Σκύλος για παιδί με επιληψία

Σύμος

Member
23 Οκτωβρίου 2012
8
0
Αθήνα
Καλησπέρα σας,

Είμαι ο Σύμος, νέο μέλος αν και σας διαβάζω πολύ καιρό. Παίρνω το θάρρος, λόγω της πείρας σας, να σας ζητήσω την βοήθεια σας.

Έχω ένα κοριτσάκι 9 ετών που πάσχει από επιληψία, η οποία την έχει χτυπήσει στα πόδια και περπατά μόνο με βοήθεια από κάποιον μεγάλο, λόγω του κινδύνου να πάθει κρίση και να πέσει οπουδήποτε χτυπώντας άσχημα.

Η κόρη μου λατρεύει τους τετράποδους φίλους μας και μου ζητά έντονα να αποκτήσει έναν.

Ψάχνοντας σε διάφορα sites στο εξωτερικό, διάβασα ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι σκύλοι οδηγοί-βοηθοί (seizure alert dogs), οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να καταλαβαίνουν λίγο πριν την κρίση που θα πάθει το άτομο με το οποίο είναι συνδεδεμένοι ώστε να το βοηθήσουν προειδοποιώντας το. Ακόμα διάβασα ότι και εκπαιδευμένο να μην είναι κάποιο σκυλί, ζώντας συνεχώς με το άτομο που έχει το πρόβλημα, μαθαίνει, καταλαβαίνει, αισθάνεται με τον καιρό και παρέχει πολύτιμη βοήθεια εκτός από συντροφιά.

Φυσικά όλα αυτά υπάρχουν στο εξωτερικό και όχι εδώ. Σκεφτόμενος όμως όλα αυτά αποφάσισα να πάρουμε κάποιο από κουτάβι, να μεγαλώσει δίπλα της, μαζί της, να την μάθει και να το μάθει και σιγά σιγά με μια υποτυπώδη εκπαίδευση, ίσως να μπορέσει να γίνει ο φύλακας άγγελος της εκτός από κολλητός της φίλος.

Αν και μέχρι τώρα δεν είχαμε τη χαρά να έχουμε κάποιον σκύλο στο σπίτι μας, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε το νέο μέλος της οικογένειας μας, δείχνοντας του την αγάπη μας.

Εδώ θέλω τη βοήθεια σας, όσον αφορά τη ράτσα που πρέπει να επιλέξω. Θα ήθελα να μην είναι μικρόσωμο για να μπορεί να περπατά δίπλα της, να είναι ήσυχο, φιλικό και όχι υπερκινητικό, λόγω των προβλημάτων κίνησης που έχει η κόρη μου και να μπορεί να ζεί μέσα σε ένα διαμέρισμα.

Μου έχουν πει κάποιοι φίλοι ότι συνήθως τα Labrador κάνουν για τη δικιά μας τη περίπτωση, αλλά θα ήθελα και τη δική σας γνώμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Kαλώς ήρθατε. Πολύ ωραία ιδέα σας η απόκτηση ενός σκύλου, θα κάνει τεράστιο καλό στο παιδί σας.
Ένα labrador προσεχτικά επιλεγμένο, ήρεμο, κατά προτίμηση θηλυκό, από εκτροφέα. Επειδή είναι πολύ ζωηρά κουτάβια θα πρέπει από τον εκτροφέα να επιλεχθεί προσεχτικά το πιο ήρεμο της ομάδας. Εκτός αν προτιμήσετε ένα ενήλικο labrador, το οποίο θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε σε εκτροφέα, θα σας βοηθήσει πολύ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Καλώς ήρθατε στο φόρουμ !

Εύχομαι η ζωή της μικρής σας, να είναι πάντα, όσο πιο εύκολη και ανέμελη γίνεται.

Ιδιαίτερη περίπτωση...

Εξίσου σημαντικό με την επιλογή ράτσας, είναι η επιλογή σωστού σκύλου. Ισως και σημαντικότερη.
Δεν είμαι σίγουρη για κουτάβι. Καθόλου σίγουρη. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ, το τι χαρακτήρα θα έχει ο σκύλος σας. Με ένα κουτάβι και δη από pet shop ή από αγγελία που πωλούνται [στα οποία δεν απευθυνόμαστε έτσι κι αλλιώς για σκύλο], μπορεί να βρεθείτε προ πάρα πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οντως στην Ελλάδα, δύσκολα θα ενημερωθείς σχετικά.
Ισως να έριχνες μια ματιά, στο παρακάτω θέμα, και να επικοινωνούσες με τους υπεύθυνους της σχολής. Μπορεί, να μπορούν να σε καθοδηγήσουν.
[h=3]Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών[/h]Αν δεν βγάλεις άκρη με αυτό, βλέπουμε...

mamas

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2010
47
0
Νεα Αρτακη
Καλώς ήρθατε απο ότι έχω διαβάσει και εγω και έχω δει νομίζω τα golden retriever είναι κατάλληλα για εσάς,βέβαια κάποιοι ποιο έμπειροι απο μένα θα σας που περισσότερα. Σας εύχομαι τα καλύτερα !!!!!!!!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δες και την περίπτωση του poodle standard...
έξυπνα σκυλιά, εύκολα εκπαιδεύσιμα,πιο ήρεμα απο τα λάμπραντορ (για γκόλντεν δεν θα το συζητούσα..) και βασικό -για μια οικογένεια που δεν είχε πριν σκύλο..δεν μαδάνε καθόλου.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Mου φενεται οτι το στανταρντ ειναι το μεγαλυτερο σε μεγεθος, φτανουν τα 30 κιλα τα αρσενικα και mexri 60 εκατοστα υψος. Παντως ηρεμα σκυλια και φιλικα και ουτε υπερκινητικα ειναι τα γκρευχουντ, οι ξενοι τα αποκαλουν 45mph couch potatoes γιατι ειναι σπριντερς, την υπολοιπη ωρα καθονται, υστερα παιζουν και τα newfoundlands αλλα ειναι λιγο τεραστια αλλα ειναι απο τις πιο φιλικες και ηρεμες ρατσες , τουλαχιστον απο αυτα που εχω διαβασει.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ok τότε...νόμιζα ότι το μεγαλύτερο λέγεται γίγας. Πολύ μου αρέσουν!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ναι ναι ! Σε καφε ειναι ολα τα λεφτα:) βεβαια χωρις τα ηλιθια κουρεματα που τα κανουν σαν κλοουν
Θεωρητικά, κάποια από τα "αστεία" αυτά κουρέματα, κάποτε [εν τη γεννέσει τους], είχαν πραγματική και πρακτική αξία. Δεν ήταν σκυλιά του καναπέ. Κάργα εργασιακά!!!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είχα δει πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για μια γυναίκα που πάσχει από επιληψία. Είναι παντρεμένη και έχει και παιδιά. Το παραπονό της ήταν ότι λόγω του προβλήματός της δεν έβγαινε από το σπίτι γιατί δεν ήξερε που και πότε θα πάθει κρίση. Η γυναίκα αυτή δεν είναι στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι αν ήταν στην Αγγλία ή στις ΗΠΑ. Ο σκύλος που είχε πάντως ήταν ο δεύτερος που είχε για το σκοπό αυτό. Το σκυλί λίγο πριν την πιάσει κρίση της έγλυφε συνθηματικά το χέρι και εκείνη καθόταν σε ασφαλές σημείο για να την βρει η κρίση κάπου που δεν θα κινδυνέψει. Και τα δυο σκυλιά ήταν λαμπραντόρ ριτρίβερ ή γκόλντεν ριτρίβερ.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Θεωρητικά, κάποια από τα "αστεία" αυτά κουρέματα, κάποτε [εν τη γεννέσει τους], είχαν πραγματική και πρακτική αξία. Δεν ήταν σκυλιά του καναπέ. Κάργα εργασιακά!!!
Ναι το ξερω αλλα και παλι βρε μαρεκο αλλα εφοσον σχεδον κανεις δεν τα χρησιμοποιει για εργασια ποιος ο λογος να το κουρεψεις ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Τα poodles είναι εξαιρετική πρόταση, και σίγουρα λιγότερο ατσούμπαλα, υπερκινητικά και ενθουσιώδη από ότι ένα λάμπραντορ κουτάβι! :D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Ναι το ξερω αλλα και παλι βρε μαρεκο αλλα εφοσον σχεδον κανεις δεν τα χρησιμοποιει για εργασια ποιος ο λογος να το κουρεψεις ;)
....για να κρατήσεις μια σύνδεση με την ιστορία της φυλής σου...
....για να προβάλλεις καλύτερα το μυοσκελετικό σύστημα του σκύλου...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Eγώ θα πρότεινα, πριν ξεκινήσει την έρευνα για την οποιαδήποτε φυλή, να αποτανθεί πρώτα από όλα - όπως είπε και η Mareco - στη σχολή για Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών

Σίγουρα θα ξέρουν αν και πως υπάρχει λύση για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμη και ως προς τις φυλές σίγουρα αυτοί μπορούν να καθοδηγήσουν καλύτερα - ποια φυλή, από ποιο εκτροφείο κλπ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi