Σκότωσε το σκύλο του για να σώσει το παιδί του..

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Πανω απο ολα πρεπει να ειμαστε εμεις ως ενηλικες υπευθυνοι και προσεκτικοι ωστε να μην τη πληρωνει ουτε το παιδι ουτε το ζωο.
Αυτο ακριβως ενοουσα στο προηγουμενο μου ποστ και χαιρομαι που συμφωνουμε σε αυτο το κομματι.Απο κει και περα ξαναλεω πως(κατα την γνωμη μου παντα) δεν μπορουμε να ξερουμε πως θα αντιδρασουμε σε κατι το οποιο δεν εχουμε βιωσει.Εγω δεν αποκλειω το ενδεχομενο να ειχα αντιδρασει με τον ιδιο τροπο.

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
σιγουρα θα συμφωνησω στο τελευταιο που λες,αλλα αληθεια αν το παιδι σου δαγκωνε πανω στα νευρα του το αφτι του σκυλου σου και το εκοβε,θα πυροβολουσες το παιδι σου......?
Σταματηστε να συγκρινετε τα σκυλια με τα παιδια.Τα σκυλι δεν ειναι παιδι και ποτε δεν θα γινει.Με την ιδια λογικη σε ρωταω και γω...

Θα εβγαζες ποτε το παιδι σου βολτα με λουρι;(Αν οχι γιατι το κανεις στον σκυλο; )
Βαζεις το σκυλι σου να τρωει μαζι σου στο τραπεζι;(αν οχι γιατι βαζεις το παιδι; )
και η λιστα με τις ερωτησεις δεν τελειωνει ποτε...

Σιγουρα υπαρχουν καποιες ομοιοτητες οσον αφορα τις ευθυνες και τις αναγκες αλλα μην συγκρινετε δυο ανομοια πραγματα.
​(Αυτη ειναι η αποψη μου και δεν χρειαζεται να συμφωνει με την δικια σου/σας)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δίλημμα παιδί > σκύλος δεν υφίσταται.Το να προσπαθεί να τα ιεραρχήσει κάποιος είναι κουτό κ κρίνωντας από τη φάτσα του τύπου,δε φαίνεται κ για τέρας ευφυίας(είμαι φυσιογνωμιστής τι να κάνουμε).

Ένα λογικό συμπέρασμα που εξάγω ειναι πως τα είχε κάνει μαντάρα με τις επιλογές του,δεν υπήρχε αρμονία στη συμβίωση της αγέλης,και σαν άγριο ζώο που είναι ο ίδιος μόλις είδε το γιό του με κομμένο δάκτυλο..ξεκοίλιασε το σκύλο!

Το να ιεραρχείς μέσα σε μια οικογένεια ποιος έχει δικαίωμα να ζήσει περισσότερο από τον άλλο είναι σαν σκεπτικό λάθος εξ αρχής.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Βαρέθηκα πριν να γράψω, γι'αυτό και έβαλα απλά τα links που έχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά ας ξε-βαρεθώ για λίγο...

Ο πατέρας δεν σκότωσε τον σκύλο για να σώσει τη ζωή του παιδιού του, αλλά για να βγάλει το μικρό δαχτυλάκι του δεξιού χεριού του παιδιού από το στομάχι του. Η ζωή του παιδιού δεν βρισκόταν σε κίνδυνο, εφόσον όταν έγινε το συμβάν το σκυλί ήταν μέσα σε κλουβί και το παιδί απ'έξω.

Στο βίντεο αναφέρεται (αν δεν με γελούν πολύ τα αυτιά μου) ότι ο πατέρας είναι κυνηγός, κάτι που εξηγεί την πιθανότατα μεγαλύτερη άνεσή του από του μέσου ανθρώπου με τη θανάτωση ζώου.

Το σκυλί φαντάζομαι ότι θα κατέληγε έτσι κι αλλιώς στη θανάτωση, εφόσον δάγκωσε παιδί. Εκδοχή με happy end για όλους, μάλλον δεν υπάρχει.

Από όταν πρωτοδιάβασα την ιστορία, σκέφτηκα ότι το χειρότερο ίσως είναι ότι υπέβαλλε τα παιδιά του σε διπλό σοκ. Ένα αυτό του σκύλου που δάγκωσε το παιδί και ένα αυτό του πατέρα που σκότωσε και ξεκοίλιασε το σκυλί. Βέβαια ο πιτσιρίκος στο βίντεο δεν θα έλεγα ότι δείχνει ιδιαίτερα σοκαρισμένος, αλλά μου δίνω μεγάλες πιθανότητες λάθους, από παιδοψυχολογία δεν κατέχω.

Ο πατέρας λέει ότι έχασε και ένα μέλος της οικογένειας του, εννοώντας τον σκύλο... Ελπίζω με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του να είναι πιο ψύχραιμος!

Για την ιστορία, το δάχτυλο του παιδιού βρέθηκε μεν, δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν δε.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Σε κατι τετοιες ιστοριες προσπαθω να βαλω τον εαυτο μου σε αυτη τη θεση για να μπορεσω να απαντησω αντικειμενικα. Αν ενα απο τα σκυλια μου λοιπον εκοβε το δαχτυλο του παιδιου μου, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εκανα αυτοσχεδια εγχείρηση. Δηλαδη ελεος! Πως θα μπορουσα να σκοτωσω εγω η ιδια το πλασμα που μεγαλωσα τοσα χρονια? Οτι θα επαιρνε ποδι απο το σπίτι δεν το συζητώ, αλλα κ παλι δεν θα το αφηνα στην μοιρα του. Υπηρχε κ η λυση που ανεφερε καποιος παραπανω, κατευθειαν στον κτηνιατρο για να κανει αυτος οτι πρεπει.

dipar

Active Member
5 Φεβρουαρίου 2013
32
7
Σταματηστε να συγκρινετε τα σκυλια με τα παιδια.Τα σκυλι δεν ειναι παιδι και ποτε δεν θα γινει.Με την ιδια λογικη σε ρωταω και γω...

Θα εβγαζες ποτε το παιδι σου βολτα με λουρι;(Αν οχι γιατι το κανεις στον σκυλο; )
Βαζεις το σκυλι σου να τρωει μαζι σου στο τραπεζι;(αν οχι γιατι βαζεις το παιδι; )
και η λιστα με τις ερωτησεις δεν τελειωνει ποτε...

Σιγουρα υπαρχουν καποιες ομοιοτητες οσον αφορα τις ευθυνες και τις αναγκες αλλα μην συγκρινετε δυο ανομοια πραγματα.
​(Αυτη ειναι η αποψη μου και δεν χρειαζεται να συμφωνει με την δικια σου/σας)
τα ιδια μου εγραψε και ο vas και του ειπα να το ξαναδιαβασει γιατι καπου το εχασε...τεσπα δε πειραζει,δεν συγκρινω παιδι σκυλι(αν και τα παραδειγματα σου ειναι λιγο ακυρα) αλλο ειπα!εχεις μια οικογενεια,καλως η' κακως εσυ εισαι το αφεντικο της αγελης σου!εσυ βαζεις τα ορια μεταξυ των μελων και φροντιζεις για το καλυτερο ολων!και σε ξαναρωταω,αν παει το παιδι σου ετσι στα καλα καθουμενα και κλωτσησει το σκυλι σου στα μουτρα η' το δαγκωσει στο αφτι και το σκυλι απλα δεν αντιδρασει, τι θα κανεις?να στο παω και παρακατω για να μη μπλεχτεις παλι με το παραδειγμα μου! πες οτι αυτα τα κανει η γυναικα σου στο σκυλι σου!(και οχι δε σου συγκρινω τη γυναικα με το σκυλι σου)τι θα κανεις?
αυτο που απλα λεω λοιπον ειναι,οτι σε μια οικογενεια(που μεσα σε αυτην βαζω και τα σκυλια διοτι δεν ειναι ουτε διακοσμητικα ουτε λουτρινα) αν γινει κατι θα πιασεις την καραμπινα και θα αρχισεις να βαρας οποιον βρεις?μαλλον οχι...απλα στα ματια μου σε βολευει στην κατασταση που σχολιαζουμε να ξεκανεις τον σκυλο!για σενα κανεις καλα,για μενα δε κανεις καλα!δε περιμενω προφανως να συμφωνησουμε...

και για να σου δωσω ενα προσωπικο παραδειγμα,εχω ενα σκυλι 3μηνες παρα 5 μερες, τον πρωτο μηνα πηγα να του παρω το μπαλακι για να παιξουμε και εκεινο μου γριλισε και μετα γυρισε το κεφαλι και με ανοιξε στο χερι!(σε αντιστοιχη θεση θα μπορουσε να ειναι η μανα μου,η κοπελα μου,το μικρο μου ξαδερφακι) τι επρεπε να κανω?να το πεταξω ξανα στο δρομο?να το παω για ευθανασια? μπα δε νομιζω...και μην πεις: νταξ δεν σου εκανε ζημια...! ροτβειλερ ειναι και αν με δαγκωνε σωστα,στην καλυτερη θα ειχα παει για απειρα ραματα και εγχειρηση.... αρα οχι δεν ειναι λυση να το σκοτωσω ουτε στο ξυλο,ουτε να το πυροβολησω!

ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω....καλημερα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μελετάτε το δημοσιεύμα από διαφορετική οπτική σε σχέση με την πράξη του πατέρα...
Ο πατέρας δε σκότωσε τον σκύλο του για να τον εκδικηθεί που δάγκωσε το παιδί του, αλλά στην προσπάθειά του να ανακτήσει άμεσα το κομμένο δάκτυλο ώστε να μην μείνει το παιδί του ανάπηρο(η απώλεια του δακτύλου μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αλλά προσδιορίζεται ως αναπηρία συγκεκριμένου ποσοστού)....
Τώρα κατά πόσο ήταν σωστή η επιλογή του...
Κατά πόσο υπήρχαν βιώσιμες πιθανότητες να είναι αξιοποιήσιμο το δάχτυλο που έμεινε μέσα στα γαστρικά υγρά του στομαχιού το σκύλου...
Και πολλά άλλα είναι αλλη ιστορία...

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
τα ιδια μου εγραψε και ο vas και του ειπα να το ξαναδιαβασει γιατι καπου το εχασε...τεσπα δε πειραζει,δεν συγκρινω παιδι σκυλι(αν και τα παραδειγματα σου ειναι λιγο ακυρα) αλλο ειπα!εχεις μια οικογενεια,καλως η' κακως εσυ εισαι το αφεντικο της αγελης σου!εσυ βαζεις τα ορια μεταξυ των μελων και φροντιζεις για το καλυτερο ολων!και σε ξαναρωταω,αν παει το παιδι σου ετσι στα καλα καθουμενα και κλωτσησει το σκυλι σου στα μουτρα η' το δαγκωσει στο αφτι και το σκυλι απλα δεν αντιδρασει, τι θα κανεις?να στο παω και παρακατω για να μη μπλεχτεις παλι με το παραδειγμα μου! πες οτι αυτα τα κανει η γυναικα σου στο σκυλι σου!(και οχι δε σου συγκρινω τη γυναικα με το σκυλι σου)τι θα κανεις?
αυτο που απλα λεω λοιπον ειναι,οτι σε μια οικογενεια(που μεσα σε αυτην βαζω και τα σκυλια διοτι δεν ειναι ουτε διακοσμητικα ουτε λουτρινα) αν γινει κατι θα πιασεις την καραμπινα και θα αρχισεις να βαρας οποιον βρεις?μαλλον οχι...απλα στα ματια μου σε βολευει στην κατασταση που σχολιαζουμε να ξεκανεις τον σκυλο!για σενα κανεις καλα,για μενα δε κανεις καλα!δε περιμενω προφανως να συμφωνησουμε...

και για να σου δωσω ενα προσωπικο παραδειγμα,εχω ενα σκυλι 3μηνες παρα 5 μερες, τον πρωτο μηνα πηγα να του παρω το μπαλακι για να παιξουμε και εκεινο μου γριλισε και μετα γυρισε το κεφαλι και με ανοιξε στο χερι!(σε αντιστοιχη θεση θα μπορουσε να ειναι η μανα μου,η κοπελα μου,το μικρο μου ξαδερφακι) τι επρεπε να κανω?να το πεταξω ξανα στο δρομο?να το παω για ευθανασια? μπα δε νομιζω...και μην πεις: νταξ δεν σου εκανε ζημια...! ροτβειλερ ειναι και αν με δαγκωνε σωστα,στην καλυτερη θα ειχα παει για απειρα ραματα και εγχειρηση.... αρα οχι δεν ειναι λυση να το σκοτωσω ουτε στο ξυλο,ουτε να το πυροβολησω!

ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω....καλημερα
Συγνωμη εαν καταλαβα λανθασμενα οτι τα συγκρινεις.Απο κει και περα εγραψα στο προηγουμενο ποστ πως αν εκανα κατι παρομοιο σιγουρα θα ηταν δικο μου λαθος και οχι του σκυλου.Οποτε δεν θεωρω πως θα εκανα καλα οπως λες και νομιζω πως συμφωνουμε σε αυτο.

Αυτο που λεω και παρεξηγηθηκε ειναι πως δεν ξερω πως θα αντιδρουσα σε μια τετοια περιπτωση γιατι πολυ απλα δεν μου εχει τυχει.Απλουστατα πιστευω πως εν βρασμο ψυχης δεν ξερεις πως αντιδραει ο καθενας και δεν μου φαινετε περιεργο να εκανα και εγω κατι αναλογο.Ελπιζω να καταλαβες τωρα τι λεω και πως το λεω.

Καλη σου μερα και σενα:D