Σκύλος για παιδί με επιληψία

Σύμος

Member
23 Οκτωβρίου 2012
8
0
Αθήνα
Κάνε μια αναζήτηση στο google για seizure alert dogs. Θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φωτογραφίες.
Τα ψάχνω πολύ καιρό και έχω διαβάσει αρκετά sites.
Τα περισσότερα είναι labrador και λυκόσκυλα, αν και είδα και διάφορα άλλα.

Ερώτηση: ένα boxer λέτε ότι δεν θα έκανε για τέτοια δουλειά ?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
....για να κρατήσεις μια σύνδεση με την ιστορία της φυλής σου...
....για να προβάλλεις καλύτερα το μυοσκελετικό σύστημα του σκύλου...
Εφοσον η φυση τον εκανε το σκυλο με τριχωμα και εφοσον ο σκυλος δεν προοριζεται για εργασια που να θελει τα συγκεκριμενα κουρεματα , γιατι ο ανθρωπος πρεπει να επεμβει ? δεν νομιζω ο σκυλος νοιαζεται για ιστορια , ή αμα δειξει τον σκελετο του , αυτα για εμενα ειναι ανθρωπινες ματαιοδοξιες οι οποιες απο οσο εχω διαβασει μεσα εδω πολλες φορες μαλλον κακο εχουν κανει. Ειναι λιγο οφτοπικ και συγνωμη που το συνεχιζω αλλα τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Το θέμα δεν είναι, τι θα σου πούμε εμείς.
Το θέμα είναι, τι θα σου πουν άνθρωποι που το κατέχουν υπεύθυνα.
Μην ρισκάρεις, παίζοντας με τις φυλές. Μίλα πρώτα μαζί τους.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι γείτονές μου έχουν ένα αγοράκι με αυτισμό. Κάποιος γιατρός τους είπε ότι θα ήταν καλό να πάρουν σκύλο...και μάλιστα Λαμπραντόρ...Οι άνθρωποι χωρίς να ξέρουν τίποτα από σκύλους και χωρίς να το ψάξουν καθόλου πήγαν και αγόρασαν ένα Λαμπ.
Αποτέλεσμα...ένα ανεκπαίδευτο παλαβό Λαμπ...το οποίο φοβίζει το παιδί κάθε φορά που το πλησιάζει..και σίγουρα δεν φταίει το σκυλί.
Θα σου έλεγα ΠΡΙΝ κάνεις το οτιδήποτε...πριν αποφασίσεις για ράτσα να μιλήσεις με ειδικούς...Αυτό που σου είπαν και πιο πάνω...

Σύμος

Member
23 Οκτωβρίου 2012
8
0
Αθήνα
Έχω μιλήσει με κτηνίατρους και αυτό που συμφωνούν είναι να είναι ένα ήρεμο, υπάκουο σκυλί που δεν θα γαυγίζει πολύ, για να μην προκαλεί κρίση με το απότομο δυνατό γαύγισμα και φυσικά όχι υπερκινητικό

Και εγώ ψάχνω τώρα να δώ ποιά ράτσα θα είναι ιδανική για την περίπτωση μας και φυσικά ως αρχάριος και επειδή έχω την ευθύνη της επιλογής,
δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος το οποίο θα ήταν άσχημο και για το παιδί αλλά και για το σκυλί το οποίο θα είναι ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας.

Γι αυτό ζήτησα την βοήθεια σας ...

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γιατί δεν θες κάποια από τις φυλές που ήδη χρησιμοποιούνται, όχι τυχαία νομίζω, για το σκοπό αυτό; Το βασικότερο όλων είναι η εκπαίδευση. Καλό θα ήταν αν έχεις την δυνατότητα να φέρεις σκύλο έτοιμο από το εξωτερικό γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιου είδους εκπαίδευση εδώ. Εσένα σου χρειάζεται ένας σκύλος που εκτός από πετ να είναι και εργαλείο. Δεν θα ήταν το ιδανικό να μπορεί να αντιλαμβάνεται την κρίση και να σας ειδοποιεί με κάποιο τρόπο; Γιατί δεν ψάχνεσαι προς αυτή την κατεύθυνση μέσω του ίντερνετ; Πάντως μην αποκλείσεις φυλές με ιστορία σε τέτοιους ρόλους, όπως τα λαμπραντόρ, γιατί τα ζώα που προορίζονται για αυτές τις αποστολές είναι επιλεγμένα βάσει του χαρακτήρα τους, επιλέγουν τα πιο ήρεμα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και επειδή δεν μπορείς να ρισκάρεις, τα σκυλιά θεραπευτές χρειάζονται εκπαίδευση. Κανένα δεν είναι έτοιμο από κούνια.
Ένα λαμπ είναι καταπληκτική επιλογή, εάν είναι εκπαιδευμένο για αυτή την δουλειά, που σημαίνει όχι κουτάβι. Συμφωνώ με τον vasgial , ψάξε προς αυτή την κατεύθυνση.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλωσήρθες,
τα κουταβάκια, σχεδόν απο όλες τις ράτσες, είναι αρκετά ενθουσιώδη και θέλουν κάποιον σχεδον συνέχεια απο πάνω τους για να τα προσέχει και να τους μαθαίνει πώς πρέπει να συμπεριφέρονται(τουαλέτα, δε δαγκώνουμε, δε φωνάζουμε χωρις λόγο). Υπάρχει άνθρωπος με ελεύθερο χρόνο να τα διδάξει αυτά στο κουτάβι; Εγω θα πρότεινα ένα ενήλικο σκυλάκι, έτσι θα είστε σίγουροι για το χαρακτήρα του και θα μπορέσετε να αρχίσετε άμεσα την εκπαίδευση για το σκοπό για τον οποίο θέλετε το σκύλο. Τα μποξερ είναι αρκετά ενεργητικά σκυλιά, μάλλον θα υποστήριζα κι εγω τα λαμπ, άλλωστε έχουν δείξει την αξία τους ανα τα χρόνια ως σκυλιά οδηγοί τυφλών και οδηγοί ΑμΕΑ και ηλικιωμένων.

Ο κτηνίατρος έχει να κάνει με την υγεία του σκύλου και μόνο αυτό. Έτσι όπως δε θα ρωτούσατε τον παιδίατρο σε ποιο σχολείο να στείλετε την κόρη σας, έτσι και ο κτηνίατρος δεν έχει καμια αρμοδιότητα να ανακατευτεί με τις φυλές εκτός απο μιας ισως φιλικής προτροπής προς κάποια συγκεκριμένη ράτσα. Θέλω να πω.. η γνώμη του κτηνιάτρου δεν πρέπει να έχει μεγάλη βαρύτητα στις αποφασεις σας, η δουλειά του δεν έχει σχέση με την επιλογή ράτσας σκύλου.

Το σκυλάκι μόνο απο εκτροφείο διότι διαφορετικά, κατα πάσα πιθανότητα, θα βρεθείτε σε πολύ άσχημη θέση.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Ένα λάμπ η Γκόλντεν ότι πρέπει και αν βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή για τον λόγο που το θέλετε θα βγεί όπως πρέπει.Επιπλέον όμως και ένα λίγο πιό μεγάλο εκπαιδευμένο για ειδικά τέτοια περίπτωση να ήταν μία υπέροχη επιλογή .

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Βρε KICKASS, και που θα βρουν εκπαιδευτή που να ξέρει να δουλεύει τον σκύλο, για τέτοια εργασία; Εύκολο είναι; Εδώ δυσκολευόμαστε με τα βασικά...Και η...υπέροχη επιλογή του λίγο πιο μεγάλου εκπαιδευμένου, έχεις καμμιά ιδέα, πως μπορεί να τους προκύψει;

Ας μην μένουμε μόνο στην θεωρία, έστω κάποιες φορές...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
+1000 mareco

Εδώ μιλάμε για σκύλο με συγκεκριμένη εξειδίκευση. Δεν είναι κανένας μας σε θέση να προτείνει ούτε φυλή, ούτε ηλικία, ούτε εκπαιδευτή παρά μόνον οι ειδικοί σε αυτά τα θέματα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Βρε παιδιά θυμάτε κανείς ένα άρθρο πρόσφατο για ένα παιδάκι στην Περαία Θεσσαλονίκη που νομίζω που είχε ιδιαίτερο κινητικό πρόβλημα και ο σκύλος ημίαιμος εκπαιδευτικέ Ελλάδα-Αθήνα, εδώ ήταν ή στο Σκάι;;;;;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Που να το φανταστώ,στην ελλάδα πίστευα και ειδικά στην αθήνα να μπορούσε να κάνει τέτοια μαθήμα η να το πάει σε ειδική σχολή που νομίζω υπάρχει μία αλλά δεν ξέρω όνομα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Συμφωνω και εγω με τους προηγουμενους οτι μονο κανοντας μια επαφη με διαφορους οργανισμους του εξωτερικου που χρησιμοποιουν - εκπαιδευουν τετοια σκυλια θα βρεις ακρη. Μπορει μαλιστα να μπορουν να σου δωσουν εναν εκπαιδευμενο σκυλο, ισως οχι αμεσα και ισως οχι χωρις κοστος.

Τα ηρεμα προσεκτικα και ευγενεστατα ενηλικα νιουφια κανεις σας δεν τα σκεφτηκε εεεε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
...

Τα ηρεμα προσεκτικα και ευγενεστατα ενηλικα νιουφια κανεις σας δεν τα σκεφτηκε εεεε?
Στο ποστ #7, το σκέφτηκε ο Sirkos και σε πρόλαβε

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή σας για σκύλο οδηγό. Μακάρι να αυξηθούν οι σκύλοι-οδηγο΄ι στην Ελλάδα, μιας και μπορουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής πολλών πολλών ανθρώπων.

Καλή επιτυχία στην έρευνά σας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi