Σκύλος στην παιδική χαρά;;;;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης στις 18/5/2009 η εξής απόφαση με την υπογραφή του Υπ.εσωτερικών περί λειτουργίας παιδικών χαρών.
Σε 3 σημεία (που τα παραθέτω ακριβώς με copy-paste) AΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε παιδική χαρά ζώων συντροφιάς( με εξαίρεση σκύλους συνοδούς-πάλι καλά)...διότι τι πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για ένα παιδί απο το να συναντήσει στην παιδική χαρά ένα σκύλο!!!!:confused:

Αριθμ.απόφασης 28492/ΦΕΚ931

Η παιδική χαρά πρέπει να διαθέτει:
Σύστημα αποτροπής εισόδου ζώων συντροφιάς.

Στην παιδική χαρά απαγορεύεται η είσοδος ατόμων
που δεν συνοδεύουν παιδί καθώς και η είσοδος κατοικί−
διων ζώων συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους συνοδούς​

ατόμων με αναπηρία.

Η παιδική χαρά πρέπει να διαθέτει:
− Πινακίδα εισόδου η οποία φέρει το σήμα πιστοποί−
ησης καταλληλότητας λειτουργίας της παιδικής χαράς​

και τις εξής τουλάχιστον πληροφορίες:
− Απαγόρευση εισόδου για ζώα συντροφιάς, με εξαί−​

ρεση σκύλους −συνοδούς ατόμων με αναπηρία.

....έτσι για να ''διδάξουμε'' την φιλοζωία στα παιδιά !!!:mad::(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Πειράζει που δεν μου φαίνεται περίεργο ή απαράδεκτο? Τόσα πάρκα, πλατείες κλπ έχουμε (εκεί δεν συμφωνώ να απαγορεύεται η είσοδος των σκύλων), γιατί να πρέπει να βάζουμε τα σκυλιά μας μέσα στις παιδικές χαρές?

Ναι, συμφωνώ ότι τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να σέβονται τα ζώα. Αλλά παράλληλα πρέπει κι εμείς να σεβόμαστε τους γονείς και τα παιδιά!

Και οι παιδικές χαρές είναι για τα παιδάκια. Για να παίζουν ασφαλή, ελεύθερα και αμέριμνα (υπο την επιτήρηση των γονέων πάντα βέβαια). Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει αυτό παρουσία σκύλων?

Ή ότι ο σκύλος θα ήταν ασφαλής σε ένα χώρο γεμάτο με ένα τσούρμο παιδάκια?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Το πρόβλημά μου είναι η απαγόρευση εισόδου!
Δεν διαφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός των ιδιοκτητών ζώων προς τα παιδιά ή τους γονείς τους αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πως ένα καλά κοινωνικοποιημένο σκυλί στο λουρί του ,με ιδιοκτήτη υπεύθυνο ,μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ασφάλειας στα παιδιά.
Όσον αφορά τα πάρκα και πλατείες το βλέπεις και εσύ φαντάζομαι ότι αυξάνονται και πληθαίνουν οι ταμπέλες με απαγόρευση για την είσοδο των σκυλιών.(πρόσφατα είδα και μία στην πρασιά μιάς πολυκατοικίας..)
Εντέλει η αγωνία μου έχει να κάνει με μία ζωωφοβική νοοτροπία και αντίληψη που έχουμε ως λαός και που δυστυχώς την μεταφέρουμε ως κοινωνία στα παιδιά και που εκφράζεται με φόβο και επιθετικότητα των παιδιών προς αυτά.

Σε συνδυασμό με την απαγόρευση εισόδου των σκυλιών σχεδόν παντού -μετρό,τρένο,καταστήματα,καφετέριες, κλπ. το όλο σκηνικό μου λέει ότι πρέπει να ζούμε σε μια ''αποστειρωμένη'' απο σκύλους κοινωνία που διαπαιδαγωγεί '' μη κοινωνικοποιημένα'' παιδιά ως πρός τα ζώα γενικότερα.

Όσο είδα στο εξωτερικό δεν είδα πουθενά τέτοια απαγόρευση αλλά και ούτε την ανάγκη για αυτήν.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω παντως που αφησα το σκυλο μου ελευθερο να παιξει με μια αγελη παιδιων , το μετανιωσα :mad:

Στην αρχη ολα καλα ...να τα χαιδεματα , να τα γλυκολογα.

Η ψυχολογια της παιδικης αγελης ομως σε καποια στιγμη πηρε ''μπρος'' . Να τα ''σαλαμακια'' στα καπουλια του σκυλου , να το τραβηγμα των αυτιων , να οι ακατανοητες παιδικες τσιριδες απο ολες τις κατευθυνσεις :mad: Λογω καταστασης , οφειλα να ειμαι ευγενικος με τα παιδακια (αλλιως ...:rolleyes:) .

Ο σκυλακος μου κυριος , αλλα στο τελος ειδα μια αλλαγη στο στησιμο του σωματος του και σταματησε το λαχανιασμα ...φυσικα , τον μαζεψα και φυγαμε (δεν θελω να δω πως δαγκωνει ενα Ε.Β.)

Προσωπικα , δεν βρισκω κανενα λογο να παω το σκυλο μου σε παιδικη χαρα ...εφοσον θα πρεπει να ειναι περιορισμενος , το σκυλι θα υποφερει με τις φωνες , την κινητικοτητα , τις μπαλες κλπ .

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Η ψυχολογια της παιδικης αγελης ομως σε καποια στιγμη πηρε ''μπρος'' . Να τα ''σαλαμακια'' στα καπουλια του σκυλου , να το τραβηγμα των αυτιων , να οι ακατανοητες παιδικες τσιριδες απο ολες τις κατευθυνσεις :mad: Λογω καταστασης , οφειλα να ειμαι ευγενικος με τα παιδακια (αλλιως ...:rolleyes:) .
Μα γιαυτό μιλάω ακριβώς!
Εχουμε τα πιο νευρωτικά παιδιά στην Ευρώπη και φταίει για αυτό η ελληνική οικογένεια αλλά και η ελληνική πολιτεία γιατί τα μεγαλώνουν με την αντίληψη -μακριά απο τα ζώα και απο την φύση-με αποτέλεσμα τα παιδιά στην θέα ενός σκύλου να συμπεριφέρονται υστερικά.

Κατά την γνώμη μου τα πολλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ πάνε μαζί με την λογική του ασύδοτου.
Ασύδοτος αυτός που αμολάει το παιδί του οπουδήποτε και τρέχει σαν αφηνιασμένο ,ασύδοτος και αυτός που αφήνει τον σκύλο του ''ελεύθερο'' και πίνει ''χαλαρός''τον καφέ του.
Ανεξέλεγκτο και ασύδοτο το κράτος που βάζει τα πολλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για να μην αναλλάβει την σοβαρή ευθύνη να εκπαιδεύσει την κοινωνία της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Νομιζω και παλια απαγορευοταν για υγειονομικους λογους. (Μηπως ουρησει το σκυλακι κλπ. ) και απλα μεταφερθηκε η απαγορευση

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση.
Οι παιδικές χαρές που υπάρχουν στην περιοχή μου είναι μέσα στο σκυλόσκατο και αναγκάζονται οι γονείς μαζί με το νερό και το γιαουρτάκι του μωρού τους, να κουβαλάνε γάντια και σακουλες για να ξεσκατίζουν το χώρο, έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν τα παιδάκια με ασφάλεια.

Εάν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες σκύλων φρόντιζαν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των σκύλων τους, να είστε σίγουροι ότι οι ταμπέλες που απαγορεύουν την είσοδο στα σκυλιά μας στους δημοσιους χώρους, θα ήταν σπάνιες. Δυστυχώς όλα τα πάρκα και οι πλατείες έχουν μετατραπεί σε αποχωρητήρια σκύλων.

Ας αφήσουμε τουλάχιστον τους περιφραγμένους χώρους που παίζουν τα παιδιά καθαρούς.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Και να μαζευαμε τα περιττωματα παλι ισως δεν εξασφαλιζεται η υγιεινη. Δεν μπορουμε να ελεγξουμε την ουρηση και τα παιδακια μπορει να ακουμπησουν με τα χερια και να τα βαλουν στο στομα λιγο μετα. Γενικα ειναι δυσκολο........

perry-mgtf

Active Member
29 Μαϊου 2009
26
0
Thessaloniki
Καλό είναι να είμαστε φιλόζωοι αλλά κια καλό είναι να μη είμαστε και υπερβολικοί...όταν πάω το παιδάκι μου (δεν έχω γεννικά μιλάω) στην παιδική χαρά δεν θέλω να με απασχολούν πράγματα όπως πόσο κοινωνικοποιημένος είναι ο σκύλαρος που είναι μέσα στην παιδική χαρά! πρέπει να είναι χωρος που να μπορούν αμέριμνα να πάιζουν τα παιδιά και να μην εξαρτάται αυτό από τον κλασικό απαραδεκτο νεοέλληνα που δεν εχει μεγαλώσει σωστά και το σκυλί του όπως εκανε και με το παιδί του.

Διαφορετικα, ας περνανε και αυτοκινητα απο την παιδικη χαρα "αν" οι οδηγοι ειναι σωστοι και πηγιανουν με 10 και προσεχουν και και και δεν υπαρχει προβλημα, αλλα δεν ειναι ετσι τελικα!

perry-mgtf

Active Member
29 Μαϊου 2009
26
0
Thessaloniki
Ναι σιγά μην πτοηθεί ο παιδεραστής απ' την απαγόρευση εισόδου...
Δεν θα πτοηθει αυτος απο μονος του απλα θα μπορούν οι γυρω, γονεις κλπ να έχουν δικαιλογία απομακρυνουν αυτους που πηγαινουν μονοι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν είναι ωραίο αυτό. Έξω απ' το σπίτι μου υπάρχει παιδική χαρά η οποία με βοηθάει να κόβω δρόμο και εκτός αυτού έπαιζα σ' αυτή ως παιδί. Μου αρέσει να κάθομαι εκεί καμιά φορά και να χαζεύω και... οk... δε θα με περάσει κανείς για παιδεραστή (πιστεύω :p) αλλά δε μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι απαγορεύεται να μπω.
Εκτός αν η απαγόρευση ισχύει μόνο για άντρες με ύποπτο ύφος!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μόνο για άντρες με καμπαρντίνα...:D

Παιδιά...What about the dogs?! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και εγώ συμφωνώ με την απαγόρευση..

Πολλές παιδικές χαρες κλείνουν με πορτούλα, άρα αδέσποτα δεν μπαίνουν.
Πρέπει οι παιδικές χαρες να είναι καθαρές..
και εκτος των άλλων λογης χαρακτήρες σκυλιών μη κοινωνικοποιημένα.., θα μπορούσε πέρα από τις ακαθαρισίες, να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για ενα παιδάκι..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kι εγώ συμφωνώ με την απαγόρευση!
Φανταστείτε ένας εκπαιδευμένος πολύ καλός σκύλος, ξέρετε, σαν αυτούς που κυκλοφορούν γύρω μας, συνήθως χωρίς το λουρι και το αφεντικό κάπου πιο πίσω περίφανο για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του σκύλου του, με έντονο prey drive τι καλά που θα περάσει μέσα σε μια παιδική χαρά με παιδάκια να τρέχουν και να φωνάζουν...:(

Τώρα που το σκέφτομαι ευτυχώς που δεν έχει συμβεί τίποτα τέτοιο μέχρι τώρα...:shock:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
το εχουμε ξανασυζητησει, αλλα δεν θυμαμαι που.
φυσικα και συμφωνω με την απαγορευση των σκυλων.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πειράζει που δεν μου φαίνεται περίεργο ή απαράδεκτο? Τόσα πάρκα, πλατείες κλπ έχουμε (εκεί δεν συμφωνώ να απαγορεύεται η είσοδος των σκύλων), γιατί να πρέπει να βάζουμε τα σκυλιά μας μέσα στις παιδικές χαρές?
Γιατί όχι? Στην Αμερική επιτρέπεται ο σκύλος σε όλα τα πάρκα. ΑΛΛΑ!!

Πρέπει να τον έχεις από το λουρί. ΔΕΝ επιτρέπεται off-leash! Θα φας πρόστιμο αν τον αφήσεις ελεύθερο και οι γονείς των παιδιών θα σε καταδώσουνε στο πιτς φυτίλι. Όπως επίσης θα πρέπει να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του, αλλιώς πέφτει πάλι πρόστιμο. Τώρα αν θα αφήσει κάποιος το παιδί του κι εσύ το σκύλο να παίξουνε είναι άλλη υπόθεση που επαφίεται στους ενήλικες που συνοδεύουν αμφότερα. Άλλωστε το σωστό είναι να σε πλησιάσει το παιδάκι και ο γονέας που το συνοδεύει και να σε ρωτήσουνε: "Can I pet your dog?" Συνήθως πρέπει να ζητήσεις από το σκυλί να κάτσει, το χαϊδεύει το παιδάκι και μετά είτε πάει καθένας όπου θέλει, είτε αφήνεις το σκυλί να παίξει με το παιδάκι υπό την επίβλεψη των μεγάλων ΚΑΙ χωρίς λουρί, εφόσον όμως το σκυλί έρχεται τρέχοντας άμα το φωνάξεις, εφόσον έχεις διαβεβαιώσει την ομήγυρη ότι είναι εμβολιασμένο και δεν επιτίθεται σε κανέναν και εφόσον όλοι συμφωνούν. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε πρόβλημα που να έχω δει.

Σκυλί γενικώς ξαμολυτό επιτρέπεται μόνο σε σκυλόπαρκα ή σε πάρκα όπου έχει βάλει ο δήμαρχος ταμπέλα Off-leash ή Dog-run area.

Τώρα σε εστιατόρια και μαγαζιά απαγορεύεται ο σκύλος αν δεν είναι συνοδός. Επιτρέπεται βέβαια σε πετ-σοπ και μάλιστα του δίνουνε και λιχουδιές. Γενικά όμως πρέπει να ρωτήσει κανείς αν επιτρέπει ο ιδιοκτήτης να δώσει κανείς λιχουδιά στο σκύλο του.

Α ναι, όταν το Μουφ το πιάνουν τα σεξοπορνοδιαστροφικά του (διότι έχουμε και τέτοια και μιλάω για πολύ διαστροφικά καμιά φορά!:p:p) είμαι υποχρεωμένη να διαβεβαιώσω τον κόσμο, εφόσον δεν τους πειράζει το θέαμα, ότι είναι στειρωμένος. Το 99,999999% των ζώων εκεί είναι επίσης στειρωμένα, αλλά άμα κάποιο δεν είναι τους πειράζει να πηδάει έστω και τα στειρωμένα. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος ή αν είναι αμερικανικός πουριτανισμός, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Και ως τώρα έχουν λειτουργήσει άριστα. Α, μια φορά ήτανε μια που περπατούσε στο off leash πάρκο και το Μουφ την πλησίασε και της έκανε χαρές. Ε, με ρώτησε αν δαγκώνει, της είπα όχι και τελείωσε η υπόθεση. Μάλιστα τον χάιδεψε. Α, ήτανε και μια σκύλα που τσαντίστηκε διότι το Μουφ ήθελε να παίξει με το σκύλο της και αντί να τον πάρει να φύγει, μου έκανε παρατήρηση διότι το Μουφ δεν είχε λουρί. Της έδειξα την ταμπέλα "off leash area" και της είπα ότι μπορεί να του πει όχι και θα φύγει (τους ξένους τους ακούει, κυρίως άμα πάρουν τους σκύλους τους και φύγουν). Ήτανε βλαμένη ξυλόκοτα, αν και δεν έκανε φασαρία. Και να έκανε όμως, στα τέτοια μου και μένα. Αφού το Μουφ δεν είναι επιθετικό και δεν πηδάει πάνω στον κόσμο (εκτός αν είμαι εγώ ή κάποιος που να ξέρει πολύ καλά και να αγαπάει), σύν το ότι έχω κατεβατά ολόκληρα από κτηνίατρους, σωστικούς ομίλους, πανσιόν, φάρμες, εκπαιδευτές και δε συμμαζεύεται για το πόσο καλό Μουφάκι είναι, πρόβλημα δεν υπάρχει.

Πλάκα στην πλάκα τώρα, μια και μιλάμε για μικρόβια: όσο ήταν το Μουφ στο σπίτι, περδίκι εγώ. Μόλις το έστειλα στη φάρμα με πιάσανε οι αλλεργίες και είχανε να με πιάσουνε καιρό!! Η εποχή? Σύμπτωση? Ή έχω μεταλλαχτεί σε σημείο που ένα Μουφ την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα? Τώρα που το σκέφτομαι, όλο το χρόνο δεν αρρώστησα εκτός από την εποχή που πήγα Ελλάδα για Χριστούγεννα και με κόλλησε συνάχι εκείνη η φωλέα μικροβίων ο αδερφός μου (από μικρό τέτοιο ήτανε!). Και το Μουφ και πάλι ήτανε στη φάρμα. Με το που γύρισα στην καραβλαχιά εδώ και πήρα πίσω το Μουφ, το κρυολόγημα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.....:eek::p:D:D:D:D:D

Last edited: