Σκύλος ημι-δεμένος

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επίσης η αλήθεια είναι πώς όταν μένει κανείς στο κέντρο δεν έχει και πολλές επιλογές - ο σκύλος θα δεθεί κάπου στο πεζοδρόμιο, σε κάποιο στύλο, ή κάτι τέτοιο.
Πάντα υπάρχουν επιλογές.., κάνεις μετά ή πριν τις δουλείες σου προκειμένου να μην τον δέσεις..

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πάντα υπάρχουν επιλογές.., κάνεις μετά ή πριν τις δουλείες σου προκειμένου να μην τον δέσεις..
Αυτό εννοώ, ότι η βόλτα είναι βόλτα, και γίνεται για τον σκύλο αποκλειστικά. Άν πρέπει π.χ. να πάω στο ταχυδρομείο δεν θα το συνδυάσω με την βόλτα, ούτε θα τον πάρω μαζί για να μην χρειαστεί να τον αφήσω απέξω.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ είμαι ένας απο αυτούς τους ιδιοκτήτες "ημιδεμένους" σκύλων :D

Είμαι της άποψεις πως ο σκύλος ακολουθάει. Αν θελήσω να πάω για εφημερίδα, ξυπνάει με χαρά και έρχεται. Αν θέλω να πάω βόλτα με το αυτοκίνητο, θα πηδήξει μέσα στο αυτοκίνητο απο το παράθυρο! Αν γυρίσουμε απο μια ώρα βόλτα και ξέχασα να πάω στην λαική θα ξαναβγούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν θέλω να μπω στο ψιλικατζίδικο θα με περιμένει έξω. Αν δει αυτοκινητόδρομο σταματάει και περιμένει να κάνω το πρώτο βήμα. Όλα αυτά και πολλά ακόμα για μένα είναι εκπαίδευση. Ο σκύλος 24ώρες το 24ωρο μαθαίνει τον τρόπο ζωής μου και προσαρμόζεται σε αυτό. Προσαρμογεί σε έναν κόσμο Ανθρώπων= ελευθερεία Σκύλου.

Της περισσότερες βόλτες ναι, γίνονται κατα βάθος για τον σκύλο. Αλλά δεν είναι λίγες οι βόλτες που βάζω κάτω το κεφάλη και ζητάω απο αυτά, "τώρα προχωράμε". Πολλές φορές μη πω ότι τα βλέπω και πιο ευτυχισμένα όταν νιώθουν ότι πάμε κάπου για κάτι, σε αντίθεση με μια βόλτα στο πάρκο που απλά κοιτάνε πέρα δώθε χωρίς σκοπό.
Βέβαια ο σκύλος όπως τον μάθεις. Η δικιά μου δεν μπορεί τα πάρκα και της σκυλοπαρέες. Θέλει περπάτημα μαζί μου...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Άν πρέπει π.χ. να πάω στο ταχυδρομείο δεν θα το συνδυάσω με την βόλτα, ούτε θα τον πάρω μαζί για να μην χρειαστεί να τον αφήσω απέξω.
Γιατί ρε παιδιά? Που είναι το πρόβλημα στο να μείνει ο σκύλος για λίγα λεπτά απ'εξω όσο ψωνίζετε κάτι σ'ενα μαγαζί ή κάνετε μια δουλεια? Δε λέω να τον δέσετε έξω απ'το ΙΚΑ για δυο ώρες, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια, όχι μόνο δεν το θεωρώ προβληματικό, αλλά ίσα ίσα το θεωρώ καλό για το σκύλο να μαθαίνει να περιμένει ήσυχα μέχρι να γυρίσετε. Προφανώς δε μιλάω για σκυλιά που έχουν μεγάλη πιθανότητα να κλαπούν ή σκυλια που έχουν έστω και την ελαχιστη πιθανότητα να δείξουν επιθετική συμπεριφορά σε άνθρωπο ή άλλο ζώο, αλλά για τα υπόλοιπα, ειλικρινά δε βλέπω που είναι το ζήτημα. Γιατι να χάσει την επιπλέον βόλτα ο σκύλος για να μην περιμένει πέντε λεπτά να στείλεις ένα γράμμα? Είμαι σίγουρη οτι αν τον ρωτούσες δεν θα'χε αντίρρηση... ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχουν κλαπεί πάρα πολλά σκυλιά με αυτόν τον τρόπο.., κυρίως τα καθαρόαιμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Έχω τοποθετηθεί επί του θέματος σε άλλο νήμα. Κι ο δικός μου "ημιαδέσποτος" είναι κάποιες φορές, αλλά πάντα μακριά από το πέρασμα ανθρώπων και να μπορεί να προφυλαχθεί από βροχή ή ήλιο... Σαφώς δεν είναι η βόλτα του, είναι βολτούλες μπόνους και φαίνεται να πετάει τη σκούφια του γι'αυτές...
Απ'ότι διαβάζω είμαι και γεροντοκόρη γιατί του μιλάω όταν με βλέπει κόσμος. Χμμμ όμως του μιλάω κι όταν δε με βλέπει κανείς οπότε μάλλον θα'μαι και γεροπαράξενη, χι χι χι

Πάντως να μου τον κλέψει κανείς... χλωμό. Αυτοί που ξέρουν από σκυλιά δεν θα τον προτιμούσαν, μάλλον, ποτέ (ευτυχώς!)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Grifos συγγνώμη! Διάβαζα λάθος τόση ώρα... Αλλά ναι αν βάλεις στο παραπάνω ποστ ημί-δεμένος πάλι ακριβώς τα ίδια θα έγραφα (λές να είμαι δυσλεξική τελικά)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Γιατί ρε παιδιά? Που είναι το πρόβλημα στο να μείνει ο σκύλος για λίγα λεπτά απ'εξω όσο ψωνίζετε κάτι σ'ενα μαγαζί ή κάνετε μια δουλεια? Δε λέω να τον δέσετε έξω απ'το ΙΚΑ για δυο ώρες, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια, όχι μόνο δεν το θεωρώ προβληματικό, αλλά ίσα ίσα το θεωρώ καλό για το σκύλο να μαθαίνει να περιμένει ήσυχα μέχρι να γυρίσετε. Προφανώς δε μιλάω για σκυλιά που έχουν μεγάλη πιθανότητα να κλαπούν ή σκυλια που έχουν έστω και την ελαχιστη πιθανότητα να δείξουν επιθετική συμπεριφορά σε άνθρωπο ή άλλο ζώο, αλλά για τα υπόλοιπα, ειλικρινά δε βλέπω που είναι το ζήτημα. Γιατι να χάσει την επιπλέον βόλτα ο σκύλος για να μην περιμένει πέντε λεπτά να στείλεις ένα γράμμα? Είμαι σίγουρη οτι αν τον ρωτούσες δεν θα'χε αντίρρηση... ;)
Επειδή έκανες παράθεση το δικό μου κείμενο, να σου πώ ότι στην δική μου την περίπτωση ο σκύλος δεν μπορεί να δεθεί πουθενά γιατί είναι φοβικός ως πρώην κακοποιημένο αδέσποτο. Αφ' ενός μέν έχει θέμα με την εγκατάλειψη και είναι ανασφαλής, αφ' ετέρου δέ καταλαβαίνεις ότι ένα φοβικό σκυλί ενδέχεται να γίνει επιθετικό. Οπότε εξαρτάται από το σκυλί, την περιοχή που μένει κανείς, και φυσικά από την δουλειά που έχει να κάνει κανείς, όπως έχεις ήδη επισημάνει. :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αυτό εννοώ, ότι η βόλτα είναι βόλτα, και γίνεται για τον σκύλο αποκλειστικά. Άν πρέπει π.χ. να πάω στο ταχυδρομείο δεν θα το συνδυάσω με την βόλτα, ούτε θα τον πάρω μαζί για να μην χρειαστεί να τον αφήσω απέξω.
Εγώ πήγα με τη μικρή στο ταχυδρομείο της Κυψέλης... απλά την πήρα μαζί μου μέσα και γνωρίστηκε και με ένα τσιουάουα που ήταν και αυτό με την κυρία του στα καθίσματα αναμονής... :D

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Ναιιιιιιιιιιι!!!!!Μπας και φυγουν μερικοι και κανεις την δουλεια σου πιο γρηγορα :D.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εγώ πήγα με τη μικρή στο ταχυδρομείο της Κυψέλης... απλά την πήρα μαζί μου μέσα και γνωρίστηκε και με ένα τσιουάουα που ήταν και αυτό με την κυρία του στα καθίσματα αναμονής... :D
Χρυσούλα μου τις δικές σας γλύκες τις παίρνετε αγκαλιά και τελειώνει το ζήτημα. Όπως λέει και η Κρητικοπούλα, σκυλιά 27-28 κιλών ή μεγαλύτερα πώς να τα βάλουμε στο ταχυδρομείο ; Την τελευταία φορά που ήμουν εκεί μπήκε μία κοπέλα με ένα Σέττερ, και άρχισε να ουρλιάζει η προϊσταμένη να βγάλει έξω τον σκύλο. Οπότε καταλαβαίνεις ... :(

Βεβαίως αν την Κλαίρη δεν την είχες αγκαλιά και πατούσε κάποιον από εκείνους που περίμεναν στην ουρά, τότε θα είχες μεγάλες φασαρίες ... :D:D:D

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Άστα... και πατάει το άτιμο άγαρμπα και με υπονοούμενα (I.C.E. πες αλεύρι...!!! :D ) Κάτω το είχα... πως δεν μου έτυχε τίποτα τέτοιο να τρέχω???

Καταρχήν 2.300 περικαλώ... άντε μας!!! :p

Καταδεύτερον, δεν έχει κανένα δικαίωμα να την πετάξει έξω καμία διευθύντρια. Δεν υπάρχει καμία ταμπέλα και καμία νομοθεσία που να το απαγορεύει, όσο κι αν ουρλιάζει η "σκύλα". Η μοναδική περίπτωση είναι σε κατάστημα υγιονομικού χαρακτήρα. Ασ μου το έκανε εμένα να της τρίψω στα μούτρα τη νομοθεσία!!!
Χωρίς την Κλαίρη έχω δει κυρία που έφερε μεσαίου μεγέθους σκυλί χωρίς λουρί, το οποίο πήγαινε για αγκαλιές όπου το φώναζαν!!

Τέσπα... ένα δίκιο το έχετε δε λέω... αλλά είναι άδικο έως ρατσιστικό!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για μένα ο σκύλος μπορεί να μας ακολουθεί σε όσες εξωτερικές διαδρομές κάνουμε αρκεί να μην μένουν τα σκυλιά ούτε δευτερόλεπτο ανεπίβλεπτα!
Δηλαδή, αν πρόκειται να μπούμε σε μαγαζί που δεν επιτρέπεται να μας ακολουθήσει ο σκύλος, αυτός μπορεί κάλλιστα, ασφαλέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα να μείνει σπίτι του!

Αυτή η νοοτροπία του να μένει ο σκύλος μόνος του, δεμένος, έξω από το μαγαζί, ίσως οδηγεί και προς την αναζήτηση μόνο ήπιων και κοιμισμένων χαρακτήρων που δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα, ούτε θα αποτελέσουν κίνδυνο για αυτούς που περνάνε δίπλα του...
Μήπως κι αυτό βοηθάει και για την απαγόρευση των....επικίνδυνων, και καλά, φυλών σε διάφορες χώρες;

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Χρυσούλα αυτό δυστυχώς έχει να κάνει με την μούρλια του κάθε υπαλλήλου ή ακόμη και πελάτη. Αυτό που προσπαθώ προσωπικά είναι να υποστηρίζω όσους μπαίνουν σε καταστήματα μη υγειονομικού χαρακτήρα, σε μία προσπάθεια να αλλάξει αυτή η ρατσιστική νοοτροπία, και βλέπω ότι το κάνουν και άλλοι φιλόζωοι. Συχνά όμως εμπλέκονται και πελάτες στην όλη ιστορία, φωνάζουν ότι αυτοί δεν θέλουν το σκυλί μέσα στο μαγαζί, ο ιδιοκτήτης ή οι υπάλληλοι βρίσκουν ευκαιρία να παρακαλέσουν να βγεί το ζώο έξω, και τα συναφή. Εννέα φορές στις δέκα ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν αντέχει άλλο τους καβγάδες και την ένταση, οπότε υποχωρεί και δένει το ζώο έξω από το κατάστημα. :(

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το ξέρω...γελοία σκηνικά!!

Το θέμα είναι ότι και εμένα με ενοχλούν συμπεριφορές και κατά αυτούς όλους πρέπει να τις ανεχτώ.

Αλλά αν αντιδράσω εκεί είμαι περίεργη και κακιασμένη... οι υπόλοιποι είναι δικαιολογημένοι!!
Ααααααχ, αυτά με νευριάζουν και αναπολώ τις ημέρες που ήμουν Γερμανία και έπαθα πλάκα όταν το 1993 μπήκα σε αστικό λεωφορείο παρέα με ένα τεράστιο ροτ και όλοι συμπεριφέρονταν σαν να μην έτρεχε τίποτα!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ακριβώς αυτό. Τα σκυλιά μας μαθαίνουν να σεβόμαστε τους άλλους, γινόμαστε ενίοτε υπερευαίσθητοι στην προσπάθεια μας να μην ενοχλήσουμε κανένα για να μην την πληρώσει ο σκύλος και να μην διαιωνίζεται αυτό το χάλι με τον ρατσισμό που υπάρχει απέναντι στους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Έχουμε όμως συχνά απέναντι μας ανθρώπους που δεν γνωρίζουν κάν την έννοια της λέξης σεβασμός, και ουρλιάζουν για τα σκυλιά που είναι βρώμικα και θα πάθουμε όλοι χολέρα, ενώ οι ίδιοι πετούν τις σακούλες σκουπιδιών από το παράθυρο, και σε όποιον κάτσει το δωράκι να του σκάσει στο κεφάλι (μιλάω για αληθινό περιστατικό με άτομο που απεχθανόταν τους σκύλους και έραινε όλη την γειτονιά με τα σκουπίδια του). Και έτσι τραβάμε την μία σύγχιση μετά την άλλη ... :mad::mad::mad:

Μην συγκρίνεις το Ρότ με την Κλαίρη - είπαμε άν η Κλαίρη έμπαινε στο λεωφορείο και πάταγε κάποιον θα σε τρέχανε ... :D:D:D

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εκεί εσύ με το πάτημα.... άπαπαπαπαπαπααααααα..... :D :D :D :D

Προ καιρού βρήκα πάνω στο αυτοκίνητό μου μία "κατσαρόλα" παραβρασμένο κουνουπίδι...
Με έχουν λούσει δε με νερά όταν πλένουν τις βεράντες, με τσιγάρα και με κατακάθι από ελληνικό καφέ...
Και στην παλιά μου γειτονιά το εξασκούνε το "σπορ" της καδοσφαίρισης...με πολλαααααά άστοχα σουτ...
Πριν πάλι ίγο καιρό μου έκανε (στην κυριολεξία) πάνω ένας επειδή τον ρώτησα γιατί πέταξε το μπουκάλι από το icetea (τρομάρα του ο λιγδιάρης) κάτω με ύφος κάνω και κατόρθωμα...
Κρατάω το ... θηρίο στην άκρη για να περάσουν σε πεζοδρόμια που χωράνε τέσσερις στη σειρά (μην πατήσει και κανεναν ;) ) και πάλι με κοιτάνε ορισμένοι με ύφος ... "βγάλ το λύκο απ΄ το νερό πριν αρπάξει κανένα παιδί!!".
Ανέβαινα στο εξοχικό και η άλλη από ένα τζιπ πέταγε από το παράθυρο την πρόικα της!! (μπανανόφλουδα, κουκούτσια από βερύκωκα, χαρτοπετσέτες ....)

Αλλά όχι εγώ είμαι η βρωμιάρα που θα τους κολλήσω όλους αρρώστιες που κόλλησα από το σκύλο...

Αλλά όχι εγώ ενοχλώ...

συγχίστηκα τώρα..... πφφφφφφφφφ....

Last edited:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Έχω κολλήσει με το πάτημα γιατί είχα και εγώ γιορκσαΐρ παλιά, οπότε είμαι παθούσα ... :D:D:D

Έχω δεί οδηγό αυτοκινήτου να προσπαθεί να πετάξει τον μισοτελειωμένο καφέ από το παράθυρο του αυτοκινήτου (εν κινήσει) στον κάδο που βρισκόταν ένα μέτρο μακρύτερα. Ο καφές έσκασε πάνω σε μία καλοντυμένη κυρία που πήγαινε για επίσκεψη. Τα άκουσε και από πάνω επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί. Ο συγκεκριμένος γείτονας πρίν κάποιες μέρες μας είχε κάνει φασαρία για τον Έκτορα. Όταν του είπαμε ότι τα μαζεύουμε αυτά που κάνει, θεώρησε σκόπιμο να μας υποδείξει ότι πρέπει να σφουγγαρίζουμε και τα ούρα του - ασχέτως αν ο δικός μας θέλει χώμα για να τα κάνει. Τί ψάχνεις, ζούμε εν μέσω βαρβάρων - με όλη την σημασία της λέξεως.

Last edited: