Σκότωσε το σκύλο μου και μου έκανε μήνυση!

Recep

Member
5 Ιανουαρίου 2012
16
0
Καλησπέρα και χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα,

Πριν ένα χρόνο περίπου, αναβάτης μοτοσυκλέτας παρέσυρε και σκότωσε το λαμπραντόρ μας κατά τη διάρκεια μιας καθιερωμένης απογευματινής βόλτας (ευτυχώς δεν παρέσυρε και το συνοδό του σκύλου που τον κρατούσε από το λουράκι).

Το περιστατικό καταγράφτηκε από την αστυνομία, και πριν περίπου ένα μήνα μου ήρθε μηνυτήρια καταγγελία και με καλεί σε δικάσιμο από τον αναβάτη που απαιτεί αποζημίωση της τάξης των 5,000 ευρώ για υλική/ηθική και λοιπές ζημίες!!!

Η ψευδής κατάθεση του αναβάτη αντικρούεται από τις φωτογραφίες του νεκρού σκύλου μου, αναφορικά με την αρχική του περιγραφή, και σχετικά με την πλευρά που χτυπήθηκε ο σκύλος.

Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε (πέρα από το δικηγόρο που ήδη έβαλα στην υπόθεση), ποιά άλλα μέτρα μπορούν να στηρίξουν την υποστηρικτική μου γραμμή.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Να αφήσεις το δικηγόρο σου να κάνει τη δουλειά του εφόσον τον εμπιστεύεσαι....

Εάν δικός μου πελάτης μου είχε αναθέσει υπόθεση και ερχόταν με συμβουλές από forum και αγνώστους θα τον έστελνα με συνοπτικές διαδικασίες.... :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λυπαμαι. . . Του εκαναν αλκοτεστ οταν ηρθε η αστυνομια?
Θα ελεγα οτι εχει διαταραχθει η ψυχικη υγεια μου και θα ζητουσα και εγω αποζημιωση
αν και πιστευω οτι ηδη τα εχει σκεφτει αυτα ο δικηγορος σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να αφήσεις το δικηγόρο σου να κάνει τη δουλειά του εφόσον τον εμπιστεύεσαι....
Μπορεί να υποβάλλει μύνηση ένα χρόνο μετά;
Εντός 3μήνου δεν είναι;
Η απλώς, τώρα του κοινοποιήθηκε;

swkratisk

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
145
1
serres
καντου εσυ αγωγη και ζητα αποζημιωση. Απο τη στιγμη που ο σκυλος ηταν δεμενος, την ευθυνη την εχει ο οδηγος. ασ
φαλιστης ειμαι και πριν χρονια ειχα μι απαρομοια υποθεση. απλα τοτε δικαιωθηκε ο οδηγός , επειδη ο σκυλος ηταν χωρις λουρι και μονος εξω απο το σπιτι.

βεβαια θα σε συμβουλεψει καλυτερα ο δικηγορος σου, αλλα ρωτα και αυτο.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μη βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε.

Το βασικότερο απόλα, το σκυλί ήταν στο οδόστρωμα?
Υπήρχε κάποια διάβαση εκεί ή περνάγατε ελεύθερα τον δρόμο?

Νομικά παίζουν πολλά. Στην Αμερική μου ειχε συμβεί το ίδιο με τον γείτονα. Δεν πήγαμε δικαστικά γιατί δέχτηκε να μου πληρώσει την ζημιά. Το σκυλί έπαθε ζημιά.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Υπάρχουν πολλες παραμετροι που μπορει να καθορισουν το αποτελεσμα σε μια ενδεχομενη δικη. Ακομα και αν θα ειναι φιλοζωος ο δικαστης μπορει να επηρρεάσει. Το μονο που μπορει να γινει εδω ειναι μια κουβεντα καφενειακου επιπεδου και τιποτα παραπανω.

Απευθυνσου σ' ενα δικηγορο. Θα σου κοστιζει αλλα ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδια δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα εάν δεν γνωρίζουμε πλήρως το ιστορικό και φυσικά ο δικαστής που θα κρίνει την υπόθεση θα έχει να ακούσει δύο πλευρές...

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Οπωσδήποτε να πάει σε δικηγόρο και το δικαστήριο θα βγάλει την σωστή απόφαση. Εδώ θα ήθελα να πω ότι οι αποφάσεις σε αυτές της περιπτωσής πρέπει να είναι πολύ αυστηρές.:mad:

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.001
423
53
Β.Α Αττική
Το έχω ξανά αναφέρει κάπου.
Είμαι και εγώ μοτοσυκλετιστής και έχω παρασύρει σκύλο που δυστυχώς απεβίωσε. Ο σκύλος με λουράκι βγήκε στον δρόμο και έγινε το μοιραίο. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε το λάθος του και δεν προχωρήσαμε σε δικαστήριο παρ' ότι η μοτό μου είχε πάθει σοβαρή ζημιά και πλήρωσα και κτηνίατρο εγώ για την ευθανασία (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο)
Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις αν στα δύο μέτρα σου πεταχτεί σκυλί, είτε με οδηγό είτε χωρίς.
Λυπάμαι! :(

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Πριν μερικές ημέρες στην Κυψέλη, οδηγούσα και από το πουθενά μου πετάγεται στις ρόδες ενα Westie... χωρίς λουρί και με τον ιδιοκτήτη του να κάνει νόημα με το χέρι, ούτε καν να φωνάξει διότι ήταν πού άνετος με την όλη κατάσταση...Το σκυλί γλίτωσε οριακά, γιατί ήμουν με νορμάλ ταχύτητα και πανω από όλα γιατί το είδα (αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολα δεν βλέπεις ένα μικρόσωμο σκύλο στους 20 πόντους από τη δεξιά σου ρόδα).
Εάν το πάταγα θα έφταιγα??? Εάν μου στοίχιωνε τη σκέψη κάθε βράδυ η εικόνα του, γιατί φυσικά δεν θα ήταν εύκολο, θα έφταιγα???

Προς Θεού δεν λέω ότι έγινε κάτι τέτοιο, ή ότι η περίπτωση του μελους που άνοιξε το θέμα είναι ίδια με αυτό που περιγράφω, αλλά ποτέ δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα εάν δεν ξέρεις όλα τα δεδομένα.

Για αυτό επαναλαμβάνω... δεν είναι θέμα που θα πρέπει να "λυθεί" διαδικτυακά.

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Τιθα πει αυτό βρε όταν περνούν τα μηχανάκιακαι τα αυτοκίνητά οι πεζοί δεν θα πρέπεινα κυκλοφορούμε στον δρόμο αυτό δενδικαιολογία. Ο οδηγός πρέπει να προσέχειτους πεζούς και να σταματάει στον δρόμο.Εμένα και σκύλο παραλίγο να μας πατήσουν,εφόσον περνάω δεν έπρεπε να σταματήσει,περνάει πεζός έλεος ποία;!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πεζός και σκύλος κατεβήκατε στο οδόστρωμα και επιχειρήσατε να διασχίσετε τον δρόμο σε σημείο που υπάρχει διάβαση ή όχι?
Ο σκύλος την στιγμή που διασχίζατε τον δρόμο ήταν δίπλα σας ή πιο μπροστά από σας?

Τιθα πει αυτό βρε όταν περνούν τα μηχανάκιακαι τα αυτοκίνητά οι πεζοί δεν θα πρέπεινα κυκλοφορούμε στον δρόμο αυτό δενδικαιολογία. Ο οδηγός πρέπει να προσέχειτους πεζούς και να σταματάει στον δρόμο.Εμένα και σκύλο παραλίγο να μας πατήσουν,εφόσον περνάω δεν έπρεπε να σταματήσει,περνάει πεζός έλεος ποία;!
Αν σε χτυπήσει όχημα και δεν είσαι σε διάβαση μπορεί πολύ εύκολα να σε τρέξει ακόμα και αν εσύ είσαι χτυπημένος!

Ποιος είπε ότι οι πεζοί δεν έχουν υποχρεώσεις κατά πως κινούνται στο οδόστρωμα?
Ο πεζός ναι είναι ο πιο ευάλωτος, μετά πάει ο ποδηλάτης, ο μοτοσυκλετιστής κτλ!
Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν πεζό να κινείται όπως θέλει και να περνάει αέρα-πατέρα τους δρόμους όπου και όποτε το θελήσει!

Όπως και να 'χει η κατάσταση αν ο φίλος μας εδώ πήγε να περάσει τον δρόμο και κατέβηκε στο οδόστρωμα σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση τότε πολύ πιθανόν εκεί να στηρίχθηκε ο μοτοσυκλετιστής!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Όπως και να 'χει η κατάσταση αν ο φίλος μας εδώ πήγε να περάσει τον δρόμο και κατέβηκε στο οδόστρωμα σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση τότε πολύ πιθανόν εκεί να στηρίχθηκε ο μοτοσυκλετιστής!
Δυστυχως εμεις οι ελληνες δεν εχουμε οδηγικη παιδεια ειτε ειμαστε πεζοι ειτε με αμαξι ή μηχανακι για αυτο οσο μπορουμε πρεπει να τηρουμε καποια πραγματα οπως ωντας πεζοι να πηγαινουμε απο κυριωσ απο φαναρια και απο διαβασεις( αν και ενας στους εικοσι σταματαει σε διαβαση για να περασει πεζος και συνηθως ακουει κορνες και κανα μαλακα απο τους πισω τους "βιαστικους" ) και βεβαια εφοσον απαιτουμε να σταματανε να περασουμε οταν ειμαστε σε διαβαση θα πρεπει και εμεις οταν ειμαστε με αυτοκινητο η μηχανη να σταματαμε με την σειρα μας και ας ακουσουμε κορνες και βρισιες . Το ξερω ακουγεται λιγο ουτοπικο αλλα δυστυχως στην ελλαδα αυτα που θα επρεπε να ειναι αυτονοητα ,δυστυχως παραμενουν στην σφαιρα της φαντασιας με αποτελεσμα να εχουμε συμβαντα σαν αυτο εδω με το ατυχο ιδιοκτητη και το σκυλακι του.
Στο βελγιο που ειχα βρεθει , οι πεζοι παντα πηγαινανε απο τις διαβάσεις και δεν υπηρχε περιπτωση μα καμια ομως να εισαι σε διαβαση και να μην σταματησουν αυτοκινητα και μηχανακια να περασεις . Και τωρα σας ρωτω ποσες ειναι οι πιθανοτητες σε μια χωρα οπως το βελγιο με τετοια οδικη παιδεια να συμβει κατι τετοιο δυσαρεστο? τουλαχιστον πολυ λιγοτερες απο οτι στην ελλαδιτσα μας.

Υ.Γ τωρα παω για υπνο εχωντας πιει τρεις μπυριτσες οταν θα ξυπνησω θα εχω κατεβει απο το ροζ συννεφακι μου no worries!!!!

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στο βελγιο που ειχα βρεθει , οι πεζοι παντα πηγαινανε απο τις διαβάσεις και δεν υπηρχε περιπτωση μα καμια ομως να εισαι σε διαβαση και να μην σταματησουν αυτοκινητα και μηχανακια να περασεις . Και τωρα σας ρωτω ποσες ειναι οι πιθανοτητες σε μια χωρα οπως το βελγιο με τετοια οδικη παιδεια να συμβει κατι τετοιο δυσαρεστο? τουλαχιστον πολυ λιγοτερες απο οτι στην ελλαδιτσα μας.
Και στην γερμανια και αυστρια ετσι γινεται. Με το που στεκεται κανεις στην διαβαση και σηκοσει το ποδι για να ξεκινισει να διασχισει το δρομο, ολα τα αυτοκινιτα και μηχανακια σταματανε επιτοπου. Στο βελγιο αυτο μου εκανε ιδιαιτερα εντυποση στο κεντρο σε μεγαλες λεωφορους, οπου δεν ειχαν καν φαναρια.
Και στα παιδια μου εκανε τρομερη εντυποση, οτι δεν χρειαζεται να τρεχουμε για να περασουμε απο φαναρι, οταν υπαρχουν αυτοκινητα που στριβουν δεξια!!

Αλλα εκει γινεται το εξις βλακωδες παλι, οτι οι πεζοι νιωθουν υπερβολικα ασφαλεις και δεν κοιτανε καν πριν πανε να περασουν τον δρομο σε διαβαση. Απλα προχωρανε ανεμελοι, αφου ξερουν οτι θα σταματησουν οι αλλοι- αλλα καμια φορα εκεινοι δεν τους βλεπουν, ειναι "απασχολημενοι" η απλα απροσεκτοι= και ετσι γινεται το κακο!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μπα στο Βέλγιο δεν είναι όπως στη Γερμανία, αλλά βέβαια δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα.

Όταν οδηγώ στην Ελλάδα οι πεζοί με κοιτάνε σαν περίεργο φαινόμενο που σταματάω για να περασουν και οι άλλοι οδηγοί κορνάρουν και με βρίζουν

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας η νοοτροπία,αυτό δύσκολα αλλάζει. Για αυτό δεν θαπάει μπροστά η χώρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog