Σκύλος-Παιχνίδι

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Καλησπέρα παιδιά..Πριν μισό χρόνο βρήκα ένα αδέσποτο σκυλί σε άθλια κατάσταση και αποφάσισα να το κρατήσω! Έχει εξαιρετικό χαρακτήρα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζει με παιχνίδια, ενώ είναι μόλις 1,5 χρονών! Στην αρχή ήταν φοβικό, ακόμα και τώρα φοβάται κάποια πράγματα αλλά ενώ του δείχνω το παιχνίδι να το μυρίσει για να μην φοβάται δεν ασχολείται μαζί του ούτε λίγο! Γίνεται να είναι 1,5 χρονών και να μην είναι έστω και λίγο παιχνιδιάρικο; Σκέφτομαι βέβαια ότι μπορεί να μην έμαθε ποτέ να παίζει με παιχνίδια και να μην ξέρει αλλά δεν ξέρω έχετε καμία συμβουλή ή ιδέα ώστε να αρχίσει να ασχολείται με τα παιχνίδια;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Δεν του αρέσει κανένα παιχνίδι; Πχ αν του δώσεις ένα kong με λιχουδιά μέσα θα το παρατήσει;

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Δεν του αρέσει κανένα παιχνίδι; Πχ αν του δώσεις ένα kong με λιχουδιά μέσα θα το παρατήσει;

Δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο παιχνίδι γιατί δεν έβλεπα κανένα ενδιαφέρον και δεν ημουν σε θέση να δώσω τζάμπα λεφτά! Του έχω πάρα μπαλάκια με ήχο, χωρίς ήχο, σχοινιά αλλά τίποτα..

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αν είναι φαγανός δοκίμασε κάνα τέτοιο, βάλτου μέσα πχ λίγο κοτόπουλο και είναι θέμα χρόνου να ασχοληθεί μια χαρά.
Με τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορεί να ασχοληθεί αν παίξεις εσύ μαζί του και του κινήσεις το ενδιαφέρον. Από μόνος του δεν ξέρει τί να τα κάνει... Έχει σχετικά βιντεάκια στο youtube αρκετά επεξηγηματικά.
Μην απογοητεύεσαι, μπορεί απλά να θέλει τον χρόνο του, ειδικά αν είναι και λίγο φοβικός. Η σκύλα μου πχ μέχρι πριν κάνα 4μηνο έπαιζε ελάχιστα, τώρα έχει τον ασυμμάζευτο :LOL::LOL:! Από την άλλη ο αρσενικός μου που έπαιζε με τους πάντες και τα πάντα έχει γίνει πιο εκλεκτικός, παίζει μεν αλλά με συγκεκριμένα παιχνίδια/σκυλιά/άτομα...

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Αν είναι φαγανός δοκίμασε κάνα τέτοιο, βάλτου μέσα πχ λίγο κοτόπουλο και είναι θέμα χρόνου να ασχοληθεί μια χαρά.
Με τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορεί να ασχοληθεί αν παίξεις εσύ μαζί του και του κινήσεις το ενδιαφέρον. Από μόνος του δεν ξέρει τί να τα κάνει... Έχει σχετικά βιντεάκια στο youtube αρκετά επεξηγηματικά.
Μην απογοητεύεσαι, μπορεί απλά να θέλει τον χρόνο του, ειδικά αν είναι και λίγο φοβικός. Η σκύλα μου πχ μέχρι πριν κάνα 4μηνο έπαιζε ελάχιστα, τώρα έχει τον ασυμμάζευτο :LOL::LOL:! Από την άλλη ο αρσενικός μου που έπαιζε με τους πάντες και τα πάντα έχει γίνει πιο εκλεκτικός, παίζει μεν αλλά με συγκεκριμένα παιχνίδια/σκυλιά/άτομα...
Από φαγανός άλλο τίποτα χαχα!! Θα το δοκιμάσω να δούμε τι θα γίνει..σίγουρα θέλει το χρόνο του ήταν πολύ φοβικό σκυλί όταν τον βρήκα..μακάρι να δείξει ενδιαφέρον

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Καλησπέρα γενικά μ τι βλέπεις ν χαλαρώνει; κ επίσης τ παιχνίδια όταν είναι στο χώρο πάει τ μυρίζει ;

Συνήθως όταν είναι σπίτι ξαπλώνει..Του αρέσουν πολύ οι βόλτες και γενικά είμαστε όλη μέρα στον δρόμο. Όχι δεν τα μυρίζει σαν να μην υπάρχουν

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Άποψη μου ν μη σ αγχώνει. Μπορεί μ τ καιρό ν παίξετε παρέα. Δούλεψε περισσότερο μ τ κοινονικοποίηση του όσο γίνεται, επειδή πιθανότατα ν έχει άσχημα βιώματα πριν τ υιοθετήσεις (κ μπράβο που τ έκανες)

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Άποψη μου ν μη σ αγχώνει. Μπορεί μ τ καιρό ν παίξετε παρέα. Δούλεψε περισσότερο μ τ κοινονικοποίηση του όσο γίνεται, επειδή πιθανότατα ν έχει άσχημα βιώματα πριν τ υιοθετήσεις (κ μπράβο που τ έκανες)

Όταν τον βρήκα και μόνο από την εμφάνιση φαινόταν ότι είχε βιώσει πολλά και φάνηκε και στην συνέχεια γιατί φοβόταν τα πάντα. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα όχι τόσο φοβικο αυτό που θα έλεγα ότι φοβάται πολύ είναι τα πυροτεχνηματα και ότι ακούγεται σαν αυτά..το σκυλί είναι φουλ κοινωνικόποιημενο και φαινεται από την βόλτα μας όταν συναντάει άλλα σκυλιά δεν ορμαει ποτε είναι πολύ φιλικό προς όλους εξάλλου τα πάει και πολύ καλά με τα σκυλιά στο πατρικό μου που έχουμε. Αλήθεια δεν ξέρω τι φταίει θα προσπαθήσω όσο μπορώ για το καλύτερο!!

• Like
Reactions: archodea

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Υπαρχουν κ σκυλια που απλα δε γουσταρουν τα παιχνιδια.
Μπορει οπως λες να μην εμαθε ποτε του (αμα ηταν παρατημενο/κακοποιημενο λογικο το βρισκω)
Εχω δει σκυλι να του πετας μπαλα κ να τρεχει πανικοβλητο,δεν ήξερε καν τι ηταν.
Ή μπορει να τον εξαπτουν εντελώς απρόσμενα πράγματα πχ εμενα τρελαινεται να ανοιγει τρύπες στην άμμο,
να κυνηγαει/παιζει/κουβαλαει πετρες,
να δαγκωνει το νερο απτα μπεκ κλπ κλπ
Σιγα σιγα θα τον μαθεις/καταλαβεις καλυτερα.
Αλλα κ να μην παιζει,δεν εγινε κ τίποτα.

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Υπαρχουν κ σκυλια που απλα δε γουσταρουν τα παιχνιδια.
Μπορει οπως λες να μην εμαθε ποτε του (αμα ηταν παρατημενο/κακοποιημενο λογικο το βρισκω)
Εχω δει σκυλι να του πετας μπαλα κ να τρεχει πανικοβλητο,δεν ήξερε καν τι ηταν.
Ή μπορει να τον εξαπτουν εντελώς απρόσμενα πράγματα πχ εμενα τρελαινεται να ανοιγει τρύπες στην άμμο,
να κυνηγαει/παιζει/κουβαλαει πετρες,
να δαγκωνει το νερο απτα μπεκ κλπ κλπ
Σιγα σιγα θα τον μαθεις/καταλαβεις καλυτερα.
Αλλα κ να μην παιζει,δεν εγινε κ τίποτα.

Του αρέσει να παίζει με τα άλλα σκυλιά τρέχει συνεχώς..ναι εννοείται ότι δεν έγινε κάτι αν δεν παίζει απλά πάντα μου άρεσε το σκυλί να είναι παιχνιδιάρικο και να μπορούμε να παίζουμε μαζί έτσι περνάμε και περισσότερο χρόνο μαζί!!

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Συνήθως όταν είναι σπίτι ξαπλώνει..Του αρέσουν πολύ οι βόλτες και γενικά είμαστε όλη μέρα στον δρόμο. Όχι δεν τα μυρίζει σαν να μην υπάρχουν
Ισως να ειναι αυτή η απάντηση σου. Αν όντως εκτονώνεις τόσο πολυ τον σκυλο σου με μεγάλες βόλτες, μπορεί μετα να μην έχει ενέργεια η διάθεση για παιχνίδι.

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Ισως να ειναι αυτή η απάντηση σου. Αν όντως εκτονώνεις τόσο πολυ τον σκυλο σου με μεγάλες βόλτες, μπορεί μετα να μην έχει ενέργεια η διάθεση για παιχνίδι.
Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο γιατί έχει τύχει αρκετές φορές να πάμε μόνο μια βόλτα την ημέρα και δεν είδα καμήλα διαφορά

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο γιατί έχει τύχει αρκετές φορές να πάμε μόνο μια βόλτα την ημέρα και δεν είδα καμήλα διαφορά
Μια βόλτα αλλά τι βόλτα; Μια βόλτα διάρκειας 1 ώρας για έναν μέτριας ενεργητικότητας σκύλο είναι αρκετή για να τον στείλο ΚΟ για ύπνο. Τι διάρκεια έχουν οι βόλτες σας;

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να είναι και ο χαρακτήρας έτσι. Δηλαδή υπάρχουν σκυλιά τρελαμένα που παίζουν όλη μέρα και σκυλιά που δεν κάνουν απολύτως τίποτα μέσα στο σπίτι. Αφου έξω είναι μια χαρά όπως λες, τότε μπορεί απλά να είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Μαζί σου δεν παίζει καθόλου; Ποτέ; Ούτε ξέρω γω αν τον πειράζεις/τραβολογάς/τσιμπάς με τα χέρια;

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Μια βόλτα αλλά τι βόλτα; Μια βόλτα διάρκειας 1 ώρας για έναν μέτριας ενεργητικότητας σκύλο είναι αρκετή για να τον στείλο ΚΟ για ύπνο. Τι διάρκεια έχουν οι βόλτες σας;

Εξαρτάται και από τον χρόνο που έχω στην διάθεση μου..συνήθως διαρκούν 1 ώρα

Stellak100

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2017
56
4
26
Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να είναι και ο χαρακτήρας έτσι. Δηλαδή υπάρχουν σκυλιά τρελαμένα που παίζουν όλη μέρα και σκυλιά που δεν κάνουν απολύτως τίποτα μέσα στο σπίτι. Αφου έξω είναι μια χαρά όπως λες, τότε μπορεί απλά να είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Μαζί σου δεν παίζει καθόλου; Ποτέ; Ούτε ξέρω γω αν τον πειράζεις/τραβολογάς/τσιμπάς με τα χέρια;

Τον έχω 6 μήνες και τους τελευταίους 2 μήνες έχει αρχίσει να παίζει μαζί μου με το να τον πειράζω και κάπως έτσι

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Κι εμένα που είναι φοβική έτσι είναι. Μέσα στο σπίτι σα να μην υπάρχει. Στη βόλτα δαιμονίζεται βέβαια και είναι ατρόμητη. Αν την προκαλέσω για παιχνίδι μόνο θα ανταποκριθεί. Σπάνια το ξεκινά μόνη της. Να τον τσιγκλάς και θα παίζετε σαν τρελοί θα δεις ;)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Είμαστε πολυδιάστατοι και συνήθως ξεχνάμε ότι και τα σκυλιά τελικά είναι. Για παράδειγμα, ο σκύλος μου δεν έπαιζε με λούτρινα, σνόμπαρε το κονγκ, δεν έπαιζε με κλωστή και πραγματάκι δεμένο στην άκρη, δεν έφερνε καπάκια, αλλά για κάποιο φανταστικό λόγο κάποτε που μου έπεσε κάτω μια πατάτα όπως έβαζα τα ψώνια στο τραπέζι και κύλησε στο πάτωμα άρχισε να κυνηγάει την πατάτα πολύ χαρούμενη και αυτό έγινε το παιχνίδι μας (!)

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Και γω άργησα να συνηθίσω και να θεωρώ φυσιολογικό ότι το σκυλί μου δεν παίζει. Σχεδόν ποτέ δε παίζει μόνη της, παίζουμε μόνο μαζί και αυτό οοοταν την προκαλέσω εγώ και διαρκεί λίγο. Βαριέται εύκολα και θέλει εναλλαγή παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του. Αντίθετα, τρελαίνεται να "εξερευνεί" και να ψάχνει πράγματα που έχω κρύψει, κάνει σαν τρελή. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που αρέσει στο σκύλο σου, απλά ίσως θέλει χρόνο για να το βρείτε.