξεσηκωμένα γενικώς, ήταν αυτά ακριβώς στα οποία η φωνή και η κόντρα έχει τα λιγότερα αποτελέσματα. Σε ένα τέτοιο κουτάβι θέλεις να δείξεις πώς να ρίχνει τους τόνους, όχι πώς μπορείς να συμπεριφερθείς κι εσύ σαν αυτό.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Από όσα κουτάβια έχω ζήσει πάντως, αυτά που ήταν πιο επίμονα, ενεργητικά, φωνακλάδικα, ξεσηκωμένα γενικώς, ήταν αυτά ακριβώς στα οποία η φωνή και η κόντρα έχει τα λιγότερα αποτελέσματα. Σε ένα τέτοιο κουτάβι θέλεις να δείξεις πώς να ρίχνει τους τόνους, όχι πώς μπορείς να συμπεριφερθείς κι εσύ σαν αυτό.
Άσχετο, αλλά αυτού του είδους τα κουτάβια προτιμούνται στις εργασιακές φυλές για κυναθλήματα, όπως ipo και mondioring.

[video=youtube_share;yXqNl5bTCMU]http://youtu.be/yXqNl5bTCMU[/video]

Πρέπει να ξέρεις να το εκτιμήσεις και να το κυναγωγήσεις σωστά.

Last edited:

zab

Member
16 Μαρτίου 2013
8
0
ευχαριστω πολυ ολους σας για την αμεση ανταποκριση και το ενδιαφερον σας.θα προσπαθησω να ακολουθησω αυτο που ειπε ο στέλιος και βλεπουμε.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
κοίταξε θεωρείται κουτάβι(έτσι παίζει) και βγάζει δόντια(τον πονάνε και θέλει να δαγκώνει κάτι),απο την άλλη όπως το παρουσιάζεις φαίνεται πώς ο κούταβος παρουσιάζει σημάδια κυριαρχίας πάνω σου και για να είσαι σίγουρη πρέπει να του δείξεις με σωστούς τρόπους πώς εσύ κάνεις κουμάντο.βέβαια ένας εκπαιδευτής θα ήταν μία προτιμότερη λύση όμως για αρχή δεν νομίζω να πειράζει να κάνεις κάποια απο αυτά που γράφτηκαν όπως πουχου με το φαγητό.

όταν με δάγκωνε το μουρλό και το χειρότερο πάθαινε κάτι έπαιρνε φόρα και ερχόταν πάνω μου όπου βρεί με τα δόντια της και γεμίζαμε αίματα!της φώναζα μή,όχι και την βούταγα προσεκτικά στο πάτωμα μέχρι να τα παρατήσει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό πρέπει να γίνεται.με λίγα λόγια να χρησιμοποιείς την φωνή σου σε λογικά πλαίσια μην γίνεις και κουραστικός/η,επιπλέον μπορείς να του δίνεις κάποιο παιχνίδι να δαγκώνει και να φεύγεις όταν σε δαγκώνει ώστε να καταλάβει πώς αυτό δεν σου αρέσει.

Last edited:

zab

Member
16 Μαρτίου 2013
8
0
να σας πω.δεν ειμαι τελειος ασχετη απο σκυλους.οταν την πηρα διαβασα και διαφορα και απτο forum κ.α. να δω πως πρεπει να φερομαι.εχω πολυ καλη σχεση απο μικρη με ολα τα ζωντανα,αλλα ποτε δεν ετυχε να μεγαλωσω ολοκληρωτικα ενα σκυλο.γενικα ειναι εξυπνο.εχει μαθει απο μικρη ηλικια το κατσε και να δινει ποδι και οταν ειδα οτι με το μπωλ της αγριευει , την εμαθα να καθεται και να πηγαινει να τρωει οταν της πω (εξω στο δρομο βεβαια ειναι σκουπακι αλλά αλλο αυτο).θελω να πω οτι δεν την εχω αφησει στη μοιρα της.πλεον αν δεν κατσει δεν ανοιγει η εξωπορτα κλπ.γιαυτο και εχω προβληματιστει τωρα.δαγκωνει και για παιχνιδι,αλλα το κακο δαγκωμα απτο φυσιολογικο κανει μπαμ.απο χτες ειμαι πολυ αρχων της πλασης.δεν την αφηνω να δαγκωνει ουτε για παιχνιδι και γενικα δεν της κανω πολλα πολλα χαζα.το παιζω νταης.προς το παρων πιανει.το κανα και αυτο με το φαι(απτο χερι) και πηγε καλα.παιζει να εχει δικιο και ο βαγγελο.με εχει πιασει αγχος με αυτες τις αντιδρασεις.

zab

Member
16 Μαρτίου 2013
8
0
Πάλι τα ίδια.Ξάπλωσε (ητανε κουρασμενη),δεν κοιμοτανε(το ειχε σκοπο αλλά ηταν σε φαση ξαπλας με ανοιχτα ματια.καθολου απο υπνο το τονιζω).παει ο αντρας μου και σηκωνει ποδι η κυρια να χαιδευτει στην κοιλια,την χαιδευει και μετα παει να χαιδεψει μουσουδα.της χαιδευει το ενα μαγουλο,γρυλλιζει η αλλη.ποια θα επρεπε να ειναι η αντιδραση του εκει?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το ότι υποτάχθηκε και έδειξε κοιλιά είναι καλό!

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο άντρας σου είναι να φωνάξει ένα δυνατό "όχι"!
Και να φύγει ήρεμα!
Ακόμα και αν τον ακολουθούσε και τον δάγκωνε το μπατζάκι πολλές φορές σε 2η φάση η αδιαφορία είναι μάνα σε αυτά!
Αν διορθώνεις πολλές φορές κινδυνεύεις να εξιτάρεις το κουτάβι και να θέλει να σε δαγκώσει πιο πολύ ή να το βρει σαν παιχνίδι!

Υ.Γ.: Για μένα το "όχι" είναι μεγάλη λέξη αν και δισύλλαβη!Ένα "εεε" δυνατό είναι πιο...σπαστικό:cool:!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
zab συγγνώμη αλλά δεν πάω πίσω να διαβάσω το θέμα από την αρχή, για να το φρεσκάρω. Θα σου απαντήσω, βάσει του τελευταίου ποστ σου.

Δείξτε της πλήρη αδιαφορία. Πλήρη όμως.
Φαγητό στις ώρες της, βόλτες μόνο για τις ανάγκες της και εκτόνωση και τίποτα άλλο.
Οταν λέω τίποτα, εννοώ ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε χάδια, ούτε γλυκόλογα, ούτε καν παιχνίδια.
Μέσα στο σπίτι, σαν να μην υπάρχει. Σε περίπτωση που δεν το έχουμε πει νωρίτερα, δεν αφήνετε να ανέβει σε κρεβάτια, καναπέδες, πολυθρόνες. Δεν αφήνετε να δαγκώνει τίποτα που δεν θέλετε. Μόλις το κάνει, στην απομόνωσή της, όποια έχετε επιλέξει να είναι αυτή. Εγώ, λέω χίλιες φορές crate. Δεν νευριάζετε [προσπαθείτε τουλάχιστον], δεν φωνάζετε, δεν μαλώνετε. Δεν έχει νόημα, σ'αυτή την φάση. Ο σκοπός όλων αυτών, είναι να καταλάβει, πως μέσα στο σπίτι, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, και πως οτιδήποτε παραπάνω από το φαγητό, το νερό και την βόλτα για τις ανάγκες της θελήσει, θα πρέπει να το κερδίσει. Μάλλον, είναι από τα κουτάβια, που οι ιδιοκτήτες τους, δεν τα χαίρονται ως κουτάβια. Δεν πειράζει. Μεγαλύτερη σημασία από τα χάδια, αυτή την στιγμή, έχει να βάλετε σωστές βάσεις για την μελλοντική της συμβίωση. Ενα βήμα, την φορά.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
zab το κουταβι απο σερρες το πηρες?γιατι εμαθα οτι ενας γειτονας μου εκανε μια τετοια "διασταυρωση"...

zab

Member
16 Μαρτίου 2013
8
0
απο σαλαμινα.χαριζοτανε σε μια αγγελια.ευχαριστω πολυ και παλι για τις συμβουμες σας.με βοηθατε πολυ.
:)