δεν ξέρω αν με θεωρείς έμπειρο αλλά σίγουρα με θεωρείς εμπειρότερο πολλών αρχάριων,να σε ενημερώσω ότι δεν με θεωρώ ικανό να μεγαλώσω και να κοντρολάρω ένα ροτβάιλερ ή ένα ντόμπερμαν ή ένα χάσκυ (που δεν είναι καν φύλακας) και ακόμα και το Κρητικό (που είναι λίγο φύλακας αλλά δεν έχει τα κιλά μίας τέτοιας φυλής) είχα πέσει με τα μούτρα να το εκτονώνω και να το κοινωνικοποιώ,ίσως σε βαθμό που ένας άλλος άνθρωπος που εργάζεται και έχει οικογένεια να μην προλάβαινε όσο κι αν ήθελε ,σκέψου ότι ξύπναγα στις 4.30 και έπαιρνα τα βουνά ή ότι περπάταγα χειμώνα καλοκαίρι μία ώρα την ημέρα μέσα στην πόλη κλπ κλπ κλπ
Αυτό ισχύει μέχρι να μπεις στην διαδικασία!
Δεν μπορείς να κοντρολάρεις ένα μεγάλο σκύλο γιατί δεν σου αρέσει να το κάνεις. Δεν θα μπεις στην διαδικασία απλά!Αυτό λέγεται επιλογή ή αν θέλεις αυτογνωσία!
Εσύ όμως επέλεξες να ασχοληθείς με μικρόσωμη φυλή!Και έγινε "έμπειρος" επειδή θέλησες να εξειδικευτείς!Και το πέτυχες!
Μην μου φέρνεις λόγους τύπου για τον μέσο εργαζόμενο άνθρωπο που του περνάν 1002 όλη την ημέρα κτλ!Καμία σχέση δεν έχει!Όπως και το απέδειξες!Ξύπναγες και τράβαγες με την σκύλα στα βουνά!Επιλογή σου!Όπως επιλογή σου να γίνεις έμπειρος!Κάποτε είχες 1 κοκόνι!Θέλησες να ενημερωθείς και απόκτησες εμπειρία με το ένα κοκόνι!Δεν χρειάστηκε να αποκτήσεις και όλα τα υπόλοιπα για να λέγεσαι έμπειρος!
Θέλω να πω με τα παραπάνω ότι η λέξη εμπειρία δεν κρύβεται στην ποσότητα, δηλαδή θα αποκτήσω εμπειρία όταν θα περάσουν από τα χέρια μου 10 σκυλιά, ούτε όταν θα αποκτήσω εμπειρία στο αυτοκίνητο όταν γίνω πιο μεγάλος πχ!
Σε όλα τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω!
Εγώ για σένα νομίζω ότι είσαι ένας άνθρωπος έμπειρος, και το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε τετ α τετ!Είχες ήδη καταστήσει τον εαυτό σου έμπειρο μόνο και μόνο από το πως μιλούσες!Το αν θα είχες 1 κοκόνι ή 10 ποσώς με ενδιαφέρει!Αυτό που με ενδιέφερε ήταν το τι ξέρεις γύρω από την φυλή και ότι ανα πάσα στιγμή ξέρεις πως να συμπεριφερθείς είτε στον 1 σκύλο σου είτε και στους 10!:cura:
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ανθρώπους που λένε ότι θέλουν έμπειρα χέρια κάποιες φυλές?Οκ, και τι φυλή δηλαδή θα πάρουμε πιο πριν για να αποκτήσουμε εμπειρία?Αν πάρουμα μια πιο μαλακή φυλή δεν θα γνωρίσουμε την δυναμική φυλή φύλαξης. Μόνο όταν θα την αποκτήσουμε επιτέλους θα καταλάβουμε τι εστί! Και τι κάναμε μέχρι εκείνη την ώρα?Μια τρύπα το νερό!Ασκούσαμε την "εμπειρία" μας σε άλλες φυλές πιο "βατές". Και άντε να καταλάβω ότι χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη μια τέτοια φυλή!Οκ, πως συμβουλεύεις κάποιον να γίνει έμπειρος?Να πάρει δηλαδή άλλη φυλή πιο πριν?Αφού οι ίδιες οι φυλές μεταξύ τους έχουν εντονότατες διαφορές!Ποιος ο λόγος να αποκτήσει εμπειρία σε άλλη φυλή?
Αντί δηλαδή να στρέψουμε τον κόσμο να δουλέψει το μυαλουδάκι του πάνω σε κάτι εφόσον του αρέσει αυτό το κάτι, τον στρέφουμε να το παρακάμψει μέσω άλλων οδών και στο τέλος να πάρει αυτό που θέλει!
Και τι κάνουμε στο τέλος?Στρέφουμε έναν ιδιοκτήτη σε μια ποιο μαλακή φυλή, την αποκτά, και μετά τρώει το αγγούρι στην πιο δυναμική με την μαλθακότητα της προηγούμενης!
Δηλαδή αν έρθω εγώ ο χαλβάς με μαύρα μεσάνυχτα και σου πω, θέλω μια Χ δυναμική φυλή φύλαξης και μου πεις πρέπει να γίνεις έμπειρος πρώτα. Τι μου προτείνεις δηλαδή?Να πάω να πάρω μια φυλή με λιγότερες απαιτήσεις. Και περνάν τα χρόνια και ζω με την φυλή με τις λιγότερες απαιτήσεις. Μετά πάω παίρνω τελικά την δυναμική φυλή νομίζοντας ότι έχω καλό επίπεδο. Και έτσι όπως είμαι χαλβάς από την προηγούμενη φυλή που δεν χρειάστηκε και τίποτα ιδιαίτερο γιατί ήταν ήπια, έχω στα χέρια μου ένα όπλο!
2 διαφορετικά σκυλιά, 2 διαφορετικές εμπειρίες, 2 διαφορετικές καταστάσεις. Αποτέλεσμα, είχα σκυλιά ναι, απέκτησα εμπειρία ναι, σε διαφορετικά αντικείμενα μάνα μου όμως!Καμία σχέση το ένα με το άλλο!