Σκυλο-δολοφόνος!!

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Λοιπόν , ξέρω ένα κοντινό μου άτομο (συγγενής) το οποίο οποίο έχει αυτή την στιγμή στην κατοχή του 3 σκυλιά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για κυνήγι (η μόνη βόλτα τους είναι μία φορά το Σαββατοκύριακο όπου πάει για κηνύγι , ακόμα δεν τα περιποιείται και δεν τα φροντίζει καθόλου).Εγώ έχω θυμώσει πολύ με αυτό αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.Σαν να μην έφτανε αυτό πρόσφατα έμαθα ότι παλαιότερα είχε σκοτώσει δύο σκυλιά του , επειδή το ένα είχε πνίξει ένα πρόβατο (έσπασε την αλυσίδα) και το άλλο δεν ήταν καλό στο κυνήγι:eek:.Τι να κάνω;;;Φαντάζομαι καταλαβαίνετε πως δεν θέλω να πάω στην αστυνομία.Γενικά αυτό το άτομο είναι πολύ τα μόνα μειονεκτήματα που έχει είναι η αυστηρότητά και το άλλο το προφανές.

Περιμένω προτάσεις...

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Θέλεις κι άλλα "μειονεκτήματα" εκτός του ότι είναι sociopath? Προτείνω να πας στην αστυνομία. Τι σημασία έχει που είναι συγγενής σου?

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
δικιο εχει η Sara δεν εχει σιμασια αν ειναι συγγενης σου. καταλαβαινω κατα καποιο τροπο πως νιωθεις γιατι και σε μενα στο χωριο τα σκυλια τα εχουν μονο για φυλακες με παλεες αρχες και μονο μισως εχω γιαυτους αλλα εκει εστω δεν τους λιπει το καλο φαγητο. το χειροτερο δεν μπορει να εμπλακη αστυνομια εκει. αλιως αν γινοταν θα ηταν το πρωτο που θα εκανα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πάντως στην επαρχία, ο κανόνας είναι το σκυλί να ζει στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Αν ζει στον κήπο συνήθως είναι ή ελεύθερο να μπει και να βγει όποτε θέλει ή δεμένο. Αν ζει στο μπαλκόνι (μικρόσωμα συνήθως) το αφήνουν 1-2 φορές τη μέρα να βγει βόλτα μόνο του. Επίσης μπορεί να ζει δεμένο σε κάποιο διπλανό χωράφι/αλάνα/στάνη.
Εννοείται πως κανένα δεν είναι στειρωμένο και τα κουτάβια πέφτουν σύννεφο. Συνήθως υιοθετούνται και συνεχίζουν να ζουν όπως οι γονείς τους. Ή πετιούνται στα σκουπίδια. Ή τα παρατάνε σε κάποιο μακρινό χωράφι και μετά παραπονιούνται για τις αγέλες αδέσποτων.

Οι κυνηγοί γιατί να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα?

Δυστυχώς έτσι είναι :(
Και είναι ελάχιστα εώς τίποτα αυτά που μπορείς να κάνεις...μιλάμε για μάστιγα. Αφού όλοι νομίζουν ότι έτσι είναι το φυσιολογικό για το σκύλο κι άμα πας να τους πεις κάτι διαφορετικό σε περνάνε για τρελό/υπερβολικό/φανατικό.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Ακούστε , δεν θέλω με τίποτα να πάω στην αστυνομία.Sara αν τον ήξερες θα καταλάβαινες μην κρίνεις άτομα που δεν ξέρεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς.Lara οι σκύλοι ζουν στο χωράφι μας , όπως και όλα τα σκυλιά στο χωριό μου.Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα χωριά.Συμφωνώ για τις μεγάλες λάθος αντιλήψεις που λες ότι έχουν.

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό;Γιατί για την αστυνομία το αποκλείω.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειναι τυπικη σταση κυνηγου απεναντι στα σκυλια του Ηλια. Δεν ειναι ο πρωτος ουτε ο τελεφταιος. Δεν σημαινει οτι ειναι κακοι ανθρωποι απλα ετσι εχουν μαθει. Απο μλογοα περνει; Του εχεις μιλησει σχετικα με το ποια ειναι η συγχρονη αντιληψη για τα σκυλια και οτi δεν ειναι απλα εργατες αλλα μελη της οικογενειας; Γνωριζω τετοιους ανθεωπους που ενω ειναι καλοι στο θεμα αυτο λογω της παιδειας τους ειναι σατραπηδες και απολυτοι στις αποψεις τους.

ilias99

Well-Known Member
30 Ιουλίου 2011
159
0
Δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά το έχω πει στον γιο του ο οποίος μου λέει ότι λέω βλακείες και κάθε φορά που μου το λέει αυτό μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και αρχίζω να του φωνάζω.Θα το πω και στον ίδιο αν και δεν πιστεύω να καταλάβει.Πάντως να ξέρετε ότι όταν εγώ πάω στο χωριό μου και λείπει αυτό το άτομο τα βγάζω τα σκυλιά βόλτα όσο μπορώ χωρίς να με καταλάβει κανένας άλλος , γιατί αν με δουν οι παππούδες μου... :D

από ???? πέρνει

EDIT:Τώρα το κατάλαβα "από λόγια πέρνει;"Δεν πιστεύω να του αλλάξω την άποψη του αλλά όπως είπα θα κάνω μία προσπάθεια.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ακούστε , δεν θέλω με τίποτα να πάω στην αστυνομία.Sara αν τον ήξερες θα καταλάβαινες μην κρίνεις άτομα που δεν ξέρεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς.Lara οι σκύλοι ζουν στο χωράφι μας , όπως και όλα τα σκυλιά στο χωριό μου.Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα χωριά.Συμφωνώ για τις μεγάλες λάθος αντιλήψεις που λες ότι έχουν.

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάτι διαφορετικό;Γιατί για την αστυνομία το αποκλείω.
Πολύ κακώς δε θες με τίποτα την αστυνομία. Παρανομεί, άρα πρέπει να επέμβει η αστυνομία και να τον μπαγλαρώσει. Όσο για το ότι είναι sociopath, δε χρειάζεται να τον ξέρω προσωπικά για να το διαπιστώσω. Ρώτα όποιον ψυχίατρο θέλεις ότι τέτοια συμπεριφορά κατά ζώου είναι στάνταρ σύμπτωμα sociopathy και μάλιστα sadistic sociopathy. Είναι γεγονός όσο και ο νόμος της βαρύτητας. Τώρα δε σ' αρέσει διότι είναι συγγενής σου, αλλά τι να κάνουμε? Είναι αλήθεια. Και μένα δε θα μ' άρεσε αν ήταν συγγενής μου, αλλά το έχω κάνει στο παρελθόν να καταγγείλω συγγενή για σκληρότητα στα ζώα και επειδή σκότωνε ζώα. Τέτοια άτομα πρέπει να συλλαμβάνονται, να πηγαίνουν φυλακή, να πληρώνουν βαρειά πρόστιμα και από κει το τρελλοκομείο για ψυχοθεραπεία.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ρε σαρα ,μπορει η συγχρονη αντιληψη να τον χαρακτηριζει ψυχακια,αλλα ας σκεφτουμε οτι ο ανθρωπος μεγαλωσε με αυτες τις τακτικες....αυτο εκαναν,αυτο εμαθε,ως εκει φτανει το μυαλο του.

σκεψου ενα σκυλι που σκοτωνει προβατα....δεν εμαθε ο ανθρωπος ποτε του, οτι αυτο μπορει να φτιαξει,οποτε η λογικη λεει ,για να μην εχω αλλα σκοτωμενα ζωα,σκοτωνω τον σκυλο.ποσο μαλλον σε εποχες που μεγαλωσε αυτος ο ανθρωπος ,που το προβατο ηταν πηγη αγαθων για την οικογενεια.

η λυση για μενα ειναι το να εισαι κοντα κ να παρακολουθεις κ να του λες απλα οτι αν το σκυλι δεν κανει για την δουλεια που το θελει,ας το δωσει καπου κ να μην το σκοτωσει...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σάρα, όχι ότι δεν υπάρχουν οι περιπτώσεις που λες, αλλά δυστυχώς η αντίληψη των περισσότερων για το τι σημαίνει "φροντίζω το κατοικίδιό μου" είναι στρεβλή γιατί έτσι έχουν μάθει. Δεν είναι απαραίτητα κακοί άνθρωποι γενικά. Απλά έχουν λάθος βιώματα, αντιλήψεις κλπ.
Γενικά μιλάω όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλοι τα σκοτώνουν με καραμπίνα και άλλοι τα παρατάνε απλά στο δρόμο. Ποιος είναι καλύτερος?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παιδιά, δεν ξέρω τι λέτε, πάντως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι νορμάλ και μεγάλωσαν υπό τέτοιες συνθήκες. Και ΔΕΝ φέρονται έτσι στα ζώα. Σας έχω ξαναπεί: μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Έτσι λένε οι ψυχίατροι που ξέρουν. Σκληρότητα προς τα ζώα ίσον ψυχάκιας. Σόρυ, έτσι είναι, όσο και να το χρυσώνουμε το χάπι. Επίσης δε μιλάω αποκλειστικά για Έλληνες ψυχάκες αλλά και για ξένους ψυχάκες. Η μούρλα δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
δεν ειναι μονο το οτι μεγαλωσε ετσι ,αλλα το οτι συνεχιζει να ζει κ ετσι.
Βεβαίως και πολλοί μεγαλώνουνε με πολλά. Κάποια στιγμή όμως κάνουνε τις επιλογές τους. Και πάλι, δεν το λέω εγώ ως ειδικός, το λένε οι ψυχίατροι. Σκληρότητα στα ζώα=sadistic sociopath. Δυστυχώς. :(

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ναι ρε συ,αν ομως δεν εχει δει κατι αλλο,καποια αλλη κοινωνια κ πως λειτουργει,θεωρει αυτο που κανει φυσιολογικο...η κουλτουρα ενος λαου η μιας κοινωνιας,μπορει ευκολα να χαρακτηριστει απο μια πιο συγχρονη ,με βαση τα δικα της δεδομενα ,αλλα....ξερω κ εγω....η ταμπελα θα ειναι σωστη?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά και παίζει ρόλο η κουλτούρα. Άλλωστε στάνταρ μάθημα στην ψυχιατρική είναι το λεγόμενο Cultural Competence. Μολαταύτα η σκληρότητα προς τα ζώα εξακολουθεί να θεωρείται σύμπτωμα sadistic sociopathy. Μπορεί πολλοί Έλληνες να είναι ανεύθυνοι με τα ζώα τους, αλλά δολοφονίες ζώων όπως αυτές που περιγράφονται στο νήμα αυτό θεωρούνται sadistic sociopathy. :( Η λύση: αστυνομία, φυλακή, πρόστιμο, τρελλοκομείο.