Σκύλος και φουσκωτό σκάφος

ermis'mom

Member
1 Ιουνίου 2014
9
17
50
Συμφορουμιτες έχετε κάνει διακοπές ή εκδρομές με φουσκωτό και τον σκύλο σας μαζι ; Καθε συμβουλή , πληροφορία , γνώμη καλοδεχούμενη !

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καλημερα (διαβασα κ το ποστ που συστηθηκατε-μπραβο κ ευγε-στο δια ταυτα τωρα) οταν λεμε φουσκωτο για ποσα μετρα μιλαμε?
Την Ηρα την εχω βαλει απο κουταβι κ σε μικρες βαρκουλες (παμε συχνα για ψαρεμα) κ σε μεγαλυτερα φουσκωτα,ενα αρχικο σοκ το χε παθει,να μαστε κ ειλικρινεις,βεβαια δεν ειχε/εχει κ σε ιδιαιτερη εκτιμηση το νερο κ ποσο μαλλον την θαλασσα με τα κυματα,στην αρχη,ηταν κ λιγα κιλα την εβαζα μεσα αγκαλια μου κ την κραταγα εκει γιατι επαιρνε υφος απελπισμενο κ ολιγον τι σαστισμενο,φροντιζα να εχω μαζι μου εννοειτε φρεσκο νερο κ τροφη,καποιο παιχνιδι της να απασχολειται-κατα προτιμηση κατα το οποιο ναναι για μασουλημα-κ φυσικα απο πριν να χει κανει ολες της τις αναγκες...κατα ταλλα εννοειτε οτι κ ο δικος σου αρχικα θα το παθει το σοκ-απο κει κ περα αναλογως αντιδρασεων κ φυσικα κατα ποσο θα θελετε κ σεις οι ιδιοι σοι κ καλα να σας ακολουθει-ιδιαιτερα αν δε μπορει να χει γερο κ σταθερο πατημα μεστο φουσκωτο...εγω δλδ κατεληξα οτι την πιλατευω τζαμπα κ αδικα γιαυτο κ δε την ξαναπαιρνω...εσας μπορει να το λατρεψει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα σωσίβιο στα σκυλιά.
Υπάρχουν σκύλοι που μόλις μυριστούν νερό θα επιχειρήσουν να βουτήξουν ο κόσμος να χαλάσει και αυτό μπορέι να είναι επικίνδυνο.

• Like
Reactions: stamatia

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλημέρα καλώς ήρθατε (και στον κόσμο των σκυλο-σκαφάτων)

Η δική μου εμπειρία όχι από φουσκωτό αλλά πολυεστερικό σκάφος... λίγο λίγο να συνηθίσει το σκυλάκι, μικρές βόλτες όπως θα κάνατε και με αυτοκίνητο. Οι διαφορές πολλές μεγαλύτερος θόρυβος μηχανής κραδασμοί και η έκθεση στην θάλασσα. Στο φουσκωτό φυσικά είναι πιο κοντά η επαφή με το νερό,

Με απευαισθητοποίηση και υπομονή όλα γίνονται αλλά τα μάτια σας 104 συνεχώς.

Και προσοχή στα αντηλιακά λάδια... έχει φάει γλίστρα η δικιά μου που έκανε μακροβούτι από τα λίγα (δεμένο το σκάφος φυσικά αλλά μια φρίκη την έφαγε)

• Like
Reactions: GRDANE

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Όπως σου είπαν και παραπάνω ξεκίνα σιγά σιγα.
Πρώτα πρέπει να συνηθίσει το κύμα που χτυπάει την καρίνα και μετά το ότι κουνιέται η βάρκα. Λογικό είναι να φοβηθεί.... δεν το χαιδεύεις αλλά συμπεριφέρεσαι σα να είναι όλα φυσιολογικά. Αν μπορείς βάλτον στο φουσκωτό και πριν αυτό το ρίξετε στη θάλασσα. Για να έχει τις μυρωδιές. Πρόσεξε οι πρώτες 2-3 βόλτες να είναι με καλή θάλασσα για να μην ταλαιπωρηθεί πολύ. Μετά, αν του αρέσει θα περπατάει στα μπαλόνια!

Πάνω στο φουσκωτό προσοχή με τον ήλιο αν δεν έχει τέντα να μη μένει εκτεθιμένος πολλές ώρες. Δίνε του και νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα σκυλιά μετά το κολύμπι θέλουν να κατουρήσουν. Να έχεις και αυτό στο μυαλό σου. Στον προγραμματισμό ταξιδιού θα πρέπει να λαμβάνεται και η παράμετρος 'ανάγκες σκύλου'.

Γενικά έχεις το νου σου αν κάτι βλέπεις ότι δεν πάει καλά να τον έχεις από κοντά για να μην πηδήξει στη θάλασσα. Πολύ προσοχή με σκοινιά, άγκυρες κλπκλπ μην μπλεχτεί πουθενά.

Τέλος θα πρέπει να βρεις και ένα τρόπο να τον ανεβάζεις πάνω όταν το σκάφος είναι αραγμένο με άγκυρα στα βαθιά.

edit γιατί διάβασα και το άλλο θέμα.
Με τη θάλασσα πως τα πάει ο Ερμής; Καλό είναι να έχει και μια εξοικείωση για να δει όλη αυτή τη νέα εμπειρία σαν παιχνίδι και να μάθει να ρίχνει και βουτιές. Αυτό που δε γνωρίζω είναι αν τα chow έχουν θέμα με τη ζέστη και τι ιδιαιτερότητες μπορεί να έχουν με τη θάλασσα.

Last edited:
  • Like
Reactions: sea-mol

ermis'mom

Member
1 Ιουνίου 2014
9
17
50
γεια και χαρα σας φιλοι!!! πολυ σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. το φουσκωτο μας ειναι 5μετρο. είμαστε παρα πολυ προσεχτικοι γενικα και δεν κανουμε χαριλίκια γιατι οι σκαφοβόλτες μας περιλαμβάνουν στην ομάδα και τα δυο κοριτσια μας. Οποτε σχοινια και εκτεθιμενα πραγματα στη βαρκα δεν παιζουν. Νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε τη μεθοδο προσαρμογής των κοριτσιών και στον Ερμή μας. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ιδεα αν γουσταρει ή όχι νερό, αλλά μια δοκιμή θα μας πείσει. Το θέμα με τις ανάγκες μετα το κολύμπι δεν τις είχα υπόψιν μου, οπότε ευχαριστω και γι αυτό. οτιδήποτε άλλο καλοδεχούμενο!!!(y)