Σκύλο μύθοι




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
χαχα παλι θυμηθηκα τον γειτονα :D
Τελικα δεν χρειαζεται να διαβαζω τι να κανω για τα σκυλια μου.
Αρκει να παρακολουθω τον γειτονα και να κανω ακριβως το αντιθετο.
Που να δεις μια γιαγιά εδώ σε εμάς που σέρνει ένα ξύλο πιο ψιλο από το μπόι της..:D:D:maria:

Θα ήθελα να ήξερα πως σκέφτεται να το σηκώσει όταν θα έρθει η..." κακια η ώρα"..:rolleyes::maria:

(κατσε κατω απο την μπαρα..:D:D:maria:)
 




kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Θα ήθελα να ήξερα πως σκέφτεται να το σηκώσει όταν θα έρθει η..." κακια η ώρα"..:rolleyes::maria:

(κατσε κατω απο την μπαρα..:D:D:maria:)
Χαχαχαχαχαχα..... Πώς λέμε "θα σου κάνω τάμα μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σου"?? Ε, κάπως έτσι πάει και η ξυλάρα, είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μπόι του σκύλου και ανάλογη με το μπόι του χειριστή! Χαχαχαχα....

Μύθος:
-για να δείξεις ποιός είναι το αφεντικό, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι με το που έρθει το σκυλί στο σπίτι να το πιάσει να το βάλει κάτω όλη η οικογένεια!
(ωραία υποδοχή ε?)
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ενδιαφέρον. Αυτό βέβαια δεν είναι μελέτη. Είναι ένα πείραμα :)
Αν κατάλαβα καλά αυτός εξέτασε 25 σκυλιά και 25 ανθρώπους και ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερα βακτήρια στο σάλιο. Ένας βιολόγος θα μας πει κατά πόσο ο τρόπος που έκανε το πείραμά του ήταν ο ενδεδειγμένος.

Παρ' όλα αυτά τα βακτήρια που συγκεντρώνει ο σκύλος είναι διαφορετικά απ' αυτά που συγκεντρώνει ο άνθρωπος κι αν συνυπολογιστεί ότι ο σκύλος χώνει τη μούρη του όπου βρει καταλαβαίνουμε ότι ίσως μόνο σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον το στόμα του μπορεί να βρεθεί "καθαρότερο".
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
- Η πυομητρα είναι καρκίνος (η πυομητρα είναι η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων πυώδους υγρού στη μήτρα)

- Όσο πιο συχνά πλένεται ένας σκύλος, τόσο λιγότερο θα μυρίζει (κύρια αιτία των δερματοπαθειών και της ξηροδερμίας στα σκυλιά)

- Οι σκύλοι προβλέπουν τους σεισμούς (ναι, καλά…)

- Οι σκύλοι ερωτεύονται (και μετά τον οίστρο τους περνάει η καψουρα δια μαγείας)

- Τα σκυλιά ντρέπονται (το ακούμε συχνά για σκυλιά που μετά το κούρεμα κρύβονται κάτω από τα κρεβατια)

- Οι σκύλοι έχουν διαίσθηση (μεθερμηνευόμενον: Οι σκύλοι έχουν την δυνατότητα να μας «διαβάζουν», μεγάλη οσφρητική ικανότητα και οξεία ακοή.)

- Οι σκύλοι αισθάνονται ενοχές/τύψεις όταν κάνουν ζημιές

- Οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν ποιος τους αγαπάει και ποιος όχι (βαλτε το χεράκι σας σε αυλή που βρίσκεται δεσποζομενος σκύλος/φύλακας και καντε το πείραμα :rolleyes:)
 


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Στον αριθμό βακτηρίων ο σκύλος έχει λιγότερα. Το θέμα φυσικά ειναι ότι άνθρωπος και σκύλος δεν έχουν τα ίδια βακτήρια. Είχα βρεί και άλλα papers που είχαν κάνει το ίδιο με μικρότερο δείγμα αλλα δε τα αναφέρω για ευνόητους λόγους.
Μίλάμε για ένα δείγμα και μα σκυλιά δεσποζόμενα (με τα εμβόλια τους και λοιπά!)

Μέχρι και το Mythbusters ασχολήθηκε και το βρήκε το σενάριο "πιθανό". Όπως και να έχει, είναι μύθος αλλά ακόμα δεν ξέρουμε στα σίγουρα ποιά είναι η αλήθεια:) έχουμε απλά ένα δείγμα!
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
- Τα σκυλιά ντρέπονται (το ακούμε συχνά για σκυλιά που μετά το κούρεμα κρύβονται κάτω από τα κρεβατια)
Τι γελοίο!!!

Θα πω ακόμα ότι κατά τη γνώμη μου μύθος είναι και το άγχος αποχωρισμού (για μένα είναι καθαρά έλλειψη επαρκούς εκτόνωσης και βαρεμάρα) αλλά, σύμφωνα με σχετικό θέμα που είχα ανοίξει, μόνο εγώ το πιστεύω αυτό. Συνεπώς μάλλον έχω άδικο.
 


spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει. στην περίπτωσή μου διάβασα μια διπλωματική (αν δεν κάνω λάθος), βρέθηκε ότι στο σάλιο του σκύλου υπάρχουν/ζούν λιγότερα βακτήρια/μικρόβια από ότι στο ανθρώπινο σάλιο.

Θα προσπαθήσω να βρω την έρευνα αν ζητηθεί.
εχω δει και εγω ντοκιμαντερ που το ελεγε αυτο και μαλιστα ειχαν κανει ερευνα και ειχαν αποδειξει οτι αυτο ισχυει γιατι ο σκυλος παραγει πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα σαλιου απο τον ανθρωπο (το οποιο ειναι φυσικο καθαριστικο)
 




cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Βρηκα και εγω ενα παρομοιο αρθρο
Αληθεύει ότι το σάλιο των σκύλων είναι αποστειρωμένο;
Τρίτη 7 Ιουνίου 2005

Το σάλιο των σκύλων δεν είναι αποστειρωμένο -δηλαδή χωρίς βακτήρια-, παρόλο που ορισμένες πρωτόγονες φυλές συνήθιζαν να βάζουν σκύλους να γλείφουν τις πληγές τους για να τις απολυμάνουν.

Στην πραγματικότητα, στο σάλιο των σκύλων και των άλλων ζώων βρίσκονται ουσίες όπως η πρωτεΐνη λυσοζύμη, οι οποίες έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορούν επομένως να διατηρούν υπό έλεγχο, όχι όμως και να εξολοθρεύουν τους πληθυσμούς των βακτηρίων. Η λειτουργία τους συνίσταται στη διατήρηση μιας σταθερής κατάστασης μέσα στο στόμα, στο οποίο εισέρχονται συνεχώς μη αποστειρωμένες ουσίες, όπως τα τρόφιμα. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι το σάλιο του άρρωστου σκύλου, όπως κι εκείνο του άρρωστου ανθρώπου, μπορεί να προκαλέσει αρρώστιες, με πιο σημαντική απ' αυτές τη λύσσα.

ΠΗΓΗ:Περιοδικο Focus


 


Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Το ανάφερα μόνο και μόνο γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί ακόμα τον κόσμο και δεν έχει δοθεί σαφή απάντηση για το ένα ή το άλλο.

Άλλα βακτήρια αλλά σίγουρα λιγότερα σε αριθμό! Επεισόδιο 39

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Reference_desk_archive/Science/November_2005
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
.................το σκυλί είναι εμβολιασμένο άρα (........μάλλον:confused:)δεν κινδυνεύουν τα παιδάκια μας και εμείς:maria:
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ο καρκινος στο αναπαραγωγικο συστημα των ανθρωπων, καμια σχεση δεν εχει με αυτον των σκυλιων.
τωρα , για το "ειτε ζευγαρωσουν ειτε οχι", ας μας πει ενας εκτροφεας, ποσα θηλυκα του επαθαν καρκινο απο αυτα που ζευγαρωναν και ποσα απο αυτα που δεν ζευγαρωσαν;)
ουτως η αλλως εγω πιστευω οτι εχουν πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες καρκινου τα θηλυκα που δεν ζευγαρωνουν, και πως δεν ειναι μυθος αυτο.:)
φυσικα και εκμηδενιζεται ο καρκινος των γεννητικων οργανων εαν δεν υπαρχουν γεννητικα οργανα:rolleyes:
εαν "πρεπει" ομως καπου να "χτυπησει" , θα τον βρει τον δρομο του...:cool:
δεν μπορουμε να τους βγαλουμε και ολα τα οργανα, δυστυχως.:cool:
Συγνώμη αλλά πρεπει να σχολιάσω....
1. Το αν θα ζευγαρώσει ή όχι η σκύλα, κανει διαφορά στην εμφάνιση πυομήτρας. Δεν έχει δειχτεί κάτι για τον καρκίνο.
2. Ο εκτροφέας, εκτός αν είναι παπυμιλάς, δεν έχει αρκετούς αριθμούς θυληκών για να βγάλει στατιστικά εγκυρα συμπεράσματα.
3. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου δεν εκμηδενίζεται, αλλά μειώνεται 20 περίπου φορές (σας είχα βάλει τα άρθρα στο προηγούμενο τοπικ). Επίσης είχα διευκρινήσει ότι το κύριο πρόβλημα που σαρωνει είναι ο καρκίνος του μαστού, όχι ο καρκίνος της μήτρας ή των ωοθηκών. Οπότε ο λόγος που η στείρωση μειώνει τις πιθανότητες δεν είναι γιατι αφαιρέθηκαν τα όργανα, αλλά γιατι έπεσαν τα επίπεδα οιστρογόνων.
4. Ο καρκίνος δεν πάει στο επόμενο όργανο αν έχει αφαιρεθεί το πρώτο!!! Είναι μεγάλο λάθος να το πιστεύεις αυτό και δε στηρίζεται πουθενά επιστημονικά. Δε λειτουργούν έτσι οι μηχανισμοί της καρκινογέννεσης!!!
Μονο ο μεταστατικός καρκίνος "μεταφέρεται" απο όργανο σε όργανο, οταν το στάδιο στο πρωτο οργανο είναι προχωρημένο.

Αυτά ήθελα να ξεκαθαρίσω μόνο. :)
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια και μιλαμε για σάλια και μύθους, ενας μεγαλος γνωστης μου ειπε να αφηνω τα σκυλια να με γλυφουν στο στομα και θα παθω ανοσία από ένα σωρο ασθενειες.
Με συμβουλεψε να τα αφηνω να γλυφουν και την κορη μου.

Ωστοσο δεν μπορω να μην θυμηθω μια παλια αγγλικη παροιμια.

"Never kiss anything that can lick its own bum"
 


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
το βασιλικο κολει η ροτβαιλερ.
αλσατικος λυκος(γ.ποιμενικος)
ο βασιλικος εξαδακτυλος γ.ποιμενικος.
αυτο με το σαλιο παντως ισχυει,μου το εχουν επιβεβαιωσει κτηνιατροι.
 


roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
αυτό με το σάλιο μου το έχει πει και έμενα κτηνίατρος. Πάντα μιλάμε για υγιείς οργανισμούς (σκύλο και άνθρωπο). Τον είχα ρωτήσει τι να κάνω που με δάγκωσε μια σκύλα που είχαμε στην δουλειά τοτε και αφού μου απάντησε, μου είπε οτι το πιο επικίνδυνο δάγκωμα είναι του ανθρώπου. οχι πως από σκυλοδάγκωμα δεν παθαίνεις τίποτα.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Περι σάλιου:
Το εξής άρθρο:

Physiol Behav. 1990 Sep;48(3):383-6. Antibacterial properties of saliva: role in maternal periparturient grooming and in licking wounds.Department of Physiological Sciences, School of Veterinary Medicine, University of California, Davis 95616.

λεει τα εξής:

Το σάλιο των σκύλων πραγματι δρα κατά συγκεκριμένων βακτηρίων (Ε. coli, streptococcus canis), αλλά όχι κατά όλων (πχ δεν κάνει τίποτα για την ψευδομονάδα και το σταφυλόκοκκο.). Συμπαίρένουν ότι τα δυο πρώτα είναι που προκαλούν πολλά δεινά στα κουτάβια και γι'αυτό η μάνα γλύφει τόσο τα μωρά όσο και την περιοχη που θυλάζουν. Επίσης βοηθάει και στις πληγές, γιατι παρόλο που έχουν κι άλλα βακτήρια, τουλάχιστον κάποια απο αυτά καταπολεμούνται με το σάλιο.

Αυτά για τις αντισηπτικές ικανότητες του σάλιου.

Οσο για το ανάποδο ερώτημα (ποσα βακτήρια περιέχει το σάλιο του σκύλου σε σχέση με του ανθρώπου) καταρχήν να διευκρινήσουμε ότι το σάλιο του σκύλου περιέχει γενικά διαφορετικά είδη.
[SIZE=-1](Journal of Clinical Microbiology, November 2005, p. 5470-5476, Vol. 43, No. 11[/SIZE] Cultivatable Oral Microbiota of Domestic Dogs.)

Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει ο απόλυτος αριθμός των ειδών ή ακόμα κι ο απόλυτος αριθμός βακτηρίων ανά είδος (κατα τη γνώμη μου δεν έχει σημασία) ή η επικινδυνότητα του κάθε είδους...... το συμπέρασμα πάντως δεν είναι απλό του τυπου "το στόμα του σκύλου είναι πιο καθαρό απ'του ανθρώπου" και καλά θα κάνουμε να ξέρουμε τουλάχιστον τι εννοούμε όταν λέμε κάτι τέτοιο.

Τέλος, έχει αποδειχτεί ότι τα δαγκώματα απο ανθρώπους οδηγούν συχνότερα σε μόλυνση απο τα δαγκώματα απο σκύλους:

Clin Infect Dis. 1992 Mar;14(3):633-8. Dog Wounds And Infection

OK, τελειωσε η εκπαιδευτική τηλεόραση για σήμερα......:D:D:D
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Σίγουρα κάτι καταπολεμάει το σάλιο τους για να γλύφονται με τόση μανία όταν χτυπάνε. Η φύση ξέρει καλύτερα. Εγώ τα αφήνω να μου γλύφουν πληγές πάντως αλλά δεν έχω δει τίποτα συνταρακτικό, θετικό η αρνητικό.