Πειράζει που δεν μου φαίνεται περίεργο ή απαράδεκτο? Τόσα πάρκα, πλατείες κλπ έχουμε (εκεί δεν συμφωνώ να απαγορεύεται η είσοδος των σκύλων), γιατί να πρέπει να βάζουμε τα σκυλιά μας μέσα στις παιδικές χαρές?
Γιατί όχι? Στην Αμερική επιτρέπεται ο σκύλος σε όλα τα πάρκα. ΑΛΛΑ!!
Πρέπει να τον έχεις από το λουρί. ΔΕΝ επιτρέπεται off-leash! Θα φας πρόστιμο αν τον αφήσεις ελεύθερο και οι γονείς των παιδιών θα σε καταδώσουνε στο πιτς φυτίλι. Όπως επίσης θα πρέπει να μαζεύεις τις ακαθαρσίες του, αλλιώς πέφτει πάλι πρόστιμο. Τώρα αν θα αφήσει κάποιος το παιδί του κι εσύ το σκύλο να παίξουνε είναι άλλη υπόθεση που επαφίεται στους ενήλικες που συνοδεύουν αμφότερα. Άλλωστε το σωστό είναι να σε πλησιάσει το παιδάκι και ο γονέας που το συνοδεύει και να σε ρωτήσουνε: "Can I pet your dog?" Συνήθως πρέπει να ζητήσεις από το σκυλί να κάτσει, το χαϊδεύει το παιδάκι και μετά είτε πάει καθένας όπου θέλει, είτε αφήνεις το σκυλί να παίξει με το παιδάκι υπό την επίβλεψη των μεγάλων ΚΑΙ χωρίς λουρί, εφόσον όμως το σκυλί έρχεται τρέχοντας άμα το φωνάξεις, εφόσον έχεις διαβεβαιώσει την ομήγυρη ότι είναι εμβολιασμένο και δεν επιτίθεται σε κανέναν και εφόσον όλοι συμφωνούν. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε πρόβλημα που να έχω δει.
Σκυλί γενικώς ξαμολυτό επιτρέπεται μόνο σε σκυλόπαρκα ή σε πάρκα όπου έχει βάλει ο δήμαρχος ταμπέλα Off-leash ή Dog-run area.
Τώρα σε εστιατόρια και μαγαζιά απαγορεύεται ο σκύλος αν δεν είναι συνοδός. Επιτρέπεται βέβαια σε πετ-σοπ και μάλιστα του δίνουνε και λιχουδιές. Γενικά όμως πρέπει να ρωτήσει κανείς αν επιτρέπει ο ιδιοκτήτης να δώσει κανείς λιχουδιά στο σκύλο του.
Α ναι, όταν το Μουφ το πιάνουν τα σεξοπορνοδιαστροφικά του (διότι έχουμε και τέτοια και μιλάω για πολύ διαστροφικά καμιά φορά!
) είμαι υποχρεωμένη να διαβεβαιώσω τον κόσμο, εφόσον δεν τους πειράζει το θέαμα, ότι είναι στειρωμένος. Το 99,999999% των ζώων εκεί είναι επίσης στειρωμένα, αλλά άμα κάποιο δεν είναι τους πειράζει να πηδάει έστω και τα στειρωμένα. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος ή αν είναι αμερικανικός πουριτανισμός, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Και ως τώρα έχουν λειτουργήσει άριστα. Α, μια φορά ήτανε μια που περπατούσε στο off leash πάρκο και το Μουφ την πλησίασε και της έκανε χαρές. Ε, με ρώτησε αν δαγκώνει, της είπα όχι και τελείωσε η υπόθεση. Μάλιστα τον χάιδεψε. Α, ήτανε και μια σκύλα που τσαντίστηκε διότι το Μουφ ήθελε να παίξει με το σκύλο της και αντί να τον πάρει να φύγει, μου έκανε παρατήρηση διότι το Μουφ δεν είχε λουρί. Της έδειξα την ταμπέλα "off leash area" και της είπα ότι μπορεί να του πει όχι και θα φύγει (τους ξένους τους ακούει, κυρίως άμα πάρουν τους σκύλους τους και φύγουν). Ήτανε βλαμένη ξυλόκοτα, αν και δεν έκανε φασαρία. Και να έκανε όμως, στα τέτοια μου και μένα. Αφού το Μουφ δεν είναι επιθετικό και δεν πηδάει πάνω στον κόσμο (εκτός αν είμαι εγώ ή κάποιος που να ξέρει πολύ καλά και να αγαπάει), σύν το ότι έχω κατεβατά ολόκληρα από κτηνίατρους, σωστικούς ομίλους, πανσιόν, φάρμες, εκπαιδευτές και δε συμμαζεύεται για το πόσο καλό Μουφάκι είναι, πρόβλημα δεν υπάρχει.
Πλάκα στην πλάκα τώρα, μια και μιλάμε για μικρόβια: όσο ήταν το Μουφ στο σπίτι, περδίκι εγώ. Μόλις το έστειλα στη φάρμα με πιάσανε οι αλλεργίες και είχανε να με πιάσουνε καιρό!! Η εποχή? Σύμπτωση? Ή έχω μεταλλαχτεί σε σημείο που ένα Μουφ την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα? Τώρα που το σκέφτομαι, όλο το χρόνο δεν αρρώστησα εκτός από την εποχή που πήγα Ελλάδα για Χριστούγεννα και με κόλλησε συνάχι εκείνη η φωλέα μικροβίων ο αδερφός μου (από μικρό τέτοιο ήτανε!). Και το Μουφ και πάλι ήτανε στη φάρμα. Με το που γύρισα στην καραβλαχιά εδώ και πήρα πίσω το Μουφ, το κρυολόγημα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.....