Σκύλος πρόβλημα;

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Χαιρετώ όλη την κοινότητα dogforum.. Μπορώ να πω ότι τα περισσότερα άρθρα είναι πολύ καλά.. =D>

Αφορμή να δημιουργήσω το θέμα είναι επειδή έχω κάποια προβλήματα με την σκύλα και δεν ξέρω τι να κάνω; Εκπαιδευτής δεν παίζει λόγο κάποιον οικονομικών δυσχερειών..

Έχω ένα amstaff 10 μηνών ή αλλιώς american staffordshire terrier θυληκό.. Δεν με ακούει καθόλου.. :confused: Το μόνο που θέλει είναι να τρώει.. όποιος πηγαίνει στην κουζίνα και αυτή από πίσω.. όποιος τρώει ανεβαίνει στα τραπέζια πάνω.. :(

Στην βόλτα όποιον άγνωστο βλέπει θέλει να πηγαίνει πάνω του, όταν κάποιος έρχεται να το χαϊδέψει τον δαγκώνει γιατί το θεωρεί παιχνίδι.. Είναι αρκετά κουραστικό να πηγαίνει σε κάποιον όλη την ώρα.. Τρώει όλη την ώρα από κάτω ότι βρει.. Γαβγίζει στο σπίτι μερικές φορές ειδικά τα μεσημέρια.. παίζουμε και αυτή πάλι.. ο λόγος τις περισσότερε φορές φαγητό θέλει πάλι..

Θέλω να σας κάνω και αυτήν εδώ την ερώτηση.. Στην βόλτα εχθές μου έφυγε από τα χέρια και την έψαχνα και είδα :eek: ότι ήταν με ένα άλλο αρσενικό σκυλάκι και κάνανε :p Ο ιδιοκτήτης από το άλλο το βρήκε και τα βγάλαμε.. Ήταν ούτε ένα λεπτό η φάση.. παίζει να έχει κουτάβια τώρα; :confused: Όπως καταλάβατε είναι ο πρώτος μου σκύλος.. Σας ευχαριστώ όλους για την υπομονή και τον χρόνο σας..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν δεν πατε για εκπαιδευση δε σας βλεπω καλα σε λιγο καιρο :)
Ηταν σε οιστρο η σκυλα οταν την ειδες με το αλλο αρσενικο? ασε που αν ειχαν κολλησει δε θα μπορουσατε να τα χωρισετε... οποτε οχι δεν εχει κουταβια.
Καλως ηρθατε! Βαλε μας καμια φοτο να δουμε τη σταφινα σου.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πω πω... από πού να ξεκινήσω...

Κατ'αρχάς, η σκύλα σου είχε περίοδο χθες που έγινε η πράξη;
Αν είναι έγκυος, θα πρέπει να γίνει στείρωση. Έχεις κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι;

Από πού πήρες τη σκύλα σου;

Βασική υπακοή έχετε κάνει με εκπαιδευτή;
Βασικά έχετε χάσει κάθε έλεγχο, ο σκύλος κάνει ό,τι του καπνίσει. Χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα σε όλα!
Το 1ο πράγμα που θα κάνεις είναι να δεις αν υπάρχει εγκυμοσύνη κ να πας σε έναν κτηνίατρο που εμπιστεύεστε να κάνετε τα απαραίτητα...
Το 2ο είναι να βρεθεί ένας καλός εκπαιδευτής να έρθει σπίτι σας κ να σας "εκπαιδεύσει" για το τι ρόλο θα'χει καθένας κ πώς θα συμπεριφέρεται στη μικρή, ώστε μέσω της συνέπειας να μπει μία σειρά!
Το 3ο, αφού έχετε αρχίσει κ μπορείτε κ συμβιώνετε αρμονικά μέσα στο σπίτι, θα σας δείξει ο εκπαιδευτής πώς θα εκπαιδεύσετε τη μικρή ώστε οι βόλτες σας να μην είναι βασανιστήριο...

Έχεις πάρα πολλά να κάνεις...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Καλώς ήρθες και να την χαίρεσαι την μικρή σου! :)

Θέλει να τρώει.. γιατί έχει καταλάβει ότι έτσι όπως το πάνε οι 300 το πράγμα.. σε λίγο θα πούμε το ψωμί - ψωμάκι οεο! :p

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι η μικρή σου έχει πάρει τον αέρα!
Λογικά δεν είναι αργά να πάρεις τον έλεγχο, απλά θα είναι πολύ πιο δύσκολα από το να το έκανες αυτό από την 1η μέρα που ήρθε σπίτι!

Από ότι λες δεν έχεις δυνατότητα εκπαιδευτή... οπότε πρέπει να βάλεις κάτω και να ξεκινήσεις από αυτά που θες να αλλάξεις όχι τώρα, αλλά χτες! και να αρχίσεις να τα δουλεύεις όσο πιο πολύ μπορείς με υπομονή και επιμονή! (είναι πασέ και πολυφορεμένο σαν συμβουλή, αλλά έλα που πιάνει) !!!!

Τώρα για το αν ... ολοκληρώθηκε η πράξη με επιτυχία... ελπίζω να το προλάβατε...
ΑΛΛΑ... κάπου είχε πάρει το μάτι μου και είχα διαβάσει ότι παίζει κάτι σαν το "Χάπι της Επόμενης μέρας";
Αν ισχύει αυτό, μήπως προλαβαίνεις να πας να το πάρεις?

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Πραγματικά βλέποντας τόσες απαντήσεις από όλους σας είναι ωραίο, σας ευχαριστώ όλους πολύ.

Θα αρχίσω να σας απαντάω και να μου πείτε τι πρόγραμμα να του κάνω; Το πρωί κατά τις 10 βγαίνει βόλτα για 30 - 35 λεπτά, το βράδυ επίσης τόσο. Τρώει το πρωί μετά την βόλτα , το μεσημεράκι παίζουμε κάνα 20 λεπτό (αρχίζει και δαγκώνει και τα χέρια είναι γεμάτα σημάδια , χθες που παίζαμε με δάγκωσε κανονικά και έχει μείνει μια μεγάλη κοκκινίλα), τρώει μεσημέρι και το βράδυ μετά την βόλτα.

Του δίνω την Brit Junior με λίγο κρέας, 450 γραμμάρια την ημέρα.

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Αν δεν πατε για εκπαιδευση δε σας βλεπω καλα σε λιγο καιρο :)
Ηταν σε οιστρο η σκυλα οταν την ειδες με το αλλο αρσενικο? ασε που αν ειχαν κολλησει δε θα μπορουσατε να τα χωρισετε... οποτε οχι δεν εχει κουταβια.
Καλως ηρθατε! Βαλε μας καμια φοτο να δουμε τη σταφινα σου.
Όχι δεν ήταν σε όιστρο. Θα βάλω με την πρώτη ευκαιρία.

αυστηρά λουρί στην βόλτα και πρόγραμμα στο φαγητό και το παιχνίδι....
Πάντα με λουρί την έχω, στηθόλουρο συγκεκριμένα.

Πω πω... από πού να ξεκινήσω...

Κατ'αρχάς, η σκύλα σου είχε περίοδο χθες που έγινε η πράξη;
Αν είναι έγκυος, θα πρέπει να γίνει στείρωση. Έχεις κτηνίατρο που να εμπιστεύεσαι;

Από πού πήρες τη σκύλα σου;

Βασική υπακοή έχετε κάνει με εκπαιδευτή;
Βασικά έχετε χάσει κάθε έλεγχο, ο σκύλος κάνει ό,τι του καπνίσει. Χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα σε όλα!
Το 1ο πράγμα που θα κάνεις είναι να δεις αν υπάρχει εγκυμοσύνη κ να πας σε έναν κτηνίατρο που εμπιστεύεστε να κάνετε τα απαραίτητα...
Το 2ο είναι να βρεθεί ένας καλός εκπαιδευτής να έρθει σπίτι σας κ να σας "εκπαιδεύσει" για το τι ρόλο θα'χει καθένας κ πώς θα συμπεριφέρεται στη μικρή, ώστε μέσω της συνέπειας να μπει μία σειρά!
Το 3ο, αφού έχετε αρχίσει κ μπορείτε κ συμβιώνετε αρμονικά μέσα στο σπίτι, θα σας δείξει ο εκπαιδευτής πώς θα εκπαιδεύσετε τη μικρή ώστε οι βόλτες σας να μην είναι βασανιστήριο...

Έχεις πάρα πολλά να κάνεις...
Την σκύλα την πήρα από έναν εκτροφέα (εξωτερικό). Είναι αναγκαστικό με τον εκπαιδευτή; Δεν μπορώ να της κάνω εγώ την βασική υπακοή, έχει μάθει στο κάτσε και λίγο στο μη.

Καλώς ήρθες και να την χαίρεσαι την μικρή σου!

Θέλει να τρώει.. γιατί έχει καταλάβει ότι έτσι όπως το πάνε οι 300 το πράγμα.. σε λίγο θα πούμε το ψωμί - ψωμάκι οεο!

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι η μικρή σου έχει πάρει τον αέρα!
Λογικά δεν είναι αργά να πάρεις τον έλεγχο, απλά θα είναι πολύ πιο δύσκολα από το να το έκανες αυτό από την 1η μέρα που ήρθε σπίτι!

Από ότι λες δεν έχεις δυνατότητα εκπαιδευτή... οπότε πρέπει να βάλεις κάτω και να ξεκινήσεις από αυτά που θες να αλλάξεις όχι τώρα, αλλά χτες! και να αρχίσεις να τα δουλεύεις όσο πιο πολύ μπορείς με υπομονή και επιμονή! (είναι πασέ και πολυφορεμένο σαν συμβουλή, αλλά έλα που πιάνει) !!!!

Τώρα για το αν ... ολοκληρώθηκε η πράξη με επιτυχία... ελπίζω να το προλάβατε...
ΑΛΛΑ... κάπου είχε πάρει το μάτι μου και είχα διαβάσει ότι παίζει κάτι σαν το "Χάπι της Επόμενης μέρας";
Αν ισχύει αυτό, μήπως προλαβαίνεις να πας να το πάρεις?
χαχα αυτό με τους 300 όλα τα λεφτά. :D

Δώστε μου καμιά συμβουλή τι να κάνω; Θα ήθελα μόνος χωρίς εκπαιδευτές.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
καλά κάνει και την ταίζει μετά την βόλτα.....
με τίγκα την κοιλιά δεν πάμε βόλτες=κίνδυνος συστροφής στομάχου...

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
γιατί την ταΐζεις μετά την βόλτα;
Αν εννοείς γιατί δεν την ταΐζω πριν την βόλτα γιατί μετά την βόλτα είναι καλύτερο να την ταίζεις, έτσι διάβασα.

καλά κάνει και την ταίζει μετά την βόλτα.....
με τίγκα την κοιλιά δεν πάμε βόλτες=κίνδυνος συστροφής στομάχου...
Ακριβώς.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Την σκύλα την πήρα από έναν εκτροφέα (εξωτερικό). Είναι αναγκαστικό με τον εκπαιδευτή; Δεν μπορώ να της κάνω εγώ την βασική υπακοή, έχει μάθει στο κάτσε και λίγο στο μη.
Εάν είχες την εμπειρία κ είχες κ έναν πιο εύκολο σκύλο, όχι δε θα ήταν απαραίτητο, αλλά φαίνεται ότι είναι ο 1ος σου σκύλος, από τη στιγμή που ανεβαίνει σε πάγκους κ στη βόλτα είναι βάσανο, πρέπει να αλλάξουν όλα κ μέσα κ έξω από το σπίτι.
Ιδανικό θα ήταν να βρεις έναν επαγγελματία (μπορώ να σου συστήσω κάποιους) που να σου δώσει "οδηγίες" τις οποίες δε θα πρέπει να βαριέσαι να τηρείς, ώστε να αποκτήσετε μία φυσιολογική συμβίωση.
Η συνέπεια & το πρόγραμμα είναι τα κλειδιά σε όλα!

Πάντα μετά τη βόλτα ταίζουμε κ αφήνουμε κ χρόνο να ηρεμήσει ο σκύλος αν έχει τρέξει κλπ προτού πιει νερό ή φάει, οπότε καλά κάνει.

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Είναι σχετικό με το τι εννοεί ο καθένας με την λέξη βόλτα.
Προσωπικά την ταίζω, την αφήνω κανένα τέταρτο με μισάωρο το πολύ και την πάω έναν χαλαρό περίπατο (πρωινή βόλτα) καμία ώρα (το πολύ).
Δεν την αφήνω ελεύθερη, ούτε τρέχει... κυρίως για ανάγκες βγαίνουμε και για να κοινωνικοποιείται.

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί συνδυάζω ότι ίσως τα δαγκώματα που κάνει να είναι λόγω ενεργητικότητας από την τροφή.

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Εάν είχες την εμπειρία κ είχες κ έναν πιο εύκολο σκύλο, όχι δε θα ήταν απαραίτητο, αλλά φαίνεται ότι είναι ο 1ος σου σκύλος, από τη στιγμή που ανεβαίνει σε πάγκους κ στη βόλτα είναι βάσανο, πρέπει να αλλάξουν όλα κ μέσα κ έξω από το σπίτι.
Ιδανικό θα ήταν να βρεις έναν επαγγελματία (μπορώ να σου συστήσω κάποιους) που να σου δώσει "οδηγίες" τις οποίες δε θα πρέπει να βαριέσαι να τηρείς, ώστε να αποκτήσετε μία φυσιολογική συμβίωση.
Η συνέπεια & το πρόγραμμα είναι τα κλειδιά σε όλα!

Πάντα μετά τη βόλτα ταίζουμε κ αφήνουμε κ χρόνο να ηρεμήσει ο σκύλος αν έχει τρέξει κλπ προτού πιει νερό ή φάει, οπότε καλά κάνει.
Πήγα σε κάποιους εκπαιδευτές και μου ζήτησαν 1000€ για βασική υπακοή και εκπαίδευση, τα θεώρησα πολλά, κάποιοι γνωστοί μου είπανε για άλλους με 400€ , το θέμα είναι τώρα ότι αυτό και τον επόμενο μήνα παίζουν κάποιες οικονομικές δυσχέρειες και δεν μπορώ να πάω για εκπαίδευση. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα αλλά στην πράξη κάπου χάνεις την μπάλα. Για αυτό και ζήτησα την βοήθεια σας.

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Είναι σχετικό με το τι εννοεί ο καθένας με την λέξη βόλτα.
Προσωπικά την ταίζω, την αφήνω κανένα τέταρτο με μισάωρο το πολύ και την πάω έναν χαλαρό περίπατο (πρωινή βόλτα) καμία ώρα (το πολύ).
Δεν την αφήνω ελεύθερη, ούτε τρέχει... κυρίως για ανάγκες βγαίνουμε και για να κοινωνικοποιείται.

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί συνδυάζω ότι ίσως τα δαγκώματα που κάνει να είναι λόγω ενεργητικότητας από την τροφή.
Ο σκύλος να πω ότι δεν έχει χτυπηθεί ποτέ δηλαδή να φάει ξύλο. Πολύ έχουν τέτοιου είδους σκύλους και τα πιτμπουλ και λένε αυτά τα σκυλιά γεννήθηκαν για ξύλο και ότι μόνο με τέτοιο τρόπο θα στρώσει.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ο σκύλος να πω ότι δεν έχει χτυπηθεί ποτέ δηλαδή να φάει ξύλο. Πολύ έχουν τέτοιου είδους σκύλους και τα πιτμπουλ και λένε αυτά τα σκυλιά γεννήθηκαν για ξύλο και ότι μόνο με τέτοιο τρόπο θα στρώσει.
καλά αυτά είναι μλκς ατόμων που βγάζουν τα απωθημένα & τα κόμπλεξ τους πάνω στα σκυλιά!

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Ξεκίνα , μιας και με το φαγητό έχει θέμα, με το να την βάλεις σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δουλεύοντας με επιβραβεύσεις, μόλις κάνει το σωστό. Θα πρέπει να έχεις ΠΟΛΛH υπομονή,και να θυμάσαι πάντα (όσο και αν νευριάζεις μερικές φορές) ότι ο σκύλος μας θέλει πρώτα απ΄όλα να ευχαριστήσει εμάς, αρκεί να καταλάβει ΤΙ του ζητάμε, αφού δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα... Αντίθετα επικοινωνούμε μαζί με το σκυλάκο μας με τη γλώσσα του σώματος, και μέσα από το συναίσθημα. Γιατί οι σκύλοι είναι πολύ συναισθηματικά πλάσματα Δηλ.η γνώμη μου είναι να δουλέψεις πολύ μαζί της καθημερινά και μόλις κάνει το σωστό να την επιβραβεύεις . αφού ούτως ή άλλως είναι να τρώει συγκεκριμένη ποσότητα μπορείς να της δίνεις ως επιβράβευση λίγο κοτοπουλάκι κομμένο σε μπουκιές ή λίγη από την τροφή της. Βέβαια ο σωστός εκπαιδευτής θα διακρίνει τη σχέση που έχετε μεταξύ σας και πως θα τεθούν οι βάσεις της επικοινωνίας σας, ώστε να είναι πιο λειτουργική η συμβίωση σας.
Δε ξέρω αν γνωρίζεις αγγλικά , αλλά μπορείς να δεις και κάποια πράγματα εδώ , που εμένα προσωπικά με βοήθησαν αρκετά στην αρχή -αρχή καθώς ήμουνα παντελώς άσχετη [video]http://www.youtube.com/user/tab289#p/u/16/ZKjk84OkzcI[/video]

Last edited by a moderator:

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Ευχαριστώ ! Κάθε συμβουλή δεκτή, θα ρίξω διάβασμα και κατευθείαν στην πράξη.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
για την αποφυγη συστροφης στομαχου δεν ταιζουμε 1 ωρα πριν και 2 ωρες μετα την βολτα με εντονη δραστηριοτητα.

φαγητο θα δινεις στη σκυλα σου μονο οταν κανει κατι για σενα.
πχ πριν της δωσεις το μπολ της θα πρεπει να καθεται, να ξαπλωνει, να περιμενει κλπ
θα παιζεις μαζι της μονο με δικη σου πρωτοβουλια και οχι επειδη γκρινιαζει, σου τραβαει το χερι το ποδι.
οταν γκρινιαζει ή γαυγιζει θα την αγνοεις παντελως.
οταν σου δαγκωνει τα χερια θα σταματας κατευθειαν αποτομα καθε παιχνιδι και επικοινωνια μαζι της, καλυτερα ισως να την κλεινεις για 1 λεπτο σε αλλο δωματιο. μην την αφηνεις να ειναι μαζι σας στο χωρο που τρωτε. θα τη βαζεις να καθεται σε ενα χαλακι στην πορτα της κουζινας και δεν θα επιτρεπεις να μπαινει μεσα.
δεν χρειαζονται φωνες και ξεσπασματα. ηρεμια, σταθεροτητα και γλωσσα του σωματος.

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Θέλω να σας κάνω ακόμα μερικές ερωτήσεις να μου πείτε, το πρωί όταν σηκώνεται την έχω μάθει να πάει να κάνει τσίσα στο μπαλκόνι και όταν θέλει να κάνει την ανάγκη της να βγαίνει στο μπαλκόνι να τα κάνει. Μέσα στην ημέρα μπορεί να πάει και 6-7 φορές στο μπαλκόνι για τσίσα, όταν δεν είναι ανοιχτή η πόρτα περιμένει και μερικές φορές όταν δεν δω κάνει στο πάτωμα τσίσα. Είναι καλό αυτό που την έχω μάθει έτσι;

Για το κρεβάτι της , την αφήνω να ανεβαίνει στον καναπέ και να κοιμάται και γενικά θέλει να κοιμάται πάνω καθώς στο κρεβάτι δεν θέλει, είπα μήπως κρυώνει κάτω και για αυτό.

Όταν αρχίζει το δάγκωμα την απομονώνω στην κουζίνα και μετά τα 10 λεπτά βγαίνει, καθώς και όταν είναι ζωηρή (γαβγίζει ασταμάτητα) και κατευθείαν όταν βγει είναι ηρεμή και πάει για ύπνο.

Πείτε μου την γνώμη σας σε αυτό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97