Σκύλος από την αυλή σε διαμέρισμα. Ναι ή όχι;

Ettore

Member
24 Ιανουαρίου 2021
5
8
38
Καλησπέρα σας,
Μας απασχολεί πολύ ένα θέμα κ θα θέλαμε τις συμβουλές σας ή ακόμα κ την εμπειρία σας αν κάποιος έχει παρόμοια! Έχουμε έναν σκυλάκο περίπου 5 χρόνων, ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό, ο οποίος μεγάλωσε σε πολύ μεγαλη αυλή με άλλα δύο τσομπανοσκυλα (ελεύθερα εννοείται). Η διαφορά του με τα άλλα δύο σκυλιά είναι ότι από την ημέρα που τον βρήκα (περίπου 1,5 μηνών στον δρομο), τον είχα συνέχεια μαζί μου. Σε ταξίδια, στη θάλασσα, ταβέρνα, καφέ κτλ... Έχω μεγαλώσει με σκυλιά κ πλέον από τα λίγα εστω που ξέρω κατάφερα να του δώσω κ την βασική εκπαίδευση κ με λίγα λόγια είναι ένας σκύλος υπέροχος!
Το θέμα μας τώρα είναι τον παίρνουμε από την αυλή να τον βάλουμε σε διαμέρισμα; Είναι πιο σημαντικό να μείνει στην αυλή που τρέχει κ παιζει ή να είναι μαζί μας που είμαστε πολύ δεμένοι; Έχουμε κ ένα μωράκι 9μηνων που επίσης αγαπιούνται μεταξύ τους.
Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία παρακαλώ θα ήθελα την άποψη του!
Ευχαριστώ πολύ!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εϊναι δύο διαφορετικά πράγματα η μεταφορά από την αυλή και το παιδάκι 9 μηνων.
Για την μεταφορά απ την αυλή θα έλεγα χαλαρά ναι.
Για το άλλο θέμα είναι μεγάλη κουβέντα που έχει να κάνει με το τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος, πόσο συνεπείς είστε εσείς, κλπ κλπ

Ettore

Member
24 Ιανουαρίου 2021
5
8
38
Εϊναι δύο διαφορετικά πράγματα η μεταφορά από την αυλή και το παιδάκι 9 μηνων.
Για την μεταφορά απ την αυλή θα έλεγα χαλαρά ναι.
Για το άλλο θέμα είναι μεγάλη κουβέντα που έχει να κάνει με το τι χαρακτήρα έχει ο σκύλος, πόσο συνεπείς είστε εσείς, κλπ κλπ
Ευχαριστώ για την απάντηση σας! Το θέμα του μωρού δεν μας προβληματίζει! Ο σκύλος έζησε όλη την εγκυμοσύνη κ το μωρό από νεογέννητο κ είναι πολύ καλός κ τρυφερός χαρακτήρας. Επίσης τα καλοκαίρια στη θάλασσα είχε να κάνει συνέχεια με παιδάκια κ ήταν πάντα άψογος. Κ η μικρή δεν τα φοβάται καθόλου τα σκυλια, ίσα ίσα τα ψάχνει! Μόνο το να τον πάρω από την αυλή με προβληματίζει. Δεν θέλω να καταπιεστεί! Εννοείται ότι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα τον πηγαίνω να παίζει με τους άλλους δύο...αλλά κ πάλι μου φαίνεται μεγάλη αλλαγή. Σκέφτομαι κ το ότι μπορεί λόγω αλλαγής χώρου να έχουμε κ θέματα άγχους αποχώρησης, αλλά αυτό πιστεύω θα το δουλέψουμε γιατί δεν εργάζομαι τώρα κ δεν μπορεί, όλο κ καμία ακόμα καραντίνα θα έχουμε... Ειναι κ το θέμα της εκπαίδευσης της τουαλέτας(το έχω κάνει με κουτάβια, αλλά όχι με ενήλικο σκυλο), αλλά πιστεύω πως δεν θα μας δυσκολεψει γιατί μαθαίνει εύκολα κ μέχρι τώρα κάποια βραδιά που κοιμήθηκε μέσα στο σπίτι λογω καταιγίδας (έχει φοβια) ούτε λέρωσε, ούτε έκανε ζημιές.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Δεν υπάρχει αμοιβαία αγάπη ανάμεσα σε ένα βρέφος 9 μηνών και ένα σκύλο 5 ετών. Κανένας από τους 2 δεν γνωρίζει τι είναι αγάπη, τι είναι σκύλος και τι είναι βρέφος. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει το να έχουν καλή ως τώρα συμπεριφορά, όπως δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει στιγμιαία.

Για αυτό πάντα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και προσοχή, όπως και συνεχή εκμάθηση και των 2 καθώς μεγαλώνουν (και αλλάζουν).

Ο σκύλος δεν χρειάζεται να πηγαίνει 1 φορά την βδομάδα να παίζει με τους παλιούς του φίλους. Αν αυτό βέβαια συνδυάζεται και με κάτι άλλο δικό σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο σκύλος χρειάζεται να συνδυάζει κάθε αλλαγή στη ζωή του με θετικά για αυτόν πράγματα.

Άρα, αν στην "νέα του κανονικότητα" πηγαίνετε βόλτες, παίζεται μαζί, κουράζεται σωματικά, μαθαίνει νέα πράγματα (βασική υπακοή, κολπάκια, βλακειούλες) και απασχολείται και "πνευματικά", τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φαντάσου πως κάτω από κάποιες άλλες, διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσες να είχες αναγκαστεί να δώσεις το σκύλο σου (θέματα υγείας, μετανάστευσης ή άλλα) και το σκύλο σου να τον έπαιρνα εγώ. Να είσαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα περνούσαμε πολύ όμορφα παρέα, θα διασκεδάζαμε και θα παίζαμε ξέγνοιαστοι.

Να σας ζήσουν και να τους χαίρεστε! :)

Last edited:

Ettore

Member
24 Ιανουαρίου 2021
5
8
38
Δεν υπάρχει αμοιβαία αγάπη ανάμεσα σε ένα βρέφος 9 μηνών και ένα σκύλο 5 ετών. Κανένας από τους 2 δεν γνωρίζει τι είναι αγάπη, τι είναι σκύλος και τι είναι βρέφος. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει το να έχουν καλή ως τώρα συμπεριφορά, όπως δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει στιγμιαία.

Για αυτό πάντα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και προσοχή, όπως και συνεχή εκμάθηση και των 2 καθώς μεγαλώνουν (και αλλάζουν).

Ο σκύλος δεν χρειάζεται να πηγαίνει 1 φορά την βδομάδα να παίζει με τους παλιούς του φίλους. Αν αυτό βέβαια συνδυάζεται και με κάτι άλλο δικό σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο σκύλος χρειάζεται να συνδυάζει κάθε αλλαγή στη ζωή του με θετικά για αυτόν πράγματα.

Άρα, αν στην "νέα του κανονικότητα" πηγαίνετε βόλτες, παίζεται μαζί, κουράζεται σωματικά, μαθαίνει νέα πράγματα (βασική υπακοή, κολπάκια, βλακειούλες) και απασχολείται και "πνευματικά", τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φαντάσου πως κάτω από κάποιες άλλες, διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσες να είχες αναγκαστεί να δώσεις το σκύλο σου (θέματα υγείας, μετανάστευσης ή άλλα) και το σκύλο σου να τον έπαιρνα εγώ. Να είσαι βέβαιος ότι πολύ γρήγορα θα περνούσαμε πολύ όμορφα παρέα, θα διασκεδάζαμε και θα παίζαμε ξέγνοιαστοι.

Να σας ζήσουν και να τους χαίρεστε! :)
Ευχαριστώ πολύ! Έτσι ακριβώς τα σκέφτομαι κ εγώ! Απλώς ήθελα κ κάποιος άλλος να μου πει τα ίδια!
Εννοείται ότι το μωρό είναι πάντα υπό επίβλεψη με τον σκύλο, απλώς τονισα πως γνωρίζονται, δεν θα βρεθούν ξαφνικά ο ένας με τον άλλον.

• Like
Reactions: canis

ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
42
Ο σκύλος αυτός έμενε στην αυλή μόνιμα, ή έμενε μέσα έξω;

Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει με το μικρό αν δεν έχουν ζήσει μαζί σε περιορισμένο χώρο.

Επίσης το θέμα της τουαλέτας δεν είναι θέμα, από την στιγμή που ο σκύλος ξέρει ότι πρέπει νανλερωνςι στο χώμα θα ψάχνει χώμα για να λερώσει.
Το θέμα είναι να καταλάβει πως αυτό το χώμα θα το έχει ορισμένες ώρες.

Επίσης μην πέσεις στην παγίδα να είναι σκιά σου κατά την διάρκεια της καραντίνας που δεν θα λείπεις. Άφηνε τον και σε κανένα δωμάτιο μόνο του κάποια ώρα. Η καραντίνα ελπίζουμε να τελειώσει και τότε το να φύγεις απότομα θα είναι απότομο

• Like
Reactions: GRDANE

Ettore

Member
24 Ιανουαρίου 2021
5
8
38
Ο σκύλος αυτός έμενε στην αυλή μόνιμα, ή έμενε μέσα έξω;

Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει με το μικρό αν δεν έχουν ζήσει μαζί σε περιορισμένο χώρο.

Επίσης το θέμα της τουαλέτας δεν είναι θέμα, από την στιγμή που ο σκύλος ξέρει ότι πρέπει νανλερωνςι στο χώμα θα ψάχνει χώμα για να λερώσει.
Το θέμα είναι να καταλάβει πως αυτό το χώμα θα το έχει ορισμένες ώρες.

Επίσης μην πέσεις στην παγίδα να είναι σκιά σου κατά την διάρκεια της καραντίνας που δεν θα λείπεις. Άφηνε τον και σε κανένα δωμάτιο μόνο του κάποια ώρα. Η καραντίνα ελπίζουμε να τελειώσει και τότε το να φύγεις απότομα θα είναι απότομο
Μόνιμα στην αυλή μένει, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις που ανέφερα, όπως σε καταιγίδες. Με το μωρό θα προσέξω πολύ εννοείται, είτε τον πάρουμε τελικά στο διαμέρισμα είτε μείνει εκεί που είναι! Τώρα σίγουρα θα χρειαστεί δουλειά να μάθει το πρόγραμμα με τις βόλτες. Επίσης πολύ σωστο κ το να αποφύγουμε το να τρέχει από πίσω μας..αν τον πάρουμε τελικά θα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε σίγουρα κ ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις! Αλλά εγώ φοβάμαι κ το ενδεχόμενο να βαρεθεί πολύ κ δημιουργηθούν ψυχολογικά με τον "εγκλεισμό" στο διαμέρισμα.

ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
42
Πολύ δουλειά δεν έχετε, γιατί όπως λέτε την έχετε κάνει. Σίγουρα όμως έχετε δουλειά.
Ψυχολογικά να πάθει δεν ξέρω τι εννοείτε, να βγάλει κάποιες συμπεριφορές ναι, μπορεί.
Μπορείτε πριν μετακομίσετε να αρχίσετε να τον κοιμιζετε το βράδυ μέσα στο σπίτι.
Στην αρχή ένα σοκ θα το πάθει, θα το πάθετε κι εσείς... Όλοι παθαίνουμε στις αλλαγές.
Καλή διάθεση να υπάρχει και θα τα κατάφερετε

• Like
Reactions: Ettore and GRDANE

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli