Σκύλος δάγκωσε παρουσιάστρια

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικα δεν βλεπω "αποτομη" κινηση απο την παρουσιαστρια ...ισως να κανω λαθος
σε ολο το βιντεο εχει το προσωπο της σε αποσταση 30cm περιπου
περισσοτερο το αποδιδω στην δυσκολη κατασταση που ειχε βιωσει ο σκυλος μεχρι την διασωση και στον υπερβολικο ζηλο της κυριας...
Ξαναέβαλα και ξαναείδα το βιντεάκι!
Για μένα είναι απότομη η εισβολή!
Αν προσέξεις, είναι σε μια σταθερή απόσταση και τον χαιδεύει και με το που πλησιάζει το προσωπό της, αμέσως αντιδρά ο σκύλος!
Είναι ίσως λεπτά τα όρια που ορίζουν το σημείο πέρα από το οποίο θεωρεί ο σκύλος ότι δεν είναι ασφαλής, ή ότι δεν επιτρέπει στον άλλο να βρίσκεται!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Για τα περισσότερα σκυλιά είναι σημάδι απειλής το να πλησιάσεις πολύ κοντά στο πρόσωπο τους, ειδικότερα όταν είναι στρεσαρισμένα. Πόσο μάλλον όταν το κάνει και κάποιος άγνωστος αυτό!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μιας και λέτε για το σταρ, από τα σχόλια στο youtube: ίσως ο σκύλος να αντέδρασε στη γλίτσα που αναδύουν οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι.
Ναι γενικά οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι και ειδικά οι τηλεπαρουσιάστριες είναι μια αντιπαθής κατηγορία επαγγελματιών, και θεωρούνται στο σύνολό τους ηλίθιοι (-ες), γλοιώδεις κ.ο.κ. Έχω την αίσθηση ότι αν μια τυχαία είχε κάνει ακριβώς τα ίδια στον ίδιο σκύλο την ίδια ημέρα (εκτός κάμερας) από καθαρή συμπάθεια, θα γράφαμε και κανένα "κρίμα η γυναίκα".

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μου έχουν πει πολλές φορές στην Αμερική ότι είναι, λέει, αγενές για τους σκύλους να τους κοιτάζει κανείς στα μάτια και να τους πλησιάζει ή να τους αγγίζει το μουσούδι. Μου κάνανε μέχρι και παρατήρηση στην πρώτη εκπαίδευση που πήρα το Μουφ μόλις το πήρα. Προσωπικά αγρόν ηγόρασα διότι τρελλαίνομαι να κάνω κάτι τέτοια και μάλιστα αρέσουνε και στο Μουφ που με μιμείται και μου τα κάνει και μένα καμιά φορά. Βέβαια το Μουφ είναι ήμερο και σκυλί δικό μου και αποκλείεται να το έκανα σε άγνωστο σκυλί και μάλιστα κυριαρχικής ράτσας.

Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοια γίνονται και μετά απαγορεύουν συγκεκριμένες φυλές από συγκεκριμένες χώρες.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εγω θελω να βλεπω και λιγο την αλλη πλευρα ....
Ενα ισοποπημενο σκυλι προειδοποιει με ενα γρυλισμα .....
ακουσε κανεις τιποτε τετοιο ?
Σαφως και διακρινω ενα στρεσαρισμενο-καθυλωμενο και καταπιεσμενο σκυλι που δεν εχει και πολλες επιλογες για να ξεφυγει αλλα ...
αλλα λιγο αποτομη αντιδραση για " κοινωνικοποιημενο" σκυλο δεν νομιζετε ?
Χιουμορ ..... μαλλον φορουσε πολυ εντονο αρωμα η παρουσιστρια !!!!!
Όπως θα σου επιβεβαιώσουν και κάποια άλλα μέλη τα Dogo Argentino δεν γρυλίζουν.
Επίσης εγώ δεν είδα επίθεση με την κανονική έννοια της λέξης,μια διόρθωση είδα από πλευράς σκύλου.

Στριμωγμένος σκύλος,να τον πασπατεύει μια άγνωστη και να του κολλάει και την μούρη της στην δική του..
Στα όρια του φυσιολογικού ήταν η αντίδραση του σκύλου κατά την άποψη μου.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Με το αφεντικό του στην πλάτη και σε επαφή, μετά από τέτοιο στρές και τη δημοσιογράφο να "πιέζει" στα όρια............. ο σκύλος καλά ξηγήθηκε.

υ.γ.: απλά την μάλωσε να πάει πιο πίσω......

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ενας ΕΝΗΛΙΚΟΣ σκυλος, στρεσαρισμενος, τον κραταει απο το κολαρο σχεδον τραβωντας τον ο χειριστης και γλυφει συνεχως τη μυτη του. Ο σκυλος μεχρι το σημειο που γυριζει το κεφαλι του επιτρεπει στη δημοσιογραφο να τον χαιδολογαει. Εκεινο το δευτερολεπτο που γυριζει ειναι το σημειο που "λεει" στοπ. Αντθετα εκεινη σκυβει ακομα περισσοτερο και κολλαει τη μουρη της στη μουρη του... Κατα την αποψη μου η αντιδραση του σκυλου ειναι απολυτα φυσιολογικη και χρονικα. Οι ανθρωποι ειναι ασχετοι...
Το dogo δε θα γρυλισει ποτε οταν ειναι να κανει επιθετικη κινηση. Δεν θα δωσει κανενα ηχητικο προειδοποιητικο σημα. Αν το κανει σημαινει οτι δε θα προχωρησει παρακατω.
Το αν τη "μαλωσε" ή τη "διορθωσε" κλπ δε μπορω να το πω... αν ειχε λιγο περισσοτερο χωρο θα της κατεβαζε τη μουρη.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Για μένα κανονικά,δεν θα έπρεπε να έβγαζαν το σκυλί στη τηλεόραση,ύστερα απο τέτοιο σόκ που πέρασε με τη περιπέτεια του!!
Κι αφού έκαναν τη μ@@κια και το παρουσίασαν,ας του φορούσαν φίμωτρο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στο κάτω κάτω της γραφής!
Αυτά δυστυχώς γίνονται όταν οι άνθρωποι είναι άσχετοι....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Viviana και σοκ να μην ειχε περασει πριν λιγες ωρες... το πιο πιθανο ειναι να αντιδρουσε παλι ετσι :)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Τι να κάνει και το κακόμοιρο το σκυλί όταν η άλλη πάει και χώνει τη μούρη της μέσα στη μούρη του????Λογικότατο το βρίσκω!!
Οι κινήσεις της ήταν απότομες και άγαρμπες για ένα στρεσαρισμένο σκυλί και μιας τέτοιας φυλής!
Σίγουρα φταίνε και οι άνθρωποι που τον είχαν, που δεν της είπαν να μην τον πλησιάσει τόσο αλλά και αυτή έτσι όπως τον πιάνει και τον πασπατεύει δείχνει σα να ξέρει από σκυλιά..αλλά και έτσι να μην είναι δεν βάζεις ποτέ τα μούτρα σου τόσο κοντά σε ένα ξένο σκύλο!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αντε και τα βαζεις... τουλαχιστον μη τον κοιτας καταματα και μη τον χαιδολογας... αστον να σε μυρισει, να σε "γνωρισει" και να σου ζητησει εκεινος χαδια...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
εγω θελω να βλεπω και λιγο την αλλη πλευρα ....
Ενα ισοποπημενο σκυλι προειδοποιει με ενα γρυλισμα .....
ακουσε κανεις τιποτε τετοιο ?
Σαφως και διακρινω ενα στρεσαρισμενο-καθυλωμενο και καταπιεσμενο σκυλι που δεν εχει και πολλες επιλογες για να ξεφυγει αλλα ...
αλλα λιγο αποτομη αντιδραση για " κοινωνικοποιημενο" σκυλο δεν νομιζετε ?
Χιουμορ ..... μαλλον φορουσε πολυ εντονο αρωμα η παρουσιστρια !!!!!
να βάλουμε τα πραγματα σε μια σειρά?

1. Ο σκύλος είχε πρόσφατα διασωθεί ---> άρα κανείς από τους δύο δεν ήταν ο ιδοκτήτης του (προσωπικά βλέπω πως κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί "χειριστής" αφού κανείς από τους δυο τους δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να χειριστεί σκύλο όπως φάνηκε από την αντίδρασή τους)
2. Ο σκύλος δεν γνώριζε λοιπόν επαρκώς κανέναν από τους παρεβρισκόμενους (STRESS)
3. + ήταν σε ένα παντελώς άγνωστο περιβάλλον (STRESS + STRESS)
4. + zέστη από τους προβολείς του πλατώ (STRESS + STRESS + STRESS)
5. + ενοχλητικός θόρυβος από το συνεργείο και τον κόσμο που βρισκόταν στο πλατώ (STRESS + STRESS + STRESS + STRESS)
6. δεν μπορούσε να μετακινηθεί από την θέση του λόγωω της πολύ περιορισμένης έκτασης του οδηγού - αδυναμία flight response (STRESS + STRESS + STRESS + STRESS+ STRESS)
7. μια άγνωστη ακινητοποιεί (άθελά της) το κεφάλι του σκύλου - αδυναμία flight response + ακινητοποίηση (STRESS + STRESS + STRESS + STRESS+ STRESS + STRESS)
8. μια άγνωστη "καρφώνει" (άθελά της) τον σκύλο (STRESS + STRESS + STRESS + STRESS+ STRESS + STRESS +STRESS)

Είναι εύκολο να κάνει κανείς την πρόσθεση!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Σιγα ρε Promi κατι μας ειπες!!! Εγραψες ολοκληρο κειμενο! Γραψε απλα stressX28 :p:p:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ