Σκύλος - σκούπα

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
αλλα είναι πιθανο και να μην εχεις δικιο, ισως κανεις εσυ κατι λαθος, ισως δεν εχει βρεθει η χρυση τομη, ειτε μεταξυ εσενα και του εκπαιδευτη ειτε μεταξυ εσενα και του σκυλου σου. Μηπως κατι δεν εχεις καταλαβει στη συμπεριφορα του και ετσι δε μπορεις να κανεις και τον εκπαιδευτη να το καταλαβει? Rolling Eyes Question
δηλαδη boxer Πιστευεις ..διαβαζοντας ξανα το πρωτο μηνυμα της rottie ....οτι μετα απο εναμιση μηνα....(λιγο για Positeve training θα μου πεις τωρα...)oti η rottie δεν εχει μπορεσει να μεταφερει στον εκπαιδευτη το προβλημα της???
(αλλα το καταφερε σε ενα φορουμ ..σε 5 γραμμες..??)

μηπως ο εκπαιδευτης δεν ξερει το τροπο να την βοηθησει? ειπαμε καλη η θετικη εκπαιδευση...αλλα εχει ενα μεγαλο "ΑΛΛΑ".........

οσο για τον συγκεκριμενο....ανοιξα ενα thread Νωριτερα,.....γιατι δεν μου λες την γνωμη σου? κορυφαιος ειναι αλλα που??

....τον φωτογραφισε....αθελα της... :D ....σοορρυυ αλλα ...οποιο "θετικο" Και εαν πατησεις στο gr Της google την φωτο του θα βρεις σε διακοσια εκατομυρια site,,,,αλλα ειπαμε ..ο καθενας εχει τον κοινο του,.,,,ετσι..το πελατολογιο του....

το κλειδι ειναι εδω....η κοπελα ειναι ξεκαθαρη....

επειδή δεν ενημερώθηκα (όσο και αν επέμεινα) για το συγκεκριμένο χρονικό πλάνο και τι ακριβώς θα περιλαμβάνεται σε αυτό και να πρέπει να κάνω λίγη υπομονή.
παμε βλεποντας..... και.... κανοντας........ωραια...

εχουμε ξεφυγει τελειως απο το θεμα και το βλεπω για κλειδωμα...σταματαω εδω....και περιμενουμε νεα απο την rottie...η οποια φαινεται ευτηχως συνειδητοποιημένος ιδιοκτητης ....

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
ROTTIE said:
Ίσως να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από την μέχρι στιγμής εκπαίδευση (1,5 μήνα) επειδή δεν ενημερώθηκα (όσο και αν επέμεινα) για το συγκεκριμένο χρονικό πλάνο και τι ακριβώς θα περιλαμβάνεται σε αυτό και να πρέπει να κάνω λίγη υπομονή.
To ότι δε σε ενημέρωσε πόσο θα διαρκέσει η εκπαίδευση και τι θα μάθει στο σκύλο σου είναι όντως περίεργο...

Όσον αφορά τα "θετικής" vs "παραδοσιακής" εκπαίδευσης, καλό είναι να μην ταυτίζουμε άτομα που μπορεί να είναι καλοί ή κακοί επαγγελματίες με εκπαιδευτικές φιλοσοφίες ή μεθόδους.

Στο εξωτερικό υπάρχουν εκπαιδευτές και της μιας και της άλλης σχολής σκέψης, οι οποίοι είναι ικανοί και έχουν εκπαιδεύσει εκατοντάδες σκύλους με επιτυχία.

Το ποιά μέθοδος είναι ανώτερη, πιστεύω ότι εξαρτάται και από το χαρακτήρα του σκύλου, και από το σε τι θες να τον εκπαιδεύσεις, και από το χρόνο/κόπο που μπορείς ρεαλιστικά να ξοδέψεις.

Για μένα καμία προσέγγιση δεν είναι a priori απορριπτέα. Απορριπτέοι είναι μόνο οι εκπαιδευτές που είναι ημιμαθείς ή λαμόγια.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Rottie ο όρος θετική εκπαίδευση έχει παρεξηγηθεί αρκετά, δεν ξέρω πως ήρθε στο μυαλό μερικών ότι θετική εκπαίδευση είναι αυτή περιέχει μόνο επιβραύευση!!!! Όπως έχω πει πολλές φορές η εκπαίδευση χωρίζετε σε τρείς φάσεις.
Η πρώτη είναι αυτή που δείχνουμε στο σκυλί τις εντολές εκεί χρησιμοποιούμε τροφή παιχνίδι κλίκερ ότι χρειάζεται για να μάθει το σκυλί αυτό που θέλουμε.
Η δεύτερη είναι η διόρθωση (με το περιλαίμιο εκπαίδευσης, πνίχτη) όταν πλέον έχουμε καταλάβει ότι το σκυλί γνωρίζει τις εντολές αλλά επιλέγει να μην τις εκτελέσει το διορθώνουμε με ένα τράβηγμα του κολλάρου.
Η τρίτη φάση είναι εκτέλεση των εντολών σε περιβάλλον που έχει σκυλίσιους πειρασμούς πχ. πάρκο.
Το ότι θέλω το σκυλί μου να με υπακούει δεν σημαίνει ότι είμαι σκληρή, απάνθρωπη και κομπλεξική. Σημαίνει ότι δεν θέλω να μασίσει γυαλί και να πεθάνει. Σημαίνει ότι δεν θέλω να τρέξει στο δρόμο και να το χτυπήσει αυτοκίνητο. Σημαίνει ότι δεν θέλω να τσακωθεί με άλλα σκυλιά!!!!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξανθρωπίζουμε τα σκυλιά μας. Εμείς είμαστε αυτοί (οι άνθρωποι) που πρέπει να καταλάβουμε τους κώδικες που λειτουργούν στις αγέλες και όχι τα σκυλιά την ευθυξία και ευαισθησία μας!!!
Τα σκυλιά μεταξύ τους συνεννοούνται με την γλώσσα του σώματος όχι δίνοντας το ένα στο άλλο λιχουδιές!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Προς ROTTIE
Υπέθεσες σε ποιόν εκπαιδευτή αναφέρθηκα.
Ναι

Υπέθεσες ότι μάλλον δεν έχω συζητήσει μαζί του αυτά που θεώρησα καλό να γνωρίζω.
Υπέθεσες ότι δεν έχω καταλάβει καλά τι μου λέει.
Υπέθεσες ότι δε εκφράζω τις διαφωνίες μου.
Άλλο να συζητας προβληματισμους πριν ξεκινησεις να εφαρμοζεις αυτά που σου λεει και άλλο να του εκφραζεις ξεκαθαρα τα ΠΑΡΑΠΟΝΑ σου. Και εχεις δικαιωμα να τα εκφρασεις! Ισως να αισθανεσαι αβολα, αλλα αν δεν το κανεις, πώς θα βρεθει λυση??? Είναι πολύ πιθανο να εχεις δικιο και να πρεπει κατι να αλλαξει. Αλλα είναι πιθανο και να μην εχεις δικιο, ισως κανεις εσυ κατι λαθος, ισως δεν εχει βρεθει η χρυση τομη, ειτε μεταξυ εσενα και του εκπαιδευτη ειτε μεταξυ εσενα και του σκυλου σου. Μηπως κατι δεν εχεις καταλαβει στη συμπεριφορα του και ετσι δε μπορεις να κανεις και τον εκπαιδευτη να το καταλαβει?
Διαβαζε καλυτερα τι γραφω. δεν εχω υποθεσει οτι κανεις εσυ το λαθος. αλλα ουτε και ξερω ποιος το κανει.

Υπέθεσες ότι προτιμώ να χρησιμοποιήσω βία για να εκπαιδεύσω το σκυλί μου.
Πού ειδες να υποθετω κατι τετοιο??? Και μονο το ότι διαλεξες θετικο δειχνει ότι εισαι κατά της βιας. Και στο ειπα και παραπανω αυτό!
Αν οι αναφορες μου στον πνιχτη νομισες ότι ηταν για σενα(που ουτε καν τον εχεις αναφερει!!!) κανεις λαθος. Οι αναφορες αυτές ηταν εξαιρετικα αφιερωμενες στον oscar ο οποιος ξερω ότι τις λατρευει :p :p :p

ποίος σε νομιμοποιεί να έχεις άποψη και μάλιστα τόσο απόλυτη?
Νομιμοποιει? Αν μου ελεγες ότι του εχεις πει τα παραπονα σου και αυτος επιμενει, να εισαι σιγουρη ότι δε θα τον υποστηριζα καθολου μα καθολου! Αλλα λες μονο τη δικη σου πλευρα σε όλα τα ποστ. Και όπως ξαναειπα, οσο πιθανο είναι να φταιει εκεινος άλλο τοσο πιθανο είναι να φταις εσυ.

Προς oscar

Δεν ξερω τι προγραμμα εφτιαξε με τον εκπαιδευτη αλλα ένα σκυλι τελειως ανεκπαιδευτο θα χρειαζοταν τουλαχιστον εναμιση μηνα για να μαθει καποια βασικα πραγματα. Να μαθει την ενοια της εκπαιδευσης, της συνεργασιας, της υπακοης. Και όχι όλα μαζι + να ξεφυγει και από την εμμονη με το σκουπισμα. Αλλα δε μπορω να ξερω πώς το εχει οργανωσει με τον εκπαιδευτη. Και από αυτά που εχει γραψει ΩΣ ΤΩΡΑ δεν ξερω την πλευρα του αλλα σιγουρα μου είναι πολύ δυσκολο να πιστεψω ότι του εχει πει τα παραπονα της και αυτος επιμενει ότι όλα πανε καλα….! Αν συμβαινει ετσι, τοτε είναι φαουλ δικο του.

ο
σο για τον συγκεκριμενο....ανοιξα ενα thread Νωριτερα,.....γιατι δεν μου λες την γνωμη σου? κορυφαιος ειναι αλλα που??
Μα τι σε κανει να νομιζεις ότι ειμαι διατεθιμενη να κανω τη δικηγορο του? Ή ακομα χειροτερα να τον διαφημιζω??? Για την ακριβεια όταν μου ζητανε να συστησω εκπαιδευτη, δε συστηνω ποτε το ατομο αυτό. Όχι γιατι δεν είναι καλος, είναι καλος! Αλλα διαφωνω σε ένα σημαντικοτατο σημειο στον τροπο που δουλευει, κατι που δεν εχει προκυψει να πω εδώ.

Skylos
Όσον αφορά τα "θετικής" vs "παραδοσιακής" εκπαίδευσης, καλό είναι να μην ταυτίζουμε άτομα που μπορεί να είναι καλοί ή κακοί επαγγελματίες με εκπαιδευτικές φιλοσοφίες ή μεθόδους.
Σωστα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητοί μου φίλοι,
Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο φόρουμ, χάρηκα πολύ διαπιστώνοντας ότι επιτέλους θα μπορέσω να συζητήσω ήρεμα με ανθρώπους σίγουρα διαφορετικούς, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την αγάπη προς τα σκυλιά τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό διότι οι περισσότεροι άνθρωποι μας θεωρούν ίσως γραφικούς με το επιχείρημα ότι αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα στα σκυλιά μας την στιγμή που ο κόσμος υποφέρει ή που πεθαίνουν παιδάκια από την πείνα στις τριτοκοσμικές χώρες.
Δεν έχω ακόμα παιδιά και η αντίδραση ακόμα και των γονιών μου, όταν απέκτησα τον Iggy μου, ήταν η εξής «κάνε κανα παιδί, ο σκύλος σε «μάρανε» τώρα?», λες και το ένα θα απέκλειε το άλλο…
Τέλος πάντων..
Σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασα την γνώμη μου θέλοντας να έρθω σε αντιπαράθεση με ΚΑΝΕΝΑ.
Ίσα ίσα χαίρομαι που μοιράζομαι τις ανησυχίες μου με φίλους που έχουν τις ίδιες απόψεις με εμένα, όσον αφορά το ενδιαφέρον μας και την αγάπη μας για τα ζώα.

Αγαπητή Boxer,
Από αυτό το βήμα που μου δόθηκε μπορώ να εκφράσω ΜΟΝΟ την δική μου άποψη. Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πρακτικά αδύνατον, εκ των πραγμάτων, να κάνω την συζήτηση κατ' αντιπαράσταση με το εκπαιδευτή του σκύλου μου για να έχεις εσύ εμπεριστατωμένη άποψη…
Μην γίνεσαι λοιπόν εριστική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος διότι δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα άλλο εκτός από τις εμπειρίες μας με τους τετράποδους φίλους μας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι εκτιμώ το γεγονός ότι ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου και να είσαι σίγουρη ότι θα λάβω σοβαρά υπ’ όψιν μου τις απόψεις σου.

Πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Αγαπητή Boxer,
Από αυτό το βήμα που μου δόθηκε μπορώ να εκφράσω ΜΟΝΟ την δική μου άποψη. Όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πρακτικά αδύνατον, εκ των πραγμάτων, να κάνω την συζήτηση κατ' αντιπαράσταση με το εκπαιδευτή του σκύλου μου για να έχεις εσύ εμπεριστατωμένη άποψη…
Μην γίνεσαι λοιπόν εριστική. Δεν υπάρχει κανένας λόγος διότι δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα άλλο εκτός από τις εμπειρίες μας με τους τετράποδους φίλους μας.
και εγω οπως και ολοι λεμε τις προσωπικες μας αποψεις, δε μιλαμε εκ μερους καποιου αλλου.
τη συζητηση(που δε χρειαζεται να ειναι αντιπαραθεση) με τον εκπαιδευτη δε θα την εκανες για να εχω ΕΓΩ εμπεριστατωμενη αποψη, αλλα για να εχεις ΕΣΥ! και οπως ξαναειπα ειναι δικαιωμα σου αυτο! δεν κανει ψυχικο ο ανθρωπος. πληρωνεται! και μαλιστα καλα. και εχεις δικαιωματα πολλα πανω σε αυτο το θεμα. αν του εκφρασεις ενα παραπονο και το παρει στραβα και γυρισει η συζητηση σε αντιπαραθεση, τοτε μαλλον τα πραγματα δεν πανε καλα και τοτε θα ειναι που θα πρεπει να υποψιαστεις οτι το πραγμα στραβωσε. αν δεν ξερει πώς νιωθεις, πώς θα αλλαξει κατι? ή πώς θα σου εξηγησει?

ROTTIE
διαβαζοντας τα ποστ απο την αρχη δε βλεπω καμμια αντιπαραθεση μεταξυ μας.. περαν της παρεξηγησης, οπου νομιζες οτι υποθετω πραγματα και σε κατηγορω, πραγμα που δεν ισχυει!

S

SwkDoG

Guest
Ας μη ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα (που είναι το προβλημα της ROTTIE και του σκύλου της) και μιλάμε για έναν επαγγελματία που είναι διαφημιστική του επιτυχία που "ταυτίστηκε" με τον όρο "θετική εκπαίδευση" (στην Έλλαδα...) και δικιά μας αποτυχία σκέψης και κρίσης που νομίζουμε πως "θετική εκπαίδευση" είναι αυτά (...ή μόνο αυτά) που εκείνος πρεσβεύει.

ROTTIE θα πρότεινα ΟΛΑ αυτά που εδώ ρώτησες και ΟΛΟΥΣ τους προβληματισμούς σου να του τους μεταφέρεις.
Οφείλει να σου δώσει απαντήσεις και αν αυτές μαζί με την δουλειά του δεν σε καλύπτουν οφείλεις να τον αποδεσμεύσεις από τα καθήκοντα του άλλιως θα είσαι υπεύθυνη για την όποια αποτυχία.

Υ.Γ. Αν θές μας μεταφέρεις και τις απαντήσεις του στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς σου.

rational K-9

Member
31 Οκτωβρίου 2006
18
0
ROTTIE! Καταρχήν καλησπέρα και από μένα! Οι απορίες σου είναι εύλογες και κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνεις και τις εκφράζεις!

1)Το κεφάλαιο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ είναι κατά την γνώμη μου αρκετά μεγάλο και εσωκλείει όπως έχεις ήδη καταλάβει διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές εκπαιδευτικές φιλοσοφίες! Για εμένα προσωπικά κάθε εκπαιδευτική μέθοδος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την ίδια την ΦΥΣΗ του ζώου! Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή που χρησιμοποιείς αισθάνεσαι ότι ανταποκρίνεται στο παραπάνω!!!!!!!!!

2) Σκέψου αυτό που είπε η lone wolf σχετικά με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που πιθανόν χρειάζεται το κουταβάκι σου.

3) Μια σωστή εκπαιδευτική μέθοδος πρέπει εκτός από το πασιφανές δηλ ότι ΔΕΝ είναι βίαιη προς το ζώο, να κρίνεται και από τα αποτελέσματα που φέρνει!(πάντα σε αναλογία των παραγόντων 1 σκύλος ,2 εκπαιδευτής 3 ιδιοκτήτης ). Ακόμη πρέπει κατά την γνώμη μου να απαρτίζεται από ΤΡΙΑ μέρη! 1) η περίοδος μάθησης 2) η περίοδος διόρθωσης 3 η περίοδος γενίκευσης των προηγούμενων δύο!

4) Η βιβλιογραφία είναι αρκετά μεγάλη χωρίς όμως κατά την γνώμη μου να είναι πάντοτε και αξιόπιστη.

5) Υπάρχουν στο εξωτερικό κάποιοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί οι οποίοι πιστοποιούν εκπαιδευτές σκύλων!

GOOD LUCK!!!!!!!!!!!!

KARNTASI

New Member
8 Ιανουαρίου 2007
2
1
ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟς ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΠΙΕΣΟΥΝ" ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥς ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η "ΘΕΤΤΙΚΗ"ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΙς!!!!!ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥς ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕς.

ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ(ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟ ΚΑΤΙ)..
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗς ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ DRIVE ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ(ΛΟΓΟ ΦΥΛΗς) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑς ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ(Η ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ).ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙς ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΥΡΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΕΣΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ROT ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ.
ΣΤΑΜΑΤΑς ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ.ΣΤΑΜΑΤΑς ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙς ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ(ΠΙΑΤΟ)
ΑΦΙΕΡΩΝΕΙς ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΙς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΟΣΚΥΛΟς ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ(ΜΕ ΛΟΥΡΙ).ΕΧΕΙς ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΡΟΘΙΕΣ.ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΡΟΦΗ.ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ..ΠΕΡΙΜΕΝΕΙς ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙς ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ.ΣΚΟΠΟς ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΙ ΛΕΞΕΙ(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ??).ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙς ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ(ΟΧΙ ΧΟΡΤΑΤΟς)ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙς ΤΡΟΦΗ.ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ(ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΜΟΙΒΗ!!
ΔΥΣΚΟΛΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟς.ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ.ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ.

ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
KARNTASI καλως ηρθες...στο dogforum....κανε ομως ενα stop by στο "καλωσορισες"... :D να σε χαιρετησουμε και επισημα...αλλα και να μαθουμε 5 πραματα για σενα...

ααα..και εαν μπορεις γραφε με μικρα....με μεγαλα.. δειχνεις οτι φωναζεις....

να σαι καλα και welcome....

S

SwkDoG

Guest
Καλωσήρθες και από εμένα KARNTASI!!... :D

Πολύ χρήσιμες συμβουλές πιστεύω που βάζουν καλές βάσεις για την συνέχεια.

Όπως είπε και ο oscar γράφε με "μικρά" γιατί και πιο ξεκούραστα είναι και βγαίνουν στην αναζήτηση... :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
Το τελευταίο «κατόρθωμα» του μικρού έγινε εχτές και είχε ως εξής:
Δράττοντας την ευκαιρία που μας πρόσφερε η χθεσινή ηλιόλουστη ημέρα, αποφασίσαμε να τον πάμε βόλτα στην εξοχή για να απολαύσουμε και εμείς μια βόλτα στη φύση.
Η χαρά του μικρού δεν περιγράφεται! Τρέξιμο, παιχνίδι, κύλισμα στα χορτάρια…
Κάποια στιγμή (δεν τον έχω στο λουρί, διότι δεν κινδυνεύει από διερχόμενα αυτοκίνητα) ανακαλύπτει το φρέσκο προϊόν μιας αποπάτησης (sic!) κάποιου που αποφάσισε να ανακουφιστεί πίσω από κάποιους θάμνους… «Μαγκώνει» το εν λόγω προϊόν, καταπίνει το μισό και στο υπόλοιπο κυλιέται ολόκληρος με μοναδική ευχαρίστηση!!! :evil:
Δεν πρόλαβα ούτε να πω «κύμινο», καλοί μου φίλοι… Το προϊόν πήγε κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση σε χρόνο ρεκόρ!
Το αποτέλεσμα βέβαια δεν περιγράφεται… Ο μικρός βρωμούσε και έζεχνε από χιλιόμετρα. Εν ολίγοις και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ο νόμος του Murphy, (αν είναι να «πάει» κάτι στραβά, να είσαι σίγουρος ότι θα «πάει») μου τελείωσαν τα υγρά μωρομάντιλα που είχα στο αυτοκίνητο, το νερό το είχαμε ήδη πιει και την πετσέτα που παίρνω συνήθως μαζί μου την είχα (κατά διαβολική σύμπτωση) ξεχάσει! :evil: :evil: :evil:
Γυρίσαμε πίσω άρον άρον για μπάνιο και απολύμανση του μικρού, δική μας και του αυτοκινήτου.

Ερώτηση:
Το σκυλί μου δεν είναι συστηματικά κοπρολάγνο. Τα δικά του δεν τα τρώει, των άλλων σκύλων και γατιών δεν τα τρώει. Τα ανθρώπινα γιατί του φαίνονται gourmet?

S

SwkDoG

Guest
Δυστυχώς η κοπροφαγία (...και όχι κοπρολαγνεία,αυτό είναι ανθρώπινο βίτσιο... :D ) είναι ελλάτωμα που κατά 99% δείχνει "προτίμηση" στα ανθρώπινα κόπρανα.
Οι πιθανές αιτίες είναι κάποια έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων (...και πολλοί βρήκαν την λύση δίνοντας στα σκυλιά τους συμπληρώματα σπιρουλίνας,φρούτα και κυρίως ανανά,κολοκύθι,σπανάκι,κ.α.) ή μια καθαρά "ψυχογενείς" αιτία που ο σκύλος το κάνει για να τραβήξει την προσοχή και η λύση πλησιάζετε με την εκπαίδευση.

Γιατί να μην συνδυάσεις και τα δύο?...Δεν χάνεις κάτι!... :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα Admin,
Ομολογουμένως τον όρο «σπιρουλίνα» δεν τον είχα ξανακούσει.
Συλλέγοντας σχετικές πληροφορίες, έμαθα για το θαυματουργό μπλε φύκι και τις ιδιότητές του.
Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση, τουλάχιστον όσον αφορά το σκύλο μου, πως το πρόβλημα με την κοπροφαγία είναι απόρροια της ασυγκράτητης κοπρολαγνείας του… :lol:
… Λες να μου βγήκε βιτσιόζος??? :shock:
Τι τραβάω και ‘γω η μάνα…. :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό παλαιότερο θέμα

Επί της ευκαιρίας διάβασε τη συζήτηση από την αρχή Βάσω και θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις! :wink: :D

vaso said:
Πώς θα μπορούσα να μάθω στη μικρή να μην τρώει "διάφορα" από κάτω??
Ότι μυρίζει ασταμάτητα είναι δεδομένο..Μόλις βγούμε βόλτα το κεφάλι κάτω και αρχίζει η ανίχνευση :lol: .
Αυτό δε με πειράζει, αλλά δε θέλω να τρωει κ ότι να ναι.. :(

ΥΓ.(σόρυ αν υπάρχει σχετικό θέμα κ δεν το εντόπισα)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Thanks Rottie..
Στο αρχικό σου post ήταν σα να έβλεπα εμένα.. :?
Τελικά ο δικός σου το ξεπέρασε?Και αν ναι πως??

Αγχώθηκα περισσότερο με αυτά που διάβασα..νόμιζα ότι το κάνουν τα περισσότερα κουτάβια.. :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βασουλα εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θα ‘ρθεις! :wink: :D

Δούλεψε με μεγάλη επιμονή και υπομονή την εντολή «άστο». Ο τρόπος εκμάθησης της εντολής περιγράφεται, όπως διαπίστωσες, λεπτομερώς.
Εγώ δεν στάθηκα ιδιαίτερα τυχερή… Λάθος δικό μου που δεν επέμεινα όσο χρειαζόταν? Λάθος του εκπαιδευτή? Η κακιά η ώρα? Τέλος πάντων… δεν έχει και μεγάλη σημασία πλέον…

Ο σκύλος μου ξεπέρασε το πρόβλημα αφού πρώτα έφαγε φόλα και γλίτωσε από του χάρου τα δόντια το Πάσχα που μας πέρασε…
Την θλιβερή μου ιστορία την περιγράφω εδώ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΚΟΜΑ «ΑΝΤΙΟ»!

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία με τη μικρή σου!
:D

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ πολύ Rottie!

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δουλέψει καθόλου τη συγκεκριμένη εντολή ("άστο").Είμαι και αρχάρια και δεν υπήρχε στο βιβλίο που διάβασα πριν την πάρω για να βοηθηθώ για την εκπαίδευση (της Gwen Bailey) ...Δεν μου "έκοψε" ότι είναι τόσο χρήσιμη :dohh:

Είναι και αυτό το σκυλί ανάλογα με τα κέφια του..Εκεί που λέω μπα έστρωσε, εκεί αρχίζει τα ίδια..Ελπίζω να βοηθήσει η εντολή γιατί προχθές έβγαλα και εγώ ένα γυαλί που ήδη το είχε σπάσει μέσα στο στόμα της και φρίκαρα τελείως ... :flip:

Θα αρχίσω και εκπαίδευση σε 1-2 βδομάδεες.Ελπίζω να βοηθήσει και αυτό γιατί τα έχω βρεί λίγο σκούρα..

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
rottie δεν το είχα διαβάσει το ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΚΟΜΑ «ΑΝΤΙΟ»! μου είχε ξεφύγει....

τι να πω?Σοκαρίστηκα,λυπήθηκα,δάκρυσα,ανατρίχιασα με την περιγραφή,συγκινήθηκα :(

Πάνω απο όλα όμως πήρα ένα μάθημα(έχοντας και εμείς ένα σκύλο-σκούπα).Θα είμαι πλέον πιο αυστηρή με το θέμα,καμιά υποχώρηση,ούτε φυλλαράκι από κάτω,ακόμα και αν πρέπει να την πιέσω πολύ.Πρέπει να είμαι πιο σκληρή για το καλό της.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό είναι το νόημα του forum Γεωργία. Να μαθαίνουν οι άλλοι από τα τις δικές μας εμπειρίες χωρίς να χρειάζεται να τις βιώσουν. :D

Στο συγκεκριμένο θέμα να επιμείνεις. 100% επιτυχία δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς. Όπως και να έχει όμως, η επιμονή και η υπομονή φέρνει αποτελέσματα.
Καλύτερα να πιεστεί λίγο παραπάνω η μικρή σου, πάρα να περάσετε την ίδια κόλαση.