Στη Γερμανία επιτρέπεται η είσοδος των σκύλων σε ΟΛΑ τα καφέ, ανεξαιρέτως... Μάλιστα οι σερβιτόροι φέρνουν νεράκι κ λιχουδιά στο 4ποδάκι να απασχολείται, όσο ξεκουράζεσαι, πίνοντας το ρόφημά σου.
Δίπλα κάθονται, γονείς, μωρά, ηλικιωμένοι... κ σίγουρα όλοι αυτοί δεν θα έχουν απαραίτητα σκύλο...
Οπότε αυτό τί σημαίνει; Ότι δεν σεβάστηκα τους ανθρώπους που ήδη κάθονταν μέσα κ ήρθα κ εγώ με τη λώρα;;
Αν ο σκύλος δεν ενοχλεί, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην επιτρέπεται η είσοδός του σε καφέ, πολυκαταστήματα κ ΜΜΜ.
Ειλικρινά δεν βλέπω καμία 'ασέβεια' πάνω σε αυτό.
........................................
Τελευταία, κυκλοφορώ με τη λώρα καθημερινά στη Βείκου, στο Γαλάτσι, επίτηδες γιατί θέλω να παρατηρήσω εντυπώσεις του κόσμου.
2 βδομάδες βγαίνουμε τώρα καθημερινά 2 κ 3 φορές την ημέρα, παιρνόντας μπροστά από τα καταστήματα, βλέποντας βιτρίνες κ αρκετές φορές την έχω αφήσει να με περιμένει, με το λουρί της κάπου δεμένη, έξω από μαγαζί για να μπω να ψωνίσω.
ΕΝΑΝ άνθρωπο δεν έχω δει να αλλάζει δρόμο, ή να δείχνει δυσαρέσκεια απέναντι στη λώρα, η οποία αρκετές φορές, λόγω περιέργειας, μπορεί να κάνει κίνηση προς το μέρος τους για να τους μυρίσει (αν περνάμε στα εκατοστά από δίπλα τους). Αντίθετα, έχουν αρχίσει κ τη μαθαίνουν κ στο σούπερ μάρκετ, σήμερα, βγήκαν οι εργαζόμενες έξω κ τη χάιδεψαν -αφου με ρώτησαν.
Επίσης, μία γιαγιά με το εγγονάκι της, πλησίασε τη λώρα -επί της Βείκου αυτό- όχι πολύ κοντά κ εξηγούσε στο κοριτσάκι γιατί η λώρα είναι εκει κ ποιόν περιμένει. Όταν βγήκα έξω, άρχισε να κάνει χαρές η μικρή κ η γιαγιά είπε: "είδες πώς χαίρεται το σκυλάκι; Ήρθε η μαμά της, γι'αυτό". Μετά με ρώτησε αν μπορεί η μικρή να χαϊδέψει τον σκύλο, μια κ της αρέσει έτσι "φλοκατέ" όπως είναι
κ η λώρα απέκτησε κ άλλη μία 6χρονη φίλη.
Βλέπω θετική τη γενική αντίδραση του κόσμου, κ αυτό με ευχαριστεί αρκετά.
ΜΟΝΟ καλό θεωρώ το να πηγαίνεις -όσο είναι εφικτό- παντού με το σκύλο σου!
Εγώ παίρνω τη μικρή μαζί όπου κ αν πάω.
Έτσι μόνο πιστευω ότι θα συνηθίσει ο κόσμος ότι ταιριάζει ο σκύλος στις καθημερινές μας στιγμές κ δεν θα υπάρχει η εικόνα ότι: σκύλος=κήπος ή χειρότερα σκύλος=ταράτσα