katrin said:
Amangos:Το πρέσο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σκυλιά, εύκολα μπορεί να μεταβληθεί σε φονική μηχανή που θα "καθαρίζει" ανθρώπους και σκύλους, και δεν έχω πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να βρεθείς σε ένα δικαστήριο κατηγορούμενος...
Μηπως τελικα ειχε δικιο ο εκτροφεας που μου ελεγε οτι ενα αρσενικο καναριο 6 περιπου μηνων,ετρεχε στα καγκελα και εδειχνε τα δοντια του σε οποιον περνουσε;το ειχα αναφερει και πιο πανω και γελουσαμε
εγώ δεν γέλασα... :wink:
Η δικιά μου, 50 ημερών, την πρώτη μέρα που την πήρα, έκατσε στην αυλή, και έπαιζε ελάχιστα, παρακολουθούσε σοβαρή τι "παιζόταν"...
Κάποια στιγμή πήγα πίσω στην αυλή, 1-2 μέρες την είχα, και όταν με εντιλήφθηκε, πριν καταλάβει ότι είμαι εγώ, έκανε επίθεση(!!!) γρυλίζοντας και σταματησε περίπου 2 μέτρα μακριά μου όταν κατάλαβε ότι είμαι εγώ...
Στον δρόμο το σκυλί μέχρι να πάει 14-15 μηνών ήταν έναν πάνκαλο σκυλάκι, έπαιζε με όλους τους άλλους σκύλους και ήταν φιλικότατο με τους πάντες... Μετά από 16-18 μηνών, άλλαξε!!!
Στο σπίτι από 5-6 μηνών έκανε κανονικότατη φύλαξη, δεν ξέρω τι θα έκανε αν έμπαινε κλέφτης, αλλά δεν νομίζω να τολμούσε εύκολα κάποιος να δοκιμάσει.
Από ένστικτο, η Λάρα δεν προσπαθεί να δαγκώσει χέρια ή πόδια, προσπαθεί να αρπάξει τον λαιμό. Είχα 2 περιστατικά που τα πρόλαβα στο τσακ, και έκτοτε προσέχω πάρα πολύ, γιατί είμαι βέβαιος ότι αν αρπάξει κάποιον, θα τον σκοτώσει, δεν θα προσπαθήσει απλώς να τον διώξει...
Δεν είμαι ειδικός στην ράτσα, δεν ξέρω αν η Λάρα είναι το τυπικό δείγμα χαρακτήρα της φυλής, μορφολογικά έχει ελαττώματα και δεν την αναγνωρίσανε (αν και αναγνωρίσανε τα αδέλφια της), την βρήκανε με λάθος χρώματα (περισσότερο άσπρο από ότι πρέπει) και μπασμένη.
Κρίνοντας όμως το δικό μου το σκυλί, θεωρώ ότι είναι ένας σκύλος που πολύ εύκολα θα δάγκωνε οποιονδήποτε ξένον που θα πλησίαζε το σπίτι, κι ενω προς εμάς και ειδικά προς τα παιδιά μου είναι υπέροχος σκύλος, τους ξένους τους μισεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Το θεωρώ πραγματικά επικινδυνο σκύλο.