Σκυλος...φυλακας...για αρχαριους!

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Γεια σε ολους!
Παιδια, ελπιζω να με βοηθησετε.
θα ηθελα να αποκτησω ενα σκυλο,οπως φαινεται και απο τον τιτλο του τοπικ :) ,φυλακα.... αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν ειχα ποτε σκυλο και οπως καταλαβαινετε τα πραγματα μαλλον...δυσκολευουν!
εχω ψαξει στο ιντερνετ, για να ενημερωθω για τα χαρακτηριστικα των φυλων και εχω επισκεπτει 2 εκθεσεις κοε.
καλα, η ιστορια αυτη κραταει χρονια....
παντα ηθελα να εχω σκυλο (οχι μονο φυλακα βεβαια...για συντροφια μιλαω ), αλλα τωρα υπαρχουν και οι καταλληλες προυποθεσεις (στεγασης :) ...γιατι η αγαπη μου για τα ζωα παντα υπηρχε ), για να συμβει αυτο.
ζω με τον αντρα μου σε μια μονοκατοικια,εξω απο την πολη, με μεγαλη αυλη και ειμαι στο σπιτι απο νωρις το μεσημερι και μετα.
για να πω την αληθεια,εχω μεσα στο μυαλο μου μια ρατσα που με εκφραζει, αλλα δεν θα σας την πω ακομα, γιατι θα ηθελα να ακουσω πρωτα τις δικες σας προτασεις.
ενταξει, εδω σταματαω και τα υπολοιπα τα λεμε στην πορεια.......

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
GRDANE εγώ θα σου πρότεινα έναν γερμανικό ποιμενικό..
ο γερμανικος ποιμενικος ειναι και φυλακας...οκ.. αντε ας πουμε οτι περναει και απο εκπαιδευση... σε πρωταρη θα τον εδινες?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά σου Katrin !
Εγώ θα σε συμβούλευα εκτός από γερμανικό ποιμενικό, όπου υπάρχει πιθανότητα να βγάλει κάποια προβλήματα που ώς αρχάρια θα σε δυσκολέψουν αρκετά (πχ νευρικό γαύγισμα - καταστροφικότητα κά), να
δοκιμάσεις ένα Boxerάκι ... Mπορεί να μην φυλάξει ποτέ καλά, οπως ένα Rottweiler, Doperman, ή ακόμα και γερμανικός ποιμενικός ή άλλες ράτσες ... με λίγη προσπάθεια όμως με έναν καλό εκπαιδευτή (στον οποίο από τη στιγμή που είστε άπειροι καλύτερα να κανονίζετε από τώρα να πάτε)
θα καταφέρεις να έχεις έναν ισορροπημένο σκύλο, πουθα κάνει και φύλαξη ικανοποιητική. Μην ξεχνάς ότι είναι καλύτερα να προσπαθείς να ξυπνήσεις το ένστικτο του φύλακα σε έναν σκύλο και να αποτύχεις, παρά να προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα και πάλι να αποτύχεις ...
Επίσης να εξηγήσω ότι υπάρχουν πολλές ράτσες παρόμοιες με τις ''γνωστές'' αλλά φιλοσοφία μου είναι να μην τις προτείνω και ειδικά σε άπειρους, λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να έχουν, οι οποίες είναι άγνωστες ακόμα και σε εκπαιδευτές, ενώ αν δεν υπάρχουν εκτροφείς και γενικά κάποια κινηση στην Ελλάδα, δεν έχει και νόημα, ούτε ποιοτικά μπορείς να βρείς κάτι καλό εύκολα, πχ έναν Μαύρο Ρώσικο Τέρριερ ή Μπριάρ δεν θα στα πρότεινα ...

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Όταν λες σκύλο φύλακα εννοείς σκύλο που μπορεί να υπερνικήσει οπλισμένο και αποφασισμένο κακοποιό ή που θα εκφοβίσει με την παρουσία του και την αντίδραση του?

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Skylos said:
Όταν λες σκύλο φύλακα εννοείς σκύλο που μπορεί να υπερνικήσει οπλισμένο και αποφασισμένο κακοποιό ή που θα εκφοβίσει με την παρουσία του και την αντίδραση του?
λεγοντας σκυλο φυλακα εννοω τον σκυλο εκεινο που θα γαβγισει αν πλησιασει στο σπιτι καποιος ξενος.δεν θα ηθελα ενα σκυλι που θα δεχεται τους παντες-το ιδανικο θα ηταν να ειναι επιφυλακτικος με καθε αγνωστο.οχι ομως να εχει 'εξαιρετικα εντονο ταπεραμεντο' οπως μου ελεγε καποιος εκτροφεας ντογκο καναριο που το σκυλι ηταν 5-6 μηνων και 'ετρωγε' τα καγκελα οταν περνουσε απ'εξω καποιος.... :shock:
τωρα βεβαια.... η αληθεια ειναι, οτι ενα σκυλι μεσαιου ή μεγαλου μεγεθους θα ηθελα
γιατι και ενα τσιουαουα θα κανει θορυβο...

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
denis said:
να
δοκιμάσεις ένα Boxerάκι ... Mπορεί να μην φυλάξει ποτέ καλά, οπως ένα Rottweiler, Doperman, ή ακόμα και γερμανικός ποιμενικός ή άλλες ράτσες ... με λίγη προσπάθεια όμως με έναν καλό εκπαιδευτή (στον οποίο από τη στιγμή που είστε άπειροι καλύτερα να κανονίζετε από τώρα να πάτε)
θα καταφέρεις να έχεις έναν ισορροπημένο σκύλο, πουθα κάνει και φύλαξη ικανοποιητική...
Denis το ειχα σκεφτει το μποξερ.... τα αγαπαω αυτα τα σκυλια.εχει ο νοικαρης μου μια μποξερινα, την κιρα, και ειναι πολυ γλυκια.10 χρονων και απεχει πολυ απο αυτο που λεμε 'φυλακας' :)
ξερω ομως οτι το σκυλι αυτο ειναι πολυ αγαπησιαρικο..πως να το πω...δεν ξερω αν θα ειναι ικανοποιημενο αν το βραδυ κοιμοταν π.χ. στην αυλη. ενα ροτβαιλερ,εχω την αισθηση οτι δεν θα ειχε τοσο μεγαλο προβλημα.
ελπιζω να με καταλαβαινεις. ξερω οτι ολα τα σκυλια προτιμουν βεβαια να ειναι καθε στιγμη με τον ιδιοκτητη τους......
εσυ δηλαδη με την εμπειρια που εχεις, θα ελεγες πως τα μποξερ εχουν σταθερο χαρακτηρα,ειναι πιο 'μαλακα' , δεν βγαζουν ευκολα επιθετικοτητα και μπορουν να κανουν και μια αρκετα σοβαρη ας πουμε φυλαξη χωρου;

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
GRDANE said:
KATRIN..
όταν αποκτήσεις τον σκυλάκο σου.. σκοπεύεις να περάσεις από εκπαίδευση...?
ναι GRDANE, θα εκπαιδευτουμε μαζι :) ο ενας για το χατιρι του αλλου

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
:D xairomai γι αυτό....
ναι τον γερμανικό θα πρότεινα και σε πρωτάρη...
να πω τηναλήθεια.... ακόμα και ροτβάιλερ.. θα πρότεινα σε πρωτάρη από την στιγμή που σκοπεύει να εκπαιδευτεί... απλά ο πρωτάρης καλύτερα να ξεκινάει ανεξάρτητα την ράτσα... με θηλυκό σκυλί... :wink:
όλα είναι πιο εύκολα....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
θα ελεγες πως τα μποξερ εχουν σταθερο χαρακτηρα,ειναι πιο 'μαλακα' , δεν βγαζουν ευκολα επιθετικοτητα και μπορουν να κανουν και μια αρκετα σοβαρη ας πουμε φυλαξη χωρου;
Ναι, ακριβώς όπως το είπες, έχω δει μπόξερ να κάνουν πολύ προχωρημένα πράγματα ... νομίζω ότι είναι καλύτερα για σένα, σ'αυτήν την φάση ... τώρα αν έχεις σκοπό ο σκύλος να την βγάζει έξω, και να φυλάει και αποτελεσματικά, ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Sorry αν κατάλαβα λάθος, αλλά αν έχεις και κριτήριο την αντοχή στο κρύο, σ'αυτήν την φάση που είσαι ... θα έχεις μεγάλα προβλήματα με rottweiler.

Σκυλί που κοιμάται στην αυλή δεν κάνει φύλαξη χώρου ... ή μάλλον κάνει, και πολύ καλή μάλιστα αρκεί να είσαι προετοιμασμένη για το χειρότερο που είναι να χάσεις και τον σκύλο και το σπίτι. Τα τελευταία χρόνια ειδικά με σπρευ, φόλες, αναισθητικά βελάκια και εγώ δεν ξέρω τί άλλο, υπάρχουν μάγκες που δεν μασάνε ούτε από κοπάδι λύκους, όχι μπόξερ και ροτβάιλερ ... Με σκύλο ΜΕΣΑ στο σπίτι και το σπίτι κλειδωμένο μειώνεις ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τις πιθανότητες να σε κλέψουν. Αρα ξεκίνα ανάποδα, και αν σου αρέσει το μπόξερ, πάρε ... θα σε καλύψει 75% τουλάχιστον ... υπό αυτές τις προυποθέσεις (κοιμάται μέσα) κάνει και ο Γ.Ποιμενικός, και Ντόπερμαν, Ντόγκο Αρτζεντίνο, Ροτβάιλερ (κατά σειρά) και ΠΑΝΤΑ θηλυκό αν δεν είχες άλλο σκύλο ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
οπως μου ελεγε καποιος εκτροφεας ντογκο καναριο που το σκυλι ηταν 5-6 μηνων και 'ετρωγε' τα καγκελα οταν περνουσε απ'εξω καποιος....
:lol: :lol: :lol:

Εγώ είχα ένα ροτβαιλεράκι, που σε ηλικία 4 μηνών το είχα μάθει να ... πυροβολεί τους κλέφτες, και έτσι είχα ησυχάσει. Μετά μάλιστα έπερνε και τηλέφωνο την αστυνομία και ερχόταν και τους μάζευε, αλλά το έδιωξα από το σπιτι γιατί άρχισε να παίρνει στα 090 ... :wink:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Εγώ είχα ένα ροτβαιλεράκι, που σε ηλικία 4 μηνών το είχα μάθει να ... πυροβολεί τους κλέφτες, και έτσι είχα ησυχάσει. Μετά μάλιστα έπερνε και τηλέφωνο την αστυνομία και ερχόταν και τους μάζευε, αλλά το έδιωξα από το σπιτι γιατί άρχισε να παίρνει στα 090 ... :wink:[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
αυτά τα 090.. κακή πληγή.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bravo denis!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
denis said:
οπως μου ελεγε καποιος εκτροφεας ντογκο καναριο που το σκυλι ηταν 5-6 μηνων και 'ετρωγε' τα καγκελα οταν περνουσε απ'εξω καποιος....
:lol: :lol: :lol:

Εγώ είχα ένα ροτβαιλεράκι, που σε ηλικία 4 μηνών το είχα μάθει να ... πυροβολεί τους κλέφτες, και έτσι είχα ησυχάσει. Μετά μάλιστα έπερνε και τηλέφωνο την αστυνομία και ερχόταν και τους μάζευε, αλλά το έδιωξα από το σπιτι γιατί άρχισε να παίρνει στα 090 ... :wink:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
οι καλύτεροι φύλακες είναι τα μαλτεζάκια και κάποια κανισοειδή, που μόλις πλησιάσει κάποιος, ξεσηκώνουν τον τόπο στις φωνές.

Προχθές είδα ένα κανισοειδές που μόλις πλησίαζες στο 1 μέτρο, έδειχνε δόντια!!! Τσαμπουκάς απίστευτος!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
amangos said:
οι καλύτεροι φύλακες είναι τα μαλτεζάκια και κάποια κανισοειδή, που μόλις πλησιάσει κάποιος, ξεσηκώνουν τον τόπο στις φωνές.
Σωστά! Για σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο φίλη katrin! :wink:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
amangos said:

Και μην ξεχνατε και τα Σπιτσακια!!
Απιστευτοι φυλακες- με δυνατες, διαπεραστικες φωνες που δεν αφηνουν μυγα να περασει!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παρε ενα μαστινο -που υποτιθεται οτι ειναι φυλακας (με εκτροφη που προοριζεται για τα καλιστεια παντα). δεν ειναι και πολυ της βολτας (αυτο δεν μας το ειπες?νομιζω!

παρε ενα κανε κορσο- ειναι μεγαλα μαυρα (συνηθως) και προκαλουν θαυμασμο-φοβο (τωρα για πρωταρη δεν ξερω πως θα ειναι)

παρε ενα καλο ροτβαιλερ με καμια δεκαρια προγονου με sch (ψαξε ψαξε πληρωσε και θα το βρεις , θα σε βοηθησουν και οι ειδικοι του φορουμ) !

παρε ενα αμερικανικο μπουλντογκ (σκοτ), να γινουμε κολητοι, να ερχομαι να στο βγαζω βολτα, να μην ανησυχεις για ξενωνες οταν φευγεις διακοπες κλπ κλπ :lol:

παρε ενα βελγικο που δεν φαινονται και την νυχτα :lol:

παρε ενα μπο3ερακι να γελας και λιγο

απο την στιγμη που εισαι εδω πριν το παρεις και εισαι ετοιμη να το εκπαιδευσεις παρε οτι θες! λαθη θα κανεις (οπως ολοι τους) αλλα ευελπιστω να σε βοηθησουμε να ειναι μικρα και ανωδυνα!

katrin

Active Member
26 Αυγούστου 2007
40
0
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητοι, διαβασα τις αποψεις ολων σας.....
αναφερθηκαν πολλες ρατσες....
απο μαστινο μεχρι σπιτς....
ειναι λιγο μπερδευτικό αλλα θα την βρω την ακρη 8) :)

εξαλλου το εχουμε πει πολλες φορες...αξιζει να διαθεσεις οσο χρονο χρειαζεται για να βρεις εναν καλο φιλαρακο που θα ειναι διπλα σου για τα επομενα 10-15 χρονια της ζωης σου.
θα κανω και μια επισκεψη στην εκθεση τον αλλο μηνα, θα μιλησω με τους ιδιοκτητες-εκθετες-εκπαιδευτες κτλ,εκει...
και οπωσδηποτε θα ειμαι εδω για να διαβαζω τις αποψεις σας στο φορουμ που ετσι κι αλλιως εχει ηδη γινει η αφορμη για να ψαξω-ενημερωθω για καποια θεματα που ειδα οτι εχουν ενδιαφερον(π.χ. barf).