Σκυλος στο σπιτι

Cpkdemian

Member
2 Μαϊου 2014
8
0
35
Καλησπερα παιδια .

Εδω και 2 μηνες υοθετησα ενα σκυλακι ημιαιμο. Τωρα στις 17του μηνα γινεται 6 μηνων.

Το εχω στο μπαλκονι τις περισσοτερες ωρες,τα βραδια κοιματε στο κρεβατακι του στο δωματιο της αδερφης μου δεν το αφηνω ακομα εξω γιατι κανει κρυο το βραδυ αργοτερα οταν ο καιρος θα καλοκαιριασει.

Το θεμα μου ειναι πως μπορω να το μαθω να κανει εξω την αναγκη του. Οταν τον βαζω στο σπιτι κανει σα μουρλο για παιχνιδι αλλα δεν κανει την αναγκη του μεσα ποτε. Μια φορα μονο στο χαλι και το μαλωσα.

Το μπαλκονι γεμιζει μερα με τη μερα και πρεπει να το καθαριζω συνεχεια και πιστεψτε με οσοι εχουν σκυλο ειναι λιγο επωδυνο. Αυτο που ζηταω να με βοηθησει καποιος που ξερει ειναι πως να τον μαθω να κανει την αναγκη του εξω και οχι στο μπαλκονι.
Ευχαριστωω

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλωσήρθες... Η μόνιμη παραμονή στο μπαλκόνι ειναι παράνομη.

Το σκυλάκι θέλει συγκεκριμένο πρόγραμμα στις βόλτες του, το έχει αυτό?

• Like
Reactions: kanarini

Cpkdemian

Member
2 Μαϊου 2014
8
0
35
Ευχαριστω.Ναι και βολτες και παιχνιδια. Δεν καταλαβα για ποιο λογο ειναι παρανομο να εχεις ενα σκυλο στο βαλκονι απο τη στιγμη που δεν ενοχλει κανεναν το εχω ακουσει ξανα αυτο

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Γιατί πολλοί "ξεχνάνε" την υπάρξη του σκύλου στο μπαλκόνι και στην ταράτσα...

Δεν λέω οτι το κάνετε εσείς αυτό άλλα για ποιο λόγο ένα καθαρά αγελαίο πλάσμα να ζει αποκομμένο από την αγέλη του δηλ εσάς.

Πόσες φορές την ημέρα βγαίνει βόλτα?

Cpkdemian

Member
2 Μαϊου 2014
8
0
35
τον βγαζω 2 φορες αλλα και κατω στην αυλη ή στο μεγαλο μπαλκονι για παιχνιδι.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ξεκινάς με περισσότερες φορές βόλτα! Είναι κουτάβι ακόμα και θέλει πολλές φορές γιατί ακόμα δεν κρατιέται! Πάντα να υπάρχει συνεπεια στις ώρες που τον βγάζετε και προς Θεού ας μην μενει έξω το κουταβάκι!

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Το σκυλί ΔΕΝ έχει δουλειά στο μπαλκόνι,ειδικά αν λείπετε.Παίρνουμε σκύλο για το σπίτι κι όχι για το μπαλκόνι(εκτός αν είμαστε κι εμείς σπίτι και είναι ανοιχτή η μπαλκονόπορτα).
Το ότι είναι παράνομο ισχύει,ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να σου κάνει καταγγελία αν το βλέπει συνέχεια έξω..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Αυτό που ρωτάς στο θέμα που άνοιξες, έχει ερωτηθεί περίπου 1000000 άλλες φορές, πριν. Κάνε τον κόπο, να κάνεις πρώτα μια αναζήτηση στο φόρουμ. Υπάρχουν πάρα πολλές απαντήσεις, επί αυτού.

Κάτι που είναι παράνομο, είναι γιατί έτσι λέει ο Νόμος. Δεν υπάρχει άλλο "γιατί".

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μιάς και τέθηκε αυτό το ζήτημα, να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου (παρότι, το θέμα έχει απαντηθεί 1.000.000 άλλες φορές)...

Εχοντας φιλοσοφήσει λιγάκι την κατάσταση, εδώ και χρόνια, έχω καταλήξει στο εξής:

Ενα μεγάλο μέρος του μπαλκονιού προορίζεται για τις φορές που τα σκυλιά μου θέλουν να "κατουροχέσουν" και δεν προλαβαίνουν (για διάφορους λόγους) να βγούν βόλτα εκείνη τη στιγμή... το μέρος αυτό καθαρίζεται με επιμέλεια (μάζεμα - νερό/απορρυπαντικό - σκούπισμα) 2-3 φορές την ημέρα (ανάλογα με την "παραγωγή")...

Ετσι, τα σκυλιά μου δεν έχουν συνδυάσει τη βόλτα με το επείγον του θέματος και την έχουν συνδυάσει με την ευχαρίστησή τους... βέβαια, το καθένα έχει την "προσωπικότητά" του στο συγκεκριμένο θέμα:
Η σκύλα μου "τα κάνει" (σχεδόν) πάντα στο μπαλκόνι, εκτός αν είμαστε σε άλλο μέρος (διακοπές)...
Ο σκύλος μου "τα κάνει" (σχεδόν) πάντα έξω...

• Like
Reactions: mareco

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
http://www.dogforum.gr/community/threads/Πώς-θα-το-μάθω-να-τα-κάνει-έξω.10458/

Στο παραπανω θεμα, θα παρεις τις απαντησεις που χρειαζεσαι.
Εκτος των αλλων, ο σκυλος οσο πιο συχνα βγαινει βολτα τοσο πιο γρηγορα θα μαθει να τα κανει εξω (αν επιβραβευεις παντα οταν τα κανει εξω εννοειται)
Οσο για το μπαλκονι...
αληθεια ο σκυλος τι σας προσφερει μενοντας στο μπαλκονι...εννοω, για ποιο λογο αποφασισατε να παρετε σκυλο εφοσον δε σας ευχαριστει η διαρκης παρουσια του στο σπιτι σας?

Cpkdemian

Member
2 Μαϊου 2014
8
0
35
http://www.dogforum.gr/community/threads/Πώς-θα-το-μάθω-να-τα-κάνει-έξω.10458/

Στο παραπανω θεμα, θα παρεις τις απαντησεις που χρειαζεσαι.
Εκτος των αλλων, ο σκυλος οσο πιο συχνα βγαινει βολτα τοσο πιο γρηγορα θα μαθει να τα κανει εξω (αν επιβραβευεις παντα οταν τα κανει εξω εννοειται)
Οσο για το μπαλκονι...
αληθεια ο σκυλος τι σας προσφερει μενοντας στο μπαλκονι...εννοω, για ποιο λογο αποφασισατε να παρετε σκυλο εφοσον δε σας ευχαριστει η διαρκης παρουσια του στο σπιτι σας?

Προσωπικα εγω με την αδερφη μου και τον πατερα μου θελαμε σκυλο η μητερα μου διαφωνουσε καθετα. Ετσι δεν γινεται να μενει ολη την ημερα μεσα στο σπιτι, μαδαει παρα πολυ αυτην την περιοδο μεχρι να τον κουρεψω. Ο σκυλος μεγαλωσε αρκετα απο τοτε που τον πηρα ενω μου ειχανε πει οτι δεν θα μεγαλωσει αλλο. ειναι ημιαιμο σπιτζ-μαλτεζ-γριφον ενα σωρο. :p
Να προσθεσω οτι μασουλαει οτι βρει ανεβαινει σε τραπεζια κανει σαν μουρλο. Δεν μπορω να το αφησω σπιτι ενω λειπουν ολοι θα το κανει ανω κατω. γι αυτο μια λυση ειναι εξω στο μπαλκονι εχει αρκετα αλλα σκυλακια τρυγυρω και γενικα η περιοχη που μενω ειναι ανοιχτη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Πήρατε λοιπόν μια απόφαση, χωρίς να συμφωνείτε όλα τα μέλη της οικογένειας. Για την ακρίβεια, ενώ διαφωνούσε το βασικότερο μέλος της οικογένειας. Επειδή όμως θέλατε να κάνετε και το δικό σας, ποιός την πληρώνει;;;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μία καλή (σωστή) εκπαίδευση στο crate, για λίγες ώρες την ημέρα?

Υ.Γ. Και, γενικότερα, μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση βασικής υπακοής? Και αρκετή εκτόνωση?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Προσωπικα εγω με την αδερφη μου και τον πατερα μου θελαμε σκυλο η μητερα μου διαφωνουσε καθετα. Ετσι δεν γινεται να μενει ολη την ημερα μεσα στο σπιτι, μαδαει παρα πολυ αυτην την περιοδο μεχρι να τον κουρεψω. Ο σκυλος μεγαλωσε αρκετα απο τοτε που τον πηρα ενω μου ειχανε πει οτι δεν θα μεγαλωσει αλλο. ειναι ημιαιμο σπιτζ-μαλτεζ-γριφον ενα σωρο. :p
Να προσθεσω οτι μασουλαει οτι βρει ανεβαινει σε τραπεζια κανει σαν μουρλο. Δεν μπορω να το αφησω σπιτι ενω λειπουν ολοι θα το κανει ανω κατω. γι αυτο μια λυση ειναι εξω στο μπαλκονι εχει αρκετα αλλα σκυλακια τρυγυρω και γενικα η περιοχη που μενω ειναι ανοιχτη.

Ναι αλλα και μια αλλη λυση ειναι να το μαθετε να μην συμπεριφερεται ετσι.
Το μασουλημα και το οτι κανει σαν μουρλο ειναι λογικο λογω ηλικιας αλλα αυτα αν δεν κοπουν, θα συνεχισουν να γινονται και μετα την ενηλικιωση.
Τα αλλα σκυλακια τριγυρω τι σχεση εχουν??
Επισης για ποιο λογο να κουρεψετε το ζωντανο?
Χωρις το τριχωμα του ειναι πιο επιρρεπες σε θερμοπληξια, ελπιζω τουλαχιστον να εχει σκια εκει που μενει.
Το οτι μεγαλωσε πολυ θα επρεπε να ειναι μεσα στις πιθανοτητες που θα πρεπε να εχετε υπ'οψιν σας εφοσον μιλαμε για ημιαιμο σκυλο.
Με λιγα λογια δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πηρατε σκυλο εφοσον
1ον δεν συμφωνουσατε ολοι και
2ον δεν μπορειτε να του προσφερετε αξιοπρεπη ζωη.

• Like
Reactions: Orilis

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ναι αλλα βγαζει μικροτερες τριχες τουλαχιστον
Οι οποίες γίνονται σαν καρφίτσες και όχι απλά κολλάνε δεν βγαίνουν με τίποτα από τα υφάσματα. Οι μεγαλύτερες τρίχες μαζεύονται πάντα ευκολότερα!

• Like
Reactions: Orilis and mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι αλλα βγαζει μικροτερες τριχες τουλαχιστον
Οι οποιες εισχωρουν ωραιότατα στα υφάσματα και ευκολότερα από τις μακρύτερες.
Ενα σκυλι ειναι μια ευθύνη και μια "προσωπικότητα" που οφειλετε να τη σεβαστείτε. Το γεγονός οτι το πηρατε παρά τις αντιδράσεις της μητέρας σου, εμενα μου δείχνει ξεροκεφαλιά και ανευθυνότητα. Με αυτα τα δεδομένα πώς θα δωσεις στο σκυλι όρια, αν ουτε εσύ εχεις?
Το σκυλι δεν εχει καμια δουλεια να το παρετε για το μπαλκόνι.

• Like
Reactions: d-friend and Orilis

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk