Σκύλος πρόβλημα;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν την κατεβάζεις 5 λεπτάκια κάτω να κάνει πιπί αντι για το μπαλκόνι?
Εγώ μια στο τόσο όποτε βαριέμαι οικτρά την αφήνω να κάνει πιπί στο μπαλκόνι αλλά τώρα έχει αρχίσει να τσινάει και αρνείται να τα κάνει,θέλει κάτω..
Όσο για τους καναπέδες,κάτω καλλύτερα,είναι θέμα κυριαρχικότητας,τουλάχιστον τώρα που προσπαθείς να ξαναφτιάξεις τη σχέση σου άστην κάτω κ σιγουρέψου ότι δεν κρυώνει ..
Γενικά τα σκυλιά βολεύονται μόνα τους πάντως - και να κρυώνει δηλαδή θα πάει να βολευτεί κάπου ζεστά μόνη της.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
6-7 φορες την ημερα τσισα στο μπαλκονι?
Για ποιο λογο δε τη βγαζεις βολτα να σταματησει να λερωνει στο σπιτι ?
Για τον καναπε εγω θα ελεγα αν δε σε ενοχλει να την αφηνεις να κοιμαται εκει.. μαθε της μια συκεκριμενη πλευρα βαζοντας της πχ μια κουβερτα. Δεν πιστευω οτι ο καναπες εχει σχεση με κυριαρχικοτητες.

Last edited:

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν την κατεβάζεις 5 λεπτάκια κάτω να κάνει πιπί αντι για το μπαλκόνι?
Εγώ μια στο τόσο όποτε βαριέμαι οικτρά την αφήνω να κάνει πιπί στο μπαλκόνι αλλά τώρα έχει αρχίσει να τσινάει και αρνείται να τα κάνει,θέλει κάτω..
Όσο για τους καναπέδες,κάτω καλλύτερα,είναι θέμα κυριαρχικότητας,τουλάχιστον τώρα που προσπαθείς να ξαναφτιάξεις τη σχέση σου άστην κάτω κ σιγουρέψου ότι δεν κρυώνει ..
Γενικά τα σκυλιά βολεύονται μόνα τους πάντως - και να κρυώνει δηλαδή θα πάει να βολευτεί κάπου ζεστά μόνη της.

6-7 φορες την ημερα τσισα στο μπαλκονι?
Για ποιο λογο δε τη βγαζεις βολτα να σταματησει να λερωνει στο σπιτι ?
Για τον καναπε εγω θα ελεγα αν δε σε ενοχλει να την αφηνεις να κοιμαται εκει.. μαθε της μια συκεκριμενη πλευρα βαζοντας της πχ μια κουβερτα. Δεν πιστευω οτι ο καναπες εχει σχεση με κυριαρχικοτητες.
Της έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα, πχ. το πρωί όπως είπα βγαίνει 30-35 λεπτά και το βράδυ επίσης. Πρέπει να την βγάζω 3 φορές την ημέρα;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Της έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα, πχ. το πρωί όπως είπα βγαίνει 30-35 λεπτά και το βράδυ επίσης. Πρέπει να την βγάζω 3 φορές την ημέρα;
Αρα γιατι βγαινει στο μπαλκονι? μπερδευτηκα.. της αφηνεις απλα ανοιχτα μηπως χρειαστει?
Ναι, 3 βολτες την ημερα καλο ειναι να τη βγαζεις.

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Αρα γιατι βγαινει στο μπαλκονι? μπερδευτηκα.. της αφηνεις απλα ανοιχτα μηπως χρειαστει?
Ναι, 3 βολτες την ημερα καλο ειναι να τη βγαζεις.
Βγαίνει στο μπαλκόνι για να κάνει τσίσα, κάθε φορά που ξυπνάει θέλει να βγαίνει στο μπαλκόνι για τσίσα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Υπάρχει η άποψη που λέει ότι του σκύλου του αρέσει να κοιμάται μαζί,δίπλα από την αγέλη του,όπως θα έκανε κ στη φύση δηλαδή κ άρα δεν είναι κακό να θέλει να κοιμηθεί στο κρεβάτι/καναπέ μας.
Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι όταν το σκυλί απαιτεί να επεκτείνει τον ζωτικό του χώρο κ να αποκτήσει δικαίωμα ύπνου στο κρεβάτι/καναπέ μας και γενικά σε υπερηψωμένο σημείο,τότε αυτό αποτελεί μια έκφραση κυριαρχικότητας.
Τώρα επειδή ο φίλος μας έχει ένα "άναρχο" σκύλο,που κάνει ότι γουστάρει καλό θα ήταν να του βάλει όρια,μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο φαντάζομαι κάτω από το οποίο θα προσπαθήσει να επιβληθεί σαν αρχηγός.
Δεν έχω κυριαρχικό σκυλί και δεν μπορώ να μιλήσω εκ πείρας,μου φαίνεται σωστό να γίνει λίγο πιο αυστηρός ο φίλος στα όχι του κ μετά αφού χτίσουν τη σχέση του εκ του μηδενός,θα μπορεί να την αφήνει κ στον καναπέ κ όπου γουστάρει ..

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καλυτερα να βγαινει 3-4 φορες για τσισα. μακροχρονια προστατευεις τα νεφρα και το ουροποιητικο του σκυλου σου οταν δεν το αναγκαζεις να κρατιεται παααρα πολλες ωρες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απο τα γραφόμενα δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολη η περίπτωση σου. Ο σκύλος δεν έχει όρια στον ενθουσιασμό του. Βάλε σιγά σιγά κανόνες στο πρόγραμμα σας και να επιμένεις σταθερά σε αυτά. Μη περιμένεις να δεις κάποια ακραία αντίδραση απο το σκυλί για να αντιδράσεις.

Οι μουσούδες πάνω στα τραπέζια για να σου πάρει το φαγητό... αν το έκανε αυτό σε σκύλο θα ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που θα το δοκίμαζε. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αν πραγματικά σε ενοχλεί κάποια συμπεριφορά την κόβεις απο την αρχή μαχαίρη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97