Σκύλοι της "μόδας"

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Είναι καθαρά θέμα ενημέρωσης.
Αν υπήρχε πληροφόρηση και ηξερε η πλειοψηφία του κόσμου οτι το να έχεις σκύλο σημαίνει οτι
Θα ζεις μαζι του για περιπου 15 χρονια
Θα πρεπει να του αφιερωνεις καθε μερα αρκετο χρονο
Θα πρεπει να φροντιζεις για την τροφη του για την υγεια του.
Θα ξοδευεις χρημα, κλπ,
δεν θα εβλεπαν τον σκυλο ως παιχνιδι και δεν θα γινοταν μοδα
Καθολου θεμα ενημερωσης δεν ειναι. Διαφωνω. Και νομιζω οτι αυτη η αποψη υποτιμα τους "ανευθυνους" ιδιοκτητες. Φυσικά και ολοι αυτοι ξερουν τι πρεπει να κανουν. Χαζοι δεν ειναι. Τεμπεληδες ειναι και κακομαθημενοι και τα πληρωνει το ζωντανο.

Ακομα κι ο παππους μου οταν ειχε σκυλο πριν 40 χρονια, να φυλαει τις κατσικες στο χωριο, πηγαινε καθε μερα και τον φροντιζε και τον ταϊζε. Ειχαν καλυτερη ενημερωση τοτε?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καθολου θεμα ενημερωσης δεν ειναι. Διαφωνω. Και νομιζω οτι αυτη η αποψη υποτιμα τους "ανευθυνους" ιδιοκτητες. Φυσικά και ολοι αυτοι ξερουν τι πρεπει να κανουν. Χαζοι δεν ειναι. Τεμπεληδες ειναι και κακομαθημενοι και τα πληρωνει το ζωντανο.

Ακομα κι ο παππους μου οταν ειχε σκυλο πριν 40 χρονια, να φυλαει τις κατσικες στο χωριο, πηγαινε καθε μερα και τον φροντιζε και τον ταϊζε. Ειχαν καλυτερη ενημερωση τοτε?
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα προσθέσω πως όσο η ανευθυνότητα σε όποιο τομέα και αν συμβαίνει μένει ατιμώρητη θα διαιωνίζεται εις τους αιώνες των αιώνων αμήν

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Ναι εγω δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λετε.Ειναι και η ανευθυνοτητα που παιζει ρολο,αλλα εγω πιστευω οτι και η ελλειψη ενημερωσης εχει πολυ μεγαλο ρολο.
Και οσο για τα 40 χρονια πριν.Μπορει ο καθε παππους να μην ειχε ενημερωση ή επιστημονικες γνωσεις πανω στο θεμα σκυλος,αλλα σιγουρα ηξερε πως αν δεν περιποιηθει τα ζωα του,δεν θα ανταποκρινονται σωστα στην εργασια για την οποια τα θελει.

Last edited:

kosmas23

Member
22 Νοεμβρίου 2011
21
0
στην σκεψη μου ησουν Κυβελλη? οπως τα λες ειναι , χθες συναντησα μια κοπελλιτσα στην γειτονια μου με ενα bullmastif, δυσαναλογα μεγαλο με το μεγεθος της, σταματησα και την ρωτησα ωραιο το σκυλακι σου απο που το πηρες ? ελπιζοντας να μου πει απο εκτροφεα ,ξερω την φυλη κλπ ,χωρις και πολυ εκπληξη ακουσα οτι της το εκανε δωρο ο ανδρας της απο ενα πετ σοπ zωο......(μην τους κανω και διαφημηση)
ε της μοδας .........πηγα να της πω
μαρια μου με ολο τον σεβασμο και ξεροντας οτι εχεις δικαιο..θα σου απλα οτι δν υπαρχει σωστη ενημερωση...δν γινεται να ξερουν ολοι τι συμβαινει......εμενα πχ ο πατερας μου δεν ξερει να ανοιγει υπολογιστη και πολλοι ακομα φανταζομαι δν ασχολουνται....αν θελει να κανει δωρο στην μητερα ενα κουταβακι μου που θα στραφει ποιον να ρωτησει?στο pet shop...και ειναι λογικο δν φταινε παντα αυτοι που πανε να αγορασουν απο εκει γιατι πολυ απλα δν ξερουν οποτε δεν γινετε να ειμαστε απολυτοι και να τους κατηγορουμε ολους....και μην μου πειτε αφου ειναι ασχετος απο σκυλια να μην παρει...3 παιδια μεγαλωσε εκει θα κολωσει???και οντως...3 χρονια εχουν ενα καννις και το εχουν μεγαλωει αψογα και το σκυλι εχει πολυ καλο χαρακτηρα και ειναι κ πολυ κοινωνικο...το πειρε απο pet shop...δεν ηξερε...οπως και γω δν ηξερα τοτε για να πω την αληθεια..και ξαναλεω δεν φταιγαμε,,,,ποιος θα μας στα ελεγε αυτα που διαδαζω εγω και μαθαινω απο τα forums!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολλα πραγματα, ''γεννιουνται'' στην καρδια του ιδιοκτητη και μαθαίνονται(μετα), κατοπιν συμβιωσης.
Πολλοι ξεκινησαν ζεστοι και ορεξατοι και στην πορεια βαρεθηκαν, και αλλοι ξεκινησαν ασχετοι και ανευθυνοι και στην πορεια αγαπησαν, ενημερωθηκαν, και εκαναν οτι καλυτερο μπορουσαν να κανουν για τα σκυλακια τους...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
ειδικα τα σαρ πει δυτικου στυλ απο αμερικα με 1000 ζαρες και 1000000000 προβληματα υγειας
αλλη μια καραμελα
και τα ντογκο
και τα ακιτα και τα τσοου
τα ροτβαιλερ δεν νομιζω
τα πιτ μπουλ για κλασσικους λογους
τα μπουλ τεριε το ιδιο
μερικες ρατσες ομως ακομα καλα κρατουν
αν δεις ας πουμε ντογκ ντε μπορντω που επαρχια δεν ειδα ποτε
παει να πει οτι ο αλλος πιθανοτατα ξερει η αν εχει φιλα η πρεσα η σταφορσαιρ αγγλικο

Richie

Active Member
8 Νοεμβρίου 2011
27
0
London
Πραγματικα 'Λυπαμαι΄ αυτα τα σκυλια που πεφτουν σε λαθος χερια απο μια Τενια διαφημιση!! Πραγματικα αμα ρωταγες πρην κανενα χρονο στην ελλαδα ηταν πολλοι λιγοι αυτοι που ιξεραν τα ακιτα Ινου!! Και ακομα πιο λιγοι αυτοι που ιξεραν τα χαρακτιριστικα τις φυλης
Οπος και το αρντζεντινο το οπιο οσα χρονια ζουσα στην ελλαδα και εκοβα βολτες στην Αθηνα Ειχα δει μονο ενα αρσενικο ηταν.... Και ο ιδιοκτητις του πραγματικα ιξερε πολλα για την φυλη αυτοι! Αλλα επισης ειναι και η αλλη οψη του νομιζματος οι οπιοι μεν δεν ξερουν πολλα για την ρατσα αλλα εχουν τιν καλη θεληση και τα καταφερουν μια χαρα το λεω αυτο επειδη ξερω τετιους ανθρωπους και τα σκυλια τους και αυτοι ειναι ευτιχισμενοι ακομα και σημερα με την βοηθεια παντα απο εκπεδευτες κ.λ.π ....Οπος κ πολλες αλλες ρατσες που εχουν γινη τανιες η σειρες ι οτιδηποτε!

Last edited:

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Είναι τελείως λάθος κριτήριο να επιλέγεις ένα ζώο το οποίο θα σε συντροφεύει τόσα χρόνια και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του, από μια ταινία, από ένα διαφημιστικό ή γιατί απλά σου αρέσει εμφανισιακά.

Όσα χρόνια με θυμάμαι ήθελα κόκερακι... πέρασε πέρασε ο καιρός κ έφτασε η στιγμή που μένω σπίτι ΜΟΥ άρα δεν μου απαγορεύει κανείς το να έχω σκυλί... ήρθε και η ώρα που θα "διάλεγα" τι θα πάρω.

Σας πληροφορώ τόσο διάβασμα δεν έριξα ούτε στις πανελλήνιες! χαχα!!!
Μπήκα και διάβασα μια - μια τις ράτσες.

Ήθελα να ενημερωθώ για τον χαρακτήρα του ζώου, τις ανάγκες "άθλησης" του, τα προβλήματα υγείας που ίσως βγάλει, ευαισθησίες, φιλικότητα προς παιδιά κτλ, το κατά πόσο εύκολο είναι να μπορώ να το "εκπαιδεύσω" μόνη μου, το κατά πόσο μαδάει ... μα έκατσα και έψαξα τα ΠΑΝΤΑ για να βρω το σκυλί αυτό που είναι πιο κοντά σε ΜΕΝΑ και τις ανάγκες μου, τα χόμπι μου και τις δραστηριότητες μου!

Για να μπορούμε να είμαστε μαζί παντού και να γουστάρουμε!!!! Για να μην νιώσω ότι κάνω "αγγαρεία" ή να μην κουραστώ από ένα σκυλί που καλώς ή κακώς πχ μαδάει απίστευτα πολύ κτλ.

Έκανα την επιλογή μου τελείως συνειδητοποιημένα & μετά από αρκετό ψάξιμο.
Το Boxer κάλυπτε όλα τα "Θέλω" μου... και εγώ σαν άνθρωπος θεωρώ ότι καλύπτω τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις.
Και αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό..

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Νομίζω οτι έχουν γίνει και λίγο της ''μόδας'' να παίρνεις σκύλο απο καταφύγιο....όλο και περισσότερους ακούω.....
Ελπίζω μόνο να είναι εκει όλοι αυτοι και οταν ο σκύλακος τους θα έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς και υγείας και δεν θα το πετάξουν με ελαφρά καρδιά στον δρόμο πάλι.....
Της μόδας κάποτε ηταν και τα κανισάκια.....και πραγματικά δεν έχω δει κανένα κανις απο πετσοπ να είναι νορμάλ εκπαιδευμένο και να μην το πετάνε στο μπαλκόνι γιατι βαριούνται να ασχοληθούν.....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν ξέρω για την Ιταλία, πάντως στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου "μόδα" τα καταφύγια.
Ο περισσότερος κόσμος ούτε που το σκέφτεται σαν επιλογή :cool:
Τουλάχιστον εγώ αυτή την εικόνα έχω!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εδω εχουν αλλοιωθει οι σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων. Θεμελιωδεις αρχες οπως ο γάμος και η οικογενεια πλήττονται απο διαφορες ''μόδες'' ιδεών και συμπεριφορών, και απορουμε και σκάμε για τις επιπτωσεις σε καποιες φυλες σκυλων;

Αναμενόμενα και αυτα, και άλλα πολλα...:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ