Σκύλος κατασπάραξε άνθρωπο. Είναι δυνατόν?

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
http://www.candianews.gr/2014/06/04/άφησαν-νηστικό-το-σκύλο-και-σκότωσε-το/

Σήμερα έπεσα πάνω σ' αυτό το άρθρο, σύμφωνα με το οποίο δύο μααααλααα... ιδιωκτήτριες έφυγαν παρατώντας τα σκυλιά τους νηστικά για δύο μέρες. Το ένα απ' αυτά ένα presa canario ξέφυγε από τον κήπο μπήκε στο σπίτι του γείτονα που μαγείρευε και μέσα στην θολούρα του τον κατασπάραξε. Καταλαβαίνω την τρέλα ενός πεινασμένου ζώου, αλλά είναι αρκετό για να μπει σ' ένα σπίτι και να σκοτώσει έναν άνθρωπο, απ την στιγμή που είναι και οικόσιτο, αν και μάλλον δεν πρέπει να περνούσε και μέλι μ' αυτές... Θα ήθελα πολύ κάποιος που ξέρει να μου πει....

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Ναι δεν κάνω πλάκα, δεν έχω την γνώση και την εμπειρία σχετικά με την ψυχολογία και τις αντιδράσεις των σκύλων. Έχω ακούσει τόσα πολλά και θέλω πολύ να μάθω τι είναι αλήθεια και τι όχι. Κατά πόσον ένας οικόσιτος σκύλος, μπορεί να φτάσει σε τέτοιο σημείο, όπως περιγράφεται, όχι για 3.000 άλλους λόγους. Εάν σου φαίνεται ηλίθιο, οκ δεκτό, δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο...

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Εγώ απλά πιστεύω πως ο σκύλος κάπως μπήκε μέσα στο χώρο του γείτονα (ίσως λόγω μυρωδιάς),. κάποια μαλακία έκανε ο γείτονας (πήγε να το χτυπήσει? το χτύπησε? οτιδήποτε τέλος πάντων), ο σκύλος μπήκε σε mode άμυνας, παλέψανε και νίκησε ο σκύλος.

• Like
Reactions: vek

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Κατασπάραξε? Καλά τι είναι ο σκύλος να κατασπαράξει? Αρκούδα? Πολύ υπερβολικό το βρίσκω..

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ο σκύλος μπηκε στην αυλή του απο ένα άνοιγμα στον φράχτη, του επιτέθηκε και του έκοψε και τα δύο χέρια. Στην νεκροψία του σκύλου φάνηκε οτι δεν είχε ταιστεί τουλάχιστον 45 ώρες.
Δεν το λέμε αυτό "πεινασμένος σκύλος κατασπάραξε τον γείτονα" ; Πώς το λέμε ;
http://www.theguardian.com/uk-news/2014/jun/03/women-dog-killed-neighbour-jailed-liverpool

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
45 ώρες νηστικός σκύλος δεν νομίζω να πεθαίνει από πείνα για να φάει άνθρωπο.
Αν κρίνουμε από τις συνθήκες ζωής που αναφέρθηκαν ότι είχαν αυτά τα ζώα προφανώς τα τέρατα ιδιοκτήτες είχαν κάνει όλα τα πιθανά λάθη που μπορείς να κάνεις μεγαλώνοντας έναν σκύλο, ειδικά έναν δύσκολο σκύλο, και για αυτό συνέβη αυτό.
Πολύ θλιβερή ιστορία , φριχτός θάνατος για τον άνθρωπο, και τα 2 ανθρωπόμορφα τέρατα δεν θεωρώ ότι τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε. Το μόνο παρήγορο είναι ότι τους απαγορεύτηκε να πάρουν σκύλο δια βίου.

• Like
Reactions: kasi and Berna

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
Τα γεγονότα είναι γεγονότα: ένας άνθρωπος νεκρός απο επίθεση σκύλου.

Απο κει και περα η ιστορία προσωπικά μου βρωμάει. Το ένα άρθρο αναφέρει τη ράτσα του σκύλου, το άλλο άρθρο αναφέρει οτι ήταν ημίαιμο με καταβολές κανάριο. Τα μισά αναφέρουν οτι ο σκύλος "έφαγε" τον άνθρωπο επειδή "ήταν νηστικός"...

Πάνω σε μια ιστορία που προκάλεσε πόνο και απώλια, ετοιμάζουν όμορφα και μεθοδικά απαγόρευση φυλών στη βρετανία. Αυτό καταλαβαίνω

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Κι εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργη η ιστορία γι' αυτό και ρώτησα, τώρα αν χρησιμοποίησα λάθος λεξιλόγιο συγχωρέστε με... προφανώς και θεωρώ ότι ένα σκυλί δεν είναι killing-massine και κυρίως ξέροντας τις προκαταλήψεις για τα μεγαλόσωμα...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Για μένα κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά σκύλου.

Αλλά θα σταθώ σε κάτι άλλο:
Στον τίτλο γράφει : "The dog, a Presa Canario known as Charlie"
και πιο κάτω γράφει "The Presa Canario cross-breed dog"

Στιγματίζεις μια ολόκληρη φυλή, χωρίς καν να είναι. Γιατί όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές ήρθε στον κόσμο από λάθος χέρια και μυαλά και δόθηκε από τα ίδια λάθος χέρια σε άλλα λάθος και ανεύθυνα χέρια. Είναι μια αλυσίδα που μόνο θλίψη προκαλεί και αυτή είναι η πηγή όλων αυτών των περιστατικών.

Επίσης διαβάζω και στο guardian και στο bbc, πως έκανε ντου και στους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σπίτι. Ετσι τουλάχιστον λένε οι μάρτυρες στο δικαστήριο.

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
Επίσης διαβάζω και στο guardian και στο bbc, πως έκανε ντου και στους αστυνομικούς όταν έφτασαν στο σπίτι. Ετσι τουλάχιστον λένε οι μάρτυρες στο δικαστήριο.
εμένα αυτό μου φαίνεται πιο φυσιολογικό παλι.

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Κατά καιρούς, νομίζω πως έχω διαβάσει αντίστοιχες ιστορίες με σκύλους και γάτες-πριν καν αποκτήσουμε σκυλί- και ακόμα και τότε που δεν είχα ιδέα, απορούσα τι άραγε να φταίει για να φτάνει ένα οικόσιτο ζώο σε αυτό το σημείο.
Παίζει να "τρελαίνεται" ένα σκυλί? Δεν ξέρω. Πιστεύω όμως ότι 45 ώρες πείνας δεν οδηγούν εύκολα σε τέτοιο συμβάν.
Ζω σε μια περιοχή εκτός πόλης, όπου μας περιτριγυρίζουν ολόκληρες αγέλες από μεγαλόσωμα ημίαιμα αδέσποτα, που μεταξύ τους κάνουν άγριους "τσαμπουκάδες". Είμαι σίγουρη πως έχουν μείνει νηστικά για πολύ περισσότερο από 2 εικοσιτετράωρα. Τα ταΐζω κάποιες φορές όπως κάνουν κι άλλοι γείτονες, αλλά που να θρέψουμε την πείνα τους, άσε που δεν περνάνε κάθε μέρα από τη γειτονιά μας.
Ποτέ μα ποτέ δεν είδα όμως νηστικό σκυλί να επιτεθεί σε κάποιον από εμάς ή στα παιδιά μας. Το αντίθετο θα έλεγα, κούνημα ουράς, χαρά, μάτια γεμάτα ευγνωμοσύνη που κάποιος τα δίνει σημασία!
Αν κάποιος βέβαια άφηνε συστηματικά τα ζώα νηστικά, δεμένα, τα χτυπούσε κλπ κλπ... ίσως να διαστρέβλωσε την προσωπικότητα τους. Για μένα την ευθύνη την έχουν οι ιδιοκτήτες. γνώριζαν τα ζώα τους, έπρεπε να λάβουν μέτρα...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Για μενα σαφως κ η επιθεση στον ανθρωπο ειναι παντελως ασχετη απο την οποια πεινα (την ποια ακριβως? του 48ωρου????) λεμε οτι ειχε το σκυλι.
Το πιθανοτερο ειναι αυτο που αναφερει το ποστ του/της Gaara.

• Like
Reactions: vek

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ποτέ μου (μα ποτέ μου) δεν εχω διαβάσει όμοιο άρθρο στα μμε που να μην παρουσιάζει τον σκύλο σαν λυσσαλαίο και μοβόρικο δολοφόνο.
ακόμα και μια γρατσουνιά να έκανε το ζώο ακόμα και να ήταν σε αυτοάμυνα ποτέ δεν θα σου γράψουν την αλήθεια. απλώς θα γράψουν αυτό που θα τραβήξει αναγνώστες και τα πραγματικα γεγονότα θα στα θάψουν σαν να πρόκειται για κρατικό μυστικό. με έχουν αηδιάσει πια

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ο ιατροδικαστής λέει οτι το σκυλί δεν είχε φάει τουλάχιστον για 45 ώρες, αλλα νομίζω οτι το λέει σαν απόδειξη του πόσο παραμελημένος ήταν ο σκύλος και όχι σαν τον λόγο της επίθεσης.
Προσωπικά θα το θεωρούσα εξαιρετικά σπάνιο, αλλα πιθανό, ένα μεγάλο πεινασμένο σκυλί (ή πολλά μικρά) να κυνηγήσει και να σκοτώσει άνθρωπο για να τον φάει αν τον κρίνει για εύκολο θύμα.
Δεν βρήκα όμως πουθενά σοβαρή αναφορά για σκυλιά που επιτέθηκαν και σκότωσαν άνθρωπο για να τον φάνε. Φαίνεται να μην έχει γίνει ποτέ, πουθενά.
Υπάρχουν αναφορές για αρκετά περιστατικά οπου τα σκυλιά σκότωσαν ανθρώπους και...έφαγαν λίγο, αλλα η ποσότητα που έφαγαν δεν παραπέμπει στο οτι τα σκυλιά σκότωσαν για να ικανοποιήσουν την πείνα τους.
Μια καλή μελέτη επι του θέματος είναι εδώ : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1424390/
Το ενδιαφέρον είναι οτι απο τα 25 σκυλιά των περιστατικών που μελετήθηκαν, αυτά που....έφαγαν το περισσότερο ήταν τα μικρότερα και τα πιό χορτάτα.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Το ενδιαφέρον είναι οτι απο τα 25 σκυλιά των περιστατικών που μελετήθηκαν, αυτά που....έφαγαν το περισσότερο ήταν τα μικρότερα και τα πιό χορτάτα.
χχαχ μπρος απαγορευστε τις μεγαλόσωμες/δυναμικές φυλές από το αστικό περιβάλλον.

VOSDOGIAN

Member
12 Ιουνίου 2014
19
15
50
Το οτι μπορεί για διάφορους λόγους ένα μεγαλόσωμο σκυλί να σκοτώσει εναν άνθρωπο φυσικά νομίζω οτι συμφωνούμε όλοι μα ολοι οτι μπορεί ,γιατί να το κάνει? 1002 σενάρια μπορεί να υπάρχουν από τα οποία στα 1001 φταίει ο άνθρωπος και 1 ο σκύλος,την μια την αφήνω για να μην φανώ απόλυτος:whistle: