Σκυλος...φυλακας...για αρχαριους!

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
denis: αν σου αρέσει το μπόξερ, πάρε ... θα σε καλύψει 75% τουλάχιστον ... υπό αυτές τις προυποθέσεις (κοιμάται μέσα) κάνει και ο Γ.Ποιμενικός, και Ντόπερμαν, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Ροτβάιλερ (κατά σειρά) και ΠΑΝΤΑ θηλυκό αν δεν είχες άλλο σκύλο ...
Θηλυκο πρεσα καναριο? ποια η αποψη σου/σας?

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ είχα θηλυκό ροτβάηλερ, και τώρα έχω θηλυκό πρέσο.
Ως προς το μέγεθος δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Έχουν τεράστια διαφορά ως προς τον χαρακτήρα.
(ήμουνα κι εγώ διαφορετικός, άλλες συνθήκες, άλλη όρεξη, άλλες γνωσεις...)

Αυτό που θα σου πω, είναι ότι το επόμενο σκυλί που θα πάρω, θα είναι πεκινουά!!!

Το πρέσο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σκυλιά, εύκολα μπορεί να μεταβληθεί σε φονική μηχανή που θα "καθαρίζει" ανθρώπους και σκύλους, και δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε ένα δικαστήριο κατηγορούμενος...

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
denis said:
μου αρκεί που καταστάλαξες σε θηλυκό.
Ναι,θηλυκο για αρχη και μετα απο 15 χρονια βλεπουμε... :)
Amangos:Το πρέσο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σκυλιά, εύκολα μπορεί να μεταβληθεί σε φονική μηχανή που θα "καθαρίζει" ανθρώπους και σκύλους, και δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε ένα δικαστήριο κατηγορούμενος...
Μηπως τελικα ειχε δικιο ο εκτροφεας που μου ελεγε οτι ενα αρσενικο καναριο 6 περιπου μηνων,ετρεχε στα καγκελα και εδειχνε τα δοντια του σε οποιον περνουσε;το ειχα αναφερει και πιο πανω και γελουσαμε :)

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Οι ράτσες με τα ισχυρότερα ένστικτα φύλαξης χώρου είναι οι "τσομπάνικες" (Ποιμενικός Καυκάσου, Σαρπλάνινατς, κ.α.). Καμία από τις ράτσες αυτής της κατηγορίας δεν κάνει για αρχάριους λόγω υψηλής κυριαρχικότητας, επιθετικότητας προς τους ξένους και τα άλλα σκυλιά και δυσκολίας στην εκπαίδευση.

Οι Μαστιφοειδείς φυλές τύπου Μαστίνο, Κόρσο, Ντόγκο κλπ, νομίζω ότι έχουν τα ίδια ελλατώματα σε ηπιότερο βαθμό.

Κατά τη γνώμη μου οι φυλές που διακρίνονται στην ικανότητα σωματοφυλακής είναι καλύτερες για αρχάριους, γιατί εκπαιδεύονται και άρα ελέγχονται ευκολότερα. Αυτές οι φυλές είναι Μαλινουά, Ολλανδικός Ποιμενικός, Γερμανικός Ποιμενικός και Ροτβάιλερ. Το Ροτβάιλερ είναι το πιο κυριαρχικό και επιφυλακτικό με τους ξένους από τα τέσσερα (σωστά Ντένη?). Μαλινουά και Ολλανδικός Ποιμενικός είναι κορυφαίοι σωματοφύλακες, αλλά τα επίπεδα ενέργειας τους μπορεί να τρελάνουν όποιον δεν είναι προετοιμασμένος. Ο Γερμανικός Ποιμενικός επίσης πολύ καλός φύλακας με πιο νορμάλ επίπεδα ενέργειας.

Όλες τους κάνουν και φύλαξη χώρου αλλά δεν πρέπει να ζουν κλειδωμένες έξω.

Βέβαια αν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις και θες ο σκύλος απλά να εκφοβίζει, υπάρχουν περισσότερες επιλογές και σε καθαρόαιμα και σε ημίαιμα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σωστά.... το πρέσα είναι πιο ακίνδυνο από rottweiler κατά τη γνώμη μου ... μιλάω ή για 2 προβληματικά σκυλιά ή για 2 καλά εκπαιδευμένα, κυρίως ...

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Skylos said:
Βέβαια αν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις και θες ο σκύλος απλά να εκφοβίζει, υπάρχουν περισσότερες επιλογές και σε καθαρόαιμα και σε ημίαιμα.
Οταν λες 'υψηλες απαιτησεις', εννοεις την εκπαιδευση για σωματοφυλακη?
δεν εχω τετοιες βλεψεις.
σωστα,υπαρχουν,οπως λες κι εσυ,περισσοτερες επιλογες.το ζητημα που με απασχολει ειναι οτι δεν εχω εμπειρια.γι'αυτο και δυσκολευομαι να αποφασισω.
ροτβαιλερ,κανε κορσο,ντογκο καναριο,βελγικους,ακιτα,'τσομπανικες φυλες' και παει λεγοντας,τα εχω αποκλεισει για ευνοητους λογους....κι εσεις εξαλλου απ'οτι καταλαβα συμφωνειτε.
αν το σκυλι γαυγιζει σε καποιον αγνωστο που πλησιαζει περιεργα,μπορει να φυλαει το χωρο του αρκετα ικανοποιητικα,δεν ειναι το τρελιαρικο-φιλικοτατο με ολους και δεν ειναι τρομερα κυριαρχικο (για να μπορω να το κουμανταρω), τοτε ολα καλα.αυτο ψαχνω.με προτιμηση οπως ειχα πει στις μεγαλοσωμες φυλες.
ειπες οτι 'υπαρχουν περισσοτερες επιλογες'.... δηλαδη;
ο denis π.χ. μιλησε για μποξερακι...

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Γεια σου Katrin
Όλοι μας ήμασταν άσχετοι πριν γίνουμε σχετικοί ???
Προχώρα με μια ράτσα που την γουστάρεις αν έχεις βάλει καλά στο μυαλό σου ότι θα ζήσετε μαζί πιθανότατα 12-15 χρόνια
Αφού λες ότι είσαι άσχετη πάρε καλύτερα θηλυκό αλλά μην νομίζεις ότι χωρίς προσπάθεια όλα θα πάνε καλά , να έχεις κατά νου ότι η οπουδήποτε συμπεριφορά του σκύλου μας , εκτός μερικές σπάνιες περιπτώσεις, εξαρτάτε αποκλειστικά από εμάς τους ιδίους
Πρέπει να είσαι έτοιμη να αφιερώσεις χρόνο για να κάνεις οποιοδήποτε σκυλί όπως πρέπει να είναι ένα σκυλί δηλ 100% υπό έλεγχο, αλλιώς μην μιλάς για οτιδήποτε άλλο .
Συμφωνώ για βοήθεια από εκπαιδευτή με την προϋπόθεση ότι θα περνάς το σχολειό και εσύ μαζί με τον σκύλο σου ….δεν γνωρίσω εάν αυτό εφαρμόζετε στην Ελλάδα στο εξωτερικό αυτό γίνετε πάντα …
Καλή συνέχεια !!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oxι κι άσχημη επιλογή ...
αλλά να πώ ότι έχουμε πλατιάσει, ας αποφασίσει πλέον μόνη της ...
ο φίλος psaras έχει δίκιο, άλλα είναι πιο σημαντικά.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
katrin said:
Skylos said:
Οταν λες 'υψηλες απαιτησεις', εννοεις την εκπαιδευση για σωματοφυλακη?
Όχι, αναφέρομαι στην έκβαση της μάχης σκύλου - κακοποιού.

katrin said:
Αν το σκυλι γαυγιζει σε καποιον αγνωστο που πλησιαζει περιεργα,μπορει να φυλαει το χωρο του αρκετα ικανοποιητικα,δεν ειναι το τρελιαρικο-φιλικοτατο με ολους και δεν ειναι τρομερα κυριαρχικο (για να μπορω να το κουμανταρω), τοτε ολα καλα.
Το Μπόξερ δεν ξέρω πόσο επιφυλακτικό είναι με τους ξένους, έχει όμως τα υπόλοιπα προσόντα.

Australian Shepherd, Australian Cattle Dog, Γερμανικός Ποιμενικός, είναι επιφυλακτικά, όχι υπερβολικά κυριαρχικά και εκπαιδεύσιμα.

Ντόμπερμαν, Airedale, Giant Schnauzer, Bouvier, Briard, Beauceron, έχουν φήμη φύλακα αλλά δε γνωρίζω περισσότερα γι' αυτά.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
katrin said:
Amangos:Το πρέσο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σκυλιά, εύκολα μπορεί να μεταβληθεί σε φονική μηχανή που θα "καθαρίζει" ανθρώπους και σκύλους, και δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε ένα δικαστήριο κατηγορούμενος...
Μηπως τελικα ειχε δικιο ο εκτροφεας που μου ελεγε οτι ενα αρσενικο καναριο 6 περιπου μηνων,ετρεχε στα καγκελα και εδειχνε τα δοντια του σε οποιον περνουσε;το ειχα αναφερει και πιο πανω και γελουσαμε :)
εγώ δεν γέλασα... :wink:

Η δικιά μου, 50 ημερών, την πρώτη μέρα που την πήρα, έκατσε στην αυλή, και έπαιζε ελάχιστα, παρακολουθούσε σοβαρή τι "παιζόταν"...
Κάποια στιγμή πήγα πίσω στην αυλή, 1-2 μέρες την είχα, και όταν με εντιλήφθηκε, πριν καταλάβει ότι είμαι εγώ, έκανε επίθεση(!!!) γρυλίζοντας και σταματησε περίπου 2 μέτρα μακριά μου όταν κατάλαβε ότι είμαι εγώ...

Στον δρόμο το σκυλί μέχρι να πάει 14-15 μηνών ήταν έναν πάνκαλο σκυλάκι, έπαιζε με όλους τους άλλους σκύλους και ήταν φιλικότατο με τους πάντες... Μετά από 16-18 μηνών, άλλαξε!!!

Στο σπίτι από 5-6 μηνών έκανε κανονικότατη φύλαξη, δεν ξέρω τι θα έκανε αν έμπαινε κλέφτης, αλλά δεν νομίζω να τολμούσε εύκολα κάποιος να δοκιμάσει.

Από ένστικτο, η Λάρα δεν προσπαθεί να δαγκώσει χέρια ή πόδια, προσπαθεί να αρπάξει τον λαιμό. Είχα 2 περιστατικά που τα πρόλαβα στο τσακ, και έκτοτε προσέχω πάρα πολύ, γιατί είμαι βέβαιος ότι αν αρπάξει κάποιον, θα τον σκοτώσει, δεν θα προσπαθήσει απλώς να τον διώξει...

Δεν είμαι ειδικός στην ράτσα, δεν ξέρω αν η Λάρα είναι το τυπικό δείγμα χαρακτήρα της φυλής, μορφολογικά έχει ελαττώματα και δεν την αναγνωρίσανε (αν και αναγνωρίσανε τα αδέλφια της), την βρήκανε με λάθος χρώματα (περισσότερο άσπρο από ότι πρέπει) και μπασμένη.

Κρίνοντας όμως το δικό μου το σκυλί, θεωρώ ότι είναι ένας σκύλος που πολύ εύκολα θα δάγκωνε οποιονδήποτε ξένον που θα πλησίαζε το σπίτι, κι ενω προς εμάς και ειδικά προς τα παιδιά μου είναι υπέροχος σκύλος, τους ξένους τους μισεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Το θεωρώ πραγματικά επικινδυνο σκύλο.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όταν είμαι στο σπίτι, και πλησιάζει οποιοσδήποτε, γαυγίζει και τον διώχνει.
Όταν λείπω, κρύβεται!!!
Όσες φορές είμαι διακοπές, οι γείτονες νομίζουν ότι την έχω πάρει μαζί μου, γιατί δεν βλέπουν και δεν ακούνε σκύλο.

Μετά από διακοπές, έχω βρει αποκεφαλισμένη γάτα και πολλά αποκεφαλισμένα περιστέρια. Παραφυλάει και τους την πέφτει ξαφνικά.

Οι γείτονες νομίζουν ότι η Λάρα παριστάνει τον φύλακα όταν είμαστε παρόντες, και όταν μένει μόνη της κοιμάται...
Εγώ πιστεύω ότι όταν είμαστε παρόντες, μας ειδοποιεί, ενώ όταν λείπουμε αυτενεργεί, οπότε δεν έχει λόγο να ειδοποιήσει τον οποιονδήποτε γαυγίζοντας.

Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να μάθω ποιά είναι η αλήθεια... :wink:

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..... :)

οταν θα κατασταλαξω σε καποια φυλη ...θα σας ενημερωσω.........
εντωμεταξυ, αν καποιος θελει να συμπληρωσει κατι στα παραπανω ή αν εχει σκυλο απο τις παραπανω φυλες και θελει να πει για τις εμπειριες του (οπως ο φιλος μου ο amangos :) )για να με βοηθησει, ας το κανει.
:)